|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A kibice Lecha swoje. Lech przegral to juz, ze Legia nie poradzi sobie w Pucharach, Wisla znowu sie skompromituje i to tylko Lech moze zainstniec. Frustracja po przegranym Finale narasta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zacytuje klasyków z forum "Mina Maciusia bezcenna" :] Oj chciałbym żeby za kilka tygodni Robercik się cieszył jak dziś Maciuś.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ktoś jeszcze chce ,,nagrody"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
myśle że Skorża sobie zapewnił prace na następne pół roku tym pucharem.Co do samego meczu to końcówka była ciekawa.Wydaje sie że Legia łapie forme a to chyba niezbyt dobrze bo mamy tam ważny wyjazda w lidze więc może byc ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Lech lepszy,Legia fuksem wywalczyła sobie puchar - przez strzał Manu który faktycznie zdobył gola tylko dlatego że piłka odbiła się od obrońcy i zmyliła bramkarza.
A tak na marginesie - czy Legia ma szanse na rozstawienie w 3 rundzie el Ligi Europy? ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie za fajny ten rezultat.
Lech będzie dodatkowo zmobilizowany w meczu z nami , a Legia może nie być odpowiednio zmobilizowana w meczu z Jagą Mam tylko nadzieję , że Bakero zostanie ocalony (conajmniej) do końca sezonu , bo żadna zmiana na stanowisku trenerskim i tak im nie wyjdzie na gorsze. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ciekawi mnie teraz podejscie pilkarzy Legii do koncowki sezonu
wakacje ? bo sezon niejako uratowany z twarzą no i jest zdobycz PP a moze atak na pudlo cos mi sie wydaje ze to pierwsze ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Składam szczere gratulacje dla kibiców Legii z okazji zdobycia Pucharu Polski. Szczere, bo jeśli mam wybierać między "niepokalanie poczętą" Amiką POZnań, a Legią Warszawa, wybieram Legię. Jasne, to wybór z rodzaju: ebola albo przeczyszczenie, ale każdy rozsądny człowiek wybierze to drugie
Dla nas to świetny wynik. Świetny, bo rozgrzesza Skorżę z 11 ligowych porażek. Maciek gotów utrzymać nawet posadę na Łazienkowskiej, co do wczoraj wydawało się science-fiction. W dodatku bramkę decydującą o remisie strzelił piłkarski mag Manu, więc właściciele ITI utwierdzili się w przekonaniu, że to udany transfer. Myślę, że istnieje pewna szansa na to, że w Legii nic się nie zmieni, albo zmiany będą tylko kosmetyczne. PS. Dawno nie wykasowałem tylu postów nie na temat. Ludzie, chcecie sobie dyskutować na tematy kibicowskie, jest inny pokój. Tu dyskutujemy wyłącznie na tematy sportowe. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Kojarzy ktoś gdzie superpuchar ma być grany? Słyszałem o ... Ostródzie. To prawda?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Macius wygral PP psim swedem bo sie zachcialo im grac przez ostatnie minuty, oczywiscie trzeba bylo wpierw mega fuksiarska bramke strzelic i mega babola wpuscic.
Mam nadzieje ze Maciek dogra do konca sezon, a do nowego bedzie Nas przygotowywal nowy trener. Jestem PRZEKONANY ze wtopimy z 2-3 mecze... Macku, Twoj los juz jest przesadzony i chocbys golil wszystkich po 10-0 szukac bedziesz musial nowej pracy. Mimo wszystko... TEN PUCHAR JEST NASZ!!!
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.05.2011 o godz. 09:23.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Co do meczu - jak to zwycięstwo uratuje dupsko Skorży, to naprawdę można się zastanawiać, czy było warto. Polski Mourinho tak nastawił swoich najemników, że przez pierwsze 45 minut + 10 minut drugiej połowy na boisku była tylko jedna drużyna. Ja rozumiem, że można zagrać "mądrze w defensywie", ale stawianie przegubowca przez drużynę, która popełnia ciągle błędy w defensywie, a potrafi dobrze grać wysokim pressingiem, to jest jakiś absurd. Legia w tym sezonie pokazała, że jeżeli już coś jej dobrze wychodzi, to odbieranie piłki w środku pola, pod warunkiem tylko że się odpowiednio zepną. Dobrze chociaż, że po golu Manu, ten mecz zrobił się nawet całkiem ciekawy
Tak czy siak, oby plotki o Stevensie czy Hanczarence okazały się prawdą, bo widać, że ta drużyna po prostu Maćka przerasta. To nie jest zły trener, to po prostu nie jest trener dla Legii. Niech poprowadzi jakiś Ruch Chorzów albo Koronę Kielce, tam mógłby dać radę.Cytat:
Ale z drugiej strony - nie ma już tej presji na nich, sezon coś tam podratowany, to można grać na trochę większym luzie. Teraz przed nimi nieszczególnie trudny mecz z Koroną, potem niewiadoma z Górnikiem - jak jednych i drugich pojadą, to mogą nawet uwierzyć w to, że grać potrafią i pudło mogą atakować. Edit: sorry Kominek, wiesz jak jest... ![]()
Ostatnio edytowane przez Sartre : 04.05.2011 o godz. 09:29.
![]()
Legionista
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jest temat Kibicowanie na polskich stadionach i tam sparwy kibicowskie opisujemy
![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Teraz jestem ciekawy co zrobia ze wzmocnieniami... Powinni poczekac do wywalenia Macka i dopiero nowy treneiro powinien dopasowac sobie ludzi do swojej wizji futbolu
Zaloze sie o wszystko ze teraz grajki beda mialy wyj*** na lige bo juz o nic nie graja i mecz z Wisla u Nas wydaje sie byc hmm malo ekskluzywny dla nich Dzieki Kominek ze nie wykasowales a przeniosles czesc mojego wpisu ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Wzmocnienia? Jakie wzmocnienia? ITI wydało na truskawki i piłkarzy jakieś 4 mln € i jak wczorajszy mecz pokazał, była to kwota dobrze zainwestowana. Teraz czekam na fetę pucharową, zorganizowaną na stadionie i reżyserowaną przez speców z TVN. Będzie na co popatrzeć. Bohaterem meczu był Manu, dotychczas uważany za symbol fiaska transferowego. Skoro strzelił, sprawa jest prosta - nadaje się, ba - jest gwiazdą. Maciek też się nadaje, bo już w pierwszym sezonie pracy na Łazienkowskiej zapewnił ważne trofeum. Teraz mistrzowska drużyna z Bydgoszczy musi pojawić się w Dzień dobry TVN i u Szymona (ale już nie u Wojewódzkiego - ten bywa niezależny!). Jest git i nie ma sensu robić rewolucji. Macie świetnego fachowca na ławce i niesamowity team spirit. Przyszłość należy do Was ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Limanovia - Lechia 1:0
Panie Kafarski dziękujemy! Miej chłopie jaja i odejdź! |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
No to żenada niezła - Limanovia ogrywa Lechię. Ciekawe czy było aż tak słabo czy też piłkarze nagle poczuli niespodziewany "spadek mocy" bo trener im się znudził?
Tak czy owak przykre ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak sie ma w druzynie Surme to takie mecze, jako kara boska, sie niestety beda trafiac.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Podoba mi się sformulowanie z Onetu:
Cytat:
Powinno być ewentualnie opromienieni, bo olśnienie to pewien przebieg (stan) procesu widzenia, przy którym występuje odczucie niewygody lub zmniejszenie zdolności rozpoznawania przedmiotów czy jedno i drugie, w wyniku niewłaściwego rozkładu luminancji lub niewłaściwego zakresu luminancji albo nadmiernych kontrastów w przestrzeni lub w czasie, albo w psychologii nagłe wpadnięcie na jakiś pomysł, na jakieś rozwiązanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W Lechii dziwnie sie dzieje, cholera wie czy zwalniac trenera czy co robic. Raz graja swietnie pol sezonu, kolejna czesc fatalna, raz graja dobrze kilka meczy, pozniej kilka zle, raz graja fajna pilke dla oka raz graja fatalna. dziwna sytuacja. Ja bym mimo wszystko Kafara wywalil ale tez postawil na kogos z zagranicy i najlepiej z jakas wizja na budowe klubu a nie zamienil siekierke na kijek w stylu Michniewicza czy innego Szatalowa
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Szkoda byłoby Lechii, bo w pewnym momencie jej gra pod kierunkiem Kafarskiego naprawdę dobrze wyglądała.
Czy ktoś może (w jakims sensownym temacie) napisac, co tak naprawde dzieje się w tym klubie i w tej druzynie? |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Tak naprawdę to Lechia ma bardzo przeciętny skład, skoro w pierwszej 11tce regularnie gra Tomek Dawidowski. Napastnik, który przez ostatnie 2 sezony strzelił 2 gole w lidze. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Zaraz braknie trenerów do obsady w Ekstraklasie, bo wychodzi na czterech zagrożonych...
Jeżeli prezesi tych stosunkowo zamożnych klubów pójdą wreszcie po rozum do głowy i ściągną zagranicznych trenerów w klasie >= Maaskant, to może wreszcie coś w naszym kraju ruszy z kopaną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie będę udawał, że smuci mnie odpadnięcie Lechii. Tak się kończy trzymanie cienkiego trenera, wierzenie mediom (polska Barcelona itp.) i sprowadzenie odpadów z Krakowa.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Oglądałem ten mecz na żywo, więc mogę powiedzieć, ze było masakrycznie słabo. Lechia nie potrafiła znaleźć sposobu na sforsowanie obrony nędznego trzecioligowca. Jedyną taktyką była długa piłka posyłana do Vucko, który rzekomo miał zgrywać piłki tylko nie miał za bardzo do kogo. Limanovia nie zagrała jakoś szczególnie defensywnie. Goście walczyli i stworzyli sobie parę sytuacji przez co wygrali zasłużenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
On rozwala ten zespół i nie tworzy nic nowego bo jest przekonany, że ma super hiper kadre w dodatku nieziemsko równą. Jak ktoś wpuszcza za napastnika obrońce, a Dawidowski gra w pierwszej 11 bo Kafarski to imbecyl , niestety tak to jest jak zamiast porządnych transferów lepiej pieprzyć bzdury o magicznej atmosferze... Pozbywają się Kapsy gdzie zostaje słaby Małkowski, przychodzi Buchalik który gra gdzie? W Młodej Ekstraklasie... Zamiana Buzały na kaleke Poźniaka i tak dalej. Jego czas się w Lechii skończył, po zapewne przegranym meczu z Podbeskidziem Kafar niech wraca prosto do Kościerzyny nie do Gdańska.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 21.09.2011 o godz. 09:45.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|