The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2011, 18:15
Tak w tłumulcie dzisiejszych debilizmów 3 artykuły rozsądku+jeden na rozluźnienie

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...wiadomosc.html
http://www.weszlo.com/news/6809
http://www.weszlo.com/news/6806

Wczoraj niektórzy pisali, że dziś na pierwszym planie będzie, że na stadionach jest nie bezpiecznie dzicz kiła i mogiła... Naszczęcie Tusk dzisiaj paradoksalnie doprowadził do głosów, że jednak stadiony są bezpieczne i odwrócilo to troche uwagę od piekła jakim są kibole... takie odnosze wrażenie Jednak Stadiony są bezpieczne... o dziwo

Fakt faktem, Tusk myslał że zamykając stadiony zadziała populistycznie, licząc na poklask opinii publicznej, mediów, autorytetów, a okazało się, że zrobił z siebie idiote. Cale szczęscie.

P.s Scyzory jadą na Legie mimo zamknietego stadionu, będą dopingować pod stadioniem.

PS2. Najbardziej smieszy mnie oświadczenie Ekstraklasy SA która sama zamyka, zakazuje, a teraz płaczą, że stadiony zamknęli... szkoda gadać.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-rzadu,1634183
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.05.2011 o godz. 18:24.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.05.2011, 18:26
W Kielcach na wiaduktach od tygodnia wisiały mobilizujące do wyjazdu banery. Więc nie ma sie co dziwić że sobie nie odpuszczą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.05.2011, 18:27
palikot napisał(a):Wyświetl post
Tak w tłumulcie dzisiejszych debilizmów 3 artykuły rozsądku+jeden na rozluźnienie

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...wiadomosc.html
http://www.weszlo.com/news/6809
http://www.weszlo.com/news/6806

Wczoraj niektórzy pisali, że dziś na pierwszym planie będzie, że na stadionach jest nie bezpiecznie dzicz kiła i mogiła... Naszczęcie Tusk dzisiaj paradoksalnie doprowadził do głosów, że jednak stadiony są bezpieczne i odwrócilo to troche uwagę od piekła jakim są kibole... takie odnosze wrażenie Jednak Stadiony są bezpieczne... o dziwo

Fakt faktem, Tusk myslał że zamykając stadiony zadziała populistycznie, licząc na poklask opinii publicznej, mediów, autorytetów, a okazało się, że zrobił z siebie idiote. Cale szczęscie.

P.s Scyzory jadą na Legie mimo zamknietego stadionu, będą dopingować pod stadioniem.

PS2. Najbardziej smieszy mnie oświadczenie Ekstraklasy SA która sama zamyka, zakazuje, a teraz płaczą, że stadiony zamknęli... szkoda gadać.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-rzadu,1634183
Myślisz, że psy ich wpuszczą do miasta? Zatrzymają gdzieś pod Warszawą, spałują, zagazują i podadzą do wiadomości, że się awanturowali i musieli interweniować.
Wszyscy tylko o tych kibolach, a dzisiaj pojawił się projekt budżetu na kolejny rok. Jeszcze gotów jestem uwierzyć, że starają się od niego odwrócić uwagę...
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.05.2011, 18:31. Kibol Donald T.
Kibol Donald T.

http://niezalezna.pl/10093-kibol-donald-t
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.05.2011, 18:48
Za parę lat jeśli pójdziemy tą drogą to za pobicie policjanta nie będą zamykać napastnika tylko szkołę do której chodzi

Wszyscy mówią że trzeba walczyć z patologiami w naszej piłcea dla mnie to jest właśnie PATOLOGICZNA decyzja
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 05.05.2011, 19:11
To jest po prostu kara.

Stadion za tydzien bedzie bezpieczny ale jutro na bank nie, bo oni wiedza co sie bedzie dzialo. To samo w Poznaniu.

Macie swoje PO i ich pojecie o tym czym Wy podobno zyjecie.

Kogo wina jest ze nikogo nie zlapali? Kogo niby wina ze Policja nie wylapywala ? Kogo wina ze Donald pier*** o tym ze zakrywanie twarzy to zlo i trzeba cos z tym zrobic w momencie kiedy taki przepis juz jest i wystarczy go po prostu egzekwowac? Kogo wina w calym tym po.......onym syfie ? Kibicow

Przeciez jesli na mecz wjade z siekiera, przejde z ta siekiera obok Policji i wbije ta siekiere w powiedzmy przykladowo kibica Polonii to wina bedzie moja. Owszem, ale czy wtedy za mordy nie lapie sie ochrony,policji,klubu do ktorego nalezy obiekt oraz organizatora danego spotkania? Wtedy sie ich lapie za ryj i wypie**** bo nie potrafia ZAPEWNIC OCHRONY.

Strzelaja sobie w stope bo nie dosc ze pokazuja jacy sa ch*** jesli chodzi o sprawowanie wladzy, to jeszcze daja jasno do zrozumienia ze nie wiedza jakie maja KOMPETENCJE.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.05.2011, 19:12
Tusk juz sie gubi swoich kłamstwach i widac bolą rząd transperenty skoro tak bardzo walczą ze zbiorowoscia na trybunach.Ten czlowiek zrobi wszytsko byle utrzymac wrazenie ze "cos" robi,w tym wypadku zamyka stadion Legii i w ten sposób napewno Euro bedzie bezpieczniejsze.A i tak liczą sie dla niego tylko słupki poparcia.

Skoro zamykaja stadiony za obrzucenie paru uzbrojonych po zęby policjantow ,to czas pozamykac drogi-bo tam jezdza pijani mordercy a efektem jest po 30 smiertelnych ofiar w kazdy weekend.

Ten rząd jest najbardziej zakłamanym i nieudolnym od 1989r ,a razem ze zlodziejami z PZPN to poprostu nic tylko zamowic talibów i pozbyc sie tego raz na zawsze.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 05.05.2011 o godz. 19:17.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.05.2011, 19:17
Sprawa jest poważna i dotyczy nas wszystkich tak, że bardzo proszę nie próbujcie tu upychać agitacji politycznych. .
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.05.2011, 19:20
http://legionisci.com/news/42679_Gru...rowej_NIE.html

No i jest Protest... U nas za tydzien drugi i trzeci najbardziej medialny mecz w sezonie i liczę, że razem też coś dodamy od siebie w temacie.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.05.2011, 19:21
GajowyDrwal napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę nie wiedziałem, że znajdzie się ktokolwiek kto uzna decyzje wojewody za zrozumiałą...
To chyba jest Twoja nadinterpretacja !! Napisalem, ze decyzja jest beznadziejna i pokazowka.
Chodzi mi tylko o to zeby w calym lamencie nie zapominac od czego to sie zaczelo tak jak kibice
Legii zrobili po Wilnie z siebie męczenników. Jesli my nie pojedziemy na mecz do Warszawy to
w pierwszej kolejnosci bedzie jednak wina bandy Starucha.

Tusk jest smieszny - tak jak napisałem rano: zamiast prostych, sprawdzonych rozwiazan
wymysla kwadratowe kola
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 05.05.2011, 19:26
dynek.pl - Z calym szacunkiem ale pie***. Ta jak ja nazywasz "banda Starucha" jako pierwsza nawolywala do powrotu na miejsca, co sie udalo w znakomitej wiekszosci. Oczywiscie masz prawo nie wiedziec nie bedac na meczu, ale masz tez prawo sie po prostu zastanowic jesli swoja wiedze wynosisz tylko i wylacznie z tv/portali/gazet bo powinienes sam wiedziec po incydencie u Was ze "pobicia" i "burdy" to jest bardzo chwytliwy temat.
Lubie ogarnietych ludzi z innych klubow ktorzy dyskutuja o ruchu kibicowskim, ale jak widze wpisy podobne do Twojego to chce mi sie plakac. Byles?Widziales co robi Staruch i jego banda? Nie, wiec na ch*** ludzi oczerniasz?
Juz na koniec powiem ze ta "banda Starucha" zrobila dla kibicow i calego ruchu fanow pilki noznej wiecej niz mozesz sobie wyobrazic. Meczennikow z siebie zrobily jednostki, wiekszosc miala swoje zdanie. Oczywiscie tego nie wiesz lub udajesz slepego bo jak widac lubisz wszystkich do jednego wora wsadzac. Jesli naprawde lubisz takie "uogolnienia" to nie obrazaj sie jak ktos Cie kiedys nazwie delikatnie mowiac "milosnikiem sztućców"

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.05.2011, 19:34
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
To chyba jest Twoja nadinterpretacja !! Napisalem, ze decyzja jest beznadziejna i pokazowka.
Chodzi mi tylko o to zeby w calym lamencie nie zapominac od czego to sie zaczelo tak jak kibice
Legii zrobili po Wilnie z siebie męczenników. Jesli my nie pojedziemy na mecz do Warszawy to

Tusk jest smieszny - tak jak napisałem rano: zamiast prostych, sprawdzonych rozwiazan
wymysla kwadratowe kola
Powiedz Mi co takiego zrobił Staruch, że nazywasz go bandytą ?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 05.05.2011, 19:36

No i jest Protest... U nas za tydzien drugi i trzeci najbardziej medialny mecz w sezonie i liczę, że razem też coś dodamy od siebie w temacie.
Ten protest to zwykły szantaż , w którym używa się rzeczywiscie niewinnych ,nie robiacych zadym kibiców,do tego aby tym co je robia znów uszło na sucho
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.05.2011, 19:46
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ten protest to zwykły szantaż , w którym używa się rzeczywiscie niewinnych ,nie robiacych zadym kibiców,do tego aby tym co je robia znów uszło na sucho
Czy ktoś kogoś zmusza do uczestnictwa? I tak przyjdą w 90% osoby nieprzypadkowe. Przyznam się, że dość śmiesznie wygląda ten post obok twojego avatara...
Odpowiedz cytując
Szymek_R22
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.05.2011, 19:49
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jesli my nie pojedziemy na mecz do Warszawy to
Chyba pojedziecie, bo nie chce mi się wierzyć, że jeździsz na wyjazdy...
Odpowiedz cytując
Kubi
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.05.2011, 19:50
Prosze kumatych kibiców Legii Warszawa by nie brali na poważnie wpisów niektóych osób tutaj.
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.05.2011, 19:51
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Ale tu nie chodzi o bezpieczeństwo stadionów. To ma byc kara - jak bedziecie dalej podskakiwac to zamkniemy stadiony na dłużej.
Podobnie odczytuję tą dezycje .

Nie znaczy że ją popieram , ale ona ma ewidentnie taki kontekst . Ma to zmobilizować kluby do zajęcia się "bandytami stadionowymi " , bo niestety ale większość nie robi dosłownie nic . Oczywiście inna sprawa to zmiana prawa aby było bardziej restrykcyjne , bo niestety ale większość bandytów czuje się na stadionach totalnie bezkarna . Na pewno nie tędy droga .

Pytanie co robiła policja na pucharze Polski , czy ściągnięto te jednostki policji , aby stworzyć sobie iluzję prewencji ? jakim cudem nie zatrzymano ani jednej osoby po tych zajściach ?

Niektórzy tutaj są oburzeni zamknięciem stadionów na jeden mecz . Oczywiście , to nic nie zmieni . U wielu wywoła dodatkową flustracje , straca na tym kibice , widzowie , klub . Niestety , ale obowiązuje coś takiego jak masowa odpowiedzialność za grzechy jednostek . Każdy na pewno się z tym spotkał i wie że choć nie jest to sprawiedliwe to poniekąd jest lekcją dla wszystkkich .

Jestem ciakaw jakie były reakcje wszystkich kibiców w Angli po zaieszkach w Heysel w 85 roku ( niestety sam urodziłem się 4 lata później ) , kiedy to wszystkie angielskie kluby zostały wyrzucone z pucharów na 5 lat . Dotkneło to 16 klubów ( w praktyce wszystkie ) , a winne było teoretycznie jedno zdarzenie - finał Juve - Liverpool . Czy wtedy było to sprawiedliwe ? Czy jednak ta kara zmieniła angielskie stadiony i bezpieczeństo na nich na lepsze ? to każdy oceni według swojego uznania

Oczywiście tamtych wydarzeń nie można absolutnie porównywać do zajść z finału PP , ale nie wyobrażam sobie reakcji kibiców , gdyby takie zdarzenia miały miejsce w Polsce , gdyby wymierzono aż taką karę ... jeśli po zamknięciu stadionu na jedno spotkanie sa takie reakcje ( dramatyczne )...

Inna sprawa że "kibolom " Legii nazbierało się naprawde wiele za ostatnie 10 lat , a praktycznie nigdy nie spotkała ich kara która by chociaz troche odczuli ( nawet wyrzucenie z jednej edycji pucharów nic nie dało ) . Niech nie robią teraz z siebie takich niewiniatek .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.05.2011 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 05.05.2011, 19:57
Po raz kolejny Tusk i PO potwierdzają, ze tworzą rząd nieudolny, nie radzący sobie z jakimikolwiek problemami..Nie dają rade z chuligaństwem?To uderzają w kluby i przesyłają wiadomość "radzcie sobie sami". Kto zwroci klubom pieniadze za niesprzedane bilety? TUSK? Nic tylko czekać az ktos w szaliku Wisły cos przeskrobie i zamkną stadion Wisły.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.05.2011, 20:05
http://ryszardgrobelny.blog.pl/
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.05.2011, 20:11
Donki napisał(a):Wyświetl post
Powiedz Mi co takiego zrobił Staruch, że nazywasz go bandytą ?
Niby gdzie go nazwalem bandytą Aczkolwiek to nie jest człowiek mający na koncie chwalebne czyny.

Szymek_R22 napisał(a):Wyświetl post
Chyba pojedziecie, bo nie chce mi się wierzyć, że jeździsz na wyjazdy...
akurat sie wybieralem
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 05.05.2011 o godz. 20:27.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.05.2011, 20:12

Myślę, że słownie można by pozdrowic głównego Maga, który wypowiedział wojnę kibicom w Polsce.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.05.2011, 20:14
Cytat:
Bandy ? Co tak miękko ?
Trzeba było od razu z grubej rury np, gangu starucha.

Cytat:
Znowu za miękko.
Nie używa się , tylko zmusza się groźbami karalnymi i bezpośrednim przymusem fizycznym.

Jak się czyta niektóre posty w tym temacie , to ręce opadają.
Widać macki propagandy przenikają nawet do środowiska (rzekomo) kibicowskiego.
Odpowiedz cytując
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.05.2011, 20:16
dzisiejszy nie glupi wywiad w TOK FM z karnistką prof. Płatek o wojnie pana Tuska z kibicami.

http://www.tok.fm/TOKFM/0,88711.html
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.05.2011, 20:18
Jeżeli stowarzyszenia kibicowskie chcą cokolwiek ugrać w zakresie wizerunku kibiców muszą całkowicie zmienić taktykę. Wychodzenie ze stadionów i takie tam. Fajne, ale nieskuteczne.

Jak to mówili za dziadka Franciszka Józefa są jeszcze sądy we Wiedniu.

Akcja zero tolerancji i nieuchronność kary, to podstawa.

Dziennikarz skłamał i nazwał kogoś bandytą. Następnego dnia dostaje pozew do sądu o zniesławienie.
Na portalu internetowym jest artykuł o jakiś porachunkach pozastadionowych okraszonych zdjęciem trybuny G i podpisem "Pseudokibice Wisły". Jeszcze tego samego dnia stowarzyszenie śle pismo z żądaniem sprostowania i przeprosin zgodnie z prawem prasowym.
Poseł gada bzdury o kibicach. Odwiedzają go w trakcie dyżuru poselskiego zaniepokojeni, ale kulturalni obywatele z wyjaśnieniami.
Przepisy czy decyzje administracyjne dotyczące kibiców nie są w 200 % poparte prawem. Skarżyć do NSA, Trybunału itd.
Itd, itp.

Niestety science-fiction.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.05.2011, 20:25
sory ze off top ale ruch tu najwiekszy.. ;P

Wie ktos co sie wydarzylo podczas meczu Slavia Praga-Sigma Olomuc dlaczego zostal anulowany
nie moge znalesc zadnych informacji..
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.05.2011, 20:27
Cytat:
W Bydgoszczy był minister sportu, władze PZPN oraz delegacja UEFA, która przyjechała skontrolować, czy Polska gotowa jest do organizacji i zapewnienia bezpieczeństwa przed przyszłorocznymi mistrzostwami Europy. Byli mocno wystraszeni, kiedy na płycie boiska kibole stoczyli bitwę z policją i ochroną, demolując po drodze wyposażenie i trybuny lekkoatletycznego stadionu Zawiszy.
http://www.sport.pl/pilka/1,65045,95...zadkowych.html

Coś mi umknęło?

Masakra ... Ślepy by zauważył tą propagandę wyborczej. Dramat.
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.05.2011, 20:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Niestety , ale obowiązuje coś takiego jak masowa odpowiedzialność za grzechy jednostek . Każdy na pewno się z tym spotkał i wie że choć nie jest to sprawiedliwe to poniekąd jest lekcją dla wszystkkich .
O ....a, od kiedy to komuna wróciła?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.05.2011, 20:47
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65045,95...zadkowych.html

Coś mi umknęło?

Masakra ... Ślepy by zauważył tą propagandę wyborczej. Dramat.
W następnych wydaniach napiszą, że na meczu obecny był Bin Laden, którego kryli kibice. Ten szmatławiec od dawna uprawia określona propagandę. Szkoda tylko, że dosyć liczna tumaneria daje sie im prowadzić.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 05.05.2011, 20:59
Girzyński dla WP: Tusk sam był kiedyś szalikowcem

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.05.2011, 21:01
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Podobnie odczytuję tą dezycje .

Nie znaczy że ją popieram , ale ona ma ewidentnie taki kontekst . Ma to zmobilizować kluby do zajęcia się "bandytami stadionowymi " , bo niestety ale większość nie robi dosłownie nic . Oczywiście inna sprawa to zmiana prawa aby było bardziej restrykcyjne , bo niestety ale większość bandytów czuje się na stadionach totalnie bezkarna . Na pewno nie tędy droga .
Kogo ma zmobilizować do czego? Czy kluby naprawdę nie radzą sobie ze "stadionowymi bandytami" jak twierdzisz?

Wisła - odkąd wróciła na Reymonta cisza i spokój. Wcześniej też jedynie na derbach coś się dział.

Jagiellonia - dawno nie było tam żadnej zadymy.

Lech - odkąd wrócili z Wronek, drobne przepychanki jedynie na meczu z Wisła, oprócz tego cisza i spokój.

Legia - na nowym stadionie, poza odpaleniem rac i akcją z Rzeźniczakiem, żadnych wybryków.

Cracovia - na nowym stadionie, też bez większych incydentów.

Lechia, Śląsk - mimo starych stadionów też nic ciekawego się nie działo.

Korona - od lat nic się nie dzieje, czasami jedynie jakieś "przerzucanki" z kibicami gości...

Zagłębie - na nowym stadionie jedynie na meczu ze Śląskiem doszło do incydentu z prezesem Śląska.

Arka - na nowym stadionie, też nic się nie dzieje, mimo że grano już z Lechią, czy Wisłą.

Jak widać wszystko idzie ku lepszemu, w tym sezonie przerwano w ekstraklasie zaledwie kilka spotkań z powodu zachowania kibiców. Większość klubów nawiązała współpracę z "fanatykami" i wszyscy są zadowoleni.

Wszyscy z wyjątkiem mediów i rządu który szuka na siłę tematu zastępczego. I mimo, że Legia i Lech doskonale radzą sobie z kibicami, premier postanowił ich ukarać...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów