The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2011, 06:42
0 22 napisał(a):Wyświetl post
I proszę, po mojej wczorajszej 'miażdżącej' refleksji o wracaniu Legii do gry o mistrza, dziś mam jeszcze większą bekę. Otóż Jagiellonia jest już absolutnie na wyciągnięcie ręki. Już nie musi się nigdzie potykać, wystarczy wygrać wszystko do końca.

Teraz czekać na wygraną Lechii i najgorsza Legia od X lat może na koniec sezonu na poważnie powalczyć. Parodia.

W tej kuriozalnej sytuacji nie mogę nie wierzyć w mistrza. Damy rade Jeśli wygramy wszystko do końca to mamy mistrza

Podwójna korona!

P.S. Jeszcze trzeba ogarnąć co w sytuacji równej ilości punktów z Wisłą na koniec. Bo mam podejrzenie, że nie bedzie liczony bilans bezpośredni tylko dodatkowy meczyk

Bydgoszcz?
Dodatkowy mecz? A mozej jeszcze rzut moneta Legia musi wygrac 5-0 by przy rownej liczbie punktow byc lepsza od Wisły. Ale mam dobre przeczucie i wierze, ze Nasi pilkarze popsują Ci troche ten optymistyczny humorek
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.05.2011, 08:54
Wygrywamy trzy kolejne mecze, Jaga przegrywa jeden z dwóch najbliższych i za tydzień świętujemy mistrza Po co sobie życie utrudniać, niech piłkarze wiedzą, że im szybciej zdobędą tytuł tym większa szansa na jego zdobycie..
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.05.2011, 09:04
Cytat:
15 tysięcy za karnet i nawet nie zaparkujesz

Legia Warszawa mocno reklamuje możliwość kupowania karnetów na trybunę zachodnią. Wybierać można między dwoma pakietami - złotym i srebrnym. Złoty kosztuje 15 000 złotych, a srebrny 10 000.

OK, w końcu Warszawa, miasto biznesu, może się znajdzie wystarczająco wielu facetów, którzy nie wiedzą, co robić z kasą i zamiast kupować sobie kolejnego Breitlinga, kupią karnet. Rozbawiło nas co innego.

Pakiet złoty: "do każdych 2 zakupionych karnetów 1 miejsce parkingowe na terenie stadionu gratis" (słowo "gratis" jest nie na miejscu - nie sądzicie?). Pakiet srebrny: "do każdych 4 zakupionych karnetów 1 miejsce parkingowe na terenie stadionu gratis".

Mówiąc krótko - jak wydasz 15 000 złotych na karnet, to nawet nie możesz za darmo zaparkować. Dopiero po wyłożeniu 30 000 znajdzie się dla ciebie miejsce. W przypadku pakietu srebrnego najlepiej kupić wejściówki dla całej rodziny - przy 40 000 złotych przypadnie ci miejsce parkingowe.

To nie tyle wina Legii, tylko tych wszystkich geniuszy, którzy projektują stadiony, natomiast nie myślą, że na stadion trzeba czymś dojechać i to coś trzeba gdzieś zostawić. Problem będzie zwłaszcza ze Stadionem Narodowym, gdzie zaparkuje pewnie tylko ambulans (za bramką).

Aha, zauroczyła nas jeszcze jedna różnica między pakietem złotym i srebrnym. Jak kupisz złoty, to dostajesz 12 numerów miesięcznika "Nasza Legia". Ale jak kupisz srebrny, to za "NL" musisz płacić samemu. Hmm, już widzimy te rozważania: - Wziąć złoty czy srebrny? Pięć tysięcy różnicy, ale tutaj dają nam gazetę...
źródło: http://www.weszlo.com/news/6826
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.05.2011, 09:29
I proszę, po mojej wczorajszej 'miażdżącej' refleksji o wracaniu Legii do gry o mistrza, dziś mam jeszcze większą bekę. Otóż Jagiellonia jest już absolutnie na wyciągnięcie ręki. Już nie musi się nigdzie potykać, wystarczy wygrać wszystko do końca.

Teraz czekać na wygraną Lechii i najgorsza Legia od X lat może na koniec sezonu na poważnie powalczyć. Parodia.

W tej kuriozalnej sytuacji nie mogę nie wierzyć w mistrza. Damy rade Jeśli wygramy wszystko do końca to mamy mistrza

Podwójna korona!

P.S. Jeszcze trzeba ogarnąć co w sytuacji równej ilości punktów z Wisłą na koniec. Bo mam podejrzenie, że nie bedzie liczony bilans bezpośredni tylko dodatkowy meczyk

Bydgoszcz?
Nie majacz. Mistrza już macie pewnego, martw się teraz o eliminację LM, chociaż czuje że przejdziecie je gładko. O fazie grupowej nie ma co się rozpisywać wystarczy przecież tylko 2 miejsce więc luzik. Teraz tylko pytanie na kogo traficie w następnej fazie? Myślę że jak nie traficie na kogoś z dwójki Barca/MU to finał jest w zasięgu. No a jak wiadomo finały rządzą się swoimi prawami, więc stawiałbym tu na rzuty karne, a w nich podejrzewam że błyśnie Skaba. Heh, kto by się spodziewał że tak słaba Legia jest w stanie wygrać Champions League?!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.05.2011, 09:31
Przecież ten post 0 22 to na moje oko jest ironią.

Dajcie na luz Panowie.

Dziś możemy się zbliżyć do upragnionego Mistrzostwa.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.05.2011, 09:31
Kosa93 napisał(a):Wyświetl post
Wygrywamy trzy kolejne mecze, Jaga przegrywa jeden z dwóch najbliższych i za tydzień świętujemy mistrza Po co sobie życie utrudniać, niech piłkarze wiedzą, że im szybciej zdobędą tytuł tym większa szansa na jego zdobycie..
Przydałoby się jeszcze, żeby Polonia Bytom jeszcze 2 wygrała (Cracovia przegrała jeszcze 1) i derby zapowiadają się wtedy idealnie.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 08.05.2011, 09:35
0_22 to by była taka parodia, że sam bym się cieszył z tego....ale miejmy nadzieje że dzisiaj Wisełka Ci popsuje te prorocze sny

ta liga jest jak JW nigdy nic nie wiadomo
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.05.2011, 09:54
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Nie majacz. Mistrza już macie pewnego, martw się teraz o eliminację LM, chociaż czuje że przejdziecie je gładko. O fazie grupowej nie ma co się rozpisywać wystarczy przecież tylko 2 miejsce więc luzik. Teraz tylko pytanie na kogo traficie w następnej fazie? Myślę że jak nie traficie na kogoś z dwójki Barca/MU to finał jest w zasięgu. No a jak wiadomo finały rządzą się swoimi prawami, więc stawiałbym tu na rzuty karne, a w nich podejrzewam że błyśnie Skaba. Heh, kto by się spodziewał że tak słaba Legia jest w stanie wygrać Champions League?!
Nie to żebym się wtrącał ale wy miesiąc temu już świętowaliście mistrzostwo. I jak? Było już losowanie? Barca, Real, a może Arsenal? W której rundzie startujecie?
Żeby nie było nie wierzę w mistrzostwo dla Legii, ale nie z uwagi, że to wy wszystko wygracie do końca, ale z uwagi na fakt, że jak Legia wygra do końca połowę meczy to będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 08.05.2011, 10:26
Panie 0 22 tylko nie zapominaj, że jak Lechia wygra z nami na co kibice Legii liczą to będzie przed Legią. Więc czy aby ta radość jest w pełni uzasadniona?
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.05.2011, 10:45
Kosa93 napisał(a):Wyświetl post

To jak zdąbedziemy jeden tytuł to bedziemy mieli jeszcze szanse na jeden, super to jest wieksza szansa na zdobycie 14 mistrzostwa juz w tym sezonie w takim razie niemożemy tego zaprzepascic
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 08.05.2011, 11:08
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Nie to żebym się wtrącał ale wy miesiąc temu już świętowaliście mistrzostwo. I jak? Było już losowanie? Barca, Real, a może Arsenal? W której rundzie startujecie?
Żeby nie było nie wierzę w mistrzostwo dla Legii, ale nie z uwagi, że to wy wszystko wygracie do końca, ale z uwagi na fakt, że jak Legia wygra do końca połowę meczy to będzie dobrze.
Nie opowiadaj bajek, bo piszesz tak jakby wszyscy na forum przypisywali sobie mistrzostwo. Owszem kilku takich się pojawiło, ale większość studziła ten zapał. Pamiętamy poprzedni sezon, po co kusić los.

A o ile dobrze pamiętam to jeden z twoich kolegów już gratulował nam mistrzostwa, a teraz nagle wiara powróciła.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.05.2011, 11:18
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Bez Grosickiego ten zespół nie istnieje. Niestety ktoś w pewnym momencie odleciał w Białymstoku i myślał,że jest tam nie wiadomo jaki team. A jaki jest widzimy. Najweselsze jest to,że wystarczy to na drugą lokatę
Zabawne, jak bardzo ten zawodnik był niedoceniany i przez trenera, i przez kibiców. Tak jakby kreatywnych ofensywnie graczy (w odróżnieniu od kreatywnych defensywnie, jak Branco czy Cikos) mieli pod dostatkiem, kiedy to takich w całej lidze można policzyć na palcach obu rąk.

Cóż, znowu wyszło na moje
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
soku
Member

Od: 09.2010

Stary 08.05.2011, 12:17
Panowie Panowie nie ma co sie jarać ostatnie wyniki Jagi nie sa przypadkiem wszystko jest juz ustalone, Legia dostała puchar a podium to : 1. Wisła 2. Lech 3. Lechia., na układy nie da rady, pzdr.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.05.2011, 12:25
soku napisał(a):Wyświetl post
Panowie Panowie nie ma co sie jarać ostatnie wyniki Jagi nie sa przypadkiem wszystko jest juz ustalone, Legia dostała puchar a podium to : 1. Wisła 2. Lech 3. Lechia., na układy nie da rady, pzdr.
Pewne info? Można lecieć do bukmachera? Na finał Ligi Mistrzów jakieś przecieki masz?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.05.2011, 13:07
Widzę ze dupy niektórym zaczynają mięknąć
A jeszcze śmieszniej może być po dzisiejszym meczu.. jeszcze Legia czy Amika może Wisłę wyprzedzić, o czym już pisałem, wtedy to z 90% użytkowników z flamengistą na czele popełni harakiri nie mogąc zdzierząć śmiejącego się z nich Skorży
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.05.2011, 13:10
Ja powiem tyle na temat dzisiejszego spotkania. Jeśli Wisła dziś przegra to nie zdobędzie MP w tym roku.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.05.2011, 13:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zabawne, jak bardzo ten zawodnik był niedoceniany i przez trenera, i przez kibiców.
Przez kibiców Jagi Grosicki był doceniany i to bardzo. Na fecie po zdobyciu PP rok temu śpiewali, żeby nie odchodził. Śpiewali dla niego jego ulubioną przyśpiewkę ''pijem, bawim się sialalala'' itp.

Probierz miał jakieś 'ale' do niego.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.05.2011, 15:45
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Miszczem ani Mistrzem nikt nie jest. Wisla patrzac na ostatnie mecze moze wtopic nie tylko jeden mecz... Taka zlosliwosc za zlosliwosc.

Jestem kibicem Legii - Jestem
Legia ma matematyczne szanse na MP - Ma
Legia wygrala ostatnie mecze - tak
Wisla przegrala ostatnie mecze - tak

Mam jak widzisz powody by wierzyc, wiec z czego sie smiejesz misiu pysiu ?
Wisła ma 9pkt przewagi nad Legią - Ma
Wisła musi 3 razy wtopić w 5 meczach (w tym 0:5 na łazienkowskiej) przy komplecie punktów Legii - musi
Wisła jest w lepszej formie niż Legia - Jest
Są powody by skierować Cię na leczenie do psychiatry - Są
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2011, 15:47

Podwójna korona!

Bydgoszcz?
Musisz na razie kolego euforie ostudzic
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.05.2011, 15:58
Edson napisał(a):Wyświetl post
Wisła ma 9pkt przewagi nad Legią - Ma
Wisła musi 3 razy wtopić w 5 meczach (w tym 0:5 na łazienkowskiej) przy komplecie punktów Legii - musi
Wisła jest w lepszej formie niż Legia - Jest
Są powody by skierować Cię na leczenie do psychiatry - Są
Powoli, nie uruchamiaj się tak. Wierzy kibic w swoją druzynę i chwała mu za to.
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 08.05.2011, 16:00
Może wygrajmy najpierw z Lechem i w derbach
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.05.2011, 16:50
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Musisz na razie kolego euforie ostudzic
Określenia beka i kuriozalny oraz kilka emotek nie wytworzyły u Ciebie wrażenia, że sobie żartowałem? Szkoda.

A euforii studzić nie muszę, bo jej nie ma, chociaż puchar zdecydowanie uratował sezon, dobrze byłoby dorzucić superpuchar i sezon w lidze stracony, ale ogólnie nie (bo jednak ewentualne dwa trofea w jednym roku są zdecydowanie bardziej ok niż zeszłoroczne zero).
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2011, 16:55
Określenia beka i kuriozalny oraz kilka emotek nie wytworzyły u Ciebie wrażenia, że sobie żartowałem? Szkoda.

A euforii studzić nie muszę, bo jej nie ma, chociaż puchar zdecydowanie uratował sezon, dobrze byłoby dorzucić superpuchar i sezon w lidze stracony, ale ogólnie nie (bo jednak ewentualne dwa trofea w jednym roku są zdecydowanie bardziej ok niż zeszłoroczne zero).
A Ty z mojej wypowiedzi nie wywnioskowales, ze ja tez zartowalem? Szkoda Legia ma tyle lepiej, ze ma Puchar Polski i moze spokojnie do konca sezonu grac bez presji a to powinno Wam tylk pomoc. Liga jest ciekawsza chociaz dzisiaj Wisla odskoczyła
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.05.2011, 17:00
Arka prowadzi 1-0 w Bełchatowie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 08.05.2011, 17:02
Kapitalna główka Ivanovskiego i Arka prowadzi z Bełchatowem.
Wielkie brawa dla Emila Nolla za asystę w ostatnim czasie zdecydowanie najlepszy piłkarz Arki i jedyny grajek, który zawsze trzyma w miarę przyzwoity poziom w tym zespole.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.05.2011, 17:06
Jeżeli Arka wygra z GKS-em to będziemy mieli kolejną kuriozalną sytuację w lidze. Mianowicie na 5 kolejek przed końcem sezonu zagrożone spadkiem będą drużyny z miejsc 2-16
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.05.2011, 17:08
Biorąc pod uwagę okoliczności przyrody, niech Wisła wygrywa już wszystko do końca i trzyma to tatałastwo z tyłu. To samo Legia i koniec końców nawet ostateczny wynik tabeli nie będzie jakoś szczególnie żenujący

Edit: przy tych wsztstkich zawirowaniach, wcale bym się nie zdziwił, gdyby wynik końcowy był "taki jak zawsze" - Wisła, Legia, Lech na pudle.
Legionista
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2011, 17:10
W środkowotygodniowej kolejce istnieje realne prawdopodobieństwo poznania przyszłego mistrza polski. Jeżeli wygramy z Lechem, a Polonia z Jagą to myśle że 9 pkt w 4 kolejkach będzie nie do odrobienia przez rywali. I tego sobie i wam życze.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.05.2011, 17:18
A parchy już życzą Arce przegranej i spadku - nie ma to jak przyjaciel od serca
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 08.05.2011, 17:35
Jest już 1:1. Idealne dogranie Mateusz Cetnarskiego na głowę Dawida Nowaka i bramka tego zawodnika.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów