The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2011, 16:38
Cytat:
0:3 dobry bramkarz, a z takim przyjdzie nam się zmierzyć w środę (Kotorowski) mógłby spokojnie wybronić
Taaa , szczególnie na 0-3 kiedy wiadomo , że ,,dobry'' bramkarz Kotorowski jest specjalistą od łapania piłek za kołnierz.
Akurat w tym meczu żadna z bramek nie była wynikiem błędu bramkarskiego.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.05.2011 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 08.05.2011, 16:39
White91 napisał(a):Wyświetl post
Brak Jirsaka= brak gry kombinacyjnej. Nie wiem czy tylko ja to zauwazylem. Spokojnie dalbym Meliksona na strone i Jirsaka do srodka. Kirm niech sobie odpocznie bo ewidentnie jest bez formy. Sivakow nic dodac nic ujac. Przypomniały mi sie od razu bramki Łobodzinskiego sprzed dwoch lat takze na Lechii
Chyba tylko Ty. Jirsak nie gra kombinacyjnie, zwalnia tylko gre.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.05.2011, 16:39
Cytat:
Paweł Brożek: 13 meczów - 6 goli - 2 asysty
Tsvetan Genkov: 8 meczów - 5 goli - 1 asysta

Tak więc Tsvetan ma jeszcze 5 spotkań na poprawienie swojego wyniku. Może się okazać, że nie tylko zastąpi godnie Pawła ale będzie wręcz wzmocnieniem i zmianą na lepsze.
Genkov właściwie w efektywności gry juz wyprzedził Brożka jeżeli wziąć po uwage to że Paweł dwie bramki strzelił z karnych ;-)
Odpowiedz cytując
paczuś
Member

Od: 10.2008

Stary 08.05.2011, 16:42
Grze Gie napisał(a):Wyświetl post
wsłuchajcie się jeden z komentatorów tuż po tym jak padła bramka mówi : "niestety" - żenada tylko tak mogę to określic
Która sekunda dokładnie? Z trybun, czy komentator?
Ja tam tylko słysze: "Siwakoooooooooow!!" a w tle "bramka? nie. jest!"
Co jest takiego szczególnego w atmosferze na stadionie Wisły?
- To, że kibice cały czas dopingują. Cały czas krzyczą i wspierają, nawet gdy drużynie nie idzie. Maor Melikson
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.05.2011, 16:42
Troszkę z perspektywy trybun - generalnie - przeciętny mecz z bardzo ładnymi bramkami. Wisła zagrała inaczej niż zwykle, czyli bardzo mądrze taktycznie, wyczekując na błędy rywala (których Lechia popełniła mnóstwo). Fajnie grał Melikson (zdecydowanie Lechiści zostawili mu zbyt dużo miejsca), Chavez czyścił wszystko, a Genkov dawał Wiślę ogromną pewność siebie. Słabszy mecz Małeckiego. Na plus na pewno, że nikt się bodajże nie wykartkował przed dopiero arcyważnymi meczami.

Lechia - drugą połowę można przemilczeć, bo to tragedia była W pierwszej połowie było troszkę lepiej (co nie znaczy, że dobrze...), szarpał na zmianę Lukjanovs (zwłaszcza) i Traore (bramka z trybun wyglądała na prawidłową, ale jednak spalony). Generalnie w wykonaniu Lechii bardzo słaby mecz, co tylko potwierdza słabszą dyspozycję wiosną.

Na trybunach jakoś dziwnie piknikowo, doping przeciętny imho, jednak pogoda, alkohol i zgodowy mecz, troszkę wynik zrobiło chyba swoje

Edit:
Kafarski na konferencji się po prostu zbłaźnił. I tym "duchem gry" i stwierdzeniem "graliśmy w Krakowie". Chyba jednak śmierć mamy zbyt mocno na niego wpłynęła.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 08.05.2011 o godz. 16:49.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.05.2011, 16:52
Jazda ! Jazda ! Jazda ! Biała Gwiazda !
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.05.2011, 16:55
Cytat:
po prostu zbłaźnił. I tym "duchem gry" i stwierdzeniem "graliśmy w Krakowie".
Zbłaźnił , nie zbłaźnił
Brawa dla was za stworzenie właśnie takiej atmosfery
Trenerzy przemijają a przyjaźń Wisły z Lechią trwa.
Nie zaważył pewnie delikatnego niuansu , że jeżeli już jakieś prztyczki(np gwizdy) zdarzały się dla waszych piłkarzy , to ze strony piknikowej trybuny.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.05.2011, 16:57
paczuś napisał(a):Wyświetl post
Wieszczyckiemu się chyba wymknęło. Jemu chyba rzeczywiście Wisła nie leży bo nie pierwszy raz już mu się coś takiego zdarza. Główny komentator i Szymkowiak komentowali jednak dobrze więc nie przesadzajmy z żenadą.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.05.2011, 16:58
CH. napisał(a):Wyświetl post
bramka Siwakowa !

http://www.youtube.com/watch?v=k3C1FnQ61aI
Grze Gie napisał(a):Wyświetl post
wsłuchajcie się jeden z komentatorów tuż po tym jak padła bramka mówi : "niestety" - żenada tylko tak mogę to określic
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Chodziło mu, ze niestety nie ma gola a tutaj pilka wpadła do siatki - jak zwykle za szybko chcieli powiedziec, ze gola nie ma

Szymkowiak - bramka?
Wieszczycki - Nie.
Szymkowiak i Wieszczycki - Jest
Wieszczycki - Niestety.
Szymkowiak - Mistrzostwo Świata.

Przy pierwszym "nie" jeszcze Wieszczycki mógł nie być pewny czy wpadnie, ale przy "niestety" piłka już była w siatce. Po za tym jednym głosem prawie z Mirkiem powiedział "jest" tylko dokleiło mi się do tego jakby niechcący to "niestety".

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2011, 16:58
Kirm - ława, czy nie - nie ma po pierwsze zmiennika, a po drugie ten facet ma najwięcej bramek z naszej drużyny...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.05.2011, 16:59
Trzeba zwrocic uwage na 0 celnych strzałow na bramke Pareiki - nie pamietam kiedy ostatnio tak sie wydarzyło.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Cytat:
Zbłaźnił , nie zbłaźnił
Brawa dla was za stworzenie właśnie takiej atmosfery jaką opisał
Trenerzy przemijają a przyjaźń Wisły z Lechią trwa.
Nie zaważył pewnie delikatnego niuansu , że jeżeli już jakieś prztyczki(np gwizdy) zdarzały się dla waszych piłkarzy , to ze strony piknikowej trybuny.
Racja, że część prostej po prostu wygwizdała Pietrowskiego, co ja uważam za delikatnie mówiąc poroniony pomysł. Zagotowała się co niektórym głowa, szkoda że się zdarzyło, ale cóż, T29 też z tego słynie, że bardzo słabej gry nie toleruje. A Pietrowski rozgrywał bardzo słabe zawody. Nie on pierwszy, nie ostatni.

Po meczu kibice czekali na piłkarzy Lechii i Wisły aż podejdą do trybun, podeszli, pośpiewaliśmy - dla Wisły "lidera mamy" (i Małecki, jako jedyny słyszalny odkrzyknął "za chu** go nie oddamy!"), a dla piłkarzy Lechii "Czy wygrywasz czy nie", serwując mnóstwo braw obu drużynom.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

paczuś napisał(a):Wyświetl post
Słychac słychać :( 9 sekunda....
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.05.2011, 17:00
Cóż, nie udało się przyspieszyć "klepanego" na tyle by był skuteczny. Niewątpliwie brakuje jeszcze kilku ogniw do takiej gry. Brawa zatem dla Maaskanta za podpięcie taktyki pod przeciwnika.

Chavez, Melikson - autorzy zwycięstwa. Sobol znacznie lepiej z Wilkiem niż sam.

Przy drugiej bramce widać jaką robotę robi Genkow. Czterech obrońców Lechii idzie za nim, zostaje czyste pole dla Kirma.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 08.05.2011, 17:03
Jeszcze mogę podkreślić dobrą grę młodego Janickiego w obronie Lechii. Będzie z niego kawał obrońcy, oby tylko rozwijał się prawidłowo, częściej grając
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.05.2011, 17:05
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
ciesze sie ze ktos procz mnie jeszcze to widzi. a kto nie to radze obejrzec sobie jeszcze raz mecz z szczegolna uwagą na slowenca
A kogo widzisz na miejsce Kirma? Żurawskiego? Riosa? Jak dla mnie to może grać totalną padakę, byle tylko strzelał dalej z taką regularnością jak w tej rundzie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.05.2011, 17:08
Markus zgadzam się z Tobą, aczkolwiek wypisywaniu tekstów "nikt w defensywie oprócz Chaveza" po pierwsze brzmi jakby grał na poziomie Puyola, po drugie obnaża brak zaangażowania innych zawodników.
Na pewno defensywa jest naszą najsłabszą formacją ale używanie takich słów to przesada.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.05.2011, 17:10
ichigo napisał(a):Wyświetl post
A kogo widzisz na miejsce Kirma? Żurawskiego? Riosa? Jak dla mnie to może grać totalną padakę, byle tylko strzelał dalej z taką regularnością jak w tej rundzie.
Obecnie trudno znaleźć takiego piłkarza , tym bardziej pasuje znaleźć dobrego zmiennika dla Kirma na lewe skrzydło w letnim okienku. Kto wie może wracający do dobrej formy Kosowski będzie strzałem w dziesiątkę.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.05.2011, 17:14
to "niestety" wieszczyckiego to ja odbieram jak " nie , niestety nie ma ". On to powiedzial jednym ciągiem, myslal ze nie wpadnie, a chcial zeby wpadło. Nie ma co tworzyc spiskowych teorii az w takim stopniu. Mi sie tez wydawalo w pewnym momencie ze nie ma, nawet jak pilka byla w bramce.

tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
taka ciekawostka - dokladnie rok temu o tej porze wygralismy na Ł3 takim samym stosunkiem bramek ;P
zaczyna mnie to martwic. Porazka z Górnikiem dokładnie w rocznice porazki z Korona, teraz to.. Wtedy tez łatwe punkty u siebie stracilismy, a wygrlaismy wyjazd gdzie moglismy stracic. Wazne ze Jopa juz u nas nie ma.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 08.05.2011 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.05.2011, 17:16
Nie rajcujcie się tak Siwakowem. Pamiętacie gol Kryszałowicza z 40 metrów z Odrą? On strzelił tego gola, bo po przechwycie piłki nie miałby siły dobiegnąć z nią w pole karne Podobnie było z Siwakowem, a i ogólna przydatność dla Wisły obu zawodników podobna
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.05.2011, 17:19
Edson napisał(a):Wyświetl post
Nie rajcujcie się tak Siwakowem. Pamiętacie gol Kryszałowicza z 40 metrów z Odrą? On strzelił tego gola, bo po przechwycie piłki nie miałby siły dobiegnąć z nią w pole karne Podobnie było z Siwakowem, a i ogólna przydatność dla Wisły obu zawodników podobna
Ale nie kazdy w takiej sytuacji trafi do siatki - tak strzelaja tylko nieliczni. Siwakow jest słaby ale wszedł i swoje zrobił o to jest najwazniejsze. A to co mowia komentatorzy to nie nalezy słuchac - lepiej posłuchac bezccennej wypowiedzi Małego po meczu

Okazuje się, że to nie pierwszy taki gol Sivakova w jego karierze. Na swoim koncie Michail ma już dwie bramki zdobyte uderzeniem ze swojej połowy. „Strzeliłem już takiego gola lidze białoruskiej, a także grając w młodzieżowym zespole Cagliari” – powiedział pomocnik Białej Gwiazdy.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 08.05.2011 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.05.2011, 17:25
Cały Wieszczycki. Wstrętny obwisły cyc. To już nawet Smokowski potrafi jakoś swoją sympatię do Legii przytłumić w komentarzu. Mnie jeszcze irytują komentarze Węgrzyna. Fajnie komentuje Andrzej Iwan dla Orange Sport.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.05.2011, 17:27
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant szybko się uczy... Widział co nam nie wychodziło i szybko to zmieni. Efekt każdy widzi.
Do tego zagraliśmy z napastnikiem i było wreszcie komu zaabsorbować obrońców...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.05.2011, 17:30
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Cały Wieszczycki. Wstrętny obwisły cyc. To już nawet Smokowski potrafi jakoś swoją sympatię do Legii przytłumić w komentarzu. Mnie jeszcze irytują komentarze Węgrzyna. Fajnie komentuje Andrzej Iwan dla Orange Sport.
Też nie przepadam za tymi dwoma panami (Wieszczycki, Węgrzyn). Dla mnie jest aż natrętna ta niechęć do Wisły w ich komentowaniu i życzenie zawsze najlepiej przeciwnikom Wisły.

Natomiast Smokowski, tak jak piszesz, trzyma poziom. Nie mam nic do niego.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.05.2011, 17:36
Mecz generalnie napewno udany.

Cieszy fakt ze przed głownymi meczami mamy ta małą zaliczke przewagi punktowej do reszty.

Lechia zagrala jakos niemrawo,i 0 celnych strzałow troche to podsumowuje .Sam Traore im nic nie dal.
U nas Melikson znowu blyszczał,wogole uwielbiam patrzec jak on z ta pilką czary wyprawia ,mija zawodnikow jak tyczki,wie kiedy przyspieszyc i tym ucieka rywalom.Zawodnik skarb -2 pierwsze gole to jego 70% wkladu.
Bardzo madre słowa Maora :
Cytat:
W meczu z Lechią przestaliśmy grać jak drużyna, która jest już mistrzem, a zagraliśmy jak zespół, który tym mistrzem chce zostać. To cała różnica - uważa pomocnik.
jak widac mentalnie tez wie o co tu chodzi .to tez istotne.

Wyróznil bym tez Genkova-jak jest podanie na uwolnienie to przyjmie pilke ,potrzyma ,ew zrbi róg czy da sie sfaulowac -kogos takiego nam od zawsze brakowało.Teraz przy takim napastniku inni maja lżej i moga czekac az im cos zgra chocby z głowki.Szkoda ze nie strzelil drugiego gola-a pilka praktycznie odbila sie od poprzeczki i mogla wpasc-szkoda widac bylo jak załuje.

Obrona dzis poprawie ,chcoc bledy byly i jeden gdzie Pareiko jakos to wypiąstkował mogl sie skonczyc glupim golem.Chavez ma fajne zamachy ,jakby na totlanym luzie wybija w ....u te pilki

Pomoc-Maly z Kirmem na mocna 4 ,Melikson na 6 -ten czlowiek zaczyna byc moim ulubiencem,i jak to powiedzial komentator C+ "perełką tej ligi "-ja zawodnika z taka latwoscia mijajacego rywali,i tak szybkiego to w Polsce nie widzialem,ba w innych ligach wcale nie jest takich na pęczki.

Atak-Genkov -to zawodnik ktorego brakowalo , bo poprostu pilki ida na niego.Warto zwrocic uwage ze on jest niezykle silny ,i mysle ze czesc z tych jego "padów" to tylko symulka.Mi on stylem gry przypomina Svitlice z czasow dobrej formy z Legii.

Generalnie gra ok,widac bylo presing i duzo walki.Dobrze ze sie Cikos nie wykartował,a mogl -powiedzmy sobie szczerze.
Mistrz zalezy tylko od nas -i nasyzm najwieskszym przeciwnikem bedziemy my sami.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08.05.2011 o godz. 17:43.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Paragon
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 08.05.2011, 17:39
3 pkt jadą do Krakowa oby tak dalej i MISTRZ jest nasz
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.05.2011, 17:50
Arked napisał(a):Wyświetl post
Mała dygresja odnośnie odejścia Pawła Brożka i znaczenia Tsvetana Genkova dla naszego klubu w kontekście dwóch ostatnich porażek i dzisiejszego zwycięstwa.

Tak więc Tsvetan ma jeszcze 5 spotkań na poprawienie swojego wyniku. Może się okazać, że nie tylko zastąpi godnie Pawła ale będzie wręcz wzmocnieniem i zmianą na lepsze.
Tak na ostudzenie, ilu Meliksonów miał za plecami Brożek? Nie neguję, że Genkow gra dobrze, ale takie porównania sprowadzajace się do zerknięcia w statystyki są niewiele warte.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.05.2011, 18:00
Przyuważcie ,że Maaskant jednak "pozytywnie zareagował". Dzisiaj Wisła już grała taktycznie inaczej niż dwa mecze ostatnie. Genkov też się rozkręcił. Brawa dla niego. Bułgaria to jest ciekawy kierunek. Deleva można by jeszcze ściągnąć.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 08.05.2011, 18:01
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Cały Wieszczycki. Wstrętny obwisły cyc.
Za to dla Wieszczyckiego najlepszym piłkarzem ligi - Krm

tofik napisał(a):Wyświetl post
Jirsak to nie jest Xavi żeby na jego rzecz rezygnować z Wilka i osłabiać się w odbiorze czy przy stalych fragmentach w których Jirsak nawet nie skacze do głowy bo wiadomo, że nie wygra nic.
Jirsak gra dobrze jak zespół gra dobrze. Dostosowuje się całym sobą do poziomu. Jest ostatnią osobą po której można się spodziewać, że weźmie losy meczu na swoje barki. Podejrzewam, że wymiatał by w Barcelonie , a nie poradził by sobie w Arce.
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 08.05.2011 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.05.2011, 18:06
Arked napisał(a):Wyświetl post
Mała dygresja odnośnie odejścia Pawła Brożka i znaczenia Tsvetana Genkova dla naszego klubu w kontekście dwóch ostatnich porażek i dzisiejszego zwycięstwa.

Mishau napisał(a):Wyświetl post
Genkov właściwie w efektywności gry juz wyprzedził Brożka jeżeli wziąć po uwage to że Paweł dwie bramki strzelił z karnych ;-)
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Tak na ostudzenie, ilu Meliksonów miał za plecami Brożek? Nie neguję, że Genkow gra dobrze, ale takie porównania sprowadzajace się do zerknięcia w statystyki są niewiele warte.
Wg. statystyk to faktycznie można powiedzieć zamiana "Brożek -> Genkov" wyszła nam na dobre.
Do tych statystyk dopisałbym jeszcze 2 sprokurowane karne przez Tsvetana.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów