The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2011, 20:18
ten mecz pokazal nam ze gdy rywale nam nie pomagaja to jest nam niezmiernie ciezko wygrac mecz. nie potrafimy zareagowac w momencie gdy przegrywamy i musimy odrabiac straty. przypomne tylko ze w ostatnich meczach u siebie z Jagiellonia i Belchatowem to szczescie mielismy. Mam lekkie obawy ze nie mamy w szatni nikogo kto by wstrzasnal druzyna. Dwa ostatnie pojedynki pokazaly ze indywidualnosci nie maja najmniejszych szans przeciwko duchowi calej druzyny ambicji i walki przez 90 minut spotkania, Czy trzeba cos poprawic? mysle ze nic.... oprocz gry zespolowej i walki za druzyne ktorej w przeciwienstwie do ostatnich naszych rywali nie zauwarzylem!
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.04.2011, 20:21
Napisze coś co mi przyszło do głowy, bez bezpośredniego związku z meczem.
Na pewno niektórzy z Was wyczuwają, że w części wiślackiego Krakowa brakuje dystansu i poczucia humoru. Zwłaszcza gdy nie idze, wtedy jest "urażona duma" (nie mówię, że teraz). Legii zarzuca się megalomanię, Lechowi też, ale u nas jest tak samo. MY SOM wielka (Legia, Lech, Wisła).

W Hiszpanii są takie filmiki kabaretowe o Barcy i Realu (to się nazywa chyba crackovia, czy jakoś tak). Może stworzyć coś takiego na Wiśle. Chociażby humorystyczny temat na forum, dla rozładowania tej urażonej dumy, pesymizmu, defetyzmu itd. Zdrowo byłoby dla nas poczytać coś autokomicznego, piłkarzom tak samo. To nawet może wpływać pozytywnie na atmosferę w szatni ; ) Wiem, że temat troche z d*py, ale spodobał mi się komentarz / twórczość użytkownika Murray:

"Żurawski czyli "a podbiegnę sobie i spróbuję coś zrobić. Spróbowałem. Ej, czemu nie ma odbioru?"
Branco czyli "Kamikaze czy gin? Gin czy kamikaze? Oj, gol. Gin! A może kamikaze? Dlaczego nie dają mi przyjąć piłki i potem mnie objeżdżają? To znak od Boga. Wódka ze spritem"

hmm to dodam coś od siebie po tym matchu (choć nie mam takiego talentu) ;p

Małecki: "Dawać mi tu trzech, albo czterech. Sam to wygram, jak razem się nie udaje. Głowe musze mieć nisko, żeby widzieć piłke!"
Kirm: "Obiecuje, po tym meczu codziennie będę ćwiczył zwody, żeby były troche mniej kwadratowe. Może Andres mi pomoże"
Sobol: "Dobra, dobra. To nie zabawa, tylko cieżka harówka. Od jednego, do drugiego i tak do usranej śmierci"

ah dobra, tylko nie krzyczcie ;p fajnie byłoby, gdyby ktoś utalentowany i z poczuciem humoru tworzył takie scenariusze, dla rozładowania pomeczowych emocji ;p
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.04.2011, 20:23
Ostatnie dwa mecze przegraliśmy w koszmarnym stylu i we frajerski sposób, rażąc nienocą i bezradnościa. Wcześniej wyglądało to lepiej, bo mieliśmy więcej szczęścia, choć gra zespołowa wygladala podobnie. Koszmarne błędy indywidualne rywali dawały nam punkty (np. babole Sapeli) Gdy nie idzie Meliksonowi i brakuje rozpychajacego się Genkowa, zespół nie istnieje.

Nie mamy obrony, a Pareiko nie jest supermenem, by zawsze nam ratować tyłek po koszmarnych wypadkach. Ofensywa sama z siebie też nic nie tworzy pod bramką przeciwnika - aby powstało zagrożenie, rywale muszą się "urwać".

Z taką jakością gry, nie mamy drużyny na mistrzostwo Polski, o pucharach nie mówiąc. Oczywiście nadal możemy je zdobyć, wciąż liderujmy , ale rywale muszą nam je podarować. Bo ta drużyna jest za słaba, by cokolwiek komukolwiek wydrzeć.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 30.04.2011, 20:27
Może to banalne co napiszę, ale tworzymy coś dopiero, gdy jest więcej miejsca. Wtedy mamy taki 'pierwiastek' gry z kontry. Jak przeciwnik się mądrze broni, to raczej nie ma szans niczego strzelić. Brak zgrania, może umiejętności. No, ale umiejętność strzelania goli w ataku pozycyjnym przy dobrze broniącym się przeciwniku jest atutem dobrych, solidnych zespołów. Idziemy w tym kierunku, ale krok po kroczku.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 30.04.2011, 20:27
Z perspektywy trybun po pierwszych mimutach myslalem, że bedzie z 4-0 dla nas, na prawde wygladało to dobrze.
Niestety bez napastnika ciezko wygrac mecz
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.04.2011, 20:28
Po tym meczu największy minus stawiam Maaskantowi. Zmiany jak zwykle do bani. Jak można było przy takim wyniku i takiej grze wpuścić ultra-defensywnego Sivakowa?! Jak można było przez tyle minut trzymać Żurawia?!

Bardzo słaby mecz, a Branco - po prostu brak słów.
the end
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 30.04.2011, 20:31
ale Sivakov z tego co go zdołałem zarejestrować w dwóch akcjach, grał ofensywnie. Raz zamykał wrzutke na długim i uderzał głową, a drugi raz podał celnie do przodu ;p Więc biorąc pod uwagę pomysł Maaskanta z meczu ze Śląskiem (gdzie Sivakov miał wchodzić na szpice za Partyka, gdyby ten znalazł się na skrzydle), to nie był całkowicie bezmyślny pomysł.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.04.2011, 20:36
Obawiam się, że najgorsze jeszcze przed nami. Np. jestem całkowicie przekonany, że z takim samym "zaangażowaniem" mogą zagrać w ....derbach. A po meczu i tak dostaną brawa pod trybuną.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.04.2011, 20:39
Cóż oni odwalili? Bo mnie ominęło.
Wiem tylko, że mega luzik Branco zagrał padakę.

PS. Będzie wstyd w pucharach, oj będzie. Lepiej się wypiszmy z nich,.
..
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 30.04.2011, 20:42
Dal przyklad Slask jak sie bronic i teraz coraz trudniej jest nam mecz wygrac.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.04.2011, 20:43
graliśmy w 9 - nie grsli Żurawski i Branco. Nie mogliśmy tego wygrać.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 30.04.2011, 20:45
ale Sikorski bramke strzelił (jak wróżyłem ;p). Sikorski do Wisły za Riosa (a Sobota ze Śląska za Gargułe)! Poza tym cóż, raz na wozie, raz w nawozie ważne, że Dżaga przegrała (z Polbytem!)
Ostatnio edytowane przez nicolas : 30.04.2011 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.04.2011, 20:50
tofik napisał(a):Wyświetl post
Cóż oni odwalili? Bo mnie ominęło.
Wiem tylko, że mega luzik Branco zagrał padakę.

PS. Będzie wstyd w pucharach, oj będzie. Lepiej się wypiszmy z nich,.
O Pan foch foszasty tofik się odezwał.

Twój ulubiony piłkarz Branco zdemaskował się publicznie i pokazał jakim jest beznadziejnym szrotem piłkarskim
(Tak go zawzięcie broniłeś że chciałeś bana dla tych którzy nazywają rzeczy po imieniu, w tym dla mnie że nazwałem go szrotem parę miesięcy temu, a teraz zdziwionego udajesz?)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 30.04.2011, 21:02
Nie chcę się rozpisywać bo na stadionie wyglądało to źle. Dzisiaj 10 gości zagrało wielką pytę ale dwóch z nich było najnormalniej żałosnych. Jednym z nich był Żuraw i tylko ze względu na naszą znajomość nie chcę się rozpisywać. Drugim był.........Napiszę jedno, Branco wypier.dalaj z Wisły jak najdalej, bo nastepne nasze spotkanie na Rynku już nie będzie takie przyjacielskie. Reszta, włącznie z Meliksonem musi wreszcie zauważyć że wywiady to jedno, zielona trawa to drugie.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.04.2011, 21:04
Rios w 10 min zrobil wiecej niz Zuraw w 80 smutna prawda bo Rios nie jest wcale drugim Raulem ani Messim , tez caly Branco to jakby na kacu biegal albo nawdupial sie grzybow i nie wiedzial za bardzo gdzie gra i w co gra. Pareiko uratowal honor ktory i tak zostal zdrowo nadszarpniety , nie chce kazdego wymieniac ale pomoc tez slabo ,bardzo slabo .Jak mielismy zawsze jakies sytuacje tak dzisiaj nie bylo klarownych na zdobycie gola ,
Nic bardziej nie w....ialo jak ten dziadyga z dzwonkiem
.....
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.04.2011, 21:05
nicolas napisał(a):Wyświetl post
Małecki: "Dawać mi tu trzech, albo czterech. Sam to wygram, jak razem się nie udaje. Głowe musze mieć nisko, żeby widzieć piłke!"
Kirm: "Obiecuje, po tym meczu codziennie będę ćwiczył zwody, żeby były troche mniej kwadratowe. Może Andres mi pomoże"
Sobol: "Dobra, dobra. To nie zabawa, tylko cieżka harówka. Od jednego, do drugiego i tak do usranej śmierci"
Maor: "Nie umiecie mi podać, sam sobie wezmę piłkę od Chaveza a potem przebiegnę z nią 60 metrów, żeby dostać kosę od jakiegoś drewnianego frajera, który nawet nie dostanie kartki."
Chavez: "Target locked: ball"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.04.2011, 21:06
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
O Pan foch foszasty tofik się odezwał.

Twój ulubiony piłkarz Branco zdemaskował się publicznie i pokazał jakim jest beznadziejnym szrotem piłkarskim
(Tak go zawzięcie broniłeś że chciałeś bana dla tych którzy nazywają rzeczy po imieniu, w tym dla mnie że nazwałem go szrotem parę miesięcy temu, a teraz zdziwionego udajesz?)
Ja napisałem partacz na grajka i dostałem bana więc za szrota też by wypadało dawać.
..
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.04.2011, 21:07
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że najgorsze jeszcze przed nami. Np. jestem całkowicie przekonany, że z takim samym "zaangażowaniem" mogą zagrać w ....derbach. A po meczu i tak dostaną brawa pod trybuną.
Zaczyna się stara śpiewka, że przez "zaangażowanie" przegrywamy mecze. A sądziłem, że to przez brak ławki, słabych piłkarzy (Żuraw), ewentualne błędy w ustawieniu zespołu itp. ale nie to wszystko przez zaangażowanie! Jak Cię tak boli to następnym razem sobie na trybunie gwiżdż - może Ci ulży.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.04.2011, 21:13
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się stara śpiewka, że przez "zaangażowanie" przegrywamy mecze. A sądziłem, że to przez brak ławki, słabych piłkarzy (Żuraw), ewentualne błędy w ustawieniu zespołu itp. ale nie to wszystko przez zaangażowanie! Jak Cię tak boli to następnym razem sobie na trybunie gwiżdż - może Ci ulży.
Bueehheehe, czyli dzisiaj walczyli, gryźli trawę by zdobyc upragnione przez nas MP ? Tylko im ławki zabrakło ? Tej samej jak co mecz ?
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.04.2011, 21:13
Zacytuję T.Jirsaka po meczu: ..."Wiedzieliśmy, że Górnik spróbuje zagrać w Krakowie tak, jak Podbeskidzie. I tak było. Straciliśmy bramkę, chcieliśmy grać w piłkę, ale to niezrozumiałe, co później zrobiliśmy. Brakowało spokoju. Graliśmy tak "z niczego do niczego". Zamiast szybko wymieniać piłki, co chwilę ktoś chciał ją prowadzić sam. Brał wszystko na siebie, zamiast próbować kolektywnie... Tak się nie da."..... AMEN
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.04.2011, 21:21
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Bueehheehe, czyli dzisiaj walczyli, gryźli trawę by zdobyc upragnione przez nas MP ? Tylko im ławki zabrakło ? Tej samej jak co mecz ?
Ty chyba działasz na bardzo prostej zasadzie: przegrany mecz = brak zaangażowania, wygrany = jest zaangażowanie itd. Jakie to banalne.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.04.2011, 21:23
Branco , dzięki!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.04.2011, 21:24
bez konkretnych wzmocnień i myśli szkoleniowej to ja widzę to tak: nawiązując do kampanii reklamowej - w tym sezonie walczymy o mistrzostwo, w przyszłym o puchary, w następnym o środek tabeli i w kolejnym o utrzymanie... tak to widzę na dzień dzisiejszy... i ten kto myśli, że ugramy coś w pucharach niech wreszcie zejdzie na ziemie i realnie oceni nasze szanse a raczej ich brak. 2 porażki z rzędu w tym jedna u siebie... piłkarzyki za szybko uwierzyli, że są mistrzami, a brak jednego zawodnika powoduje, że rywale nas punktują...dramat
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.04.2011, 21:29
Nie wyobrażam sobie, by zawodnik z numerem 15 mógł jeszcze kiedykolwiek wystąpić w koszulce z Białą Gwiazdą. To był chyba najgorszy indywidualny występ zawodnika Wisły od... no właśnie, kiedy? Już Bunoza w pierwszym meczu potrafił komuś piłkę odebrać. Branco to absolutne dno w każdym tego słowa znaczeniu. Maaskant nie widział tego na treningach? Nie wiedział, kto zaraz będzie grał na murawie?
Jedyny klub w jakim może występować Branco to Cień.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.04.2011, 21:31
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Piszę o tym od wielu kolejek, powtórzę jeszcze raz wyraźnie.
Każde wyjście Sobola w podstawowym składzie to sabotaż, działanie na szkodę Wisły.
Cała reszta dostosowała sie do jego złej gry. Gry kapitana. Jest to jedyny zawodnik, który ma lepszego zmiennika grzejącego ławę.
Dlaczego ?
100% racji kolego. Sobol to cień piłkarza i to od początku sezonu. Ale Maaskant go nie usadzi, nie ma takiej opcji. Co mnie oczywiście dziwi.

Ja tylko tak trochę na obronę naszych piłkarzy - w takich warunkach gra się potwornie ciężko, nie wpływa to dobrze na koncentrację jak ściana desczu bije ci w twarz. Górnik miał więcej szczęścia. Niebiosa były przeciwko nam.

Mimo wszystko mamy więcej szczęścia niż rozumu, bo byłem pewny że Jaga powiezie Polonię, a tu takie zaskoczenie.

Całe szczęście, że Genkov wraca.

Branco tragedia. Tragedia. Mam nadzieję, że Erik sie wyleczy na Lechię, jak nie nich gra ktoś z Młodej. Trudno. Ale nie Luzik Arbuzik. Sivakov z Żurawskim tylko trochę lepiej.
Ostatnio edytowane przez fialo : 30.04.2011 o godz. 21:41.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Stary 30.04.2011, 21:37
Ja za ten mecz winie Maaskanta!!!Facet nie analizuje.Nie wyciąga wniosków.Jak mozna robić takie zmiany,zmieniać zawodników którzy już pokazali(w poprzednich meczach), że nie wnoszą jakości.
Może dostanę bana, albo mnie zjecie za to co napisze,ale jak piłkarze podeszli pod G trzeba bylo ich wygwizdać!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.04.2011, 21:51
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
Rios w 10 min zrobil wiecej niz Zuraw w 80 smutna prawda bo Rios nie jest wcale drugim Raulem ani Messim , tez caly Branco to jakby na kacu biegal albo nawdupial sie grzybow i nie wiedzial za bardzo gdzie gra i w co gra. Pareiko uratowal honor ktory i tak zostal zdrowo nadszarpniety , nie chce kazdego wymieniac ale pomoc tez slabo ,bardzo slabo .Jak mielismy zawsze jakies sytuacje tak dzisiaj nie bylo klarownych na zdobycie gola ,
Nic bardziej nie w....ialo jak ten dziadyga z dzwonkiem

A koguta tez mial On wogole to mimo wieku jezdzi na wiekszosc wyjazdow i zawsze na trybuna głowną ,ciekawa sprawa .Trzba mu go bylo gwizdnać

Patrzac na ten mecz pod katem Pucharow to niestety ale juz nie mamy chyba sil na kolejna Levadie...........
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 30.04.2011 o godz. 21:56.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.04.2011, 21:53
Branco z min. te 150 tyś euro skasował, Żuraw też pewnie tyle zainkasował, wstawiając tych dwóch panów do składu Maskant sabotuje naszą grę.

10 min Riosa któremu się chciało a 80 Żurawskiemu który niczego nie musi nikomu udowadniać...

Pajic przy drugiej bramce Kabareciarz

Podbeskidzie, Górnik. To jest WSTYD żeby takie drużyny przyjeżdżały i nie dość że z nami wygrywają to oni chwilami DOMINUJĄ i nie wychodzą z fartownymi bramkami a wygrywają dość zasłużenie. Czekam na kolejnego pogromce przy R22.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.04.2011, 21:54
Dopiero w domu dowiedziałem się, że mieliśmy jakieś sytuacje oprócz tej główki Sivakowa. Gra z perspektywy trybun tragiczna, Branco do spółki z Żurawskim - to już wszyscy doskonale wiedzą. Doping długimi fragmentami chaotyczny, głównie w pierwszej połowie z powodu wiadomej usterki nagłośnienia.
Po drugiej bramce, gdy doping na G momentami "siadał", dojrzałem Riosa. Coś tam próbował, może to dlatego, że nie widziałem całego meczu, ale sądzę iż chciało mu się bardziej niż Żurawskiemu.
Co do tych dwóch porażek, to niestety coraz bardziej zaczynam przychylać się opinii, że gdy nie ma u rywala ludzi typu Sapela mamy ogromne problemy...
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.04.2011, 21:58
..DRAGON.. napisał(a):Wyświetl post
Ja za ten mecz winie Maaskanta!!!Facet nie analizuje.Nie wyciąga wniosków.Jak mozna robić takie zmiany,zmieniać zawodników którzy już pokazali(w poprzednich meczach), że nie wnoszą jakości.
Może dostanę bana, albo mnie zjecie za to co napisze,ale jak piłkarze podeszli pod G trzeba bylo ich wygwizdać!!!
Jasne. Zniżajmy się do poziomu megalomanów z Poznania. Może od razu jak w Warszaffce zaczniemy okładać kopaczy po gębach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów