The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2011, 14:20
MarecqiTSW napisał(a):Wyświetl post
ja nie rozumiem czyli jak zawodnik jest za bramkarzem to jest spalony przecież bliżej bramki był jeszcze wiślak wiec nie powinno być spalonego?
Spalony + Google -> pierwszy link i poczytaj zasady piłki nożnej.
Zawodnik jest na pozycji spalonej, jeżeli znajduje się bliżej linii końcowej boiska (połowy przeciwników) niż piłka i przedostatni zawodnik drużyny broniącej, o ile nie znajduje się na własnej połowie boiska.
GOOOOL 2:0!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.05.2011, 14:20
Maor ....a kozak!! Kirm i 2:0
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 08.05.2011, 14:21
I tak narzekacie na Cikosa ,a gdyby nie on dalej byłoby 1:0
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Podoba mi sie taktyka Maaskanta , nie gramy otwartej piłki ,czekamy na błędy Lechii , i sa dwie bramki.

Melikson
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

spalony liczy sie od bramkarza w tej sytuacji

edit:

Meleks robi ten mecz. Mówie to z pewną odpowiedzialnością - bez niego o mistrzu moglibysmy marzyc
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

MarecqiTSW napisał(a):Wyświetl post
ja nie rozumiem czyli jak zawodnik jest za bramkarzem to jest spalony przecież bliżej bramki był jeszcze wiślak wiec nie powinno być spalonego?
w momęcie kiedy zawodnik z pola jest bliżej swojej bramki niż bramkarz to ten zawodnik jest traktowany jako bramkarz a bramkarz jako ostatni obrońca
spalony był napewno tylko problem był z tym czy to nie Chavez strzelił, ale bardzo dobra decyzja sędziego
2-0!!!
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Janosz963
Banita

Melikson zmotał nam dzisiaj 3 pkt !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.05.2011, 14:24
Teraz nie narobić głupot jak z Koroną a Maaskant ani mi się waż zdejmować Meliksa i Genkowa.
..
Odpowiedz cytując
jumson
Member

Od: 03.2008

Stary 08.05.2011, 14:25
Muszę to wreszcie napisać. Niech ktoś Małeckiemu wytłumaczy, że on nie nadaje się do stałych fragmentów.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.05.2011, 14:25
Janosz963 napisał(a):Wyświetl post
Melikson zmotał nam dzisiaj 3 pkt !
Tjjjjaaaaa, a meczyki z Podbeskidziem i Koroną niczego cię nie nauczyły? Prowadziliśmy 2:0, a jaki był końcowy wynik? No właśnie.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Stary 08.05.2011, 14:28
tofik napisał(a):Wyświetl post
Teraz nie narobić głupot jak z Koroną a Maaskant ani mi się waż zdejmować Meliksa i Genkowa.
Gienek raczej nie dotrwa do konca. Jest po kontuzji wiec RM nie bedzie go nadmiernie eksploatowal. Poza tym w srode Lech wiec trzeba na Gienka dmuchac. Jesli bedziemy miec te dwie bramki przewagi w drugiej polowie to pewnie Bulgar zejdzie.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.05.2011, 14:35
Czarek Wilk dziś robi czarną robotę. Może nie zwracacie na to uwagi, ale strasznie haruje w obronie wyręczając naszych środkowych obrońców. W 5 minut przynajmniej 3 razy zanotował przechwyty w okolicach 17 metra.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 08.05.2011 o godz. 14:37.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.05.2011, 14:37
Po pierwszej polowe

Najlepszy na boisku - Meleks i Wilk
Najgorszy - Kirm (sory, mimo gola - ma zwrotnosc Batorego w porcie) Mały i Cikos
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 08.05.2011, 14:38
Po Cikoszu jechałem na początku , teraz gra w miare dobrze.

Taktyka jest prosta , dajemy grac Lechii , odbieramy piłke robimy akcje.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.05.2011, 14:39
Dobrze gramy. Wykorzystujemy to, ze w Polsce nikt sobie nie radzi w ataku pozycyjnym ( w tym my). To jest klucz na dzisiejsze i kolejne spotkania.
..
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.05.2011, 14:41
Gratulacje dla Meliksona. Oby po sezonie został w Wiśle, bo daje zaje*iście dużo naszej ofensywie.
Sobol w końcu gra dobre zawody. Oby tak do końca...
Teraz trzeba być skoncentrowanym Lechia w poprzedniej kolejce przegrywała z Arką 2:0 a doprowadziła do wyniku 2:2...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.05.2011, 14:41
Prowadzimy 2-0 ,ale za bardzo oddajemy pole Lechii, ,calym skladem bronimy ,za wczesnie na taka gre...Taktyka malo ofensywna bo gra Sobol z Wilkiem ,ale oprocz Meliksona sa najlepsi na boisku
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.05.2011, 14:42
Ta ręka Chaveza to mocno naciągana przez tych komentatorów, nie wiem jakim cudem miałby Lukjanovs wyjść sam na sam, gdyby nie ta ręka
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.05.2011, 14:42
Może nie gramy jakiegoś super meczu, ale świetnie taktycznie ustawieni są Nasi piłkarze.. dobra robota Maaskanta.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.05.2011, 14:43
Każda akcja pod polem karnym Wisły to 10 powtrórek, czy przypadkiem nie było przewinienia, spalonego, karnego.
A naszych goli to 1 powtórka.

I jeszcze na koniec ten tekst, oby Wisła tu nie wygrała bo będzie mieć +6pkt przewagi a wtedy liga nie będzie ciekawa.

Co ja oglądam Nsport, lub jakiś kanał sportowy Lecha Poznań.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Stary 08.05.2011, 14:44
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Po Cikoszu jechałem na początku , teraz gra w miare dobrze.

Taktyka jest prosta , dajemy grac Lechii , odbieramy piłke robimy akcje.
Cikos obronca jest marnym. Jednak do przodu potrafi zagrac. Z Maorem w I polowie 3-4 razy b. ladnie wymienil pilke na skrzydle i robilo sie groznie. Szkoda, ze na takim poziomie w obronie nie potrafi grac.

Podoba mi sie dzisiejsza gra "na wyczekanie". Cofamy sie i dajemy pograc pilka Lechii po czym czyhamy na kontry. A te pachna bramkami Jesli w obronie nie zrobimy jakiegos klopsa i nie sprezentujemy bramki to wrzucimy cos jeszcze i wygramy
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Po pierwszej polowe

Najlepszy na boisku - Meleks i Wilk
Najgorszy - Kirm (sory, mimo gola - ma zwrotnosc Batorego w porcie) Mały i Cikos
Najgorszy to nie jest w żadnym wypadku Kirm tylko Jaliens. Cikos też gra super, szczególnie w ofensywie, defensywa dalej kiepsko, ale z czasem gra coraz lepiej. Gdyby nie rajd Małego nie prowadzilibyśmy. Nie gra źle..
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ostatnie zdanie redaktorka przed reklamą mnie rozwaliło. Biedny nie chce aby liga była nudna ;/
Mam nadzieję, że nasi wyjdą zdeterminowani w drugiej połówce i skutecznie zagrają w obronie. Oby nie skończyło się dekoncentracją i głupią stratą bramek.
What's new?

Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.05.2011, 14:45
A potem podobna sytuacja z ręką w polu karnym Lechii gdzie chyba Kirm dośrodkowywał i piłka uderzyła w ręke obrońcy Lechii po czym wyleciała na rzut rożny.
Tak sie zastanawiam to jak ma obrońca robić wślizg, podparcie się rękami przy wślizgu moim zdaniem jest rzeczą naturalną.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 08.05.2011, 14:45
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Może nie gramy jakiegoś super meczu, ale świetnie taktycznie ustawieni są Nasi piłkarze.. dobra robota Maaskanta.
Granie otwartej piłki na boisku przeciwnika i z naszą zajebistą obrona to kulka w noge jest , Gra mi sie podoba , czekamy na błędy , atakujemy strzelamy.

Teraz trzeba utrzymać ten wynik albo strzelić jeszcze z dwa gole.

Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.05.2011, 14:46
Po pierwszej połowie:

Wielkie brawa dla Maaskaanta. Trener wyciągnął wnioski i dziś już nie próbujemy przez cały mecz "tworzyć gry", bo to było strasznie ryzykowne. Przede wszystkim dlatego, że w ofensywie brało udział praktycznie 5 piłkarzy cały czas (wylączonych z defensywy) i przy stracie piłki powstawała olbrzymia dziura. Dziś jest ok, znakomity ruch z 2 defensywnych pomocników. Melikson klasa sama w sobie. Jeszcze warte podkreślenia jest, że zminimalizowaliśmy ilość głupich wrzutek, a próbujemy wejść głęboko w pole karne i odegrać do tyłu.

I jeszcze coś do tych, którzy krytykują Sobola. Sądząc po waszych postach to nie chodzicie na mecze i nie widzicie jak ten chłop haruje. Gość zapieprza za 2,3, a to nie jest takie łatwe będąc jedynym DP... To tyle od mnie Mam nadzieję, że uda się wydrzeć 3pkt, choć cały czas mam w pamięci PBB, czy Koronę, tym bardziej że prawdopodobnie wejdzie Buval, a Traore przejdzie na skrzydło i będzie nękał Cikosa, albo grającego już z kartką Paljićia.
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.05.2011, 14:46
Komentatorzy żałośni!!! O ręce Chaveza pieprzyli 10 minut a jak była ręka piłkarza Lechii w polu karnym gospodarzy i były nawet dwie powtórki to udali że tego nie widzą , zmienili temat i nawet o tej ręce nie wspomnieli! Skandal!!! A przy sytuacji Nowaka jak mówili ,że powinien się przewrócić normalnie krew mnie zalała!!! Wszyscy w koło mówią że jaskółek powinno być coraz mniej, piłkarze nie powinni symulować a oni krzyczą dlaczego się nie przewrócił po minimalnym kontakcie? Po pierwszej połowie ta ich przemowa że dobrze by było gdyby Lechia przynajmniej zremisowała bo wtedy liga byłaby ciekawsza tak samo żenująca jak cały ich ten komentarz i oni sami , o bramce ze spalonego Traore i ich reakcji na nieuznanie jej nie wspomnę już !!!!

xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Ta ręka Chaveza to mocno naciągana przez tych komentatorów, nie wiem jakim cudem miałby Lukjanovs wyjść sam na sam, gdyby nie ta ręka
Dokładnie!!!! Lukjanovs był już 1,5 metra z przodu a piłka powoli się toczyła do boku wyhamowana po wślizgu i dopiero wtedy otarła się lekko o rękę!!! Bardziej ewidentna ręka była po wstrzeleniu piłki przez Małego w polu karnym Lechii!!! Choć wg mnie w obu sytuacjach karny się nie należał!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.05.2011 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.05.2011, 14:57
Dziś coś Pareiko słabiej.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 08.05.2011, 14:58
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Komentatorzy żałośni!!! O ręce Chaveza pieprzyli 10 minut a jak była ręka piłkarza Lechii w polu karnym gospodarzy i były nawet dwie powtórki to udali że tego nie widzą , zmienili temat i nawet o tej ręce nie wspomnieli! Skandal!!! A przy sytuacji Nowaka jak mówili ,że powinien się przewrócić normalnie krew mnie zalała!!! Wszyscy w koło mówią że jaskółek powinno być coraz mniej, piłkarze nie powinni symulować a oni krzyczą dlaczego się nie przewrócił po minimalnym kontakcie? Po pierwszej połowie ta ich przemowa że dobrze by było gdyby Lechia przynajmniej zremisowała bo wtedy liga byłaby ciekawsza tak samo żenująca jak cały ich ten komentarz i oni sami , o bramce ze spalonego Traore i ich reakcji na nieuznanie jej nie wspomnę już !!!!

Dokładnie!!!! Lukjanovs był już 1,5 metra z przodu a piłka powoli się toczyła do boku wyhamowana po wślizgu i dopiero wtedy otarła się lekko o rękę!!! Bardziej ewidentna ręka była po wstrzeleniu piłki przez Małego w polu karnym Lechii!!! Choć wg mnie w obu sytuacjach karny się nie należał!
100% racji sam miałem to napisać ale mnie uprzedziłeś,krew mnie zalewa jak słyszę jak komentują ten mecz
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Grze Gie : 08.05.2011 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Stary 08.05.2011, 15:04
Sergiej twardy zawodnik , wytrzyma... A Jovanic tyle nie grał ,że nie mam do niego zaufania..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów