The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2011, 20:53
A kibice Lecha swoje. Lech przegral to juz, ze Legia nie poradzi sobie w Pucharach, Wisla znowu sie skompromituje i to tylko Lech moze zainstniec. Frustracja po przegranym Finale narasta
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.05.2011, 21:00
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Według mnie kibice Legii bardziej zasługują na to zwycięstwo.
Ja chce dobry mecz, najlepiej 2-2 w regulaminowym czasie plus karne i race na trybunach
Mam wszystko co chciałem - wykrakałem
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.05.2011, 21:12
Zacytuje klasyków z forum "Mina Maciusia bezcenna" :] Oj chciałbym żeby za kilka tygodni Robercik się cieszył jak dziś Maciuś.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.05.2011, 21:17
Ktoś jeszcze chce ,,nagrody"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2011, 21:19
myśle że Skorża sobie zapewnił prace na następne pół roku tym pucharem.Co do samego meczu to końcówka była ciekawa.Wydaje sie że Legia łapie forme a to chyba niezbyt dobrze bo mamy tam ważny wyjazda w lidze więc może byc ciężko.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.05.2011, 21:57
Lech lepszy,Legia fuksem wywalczyła sobie puchar - przez strzał Manu który faktycznie zdobył gola tylko dlatego że piłka odbiła się od obrońcy i zmyliła bramkarza.

A tak na marginesie - czy Legia ma szanse na rozstawienie w 3 rundzie el Ligi Europy?
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.05.2011, 22:42
Nie za fajny ten rezultat.
Lech będzie dodatkowo zmobilizowany w meczu z nami , a Legia może nie być odpowiednio zmobilizowana w meczu z Jagą
Mam tylko nadzieję , że Bakero zostanie ocalony (conajmniej) do końca sezonu , bo żadna zmiana na stanowisku trenerskim i tak im nie wyjdzie na gorsze.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.05.2011, 22:44
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Nie za fajny ten rezultat.
Lech będzie dodatkowo zmobilizowany w meczu z nami , a Legia może nie być odpowiednio zmobilizowana w meczu z Jagą
Mam tylko nadzieję , że Bakero zostanie ocalony (conajmniej) do końca sezonu , bo żadna zmiana na stanowisku trenerskim i tak im nie wyjdzie na gorsze.
Rezultat jak rezultat. Jak sami nie zaczniemy grać to nie ma co liczyć na innych.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.05.2011, 22:46
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie kary dla klubów to debilizm. Po coś monitoringi mają i chyba widzą kto rozpiedala stadion albo leje po mordzie kogo popadnie. Ale najlepiej potem wjebać 50000 kary klubowi i wszyscy zadowoleni kasa jest a ci co powinni sobie odpocząć też są i będzie można wjebywać nastepne kary. Finał Bydogoszcz zorganizowała kompletnie do dupy, zresztą nie pierwszy raz i może nad tym też by się wypadało zastanowić komu się przyznaje organizację?
Organizatorem finału PP jest PZPN.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.05.2011, 22:48
Ciekawi mnie teraz podejscie pilkarzy Legii do koncowki sezonu

wakacje ? bo sezon niejako uratowany z twarzą no i jest zdobycz PP

a moze atak na pudlobo do nas ta przewaga ciagle jest spora

cos mi sie wydaje ze to pierwsze
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.05.2011, 23:03
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Organizatorem finału PP jest PZPN.
No tak ale ktoś tam decyduje gdzie będzie grany finał. Zresztą kiedyś było tak, że był mecz i rewanż - jeden termin więcej ale jak dla mnie to było całkiem spoko.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.05.2011, 07:07
Składam szczere gratulacje dla kibiców Legii z okazji zdobycia Pucharu Polski. Szczere, bo jeśli mam wybierać między "niepokalanie poczętą" Amiką POZnań, a Legią Warszawa, wybieram Legię. Jasne, to wybór z rodzaju: ebola albo przeczyszczenie, ale każdy rozsądny człowiek wybierze to drugie

Dla nas to świetny wynik. Świetny, bo rozgrzesza Skorżę z 11 ligowych porażek. Maciek gotów utrzymać nawet posadę na Łazienkowskiej, co do wczoraj wydawało się science-fiction. W dodatku bramkę decydującą o remisie strzelił piłkarski mag Manu, więc właściciele ITI utwierdzili się w przekonaniu, że to udany transfer.

Myślę, że istnieje pewna szansa na to, że w Legii nic się nie zmieni, albo zmiany będą tylko kosmetyczne.

PS. Dawno nie wykasowałem tylu postów nie na temat. Ludzie, chcecie sobie dyskutować na tematy kibicowskie, jest inny pokój. Tu dyskutujemy wyłącznie na tematy sportowe.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 04.05.2011, 07:25
Kojarzy ktoś gdzie superpuchar ma być grany? Słyszałem o ... Ostródzie. To prawda?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.05.2011, 08:33
Macius wygral PP psim swedem bo sie zachcialo im grac przez ostatnie minuty, oczywiscie trzeba bylo wpierw mega fuksiarska bramke strzelic i mega babola wpuscic.
Mam nadzieje ze Maciek dogra do konca sezon, a do nowego bedzie Nas przygotowywal nowy trener. Jestem PRZEKONANY ze wtopimy z 2-3 mecze... Macku, Twoj los juz jest przesadzony i chocbys golil wszystkich po 10-0 szukac bedziesz musial nowej pracy.

Mimo wszystko... TEN PUCHAR JEST NASZ!!!
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.05.2011 o godz. 09:23.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.05.2011, 09:06
Co do meczu - jak to zwycięstwo uratuje dupsko Skorży, to naprawdę można się zastanawiać, czy było warto. Polski Mourinho tak nastawił swoich najemników, że przez pierwsze 45 minut + 10 minut drugiej połowy na boisku była tylko jedna drużyna. Ja rozumiem, że można zagrać "mądrze w defensywie", ale stawianie przegubowca przez drużynę, która popełnia ciągle błędy w defensywie, a potrafi dobrze grać wysokim pressingiem, to jest jakiś absurd. Legia w tym sezonie pokazała, że jeżeli już coś jej dobrze wychodzi, to odbieranie piłki w środku pola, pod warunkiem tylko że się odpowiednio zepną. Dobrze chociaż, że po golu Manu, ten mecz zrobił się nawet całkiem ciekawy Tak czy siak, oby plotki o Stevensie czy Hanczarence okazały się prawdą, bo widać, że ta drużyna po prostu Maćka przerasta. To nie jest zły trener, to po prostu nie jest trener dla Legii. Niech poprowadzi jakiś Ruch Chorzów albo Koronę Kielce, tam mógłby dać radę.

Cytat:
wakacje ? bo sezon niejako uratowany z twarzą no i jest zdobycz PP

a moze atak na pudlobo do nas ta przewaga ciagle jest spora

cos mi sie wydaje ze to pierwsze
Na dwoje babka wróżyła. Z jednej strony - mogą już odpuścić i przestać się wygłupiać, wygrać te 3/6 meczów, jeden zremisować, co miejsce 10 powinno gwarantować, a może nawet trochę wyżej?

Ale z drugiej strony - nie ma już tej presji na nich, sezon coś tam podratowany, to można grać na trochę większym luzie. Teraz przed nimi nieszczególnie trudny mecz z Koroną, potem niewiadoma z Górnikiem - jak jednych i drugich pojadą, to mogą nawet uwierzyć w to, że grać potrafią i pudło mogą atakować.

Edit: sorry Kominek, wiesz jak jest...
Ostatnio edytowane przez Sartre : 04.05.2011 o godz. 09:29.
Legionista
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.05.2011, 09:25
Jest temat Kibicowanie na polskich stadionach i tam sparwy kibicowskie opisujemy
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.05.2011, 10:04
Teraz jestem ciekawy co zrobia ze wzmocnieniami... Powinni poczekac do wywalenia Macka i dopiero nowy treneiro powinien dopasowac sobie ludzi do swojej wizji futbolu
Zaloze sie o wszystko ze teraz grajki beda mialy wyj*** na lige bo juz o nic nie graja i mecz z Wisla u Nas wydaje sie byc hmm malo ekskluzywny dla nich

Dzieki Kominek ze nie wykasowales a przeniosles czesc mojego wpisu

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 04.05.2011, 10:15
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Teraz jestem ciekawy co zrobia ze wzmocnieniami... Powinni poczekac do wywalenia Macka i dopiero nowy treneiro powinien dopasowac sobie ludzi do swojej wizji futbolu
Zaloze sie o wszystko ze teraz grajki beda mialy wyj*** na lige bo juz o nic nie graja i mecz z Wisla u Nas wydaje sie byc hmm malo ekskluzywny dla nich

Dzieki Kominek ze nie wykasowales a przeniosles czesc mojego wpisu

Wzmocnienia? Jakie wzmocnienia? ITI wydało na truskawki i piłkarzy jakieś 4 mln € i jak wczorajszy mecz pokazał, była to kwota dobrze zainwestowana. Teraz czekam na fetę pucharową, zorganizowaną na stadionie i reżyserowaną przez speców z TVN. Będzie na co popatrzeć.

Bohaterem meczu był Manu, dotychczas uważany za symbol fiaska transferowego. Skoro strzelił, sprawa jest prosta - nadaje się, ba - jest gwiazdą. Maciek też się nadaje, bo już w pierwszym sezonie pracy na Łazienkowskiej zapewnił ważne trofeum.

Teraz mistrzowska drużyna z Bydgoszczy musi pojawić się w Dzień dobry TVN i u Szymona (ale już nie u Wojewódzkiego - ten bywa niezależny!).

Jest git i nie ma sensu robić rewolucji. Macie świetnego fachowca na ławce i niesamowity team spirit. Przyszłość należy do Was
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.09.2011, 16:55
Limanovia - Lechia 1:0

Panie Kafarski dziękujemy! Miej chłopie jaja i odejdź!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.09.2011, 17:01
No to żenada niezła - Limanovia ogrywa Lechię. Ciekawe czy było aż tak słabo czy też piłkarze nagle poczuli niespodziewany "spadek mocy" bo trener im się znudził?

Tak czy owak przykre
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 20.09.2011, 17:15
Jak sie ma w druzynie Surme to takie mecze, jako kara boska, sie niestety beda trafiac.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.09.2011, 18:15
Podoba mi się sformulowanie z Onetu:
Cytat:
Olśnieni ligowym zwycięstwem nad Jagiellonią Białystok pilkarze Lecha ...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/puc...wiadomosc.html
Powinno być ewentualnie opromienieni, bo olśnienie to pewien przebieg (stan) procesu widzenia, przy którym występuje odczucie niewygody lub zmniejszenie zdolności rozpoznawania przedmiotów czy jedno i drugie, w wyniku niewłaściwego rozkładu luminancji lub niewłaściwego zakresu luminancji albo nadmiernych kontrastów w przestrzeni lub w czasie, albo w psychologii nagłe wpadnięcie na jakiś pomysł, na jakieś rozwiązanie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.09.2011, 18:32
W Lechii dziwnie sie dzieje, cholera wie czy zwalniac trenera czy co robic. Raz graja swietnie pol sezonu, kolejna czesc fatalna, raz graja dobrze kilka meczy, pozniej kilka zle, raz graja fajna pilke dla oka raz graja fatalna. dziwna sytuacja. Ja bym mimo wszystko Kafara wywalil ale tez postawil na kogos z zagranicy i najlepiej z jakas wizja na budowe klubu a nie zamienil siekierke na kijek w stylu Michniewicza czy innego Szatalowa
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.09.2011, 18:44
Szkoda byłoby Lechii, bo w pewnym momencie jej gra pod kierunkiem Kafarskiego naprawdę dobrze wyglądała.
Czy ktoś może (w jakims sensownym temacie) napisac, co tak naprawde dzieje się w tym klubie i w tej druzynie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 20.09.2011, 19:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Szkoda byłoby Lechii, bo w pewnym momencie jej gra pod kierunkiem Kafarskiego naprawdę dobrze wyglądała.
Czy ktoś może (w jakims sensownym temacie) napisac, co tak naprawde dzieje się w tym klubie i w tej druzynie?
A może to syndrom Tarasiewicza? Najpierw świetna atmosfera i wyniki ponad stan, w pewnym momencie coś pęka i jest dół... Do tego doszła słabsza forma (wyskok z wymuszaniem transferu!), a później kontuzja Traore, który ciągnął grę Lechii w zeszłym sezonie.

Tak naprawdę to Lechia ma bardzo przeciętny skład, skoro w pierwszej 11tce regularnie gra Tomek Dawidowski. Napastnik, który przez ostatnie 2 sezony strzelił 2 gole w lidze.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.09.2011, 19:10
Zaraz braknie trenerów do obsady w Ekstraklasie, bo wychodzi na czterech zagrożonych...

Jeżeli prezesi tych stosunkowo zamożnych klubów pójdą wreszcie po rozum do głowy i ściągną zagranicznych trenerów w klasie >= Maaskant, to może wreszcie coś w naszym kraju ruszy z kopaną.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.09.2011, 19:16
Nie będę udawał, że smuci mnie odpadnięcie Lechii. Tak się kończy trzymanie cienkiego trenera, wierzenie mediom (polska Barcelona itp.) i sprowadzenie odpadów z Krakowa.
.
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Stary 20.09.2011, 22:01
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Limanovia - Lechia 1:0

Panie Kafarski dziękujemy! Miej chłopie jaja i odejdź!
On występowal na boisku

czy może jednak piłkarze...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.09.2011, 22:28
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
No to żenada niezła - Limanovia ogrywa Lechię. Ciekawe czy było aż tak słabo czy też piłkarze nagle poczuli niespodziewany "spadek mocy" bo trener im się znudził?

Tak czy owak przykre
Oglądałem ten mecz na żywo, więc mogę powiedzieć, ze było masakrycznie słabo. Lechia nie potrafiła znaleźć sposobu na sforsowanie obrony nędznego trzecioligowca. Jedyną taktyką była długa piłka posyłana do Vucko, który rzekomo miał zgrywać piłki tylko nie miał za bardzo do kogo. Limanovia nie zagrała jakoś szczególnie defensywnie. Goście walczyli i stworzyli sobie parę sytuacji przez co wygrali zasłużenie.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.09.2011, 09:38
Kyno napisał(a):Wyświetl post
On występowal na boisku

czy może jednak piłkarze...
On rozwala ten zespół i nie tworzy nic nowego bo jest przekonany, że ma super hiper kadre w dodatku nieziemsko równą. Jak ktoś wpuszcza za napastnika obrońce, a Dawidowski gra w pierwszej 11 bo Kafarski to imbecyl , niestety tak to jest jak zamiast porządnych transferów lepiej pieprzyć bzdury o magicznej atmosferze... Pozbywają się Kapsy gdzie zostaje słaby Małkowski, przychodzi Buchalik który gra gdzie? W Młodej Ekstraklasie... Zamiana Buzały na kaleke Poźniaka i tak dalej. Jego czas się w Lechii skończył, po zapewne przegranym meczu z Podbeskidziem Kafar niech wraca prosto do Kościerzyny nie do Gdańska.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 21.09.2011 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów