|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Hehe a ja myślałem, że masz na myśli to, że w dwu meczu zmiażdżyliśmy Lechię bramkowo 8:2, a z Legią póki co jest 4:0 dla Nas i że się domagasz zwiększenia tego rezultatu hehe
Najpierw musimy się zrewanżować Lechowi za jesień a potem podwyższyć bramkowy rezultat z Legią ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W ogóle nie ma obrony poza Chavezem. Jak nas z Lechem Pareiko nie uratuje to będzie cienko.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Pewnie dlatego Lechia nie oddała celnego strzału w całym meczu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mozesz chociaz dzien poczekac ze szczekaniem?
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Swietna taktyka z Wilkiem i Sobolem w jednym składzie - wiedział Maaskant co zrobic by Wisla grała lepiej. Czarek tez dobrze czyscił a Chavez to juz w ogole - odbijaja sie od niego jak od gumy. Wygladalo to juz znacznie lepiej wiec.... wielkie kluby nie przegrywaja... 3 meczow z rzedu. Dzisiaj mozemy sie z tym w zupełnosci zgodzic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ważne 3 pkt. Mecz bardzo dobrze rozegrany taktycznie. Cieszy powrót Genkova i bramka...szkoda, że nie wpadło to od poprzeczki. Byłaby piękna brameczka
Sivakow wiadomo. Będzie chłop długo pamiętam stadion Lechii i swój strzał ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dobry mecz w naszym wykonaniu, ale najlepiej pojechał onet - 32-0 dla nas
![]() ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
W końcu przyjeżdżają do nas tuzy ligowego futbolu Co do otoczki około meczowej . Jak bardzo cieszy nasze zwycięstwo w kontekście naszej reakcji(zresztą to nie żadna nowość) na trybunach na wynik z Górnikiem. Dodatkowa wisienka na torcie ![]() Co do samego meczu. O ile po spotkaniu we Wrocławiu miałem zarzut do trenera za brak elastyczności taktycznej , o tyle za mecz z Lechią przyznaje mu sporego plusa w tym temacie. W przypadku gdy drużynie nie idzie liczy się efekt a nie efektywność i trener właśnie na to pierwsze postawił , brawo. Dobrze że Eryk ani Adraż nie złapali żółtych kartek , obaj pokazują iż są bardzo ważnymi elementami zespołu. Oczywiście cieszył powrót Genkova(skuteczność+ma pecha do poprzeczek ) i znowu bardzo dobra gra Maora. Już to stwierdzenie padło pewnie wiele razy i to nie tylko w kontekście tego meczu , ale myślę ,że warto jest powtórzyć raz jeszcze.Mianowicie wiele pożytku będziemy mieli z Wilka i to nie tylko w sferze umiejętności piłkarskich , ale również w sferze mentalności drużyny/zespołu. Czeka nas bardzo ciężki tydzień , ale na szczęście wchodzimy w ten tydzień na fali optymizmu. Oczywiście grzechem było by pominąć trafienie Sivakowa . Co do jego umiejętności piłkarskich mam spore zastrzeżenia , ale w tym przypadku chapeaus bas ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.05.2011 o godz. 10:09.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
taka ciekawostka - dokladnie rok temu o tej porze wygralismy na Ł3 takim samym stosunkiem bramek ;P
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Można też podziekowac małkowi za to ze nie dal ewidentnej zoltej kartki Cikosowi,co by wykluczylo Słowaka w meczu z Amica
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Strasznie się bałem tego meczu a tu taki pozytyw ale szkoda kibiców Lechii i mam nadzieję, że ich drużyna szybko się pozbiera i wygra wszystko do końca. Jest bardzo dobrze a już miałem czarne wizje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pięknie Pareiko ściągnął piłę z nogi napastnikowi Lechii po wystawce od Jaliensa. To był bardzo ważny mecz
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Sobolewski rewelacyjny? Owszem w porównaniu z poprzednimi słabymi występami zagrał dużo pewniej, ale żeby od razu "rewelacyjnie" ? Czarną robotę robił w tym meczu Wilk, to on biegał od zawodnika do zawodnika, to on notował najwięcej przechwytów w okolicach naszego pola karnego, dzięki temu obrońcy mieli mniej pracy. Z dobrej strony pokazał się również Małecki, to on rozpoczął akcje przy pierwszej bramce. Nie możemy zapomnieć o roli Kapsy w tym spotkaniu Zagrał tak jak od niego oczekiwałem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Takie mecze jak te pokazują charakter drużyny , nasi piłkarze zagrali bardzo mądrze , liczę że tak będzie w meczu z Amicą i Zasrańcami.
Plus dla Maaskanta. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Co do meczu - dobra taktyka i świetna gra drużynowa = zwycięstwo. Natomiast, jak strzelał Siwakow, to pomyślałem sobie: "Boże, co za kretyn..." - nadal mam lekkiego kaca moralnego. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
wynik nie do końca oddaje przebiegu spotkania , Lechia zasłużyła na jakieś 13-14 bramek ;]
kapitalny mecz... naszego trenera, po prostu idealnie ustawił taktycznie nasz zespół . jak dla mnie Maaskant ma za ten mecz 10/10 . Super mecz Meliksona , Genkova i Chaveza . Bardzo dobry Pareiki , Sobolewskiego i Wilka . Solidny Małeckiego , Paljicia i Cikosza . Niestety przeciętny ( momentami słaby ) Jaliensa i Kirma . Kirmowi naprawde przydała by się ława . Nie odmawiam mu bramki bo ładnie wykończył akcję , ale powinien dzisiaj ze 2 strzelić i mieć 2 asysty. Od kilku spotkań mało zagrań mu wychodzi na boisku . Jaliens wpadał się w naprawde dziwną walkę z napastnikami Lechii . Nie wiem czy nie ma przekonania do własnych umiejętności czy własnie ma za duże przekonanie i wychodza mu strzaszne klopsy . Jak tylko Bunoza będzie zdrowy to niech walczy z Cikoszem o prawą obrone , a sam Cikosz powinien sprobować w jakimś meczu sił jako skrzydłowy . Sivakov pokazuje że jednak ma coś w sobie . Tacy zawodnicy też są potrzebni w drużynie , chociaz na pozór niewiele wnoszą . Na europejskie puchary może być z niego dobry zmiennik .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.05.2011 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
zwłaszcza, że jest wypożyczony do końca sezonu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie zapominajmy w którym miejscu jesteśmy, bo potem mamy szok, zdziwienie i niedowierzanie, gdy przyjeżdża Lewadia, Karabach, czy ostatnio nawet Górnik. Liga jest tak słaba, że na szczęście nie zawsze rywal umie tą mizerię obrony wykorzystać. Warto też zauważyć, że dziś świetną pracę wykonali Sobol z Wilkiem, dzięki czemu tradycyjne błędy Słowaka, Holendra i reszty miał kto naprawiać i asekurować. Trzeba to dostrzegać. W ofensywie natomiast dużo dał powrót Genkowa i jak zawsze kilka ładnych akcji indywidualnych naszej perełki Meliksona. Małecki też przydawał się drużynie, myslał na boisku. Oby piękna bramka Sivakowa oznaczała przełamanie się w Wiśle tego zawodnika. Bardzo cieszą arcyistotne 3 punkty. Gratulacje dla drużyny. Mistrzostwo jednak jeszcze nie zdobyte, nadal trzeba wygrać kilka niezmiernie trudnych spotkań.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.05.2011 o godz. 16:29.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nic nie ujmując drużynie, bo zagrali dobre spotkanie, to bramki na 0:1 i 0:3 dobry bramkarz, a z takim przyjdzie nam się zmierzyć w środę (Kotorowski) mógłby spokojnie wybronić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Brak Jirsaka= brak gry kombinacyjnej. Nie wiem czy tylko ja to zauwazylem. Spokojnie dalbym Meliksona na strone i Jirsaka do srodka. Kirm niech sobie odpocznie bo ewidentnie jest bez formy. Sivakow nic dodac nic ujac. Przypomniały mi sie od razu bramki Łobodzinskiego sprzed dwoch lat takze na Lechii
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
|
Mała dygresja odnośnie odejścia Pawła Brożka i znaczenia Tsvetana Genkova dla naszego klubu w kontekście dwóch ostatnich porażek i dzisiejszego zwycięstwa.
Paweł Brożek: 13 meczów - 6 goli - 2 asysty Tsvetan Genkov: 8 meczów - 5 goli - 1 asysta Tak więc Tsvetan ma jeszcze 5 spotkań na poprawienie swojego wyniku. Może się okazać, że nie tylko zastąpi godnie Pawła ale będzie wręcz wzmocnieniem i zmianą na lepsze. Lysy napisał(a):
Karherop napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Arked : 08.05.2011 o godz. 16:38.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ciekawe czy jak ktoś strzeli Lechii z 30 cm spalonego to też będzie miał podobne zdanie... Z oklaskami dla Wisły też błysnąl. Dodając do tego oklep trójką można podsumować, że dziś ewidentnie nie był jego dzień |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|