|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Zawodnik jest na pozycji spalonej, jeżeli znajduje się bliżej linii końcowej boiska (połowy przeciwników) niż piłka i przedostatni zawodnik drużyny broniącej, o ile nie znajduje się na własnej połowie boiska. GOOOOL 2:0! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Maor ....a kozak!! Kirm i 2:0
![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
I tak narzekacie na Cikosa ,a gdyby nie on dalej byłoby 1:0
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Podoba mi sie taktyka Maaskanta , nie gramy otwartej piłki ,czekamy na błędy Lechii , i sa dwie bramki.
Melikson ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
spalony liczy sie od bramkarza w tej sytuacji
edit: Meleks robi ten mecz. Mówie to z pewną odpowiedzialnością - bez niego o mistrzu moglibysmy marzyc |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
spalony był napewno tylko problem był z tym czy to nie Chavez strzelił, ale bardzo dobra decyzja sędziego ![]() 2-0!!! ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Melikson zmotał nam dzisiaj 3 pkt !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Teraz nie narobić głupot jak z Koroną a Maaskant ani mi się waż zdejmować Meliksa i Genkowa.
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Muszę to wreszcie napisać. Niech ktoś Małeckiemu wytłumaczy, że on nie nadaje się do stałych fragmentów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gienek raczej nie dotrwa do konca. Jest po kontuzji wiec RM nie bedzie go nadmiernie eksploatowal. Poza tym w srode Lech wiec trzeba na Gienka dmuchac. Jesli bedziemy miec te dwie bramki przewagi w drugiej polowie to pewnie Bulgar zejdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czarek Wilk dziś robi czarną robotę. Może nie zwracacie na to uwagi, ale strasznie haruje w obronie wyręczając naszych środkowych obrońców. W 5 minut przynajmniej 3 razy zanotował przechwyty w okolicach 17 metra.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 08.05.2011 o godz. 14:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Po pierwszej polowe
Najlepszy na boisku - Meleks i Wilk Najgorszy - Kirm (sory, mimo gola - ma zwrotnosc Batorego w porcie) Mały i Cikos |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po Cikoszu jechałem na początku , teraz gra w miare dobrze.
Taktyka jest prosta , dajemy grac Lechii , odbieramy piłke robimy akcje. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dobrze gramy. Wykorzystujemy to, ze w Polsce nikt sobie nie radzi w ataku pozycyjnym ( w tym my). To jest klucz na dzisiejsze i kolejne spotkania.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Gratulacje dla Meliksona. Oby po sezonie został w Wiśle, bo daje zaje*iście dużo naszej ofensywie.
Sobol w końcu gra dobre zawody. Oby tak do końca... Teraz trzeba być skoncentrowanym Lechia w poprzedniej kolejce przegrywała z Arką 2:0 a doprowadziła do wyniku 2:2... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Prowadzimy 2-0 ,ale za bardzo oddajemy pole Lechii, ,calym skladem bronimy ,za wczesnie na taka gre...Taktyka malo ofensywna bo gra Sobol z Wilkiem ,ale oprocz Meliksona sa najlepsi na boisku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ta ręka Chaveza to mocno naciągana przez tych komentatorów, nie wiem jakim cudem miałby Lukjanovs wyjść sam na sam, gdyby nie ta ręka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Może nie gramy jakiegoś super meczu, ale świetnie taktycznie ustawieni są Nasi piłkarze.. dobra robota Maaskanta.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Każda akcja pod polem karnym Wisły to 10 powtrórek, czy przypadkiem nie było przewinienia, spalonego, karnego.
A naszych goli to 1 powtórka. I jeszcze na koniec ten tekst, oby Wisła tu nie wygrała bo będzie mieć +6pkt przewagi a wtedy liga nie będzie ciekawa. Co ja oglądam Nsport, lub jakiś kanał sportowy Lecha Poznań. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podoba mi sie dzisiejsza gra "na wyczekanie". Cofamy sie i dajemy pograc pilka Lechii po czym czyhamy na kontry. A te pachna bramkami Jesli w obronie nie zrobimy jakiegos klopsa i nie sprezentujemy bramki to wrzucimy cos jeszcze i wygramy![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Najgorszy to nie jest w żadnym wypadku Kirm tylko Jaliens. Cikos też gra super, szczególnie w ofensywie, defensywa dalej kiepsko, ale z czasem gra coraz lepiej. Gdyby nie rajd Małego nie prowadzilibyśmy. Nie gra źle..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ostatnie zdanie redaktorka przed reklamą mnie rozwaliło. Biedny nie chce aby liga była nudna ;/
Mam nadzieję, że nasi wyjdą zdeterminowani w drugiej połówce i skutecznie zagrają w obronie. Oby nie skończyło się dekoncentracją i głupią stratą bramek. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A potem podobna sytuacja z ręką w polu karnym Lechii gdzie chyba Kirm dośrodkowywał i piłka uderzyła w ręke obrońcy Lechii po czym wyleciała na rzut rożny.
Tak sie zastanawiam to jak ma obrońca robić wślizg, podparcie się rękami przy wślizgu moim zdaniem jest rzeczą naturalną. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz trzeba utrzymać ten wynik albo strzelić jeszcze z dwa gole. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Po pierwszej połowie:
Wielkie brawa dla Maaskaanta. Trener wyciągnął wnioski i dziś już nie próbujemy przez cały mecz "tworzyć gry", bo to było strasznie ryzykowne. Przede wszystkim dlatego, że w ofensywie brało udział praktycznie 5 piłkarzy cały czas (wylączonych z defensywy) i przy stracie piłki powstawała olbrzymia dziura. Dziś jest ok, znakomity ruch z 2 defensywnych pomocników. Melikson klasa sama w sobie. Jeszcze warte podkreślenia jest, że zminimalizowaliśmy ilość głupich wrzutek, a próbujemy wejść głęboko w pole karne i odegrać do tyłu. I jeszcze coś do tych, którzy krytykują Sobola. Sądząc po waszych postach to nie chodzicie na mecze i nie widzicie jak ten chłop haruje. Gość zapieprza za 2,3, a to nie jest takie łatwe będąc jedynym DP... To tyle od mnie Mam nadzieję, że uda się wydrzeć 3pkt, choć cały czas mam w pamięci PBB, czy Koronę, tym bardziej że prawdopodobnie wejdzie Buval, a Traore przejdzie na skrzydło i będzie nękał Cikosa, albo grającego już z kartką Paljićia.![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Komentatorzy żałośni!!! O ręce Chaveza pieprzyli 10 minut a jak była ręka piłkarza Lechii w polu karnym gospodarzy i były nawet dwie powtórki to udali że tego nie widzą , zmienili temat i nawet o tej ręce nie wspomnieli! Skandal!!! A przy sytuacji Nowaka jak mówili ,że powinien się przewrócić normalnie krew mnie zalała!!! Wszyscy w koło mówią że jaskółek powinno być coraz mniej, piłkarze nie powinni symulować a oni krzyczą dlaczego się nie przewrócił po minimalnym kontakcie? Po pierwszej połowie ta ich przemowa że dobrze by było gdyby Lechia przynajmniej zremisowała bo wtedy liga byłaby ciekawsza tak samo żenująca jak cały ich ten komentarz i oni sami , o bramce ze spalonego Traore i ich reakcji na nieuznanie jej nie wspomnę już !!!!
Dokładnie!!!! Lukjanovs był już 1,5 metra z przodu a piłka powoli się toczyła do boku wyhamowana po wślizgu i dopiero wtedy otarła się lekko o rękę!!! Bardziej ewidentna ręka była po wstrzeleniu piłki przez Małego w polu karnym Lechii!!! Choć wg mnie w obu sytuacjach karny się nie należał!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.05.2011 o godz. 14:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dziś coś Pareiko słabiej.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Grze Gie : 08.05.2011 o godz. 14:59.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Sergiej twardy zawodnik , wytrzyma... A Jovanic tyle nie grał ,że nie mam do niego zaufania..
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|