The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciek(TSW)
Junior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2011, 22:15
Fakt że zmainy były złe Bo Sivakov to totalna kalpa i nie ma wątpilwóści że powinien wejść Garguła za niego. Co do obrony jedyny pozytyw to Chavez. Jedyny urodzaj mamy w popmocy a wchodzi najgorszy zmiennik ale coż nie można odmówić im gry bo grali znowu dobrze.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.04.2011, 22:29
..DRAGON.. napisał(a):Wyświetl post
Ja za ten mecz winie Maaskanta!!!Facet nie analizuje.Nie wyciąga wniosków.Jak mozna robić takie zmiany,zmieniać zawodników którzy już pokazali(w poprzednich meczach), że nie wnoszą jakości.
Może dostanę bana, albo mnie zjecie za to co napisze,ale jak piłkarze podeszli pod G trzeba bylo ich wygwizdać!!!
Zgadzam się z tym, że Maaskant robi tragiczne zmiany, ale i tragiczne jest przede wszystkim to, że od czasu kontuzji Genkova stawia na Żurawskiego, który jak dla mnie kompletnie się nie nadaje na wysuniętego napastnika. Nie ma motoryki, nic nie ma. Brakuje tej przebojowości. Powinien grać od pierwszych minut Rios, bo dla mnie to pierwszy, naturalny zmiennik Genkova, i myślę, że byłby z tego pożytek.

Co do Twojego drugiego akapitu to nigdy w życiu się nie zgodzę. Chłopaki grali, starali się, walczyli, ale nie wychodziło. Niestety. Ludzie, skończmy zresztą z tym średniowieczem i zachowujmy się jak w cywilizowanym świecie przystało, nie jak na Legii, gdzie kibic uderza zawodnika; wspierajmy drużynę z całych sił, bez względu na to, czy wygra, czy przegra.

Ale jak mówię - Maaskant musi pomyśleć trochę nad tym, czy ma rację w konsekwentnym stawianiu na Żurawia w pierwszym składzie, bo jak dla mnie to jest masakra.
Odpowiedz cytując
Maciek(TSW)
Junior Member

Stary 30.04.2011, 22:32
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale jak mówię - Maaskant musi pomyśleć trochę nad tym, czy ma rację w konsekwentnym stawianiu na Żurawia w pierwszym składzie, bo jak dla mnie to jest masakra.
No dobra ale kto za Żurawskiego?
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.04.2011, 22:36
Skoro nie Rios, to chociażby Kirm. Przynajmniej potrafi się pokazać do gry, bo u Żurawskiego jakoś nie za bardzo to wychodzi.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.04.2011, 22:40
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Co do tych dwóch porażek, to niestety coraz bardziej zaczynam przychylać się opinii, że gdy nie ma u rywala ludzi typu Sapela mamy ogromne problemy...
ten sam Sapela ktory tydzien temy był najlepszym graczem meczu ?
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.04.2011, 22:42
Maciek(TSW) napisał(a):Wyświetl post
No dobra ale kto za Żurawskiego?
Rios przez 10 minut pobytu na boisku zrobił więcej niż Żurawski przez 80.

Ja naprawdę nie rozumiem uporu z jakim Maaskant pomija Argentyńczyka.

Mimo całego szacunku dla Maćka, ale czego się po nim można spodziewać?

Odkąd wrócił w każdym meczu spisuje się tak samo słabo i co? Ktoś liczy, że on się nagle przełamie? Na jakiej podstawie?

Przykro mi to pisać ale od zejścia z boiska Cikosa graliśmy praktycznie w 9, bo Żurawskiego i Branco ciężko uznać za piłkarzy wnoszących cokolwiek do drużyny.

Nie ma co rozkładać gry pojedynczych piłkarzy na czynniki pierwsze, bo cała drużyna zagrała tragiczny mecz. Malutki plus dla Pareiki za solidność i Chaveza za postępy, które robi.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.04.2011, 22:45
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
ten sam Sapela ktory tydzien temy był najlepszym graczem meczu ?
Nie rozwinąłem wystarczająco myśli. Chodziło mi o Sapelę w meczu z nami, którego postawa znacznie ułatwiła nam wtedy wygraną. Zobaczymy jak będzie z Lechią, być może problemem jest tylko brak Genkowa, choć ciężko w to wierzyć.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.04.2011, 22:49
wkleje z weszlo:

Cytat:
Zdecydowanie ciekawiej było w Krakowie, za sprawą Górnika Zabrze, który bardzo dobrze się bronił i jeszcze lepiej atakował. Piłkarze Adama Nawałki mogli zdobyć i z sześć goli, ale i tak nie narzekają: dwa w zupełności wystarczyły. Najmniej zapracowaną osobą na boisku był bramkarz Górnika, co wiele mówi o grze wiślaków. Drugi tydzień z rzędu przez 90 minut bezsensownie bili głową w mur i znowu wrzucali piłki nie wiadomo, do kogo. Czasami się zastanawiamy, czy naprawdę w naszej lidze grają same przygłupy. Przecież praktycznie w każdej ligowej drużynie są środkowi obrońcy, którzy świetnie grają głową i w każdej z wyjątkiem Lecha i Bełchatowa są napastnicy, którzy kompletnie głową grać nie potrafią. Jaki jest więc jest sens non-stop dośrodkowywać dwa metry nad ziemią? Jaka jest szansa powodzenia takiej akcji? Taki Maciej Żurawski strzelił w całej karierze pewnie ze trzy gole głową i ze 103 po uderzeniach z okolic linii pola karnego (numer popisowy – zwód na zamach i płaski strzał w krótki róg). Teraz wychodzi w pierwszym składzie i piłki latają mu nad głową, za to ani razu nie próbuje tego, co potrafi(ł) najlepiej: sieknąć. Wisła zamiast skupić się na tym, by wyprowadzić takiego „Żurawia” do sytuacji, z której będzie mógł uderzyć, słała mu kolejne górne piłki. Potem Robert Maaskant powie, że „mieliśmy sześćdziesiąt dośrodkowań”, ale równie dobrze mógłby powiedzieć „mieliśmy sześćdziesiąt strat”.

Cała Polska dośrodkowuje. Żaden napastnik poza Rudnvesem i Żewłakowem w tej całej lidze nie umie grać głową, dodatkowo praktycznie nikt nie umie wrzucać w punkt, ale zabawa trwa. Wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija. Oczywiście, czasami zaplącze się jeszcze zły strzał napastnika, ale ogólnie to właśnie streściliśmy wam cały sezon. Jak można podać do środka i do boku, nasi ligowcy zawsze podają do boku. Jak można podać na skrzydło, albo uderzyć na bramkę, zawsze idzie podanie na skrzydło. Efekt jest taki, że najskuteczniejsza drużyna zdobywa średnio 1,5 gola na mecz, co jest wynikiem żenującym.
zgadzam sie w 100%. Dośrodkowania na Żurawia to była parodia, zwlaszcza druga polowa i te "niewiadomo co" loby Branco.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.04.2011, 22:55
relacja video + WYWIADY:
http://kiks.tv/2011/04/patent-gornika-na-wisle/

doping kibiców na meczu na KIKS.tv:
http://kiks.tv/2011/04/bez-komentarz...gornik-zabrze/

i pomeczowa konferencja prasowa:
http://kiks.tv/2011/04/maaskant-nie-...szym-poziomie/
Ostatnio edytowane przez spinna : 30.04.2011 o godz. 23:08.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.04.2011, 23:03
MCX napisał(a):Wyświetl post
15 minut z Bełchatowem miał fantastyczne... Nie twierdze, że źle zagrał ostatnie 10 minut dziś, ale wypuszczenie go w podst.11 niekoniecznie gwarantuję jego dobrą postawę, równie dobrze mógłby zagrać to co dziś Żuraw.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.04.2011, 23:07
MCX napisał(a):Wyświetl post
Rios przez 10 minut pobytu na boisku zrobił więcej niż Żurawski przez 80.

Mimo całego szacunku dla Maćka, ale czego się po nim można spodziewać?

Odkąd wrócił w każdym meczu spisuje się tak samo słabo i co? Ktoś liczy, że on się nagle przełamie? Na jakiej podstawie?

Przykro mi to pisać ale od zejścia z boiska Cikosa graliśmy praktycznie w 9, bo Żurawskiego i Branco ciężko uznać za piłkarzy wnoszących cokolwiek do drużyny.

Nie ma co rozkładać gry pojedynczych piłkarzy na czynniki pierwsze, bo cała drużyna zagrała tragiczny mecz. Malutki plus dla Pareiki za solidność i Chaveza za postępy, które robi.
Zurawski nie wyroznial sie ani na plus ani na minus w porownaniu do reszty. Oprocz Pareiki i Chaveza i moze Meliksona cala druzyna zagrala niemiłosiernie słabo.

Maaskant jest upartym osłem, przekonanym o własnej wielkości. Dlatego MIZERNY Siwakow bedzie grał, a Garguła siedział..Siwakow ktory w lecie i tak odejdzie z Wisły i nie jest przyszłoscia tej druzyny.. Tak slabego pilkarza jak Branco nie widzialem w Wisle od jakiś 10 lat, kompromitacja klubu by trzymac kogos takiego w skladzie, junior zagralby lepiej.

Górnik powinien nas rozjechać 5:0. Przez cały mecz nie mielismy nawet jednej sytuacji na bramke...
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 30.04.2011, 23:27
Spoko, spoko. Mistrz i tak będzie nasz. Jak nie wiecie o co chodzi od paru kolejek to podpowiem, że chodzi o to, o co chodzi, jak nie wiadomo o co chodzi

Wisła - Górnik 2
Polonia - Jaga 1

"Zwykle Mistrz zakłada spółdzielnię"
"Z ligi lecą Stalówka i Biała Białystok"

Trochę czasu minęło ale pieniądze nadal nie śmierdzą niektórym...
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 30.04.2011, 23:38
http://www.weszlo.com/news/6774 Prawda
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 30.04.2011, 23:42
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Zurawski nie wyroznial sie ani na plus ani na minus w porownaniu do reszty. Oprocz Pareiki i Chaveza i moze Meliksona cala druzyna zagrala niemiłosiernie słabo.

Maaskant jest upartym osłem, przekonanym o własnej wielkości. Dlatego MIZERNY Siwakow bedzie grał, a Garguła siedział..Siwakow ktory w lecie i tak odejdzie z Wisły i nie jest przyszłoscia tej druzyny.. Tak slabego pilkarza jak Branco nie widzialem w Wisle od jakiś 10 lat, kompromitacja klubu by trzymac kogos takiego w skladzie, junior zagralby lepiej.

Górnik powinien nas rozjechać 5:0. Przez cały mecz nie mielismy nawet jednej sytuacji na bramke...
Zgadzam sie Maskant to uparty bałwan i narcyz - kto to jest siwakow i jakis bbbra co branco? a gdzie byli Garguła i Burliga? naprawde to juz takim wielkim trenerem trzeba byc aby prostych rzeczy nie widziec?
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 30.04.2011, 23:47
Zgadzam się z tym, że Maaskant robi tragiczne zmiany,

To juz nie chodzi o Żurawia ale co na boisku robili Siwakow i Branco? to są jaja a i lepiej Maskantowi tego Mistrza wybic z głowy to morze zacznie myslec!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
fangorn
Junior Member

Stary 30.04.2011, 23:58
No i cóż. 2:0. Trudno się pisze i żyje się dalej . Mecz ładny w wykonaniu Białej Gwiazdy rzeknę bardzo mis się podobał, ale co z tego jak trzech punktów brak. Pocieszenie to tyle że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 01.05.2011, 00:00
fangorn napisał(a):Wyświetl post
No i cóż. 2:0. Trudno się pisze i żyje się dalej . Mecz ładny w wykonaniu Białej Gwiazdy rzeknę bardzo mis się podobał, ale co z tego jak trzech punktów brak. Pocieszenie to tyle że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
JAk ten mecz ci sie podobał to ogladalismy inne mecze
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.05.2011, 00:02
fangorn napisał(a):Wyświetl post
To masz bardzo małe wymagania wobec piłkarzy, skoro satysfakcjonują Cię 3 celne strzały na bramkę przeciwnika przez cały mecz (z czego żaden realnie jej nie zagrażał).

Chciałbym mieć podobne podejście, zaoszczędziłbym sobie nerwów i rozczarowań.... Niestety jakoś nie potrafię i szlag mnie trafia, gdy oglądam w wykonaniu Wisły takie mecze jak wczorajszy.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.05.2011, 00:25
Co do Twojego drugiego akapitu to nigdy w życiu się nie zgodzę. Chłopaki grali, starali się, walczyli, ale nie wychodziło. .
Walczyli? Weź chłopie nie piernicz głupot. Oni nawet rękawicy nie podnieśli. Grali od 1 do 90 minuty to samo czyli NIC. Bez pomysłu, bez zaangażowania, bez rzucenia wszystkiego na jedną szalę.
Faktycznie zaczynam się zastanawiać czy nie ma spóldzielni żeby spuścić pasiaste prosiaki z ligi. Te z Krakowa i te z Gdyni..
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.05.2011, 00:46
to podaj jeszcze jakikolwiek związek miedzy wygraną górnika u nas, a spadkiem cracovii i arki z ligi? chyba, ze to polonia bytom poprosila jage o wygraną, a jaga na to ,ze ok, ale wisla musi przegrac, a wisla na to ze ok, ale .. no wlasnie - ale co? haha
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.05.2011, 01:18
Widzę, że Garguła wkupił się w łaski części forumowiczów, oj króciutką macie pamięć... Ale spoko, spier*** coś Guła, od razu Wam się odwidzi i tak w kółko macieju.
Odpowiedz cytując
makan18
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 01.05.2011, 01:49
@silver03, Garguła gra w tym sezonie co najmniej bardzo przeciętnie, ale Sivakov to absolutna katastrofa. Ogląda człowiek mecz, drużyna gra dramatycznie, ale ciągle jest nadzieja że może uda sie jakaś akcja, wpadnie bramka i jeszcze sie odmieni. A tu nagle zmiana, i wchodzi Sivakov przy stanie 0;1 i czar pryska momentalnie. No ja pier*** przecież to jakaś kpina. Przegrywamy u siebie 1;0 a trener wprowadza najbardziej drewnianego zawodnika w nowożytnej historii polskiej"ekstraklasy".
Tylko jeden klub, kocham aż po grób... TS WISŁA KRAKÓW

Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 01.05.2011, 04:19
Branco prezentuje pilke podworkowa
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.05.2011, 07:12
No to z nastepnym meczem potrzebne zmiany czyli Rios za Zurawskiego (a moze zagra Genkov w koncu) i Wilk za Sobolewskiego. Radek juz nie daje tego co kiedys a Maciek to wiadomo. Teraz jeszce nie wiemy co bedzie z Cikosem. Oby Maaskant troche pomyslał (bo widzial przeciez gre Branco) i zabrał do Gdanska np. Burlige jak Slowak nie bedzie zdolny do gry. Przynajmniej bedziemy spokojniejsi.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.05.2011, 07:13
Jak dla mnie to do oceny nadaje się tylko trzech zawodników.Pareiko najjaśniejsza postać tego meczu,Żurawski nie istniał w tym meczu a Branco pokazał że nie można nazywać go piłkarzem.
Odpowiedz cytując
fangorn
Junior Member

Stary 01.05.2011, 07:15
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że Garguła wkupił się w łaski części forumowiczów, oj króciutką macie pamięć... Ale spoko, spier*** coś Guła, od razu Wam się odwidzi i tak w kółko macieju.
Do tych słów można dorzucić jeszcze drugiego hetmana zespołu niejakiego Żurawia i jak coś znowu spitoli to dopisać "i tak w kółko macieju." Żurawski Macieju.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.05.2011, 07:16
mulda napisał(a):Wyświetl post
Branco prezentuje pilke podworkowa
I trzeba dodać, ze prezentuje pilkę takiego kolesia, którego sie bralo na podwórko tylko dlatego żeby było po równo
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 01.05.2011, 07:27
dlaczego Masakrant tak żle prowadzi naszą Wisłe ja już nie wiem czy on jest odpowiedni trener dla nas? skoro daje grać Żurawskiemu? powinniśmy poszukać trenera z bundesligi..
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.05.2011, 07:56
jacula napisał(a):Wyświetl post
dlaczego Masakrant tak żle prowadzi naszą Wisłe ja już nie wiem czy on jest odpowiedni trener dla nas? skoro daje grać Żurawskiemu? powinniśmy poszukać trenera z bundesligi..
Przestań się kompromitować. Widzę, że dwie porażki z rzędu i trener do zwolnienia. Ach Ci Polacy... Wszyscy się śmieją z Wojciechowskiego, a jak widać, to na tym forum paru jego godnych następców się znajdzie.

Niestety ale niby mieliśmy mieć mocną ławkę, a teraz nie ma nawet kim wymienić zawodników z formacji ofensywnej.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.05.2011, 08:41
Wczorajszy mecz pokazał że ładną szybką piłkę nie da się grać w każdych warunkach i mam nadzieje że trener zrobi coś w tym kierunku.Mimo porażki we Wrocławiu od dłuższego czasu był to pierwszy kiepski mecz w naszym wykonaniu, więc chyba komuś strony błoń się pojebały.
Mieliśmy swoje okazje w 1 połowie która jeszcze nie była taka tragiczna, no sorry ale jak się z pół metra nie trafia na bramkę (Kirm 1p/Sivakow2p) to można jedynie na samobója liczyć.

Branco już chyba nie dostanie szansy u nas, co do Żurawia to nigdy jako wysunięty nie grał fajerwerków, on właśnie powinien grać za takim napastnikiem jeśli już dostaje szansę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów