The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2011, 17:16
Ja powtórzę jeszcze raz - dopóki Maaskant tak usilnie będzie stawiał na Żurawskiego to będziemy przegrywać mecz za meczem. Nie można bezproduktywnego piłkarza wrzucać do gry, a już tym bardziej na szpicy. Jak dla mnie Żuraw ewentualnie powinien grać na miejscu Jirsaka i to jak dla mnie jedyne miejsce, gdzie zaakceptowałbym Żurawia.

Po tym meczu mogę śmiało stwierdzić, że MP w tym roku mieć nie będziemy, bo nie ma wartościowych zmienników - widać brak jakości w grze, gdy nie ma Genkova, to wszystko się sypie.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 30.04.2011, 17:17
Rios przez 10min zrobil wiecej niz Maciej "Nędza" Żurawskii przez cały mecz
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.04.2011, 17:19
Nie ma obrony !!! Cikos, Palic, Jaliens, Branco to szrot a nie obrońcy. Z obecnej obrony można zostawić Osmana. Reszta wylot bo dla takich słabiaków, których we własnym polu karnym klepie Górnik NIE MA MIEJSCA. Żurawski tak samo niech zawiesi buty na kołku bo Rios zrobił więcej szumu a grał 15 minut.
Ostatnio edytowane przez FajQ : 30.04.2011 o godz. 17:21.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.04.2011, 17:20
Ja nie chcę wyrzucać wszystkich

Ja chcę tylko wywalenia 2 ligowego Holenderskiego trenera jakim nas uraczył Basałaj.

Maaskant jest 2 ligowym trenerem z Holandii, on nie był nawet uznanym trenerem w Holadni, ot coś jak w Polsce Baniak, Sasal itp. Zwykły rzemieślik bez sukcesów.

Maaskant to 2 ligowy trener który niczego nie umie.

Ograł go Lenczyk, Ograł Nawałka, za chwilkę ogra Skorża

Facet ma drużynę w której dostał byłych obecnych reprezentantów polski, dostał wolną rękę w przypadku Transferów, dostał kasę na transfery. A nasza obrona jak była beznadziejna na początku sezonu tak jest i teraz. W ataku nic nie gramy.

Kiedy do was dotrze że z tym trenerem to my niczego nie ugramy. Lenczykowie i Nawałce nie musieli kupić nowych 11 zawodników żeby drużyna grała dobrze.

To jest słaby 2 ligowy trener z Holandii.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.04.2011 o godz. 17:27.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.04.2011, 17:20
skeba napisał(a):Wyświetl post
Żebyśmy panowie w pucharach zagrali, bo jak tak dalej pójdzie, to będzie tragedia...
Po co się pchać z jednym napastnikiem w puchary? Gra w obronie to efekt letniej degrengolady, gdzie jeszcze Stan palców nie maczał. Ja się zastanawiam skoro Sivakov i tak nas opuści to po jaką cholerę wchodzi na boisko skoro grać mu się nie chce To mnie na przykład dziwi u Maaskanta. Teraz pytanie co będzie lepsze dla Wisły awans do pucharów i kolejna kompromitacja bo takim stylem jaki dzisiaj został nam zaprezentowany jest murowana, czy budować zespół na przyszły sezon. Osobiście sam w mistrza w tym sezonie nie wierzyłem twierdziłem, że ten sezon trzeba na budowanie drużyny przeznaczyć. W trakcie sezonu może lekko przymroczyła mnie przewaga, ale wiedziałem, że nie odzwierciedlała ona stanu faktycznego, a jest on taki, że nie mamy ani obrony ani napadu.

PS. Przewaga 8 pkt odbiła się nam czkawką i grajki już w mistrza uwierzyły. Tym którym się chciało grać można policzyć na palcach jednej ręki.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 30.04.2011, 17:21
Mały już od paru meczów gra dno. O obronie nie trzeba NIC pisać...

Ten mecz utwierdzil mnie w przekonaniu że forum powinno być zamknięte w trakcie i jeszcze dwie godziny po meczu, bo kilka postów swoją przenikliwością i trzeźwością spojrzenia po prostu zwaliło mnie z nóg
WPR
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.04.2011, 17:21
Z najłatwiejszym (teoretycznie) przeciwnikiem przegrywamy a jeszcze takie pojedynki nas czekaja. Wole przegrac z Gornikiem niz chodzic z głowa w dole po meczu z Cracovią. Gralismy dzisiaj bez napastnika i dopiero teraz wychodzi jak waznym graczem jest Genkov. Przynajmniej dosrodkowania Meliksona ma kto wykorzystac.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.04.2011, 17:22
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Po co się pchać z jednym napastnikiem w puchary? Gra w obronie to efekt letniej degrengolady, gdzie jeszcze Stan palców nie maczał. Ja się zastanawiam skoro Sivakov i tak nas opuści to po jaką cholerę wchodzi na boisko skoro grać mu się nie chce To mnie na przykład dziwi u Maaskanta. Teraz pytanie co będzie lepsze dla Wisły awans do pucharów i kolejna kompromitacja bo takim stylem jaki dzisiaj został nam zaprezentowany jest murowana, czy budować zespół na przyszły sezon. Osobiście sam w mistrza w tym sezonie nie wierzyłem twierdziłem, że ten sezon trzeba na budowanie drużyny przeznaczyć. W trakcie sezonu może lekko przymroczyła mnie przewaga, ale wiedziałem, że nie odzwierciedlała ona stanu faktycznego, a jest on taki, że nie mamy ani obrony ani napadu.

PS. Przewaga 8 pkt odbiła się nam czkawką i grajki już w mistrza uwierzyły. Tym którym się chciało grać można policzyć na palcach jednej ręki.
pycha kroczy przed upadkiem. Uśmiechnięty ,pełen buty Maaskant został ukarany " oj to przecież my jesteśmy pierwszy"...
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

swoje zrobila pogoda... i Branco.. Nie lubie krytykowac pilkarzy Wisełki ale to co ten gosciu pokazal przechodzi ludzkie pojecie... Modlmy sie do swoich Bogow i dajcie na msze zeby tylko zaden nasz obronca z podstawowego skladu do okna transferowego nie doznal kontuzji.. ENTER
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Jakby nie patrzeć, ten mecz przybliża nas do mistrzostwa, bo przewaga 3 punktów została zachowana a do rozegrania 1 mecz mniej.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.04.2011, 17:24
powiedzcie mi tylko jedno jak taki ktos jak Branco moze siedziec nawet na lawce u nas? on nawet nie umie zgrac pilki glowa do bramkarza ;O masakra jakas ja bym go nie dal do VI ligowej Proszowianki ... pozatym Zurawki On wogole gral? wszedzl Rios to przxynajmniej jakis ruch zrobil w ofensywie i cos sie dziala a zurawskiego nei ma sensu juz wpuszczac... nie wiem co nasz trenermial za nadzieje.. eh i znowu gramy to co tydzien czyli klepa klepa i dupa.. dosc powiedziec ze w 2 polowie oddalismy uwaga 1 !! celny strzal ;O toz to rozumiem jabysmy grali z Realem Madrys ale do ....y gralismy z Gornikiem ktory do potentatow nie nalezy.. dobrze ze Jaga polegla jednopocieszenie ale tak grajac bedzie ciezko o mistrzostwo.. moze jak Genkow wroci .. moze .. no wlasnie ..
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Stary 30.04.2011, 17:24
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post

Co jak co ale Sivakov był beznadziejny. Malecki, pomimo przywiązania do barw klubowych i duzej sympa
tii do niego powinien usiąść na razie na ławie. I najważniejsze: mam wrażenie, że kiedy temat
meczowy jest zakładany przez kogoś innego niż PhantomRanger to kończy się to bęckami
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.04.2011, 17:25
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ja powtórzę jeszcze raz - dopóki Maaskant tak usilnie będzie stawiał na Żurawskiego to będziemy przegrywać mecz za meczem. Nie można bezproduktywnego piłkarza wrzucać do gry, a już tym bardziej na szpicy. Jak dla mnie Żuraw ewentualnie powinien grać na miejscu Jirsaka i to jak dla mnie jedyne miejsce, gdzie zaakceptowałbym Żurawia.
I myślisz , ze to jest lekarstwem na całe zło? Śmiać mi się chce z tych co tak komplementowali drużynę , po przegranym meczy ze Śląskiem. Pisali ile to nie stworzyliśmy okazji. Okazji stworzyliśmy multum gdyż zespół Śląska bronił się całym składem. Dziś mieliśmy pressing rywala praktycznie całe spotkanie już od naszego pola karnego i pomocnicy sobie nie pograli.
Gra drużyny oparta jest na dwóch indywidualnościach MELIKSONIE i MAŁECKIM gdy obaj nie grają na swoim normalnym poziomie będziemy dostawać bęcki nawet od ligowych średniaków.
Kirm - niby coś tam strzelił na początku rundy, ale i tak jest drewnianym zawodnikiem nie potrafiącym nirmalnie dośrodkować. Skrzydłowy z niego jak z koziej d... trąbka.
Irsak - powinien być rezerwowym do końca kariery. Gdy wchodzi w pierwszym składzie to nie mamy z niego absolutnie ŻADNEGO pożytku. Dziwne, że Robert tego nie zauważył.
Sobolewski - szczerze mam nadzieję, że nie przedłużymy z Radkiem kontraktu. Jego gra to równia pochyła a szkoda by zajmował miejsce lepszemu Wilkowi.
Odpowiedz cytując
Vasquez
Member

Co wy chcecie dzisiaj od małego. Koleś zrobil najlepsze 2 dosrodkowania dzisiaj, po których powinny wpaść gole. Niestety 3 wislakow nie umialo trafić w piłkę.
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Maaskant nie panuje nad druzyna w sytuacjach kryzysowych. Kiedy gra się nie układa, jest bezradny, a swoimi decyzjami personalnymi jedynie potęguje chaos. Oczywiście, proszę tego nie odczytywać jako Markus chce zwolnienia trenera. Po prostu stwierdzam fakt.

Faktem jest też, że Konrad, Bonawentura, Pablo 84 i inni forumowicze zimą broniący decyzji dyrektora sportowego o nie sprowadzaniu dodatkowego napastnika i bocznych obrońców kolejny raz ośmieszyli się.

Od razu było wiadome, że będziemy za to placić bezcennymi punktami. Więc płacimy.

W defensywie jest dramatyczna ilość pomylek i błedów, często iście juniorskich. Branco powinien na stałe trafić do ME. Palic tez nie jest żadnym prawdziwym lewym obrońcą, swoim zachowaniem jedynie prezentował Górnikowi okazje bramkowe. A Jaliens? Po prostu brak słów. Drugi Żurawski, tyle, że w obronie.

Druga linia z Jirsakiem jako kreatorem gry nie istnieje. Melikson jest sam i nie ma z kim grać akcji kombinacyjnych. Sobolewski z tygodnia na tydzień też wygląda coraz gorzej i daje zespołowi coraz mniej.

Skrzydła? Małecki zagubiony i tradycyjnie niedokładny, Kirm tym razem podobnie, szarpiący się z własnym cieniem. O Żurawskim można napisać tylko: kończ Waść, wstydu i pamięci dawnych lat oszczędź.

Jestem zdegustowany i zasmucony.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

wwf napisał(a):Wyświetl post

Ja chcę tylko wywalenia 2 ligowego Holenderskiego trenera jakim nas uraczył Basałaj.

Maaskant jest 2 ligowym trenerem z Holandii, on nie był nawet uznanym trenerem w Holadni, ot coś jak w Polsce Baniak, Sasal itp. Zwykły rzemieślik bez sukcesów.

To jest dobry trener, ale ciągle musi się uczyć. Lenczyk, Nawałka maja po 50-60 lat. Maja większe doświadczenie. Maaskant jest dalej 'na dorobku'. Jedyne co mnie w nim denerwuje to dziwne zmiany lub ich brak. Asystentów też chyba ma nie za dobrych (z całym szacunkiem dla Kazia Moskala). Czy Branco na treningach tak wymiata, że dostał szansę w tym meczu? Nie wydaje mi się. A w takim przypadku już lepiej byłoby wprowadzić choćby Wilka, który by zapieprzał jak wół. Zwłaszcza w takich warunkach. Jestem pewien, że jakby grał Wilk i Genkow, to wynik byłby całkowicie odwrotny!

glowinus, sam się spinasz. To był tylko czarny humor
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Wiecie co jest najgorsze Ze wielka Wiselka byla poprostu BEZRADNA w tym meczu. Bezradna ........ pisalem juz wczensiej o tym ze jak nie ma prezentow od przeciwnika to juz wtedy tak gladko nie jest. A przed nami jeszcze ciezsze spotkania .......w pyte.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.04.2011, 17:26
Cały sezon tak wygląda. Ta drużyna nie wie co ma grać, nie ma wypracowanych schematów, to trener ma za zadanie przekazać. Widzisz gdzie jest Slask Lenczyka, gdzie jest Górnik Nawałki. A w Krakowie, Jailiens kontrakt na poziomie 350 000 euro, Chavez 300 000 euro, Melikson 350 000 euro, Genkow 250 000 euro, Sivakow 200 000 euro, Łobodziński 350 000 euro, Garguła 300 000 euro a przegrywasz z Górnikiem dzie najwyższy kontrakt to 150 000 euro.

A idzcie z tym Maaskantem , trener który nic nie umie i nic więcej. Ściągnięty prze kolesiostwo i układy Valxa, a nie dzięki umiejętnością.
Nie wymyślaj chorych kwot które w niektórych przypadkach są mocno przesadzone ponieważ sam się ośmieszasz . Co do trenera to dlaczego nie pisałeś ,że nic nie umie po meczach w których Wisła wygrywała , grała w miarę ładnie? Lecz się człowieku. Co do meczu - daliśmy ciała ale już tego nie zmienimy. Wnerwiały mnie dzieciaki które z góry przypisywały 3 punkty za mecz z Górnikiem a teraz wszystkich obrażają i obrzucają gównem . Ten sezon mnie nauczył że wszystkie drużyny są wyrównane , każdy może wygrać z każdym , decyduje dyspozycja dnia i kto pierwszy wykorzysta swoje sytuacje , kto nie popełni w danym meczu poważniejszych błędów . Kto wie jakby ten mecz się potoczył gdyby Kirm strzelił na 1 : 0 , być może tak samo jak mecze z Ruchem , Jagą czy Widzewem - tamte mecze też były wyrównane i nie musieliśmy ich wcale wygrywać . Taka jest nasza liga , każdy mecz jest bardzo wyrównany i nie ma zdecydowanego faworyta ( popatrzmy na Polonię Bytom z wiceliderem Jagą) , Wisła na razie jest po prostu za słaba personalnie żeby dystansować wszystkich , wygrywać większość meczów zdecydowanie podobnie jak reszta drużyn stąd ten ścisk w tabeli i liczne wpadki tych najmocniejszych na papierze drużyn .Jednak przypominam że ta drużyna jest " w budowie ". To nie jest efekt docelowy tylko etap budowy. Walka o Mistrzostwo toczy się dalej , nie będzie łatwo ale będziemy walczyć i wierzę że wyrwiemy ten tytuł co pomoże nam w dalszej budowie zespołu. Co do piłkarzy to na wyróżnienie zasłużyli Chavez i Melikson którzy walczyli za kilku.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Moje oceny pod tym słabym meczu.

5 - Melikson - nie dał tego co powinien dać

6 - Małecki - wygrał tych kilka pojedynków z boku boiska i posłał kilka podań... ale albo Kirm nie trafił, albo Melikson
Jeśli chaotycznego i nieporadnego Małego oceniasz po tym meczu wyżej od Meliksona który ze wszystkich sił coś próbował zrobić (choć nie zawsze wychodziło) to wypada tylko pogratulować obiektywizmu .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 30.04.2011 o godz. 17:41.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.04.2011, 17:27
Vasquez napisał(a):Wyświetl post
Co wy chcecie dzisiaj od małego. Koleś zrobil najlepsze 2 dosrodkowania dzisiaj, po których powinny wpaść gole. Niestety 3 wislakow nie umialo trafić w piłkę.
Ten post to najlepsze podsumowanie gry Wisly
Odpowiedz cytując
glowinus
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 30.04.2011, 17:27
Co do meczu. Gdyby drużyna składała się głównie z Polaków pomyśleć by można, że odzywa się typowo polskie, minimalistyczne podejście. Ale grają obcokrajowcy, mentalnie inaczej ustawieni, a mimo to mamy sytuację niebezpiecznie przypominającą końcówkę ubiegłego sezonu. Zastanawiające...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.04.2011, 17:28
Jak dla mnie wszystko sklada sie do tego ze nam jest mistrz calkowicie niepotzrebny bo to jeszcze bardziej napompuje koniunkture jakim swietnym jestesmy zespolem a jest wrecz przeciwnie...
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.04.2011, 17:29
Po dzisiejszym meczu można pochwalić tylko Chaveza - naprawiał prawie wszystko to, co inni zepsuli. Generalnie gra w obronie wygladała marnie i gdyby nie Chavez i Pareiko (to co mógł, to wybronił), to byłoby jeszcze gorzej.
Poza tym prawie nie istnieje gra zespołowa. Indywidualne zrywy Meliksona, Małeckiego czy Kirma to za mało.
Żurawski - emeryturka. Z całym szacunkiem, ale myślę, że lepiej by było, gdyby od początku zagrał Rios.

PS. Pozostaje trzymać kciuki za Polonię Bytom, która w tym momencie prowadzi 3-1 z Jagą.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.04.2011, 17:31
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co jest najgorsze Ze wielka Wiselka byla poprostu BEZRADNA w tym meczu. Bezradna ........ pisalem juz wczensiej o tym ze jak nie ma prezentow od przeciwnika to juz wtedy tak gladko nie jest. A przed nami jeszcze ciezsze spotkania .......w pyte.
Dokladnie . Nie tworzyli druzyny , byli rozkojarzeni bezradni , do tego motorycznie slabi .

Branco ? Kto to w ogóle jest ?
Cikos gol wynikiem jego kiksu
Paljic dzisiaj po prostu dramat wyczyniał w obronie bramka nr.2 to jego wynika
Jaliens ogrywany niemiłosiernie przez Sikorskiego
Jirsak bezbarwny
Kirm ,Malecki bez formy
Żurawski fatalnie
Jedynie Sobol i Melikson zagrali przyzwoicie

Wszystko sie posypalo i fizycznie i mentalnie
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 30.04.2011, 17:31
Markus
Przeprasza że cię zaczepie, nie chce tutaj robić czata. Ale zadam ci jedno pytanie.

Czy Nawałce, Lenczykowi, kupili do obrony 4 nowych Głowackich że ich obrona gra tak dobrze.

My mamy reprezentanta Chaveza, Jailiensa czyli gości z klasą i umiejetnościami jak na tą ligę. A robimy w obronie strasze błędy.

Maaskant chce żeby mu kupować super zawodników ale facet zapomina że 2 ligowy trener bez umiejętności nawet jak dostanie super gości to i tak nic nie ugra , a taki Lenczyk z Nawałką pokazują że jak trener jest dobry i coś potrafi to nawet ze słabych zawodników stworzy zespół który potrafi grać w piłkę i wie co robić na boisku.

Niech się 2 ligowy trener Maaskant uczy na Nec Breda gdzie nie ma takigo ciśnienia o wynik a nie na Wiśle Kraków.

Obu mu dowalili na konferencji. Bo taktycznie po roku Maaskanta ta drużyna to dno i jeden wielki Chaos.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.04.2011 o godz. 17:35.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 30.04.2011, 17:33

Facet ma drużynę w której dostał byłych obecnych reprezentantów polski, dostał wolną rękę w przypadku Transferów, dostał kasę na transfery. A nasza obrona jak była beznadziejna na początku sezonu tak jest i teraz. W ataku nic nie gramy.

Kiedy do was dotrze że z tym trenerem to my niczego nie ugramy. Lenczykowie i Nawałce nie musieli kupić nowych 11 zawodników żeby drużyna grała dobrze.

To jest słaby 2 ligowy trener z Holandii.
jestes drugoligowym czlowiekiem nie wspominajac ze i kibic z ciebie gorszy niz 2 ligowy...jednym slowem ani chwili nie godzien uwagi, ze tez musialem to zauwazyc
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Moje oceny pod tym słabym meczu.

6 - Pereiko - co miał obronić, obronił ale meczu nam nie wygra.
7 - Chavez - najlepszy w obronie
4 - Paljić - kilka razy nie trzymał linii spalongo
3 - Cikos - on zawalił bramkę
4 - Jaliens - słabo
5 - Sobolewski - nic do przodu nie dał
4 - Jirsak - był na boisku? Nie widziałem
5 - Melikson - nie dał tego co powinien dać
5 - Kirm - biegał walczył ale skuteczność to jego słaba strona. Nie trafił w piłkę po dośrodkowaniu Małego...
6 - Małecki - wygrał tych kilka pojedynków z boku boiska i posłał kilka podań... ale albo Kirm nie trafił, albo Melikson
3 - Żurawski - słabizna

2 - Branco - najsłabszy na boisku
5 - Sivakow - ładnie wchodzi w pole karne ale snajperem nie jest. Szkoda
5 - Rios - raz pociągnął do przodu, raz się ładnie zastawił.... i tak więcej dał niż Żurawski

Jak to niektórzy pisali (wg mnie lali wodę) przerastamy ligę o 1 poziom. Nie Panowie, nikogo nie przerastamy. Jak Brożek to było 30% naszej siły ofensywnej, tak Genkov to chyba 40%.

Nie potrafimy od 2 meczy strzelić choćby 1 bramki, to jest dramat! Obrona to wiadomo że badziew.

Niech Maaskant zamiast się lansować w mediach zdopinguje naszych kopaczy, bo mimo wszystko walka trwa!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Ludzie nie popadajmy w paranoje z jednej skrajności w skrajność

Nie można mówić,że Wisła nie ma wypracowanych pewnych schematów gry bo to jest śmieszne..jak również nie można mówić ,ze jest super jak się przegrywa 2 mecze z rzędu.

Co mnie w....ia to fakt,że gra Siwakow a jest żenująco słaby,nie będę się wypowiadał o Branco bo to nie ma sensu,kto oglądał mecz ten wie o co mi chodzi i pewnie jak powiem ,że gra jak patałach to nikt nie zaprzeczy.

Rios znów w 10 min pokazuje mi,że jest zdecydowanie lepszy niż Żurawski nie wiem jak Maskant nie dostrzega tego od paru miesięcy?

Nasz trener mówi,że co weekend wybiegają najlepsi i ja mu w to wierzyłem..natomiast z każdym tygodniem przestaje..Rios zawsze jak wejdzie to jest aktywny,zawsze się pokaże z dobrej strony po zmianie,czy to gra 3,5 czy 15 min to stara się i widać go na boisku,[nie twierdze,że ma grać w pierwszym składzie gdy wyzdrowieje Genkow] ale Żuraw jak wchodził na końcówki to nie pokazywał nic,a teraz przez 2 kolejki gdzie miał więcej minut na boisku tylko to potwierdził,że jest już słabszy niż kiedyś i słabszy od Riosa..Trenerze dlaczego Żuraw a nie Rios?

Kozłem ofiarnym stał się Garguła po meczu z Podbeskidziem..gdzie cały zespół zagrał fatalnie i siedzi na ławie,natomiast Sivakow który dostaje tych szans dużo,praktycznie w każdym meczu [o zgrozo] jest pierwszy do zmiany a gra piach,zero! wszystkie piłki w poprzek i do tyłu po co nam w takim razie 2 def. pomocników? i tu dochodzimy do Sobola,ilu z Was ma odczucie ,że Wilk prezentuje się lepiej? Sobol bez kartki w meczu ? niewykonalne.Powiecie mi,że to dlatego że walczak,że to tamto..a Ja Wam powiem,że gówno prawda..spóźniony jest i dlatego musi ratować się faulem nie naskakuje na Niego i nie jestem jakimś kibicem sukcesu ,żebyście się na mnie zaraz nie rzucili na pożarcie ale tak to wygląda.

Jaliens też nie zachwyca,chociaż ostatnio wydawało mi się,że złapał Swój rytm,Swój [mam na myśli przyzwoity] a nie ten który miałem przed oczami jak czytałem nagłówki gazet że przychodzi gwiazda nie z tej ziemi i będzie robił furorę

Tak więc takie wnioski mi się nasunęły nie po tej kolejce ale od 3 tyg miałem takie przemyślenia.

Trzymać jak najdalej od pierwszej 11stki Branco i Sivakowa i dawać więcej szans Riosowi i Gargule tak to widze
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.04.2011, 17:34
Markus napisał(a):Wyświetl post
W defensywie jest dramatyczna ilość pomylek i błedów, często iście juniorskich. Branco powinien na stałe trafić do ME.
Do Młodej Ekstraklasy? Szanujmy tych chłopaków, którzy samą ambicją nie popełniliby co najmniej 90 % tych błędów co Branco. Niestety, ja nawet nie widziałbym dla niego miejsca w Kmicie Zabierzów, z całym szacunkiem dla Kmity oczywiście...

Markus napisał(a):Wyświetl post
Druga linia z Jirsakiem jako kreatorem gry nie istnieje. Melikson jest sam i nie ma z kim grać akcji kombinacyjnych. Sobolewski z tygodnia na tydzień też wygląda coraz gorzej i daje zespołowi coraz mniej.
Pełna zgoda. Tutaj od razu zajeżdza granie za zasługi, czy bycie ulubieńcem trenera. Bo co pokazuje Jirsak? Oprócz przebłysków - nic. Co pokazuje "Sobol" - nic.

Od siebie jeszcze dodam to co pisałem wcześniej - Wisła NIE zasługuje na Mistrzostwo.
Ktokolwiek je zdobędzie, obawiam się mniej więcej tego, co pokazał Ruch w tym sezonie LE - czyli męczarnie z potęgami typu La Valetta.

Jeżeli chcemy myśleć o zwycięstwie w następnym meczu - MUSZĄ NASTĄPIĆ ZMIANY W SKŁADZIE.

Ogryzek, trochę zawyżyłeś oceny. Branco "2"? No chyba, że miało być "-2"

PS. Nie strzeliliśmy bramki od 190 minut.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 30.04.2011 o godz. 17:38.
Odpowiedz cytując
bartol
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 30.04.2011, 17:39
Dziwi mnie że gra Sobolewski a nie Wilk bo Sobol nie wnosi nic do ataku a w obronie coraz częściej gra poprostu słabo. Inna sprawa wchodzi gwiazdeczka Sivakow i zamiast powalczyć to ciągle poprawia włosy i jakieś machanie łapskami po dośrodkowaniu w Maora urządza
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.04.2011, 17:40
Cytat:
Jakby nie patrzeć, ten mecz przybliża nas do mistrzostwa, bo przewaga 3 punktów została zachowana a do rozegrania 1 mecz mniej.]
Oddala nas od MP, bo Górnik był najgorsza drużyna, które nam pozostały. Gralismu u siebie, Jaga na wyjeżdzie. Za tydzień Jaga ma 3 pkt, a my maksymalnie 1 pkt i zacznie się nerwówka...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów