|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Ja w ogóle bym nic w Legii nie zmieniał i jest szansa, że w ITI zrobią to samo ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No, przeca założyłem, że wygramy wszystko do końca, więc 3
![]() Bójta się, Puchar już mamy na miszcza czekamy ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Czemu Hubnik gra tak nieregularnie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zyro za bardzo chcial i czasami to bylo widac. Tak czy siak swietnie sie zaprezentowal, a strzal z woleja byl zajebisty
Szkoda ze Wolski nie mogl zagrac bo pewnie by tez wystapil i moglby z Zyrkiem stworzyc fajne widowisko. Maja chlopaki papiery by zostac solidnymi zawodnikami. Oby ![]() Punkty ciesza, styl gry jako taki, ale Korona w ogole nic nie pokazala. Ch*** w plecy ochronie, frajerzy na maxa. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Kucharski : "słaba liga nie jest winą Polaków"
http://wyborcza.pl/1,91446,9555282,E..._liga_nie.html Kucharski to przechodzi samego siebie , nie wiem czy on jest taki głupi czy aż tak bardzo broni nasze Polskie gwiazdki ale takich głupot nagadać to trzeba mieć nierówno pod kopułą prawie jak Piechniczek . Jasne wszystkiemu winni są obcokrajowcy , to przez nich całe zło a nasze Polskie gwiazdki niczemu nie są winne i gdyby one grały częściej nasza liga byłaby potęgą podobnie jak reprezentacja a tu nagle przyjdą jacyś przeciętni obcokrajowce , wygrają z naszymi gwiazdkami rywalizację i dlatego nasza liga jest taka słaba . Hahahaha . Jak Kucharski mówi że obcokrajowców którzy wnoszą coś do naszej ligi potrafi wymienić na palcach jednej ręki to ilu Polaków wymieni którzy wnoszą coś do tej naszej ligi? Ja nie wymieniłbym ani jednego! Prawda jest taka że najlepszymi piłkarzami naszej ligi są obcokrajowcy tacy jak Melikson czy Traore albo Rundevs a nie Polskie gwiazdki! Kucharski twierdzi że Polaków o słaby poziom ligi nie należy obwiniać ponieważ obcokrajowców jest więcej , ale czy na pewno? Są kluby w których większość stanowią obcokrajowcy ale też są kluby w których zdecydowaną większość stanowią Polacy i te drugie wcale nie są lepsze od tych pierwszych i biorąc pod uwagę wszystkie kluby to proporcje między Polakami a obcokrajowcami wynoszą mniej więcej pół na pół a nawet ilość Polaków jest większa więc mówienie że tylko obcokrajowcy odpowiadają za niski poziom ligi jest oszczerstwem , chamstwem wobec obcokrajowców którzy przykładają się bardziej niż nasze polskie gwiazdki i krótko mówiąc gówno-prawdą a sam Kucharski się najzwyczajniej ośmiesza. Jeszcze jakiś czas temu obcokrajowców w naszej lidze było mniej , w pierwszych składach było podobnie i co ? Nasza liga wtedy była mocna ? Była jeszcze słabsza niż teraz a większość meczów nie dało się na trzeźwo oglądać , teraz jest znacznie lepiej . Owszem , w naszej lidze nie ma jednej drużyny znacznie lepszej ale liga jest bardzo wyrównana a większość drużyn posiada szeroką mocną kadrę , mecze jeszcze nie wszystkie ale część stoi na naprawdę solidnym poziomie ,są bardzo ciekawe , trzymają w napięciu i ogląda się je z przyjemnością a jeszcze jakiś czas temu było to nie do pomyślenia. Oczywiście poziom nie jest jakiś super ale jest lepszy niż 3 , 4 lata temu między innymi dzięki właśnie obcokrajowcom . Prawda jest taka ,że gdyby nasi Polscy piłkarze byli tacy zajebiści to kluby nie sięgałyby po obcokrajowców w takiej ilości a nawet gdyby sięgały to i tak Polacy powinni wygrywać rywalizację z nimi o miejsce w podstawowym składzie a wszyscy wiemy że jest inaczej , Polskich dobrych zawodników jest jak na lekarstwo a Ci którzy są przegrywają rywalizację z zagranicznymi zawodnikami ponieważ są po prostu słabsi i wkurzają mnie te ciągłe opowiastki , wywiady przedstawicieli Polskiej myśli szkoleniowej którzy w kółko mówią i ciągle to podkreślają na każdym kroku że ,np.: " obcokrajowców jest za dużo" , "dlaczego kluby nie stawiają na Polaków " , " obcokrajowcy którzy przychodzą do naszej ligi są słabi" ,itp. a mówienie że to "tylko obcokrajowcy odpowiadają za niski poziom naszej ligi a nie Polacy " jest już przegięciem! Najgorsze jest w tym to ,że tacy ludzie nie mają żadnych rozsądnych argumentów podpartych faktami żeby poprzeć swoją tezę ,tylko po prostu gadają co im przyjdzie do głowy bo oni mają takie wyobrażenia i fantazje a rzeczywistość jest tak naprawdę inna ale co z tego jak oni i tak twardo trzymają się swojej teorii.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 07.05.2011 o godz. 11:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Jak Burkhardt. Niech mu ten cały Terziotti zaordynuje przewroty w przód i w tył, to nie dość, że spełni warunki Matiego Borka na piątkę z WF-u, to jeszcze nauczy się prosto biegać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
Moze on i krzywo biega, ale nawet krzywo biegajac dostaje szanse na gre w doroslej druzynie. Boje sie pomyslec jak zawodnicy z innych klubow biegaja i graja skoro nawet ich na ogony nikt nie wystawia Co do Manu.... Cos mu wychodzi, ale to i tak malo... Jednak Cabral i Manu tak wysmiewani zapewnili dwa wazne zwyciestwa.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 07.05.2011 o godz. 13:07.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tak jak pisalem po 20 kolejce okrzyknieto nas Mistrzem , 3 kolejki pozniej okazalo sie ze moze nas przegonic Jagiellonia ,a na koniec sie okaze ze dogoni nas caly peleton druzyn,to oczywiscie czarnowidztwo ,ale wystarczy ,ze pogubimy punkty w meczu z Lechia i Amika ,przegramy na Lazienkowskiej i jest niezla lipa. Wtedy wszyscy krytycy Skorży,gdybyl zdobyl Mistrzai Puchar Polski by sie chyba zapadli pod ziemie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ejże!
Przecież jak Legia zdobędzie miejsce na podium, to europuchary spadną dla Lecha. Weźcie się w garść, nie bądźcie takimi samarytanami znowuż ;p ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
W pucharach gra 3 lub 4 druzyna, nie finalista PP ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Hola, hola.
Czy jeżeli Legia będzie na podium, to dostanie miejsce w pucharach za podium, czy za PP? Bo przy założeniu, że zdobywają miejsce w pucharach za bycie na podium, to zaczną grać wcześniej. Czyli - gdybyście byli na podium i oddali miejsce w pucharach (dodajmy III rundę eliminacji) drużynie z czwartego miejsca, to nic tylko pogratulować frajerstwa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
A co stanie się w przypadku, gdy zdobywca PP zajmie drugie lub trzecie miejsce również dające prawo gry w eliminacjach LE? - Skorzysta z niego zespół sklasyfikowany niżej w tabeli ligowej. Regulamin przewiduje, że zdobywca Pucharu Polski zaczyna grę w Lidze Europy od trzeciej rundy eliminacji
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 07.05.2011 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Murray - te twoje wypociny idealnie sie komponuja z rysunkiem, ktory masz w podpisie.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Obysmy jutro wygrali bo zacznie sie kanal.3 najblizsze kolejki zdecyduja.9pkt bardzo zblizy nas do mp.ewentualne straty... tfutfutfu
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Parchactwo prowadzi 1-0 i niestety nie wygląda to dobrze.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jeśli Cracovia wygra dziś a potem w Bytomiu (mało prawdopodobne, no ale zawsze) to pewnie będzie do końca bić się o utrzymanie. Wówczas może dojść do sytuacji, ze Pasy wygrywając/remisując w 29 kolejce z Jagą, mogą przyczynić się do zdobycia mistrzostwa przez Wisłę.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cracovia miala 3 stuprocentowe sytuacje ,ale Polonia Warszawa 2 poprzeczki i słupek !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Radosny futbol w meczu Pasy - Polonia. Jedna obrona lepsza od drugiej.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Ciekawe: Piekarski twierdzi, że za Manu Legia zapłaciła 100 tys. złotych. Jeśli to prawda, to jeżdżenie po tym piłkarzu nie jest do końca uzasadnione. W jego przypadku relacja jakość/cena wypada nie najgorzej. Jak napisał Piekarski - on już się Legii spłacił.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ale co prawda to prawda- policzcie ile Legia dostanie za samo zdobycie pucharu plus wpływy za przynajmniej jeden dwumecz w europejskich pucharach (bilety i telewizja). Choć jak dla mnie- to piłkarz słaby. Skrzydłowy musi być w czymś dobry- albo mieć dobre dośrodkowanie (Zieńczuk), przyspieszenie (Melikson, Małecki), kiwkę. A on w czym jest dobry? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/blog/13
100 tys Euro Za frytki też nie gra Co nie zmienia faktu, iż rzeczywiście gwarantując udział w pucharach juz sie spłacił ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|