|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja powtórzę jeszcze raz - dopóki Maaskant tak usilnie będzie stawiał na Żurawskiego to będziemy przegrywać mecz za meczem. Nie można bezproduktywnego piłkarza wrzucać do gry, a już tym bardziej na szpicy. Jak dla mnie Żuraw ewentualnie powinien grać na miejscu Jirsaka i to jak dla mnie jedyne miejsce, gdzie zaakceptowałbym Żurawia.
Po tym meczu mogę śmiało stwierdzić, że MP w tym roku mieć nie będziemy, bo nie ma wartościowych zmienników - widać brak jakości w grze, gdy nie ma Genkova, to wszystko się sypie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Rios przez 10min zrobil wiecej niz Maciej "Nędza" Żurawskii przez cały mecz
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie ma obrony !!! Cikos, Palic, Jaliens, Branco to szrot a nie obrońcy. Z obecnej obrony można zostawić Osmana. Reszta wylot bo dla takich słabiaków, których we własnym polu karnym klepie Górnik NIE MA MIEJSCA. Żurawski tak samo niech zawiesi buty na kołku bo Rios zrobił więcej szumu a grał 15 minut.
Ostatnio edytowane przez FajQ : 30.04.2011 o godz. 17:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja nie chcę wyrzucać wszystkich
Ja chcę tylko wywalenia 2 ligowego Holenderskiego trenera jakim nas uraczył Basałaj. Maaskant jest 2 ligowym trenerem z Holandii, on nie był nawet uznanym trenerem w Holadni, ot coś jak w Polsce Baniak, Sasal itp. Zwykły rzemieślik bez sukcesów. Maaskant to 2 ligowy trener który niczego nie umie. Ograł go Lenczyk, Ograł Nawałka, za chwilkę ogra Skorża Facet ma drużynę w której dostał byłych obecnych reprezentantów polski, dostał wolną rękę w przypadku Transferów, dostał kasę na transfery. A nasza obrona jak była beznadziejna na początku sezonu tak jest i teraz. W ataku nic nie gramy. Kiedy do was dotrze że z tym trenerem to my niczego nie ugramy. Lenczykowie i Nawałce nie musieli kupić nowych 11 zawodników żeby drużyna grała dobrze. To jest słaby 2 ligowy trener z Holandii.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.04.2011 o godz. 17:27.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
PS. Przewaga 8 pkt odbiła się nam czkawką i grajki już w mistrza uwierzyły. Tym którym się chciało grać można policzyć na palcach jednej ręki. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mały już od paru meczów gra dno. O obronie nie trzeba NIC pisać...
Ten mecz utwierdzil mnie w przekonaniu że forum powinno być zamknięte w trakcie i jeszcze dwie godziny po meczu, bo kilka postów swoją przenikliwością i trzeźwością spojrzenia po prostu zwaliło mnie z nóg ![]()
WPR
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z najłatwiejszym (teoretycznie) przeciwnikiem przegrywamy a jeszcze takie pojedynki nas czekaja. Wole przegrac z Gornikiem niz chodzic z głowa w dole po meczu z Cracovią. Gralismy dzisiaj bez napastnika i dopiero teraz wychodzi jak waznym graczem jest Genkov. Przynajmniej dosrodkowania Meliksona ma kto wykorzystac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
swoje zrobila pogoda... i Branco.. Nie lubie krytykowac pilkarzy Wisełki ale to co ten gosciu pokazal przechodzi ludzkie pojecie... Modlmy sie do swoich Bogow i dajcie na msze zeby tylko zaden nasz obronca z podstawowego skladu do okna transferowego nie doznal kontuzji.. ENTER
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jakby nie patrzeć, ten mecz przybliża nas do mistrzostwa, bo przewaga 3 punktów została zachowana a do rozegrania 1 mecz mniej.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
powiedzcie mi tylko jedno jak taki ktos jak Branco moze siedziec nawet na lawce u nas? on nawet nie umie zgrac pilki glowa do bramkarza ;O masakra jakas ja bym go nie dal do VI ligowej Proszowianki ... pozatym Zurawki On wogole gral? wszedzl Rios to przxynajmniej jakis ruch zrobil w ofensywie i cos sie dziala a zurawskiego nei ma sensu juz wpuszczac... nie wiem co nasz trenermial za nadzieje.. eh i znowu gramy to co tydzien czyli klepa klepa i dupa.. dosc powiedziec ze w 2 polowie oddalismy uwaga 1 !! celny strzal ;O toz to rozumiem jabysmy grali z Realem Madrys ale do ....y gralismy z Gornikiem ktory do potentatow nie nalezy.. dobrze ze Jaga polegla jednopocieszenie ale tak grajac bedzie ciezko o mistrzostwo.. moze jak Genkow wroci .. moze .. no wlasnie ..
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
tii do niego powinien usiąść na razie na ławie. I najważniejsze: mam wrażenie, że kiedy temat meczowy jest zakładany przez kogoś innego niż PhantomRanger to kończy się to bęckami ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Gra drużyny oparta jest na dwóch indywidualnościach MELIKSONIE i MAŁECKIM gdy obaj nie grają na swoim normalnym poziomie będziemy dostawać bęcki nawet od ligowych średniaków. Kirm - niby coś tam strzelił na początku rundy, ale i tak jest drewnianym zawodnikiem nie potrafiącym nirmalnie dośrodkować. Skrzydłowy z niego jak z koziej d... trąbka. Irsak - powinien być rezerwowym do końca kariery. Gdy wchodzi w pierwszym składzie to nie mamy z niego absolutnie ŻADNEGO pożytku. Dziwne, że Robert tego nie zauważył. Sobolewski - szczerze mam nadzieję, że nie przedłużymy z Radkiem kontraktu. Jego gra to równia pochyła a szkoda by zajmował miejsce lepszemu Wilkowi. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co wy chcecie dzisiaj od małego. Koleś zrobil najlepsze 2 dosrodkowania dzisiaj, po których powinny wpaść gole. Niestety 3 wislakow nie umialo trafić w piłkę.
![]()
-------------------
-> Only Wisla <- ------------------- |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maaskant nie panuje nad druzyna w sytuacjach kryzysowych. Kiedy gra się nie układa, jest bezradny, a swoimi decyzjami personalnymi jedynie potęguje chaos. Oczywiście, proszę tego nie odczytywać jako Markus chce zwolnienia trenera. Po prostu stwierdzam fakt.
Faktem jest też, że Konrad, Bonawentura, Pablo 84 i inni forumowicze zimą broniący decyzji dyrektora sportowego o nie sprowadzaniu dodatkowego napastnika i bocznych obrońców kolejny raz ośmieszyli się. Od razu było wiadome, że będziemy za to placić bezcennymi punktami. Więc płacimy. W defensywie jest dramatyczna ilość pomylek i błedów, często iście juniorskich. Branco powinien na stałe trafić do ME. Palic tez nie jest żadnym prawdziwym lewym obrońcą, swoim zachowaniem jedynie prezentował Górnikowi okazje bramkowe. A Jaliens? Po prostu brak słów. Drugi Żurawski, tyle, że w obronie. Druga linia z Jirsakiem jako kreatorem gry nie istnieje. Melikson jest sam i nie ma z kim grać akcji kombinacyjnych. Sobolewski z tygodnia na tydzień też wygląda coraz gorzej i daje zespołowi coraz mniej. Skrzydła? Małecki zagubiony i tradycyjnie niedokładny, Kirm tym razem podobnie, szarpiący się z własnym cieniem. O Żurawskim można napisać tylko: kończ Waść, wstydu i pamięci dawnych lat oszczędź. Jestem zdegustowany i zasmucony. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
glowinus, sam się spinasz. To był tylko czarny humor ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wiecie co jest najgorsze
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Jeśli chaotycznego i nieporadnego Małego oceniasz po tym meczu wyżej od Meliksona który ze wszystkich sił coś próbował zrobić (choć nie zawsze wychodziło) to wypada tylko pogratulować obiektywizmu .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 30.04.2011 o godz. 17:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Co do meczu. Gdyby drużyna składała się głównie z Polaków pomyśleć by można, że odzywa się typowo polskie, minimalistyczne podejście. Ale grają obcokrajowcy, mentalnie inaczej ustawieni, a mimo to mamy sytuację niebezpiecznie przypominającą końcówkę ubiegłego sezonu. Zastanawiające...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie wszystko sklada sie do tego ze nam jest mistrz calkowicie niepotzrebny bo to jeszcze bardziej napompuje koniunkture jakim swietnym jestesmy zespolem a jest wrecz przeciwnie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Po dzisiejszym meczu można pochwalić tylko Chaveza - naprawiał prawie wszystko to, co inni zepsuli. Generalnie gra w obronie wygladała marnie i gdyby nie Chavez i Pareiko (to co mógł, to wybronił), to byłoby jeszcze gorzej.
Poza tym prawie nie istnieje gra zespołowa. Indywidualne zrywy Meliksona, Małeckiego czy Kirma to za mało. Żurawski - emeryturka. Z całym szacunkiem, ale myślę, że lepiej by było, gdyby od początku zagrał Rios. PS. Pozostaje trzymać kciuki za Polonię Bytom, która w tym momencie prowadzi 3-1 z Jagą. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Branco ? Kto to w ogóle jest ? ![]() Cikos gol wynikiem jego kiksu Paljic dzisiaj po prostu dramat wyczyniał w obronie bramka nr.2 to jego wynika Jaliens ogrywany niemiłosiernie przez Sikorskiego Jirsak bezbarwny Kirm ,Malecki bez formy Żurawski fatalnie Jedynie Sobol i Melikson zagrali przyzwoicie Wszystko sie posypalo i fizycznie i mentalnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markus
Przeprasza że cię zaczepie, nie chce tutaj robić czata. Ale zadam ci jedno pytanie. Czy Nawałce, Lenczykowi, kupili do obrony 4 nowych Głowackich że ich obrona gra tak dobrze. My mamy reprezentanta Chaveza, Jailiensa czyli gości z klasą i umiejetnościami jak na tą ligę. A robimy w obronie strasze błędy. Maaskant chce żeby mu kupować super zawodników ale facet zapomina że 2 ligowy trener bez umiejętności nawet jak dostanie super gości to i tak nic nie ugra , a taki Lenczyk z Nawałką pokazują że jak trener jest dobry i coś potrafi to nawet ze słabych zawodników stworzy zespół który potrafi grać w piłkę i wie co robić na boisku. Niech się 2 ligowy trener Maaskant uczy na Nec Breda gdzie nie ma takigo ciśnienia o wynik a nie na Wiśle Kraków. Obu mu dowalili na konferencji. Bo taktycznie po roku Maaskanta ta drużyna to dno i jeden wielki Chaos.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.04.2011 o godz. 17:35.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Moje oceny pod tym słabym meczu.
6 - Pereiko - co miał obronić, obronił ale meczu nam nie wygra. 7 - Chavez - najlepszy w obronie 4 - Paljić - kilka razy nie trzymał linii spalongo 3 - Cikos - on zawalił bramkę 4 - Jaliens - słabo 5 - Sobolewski - nic do przodu nie dał 4 - Jirsak - był na boisku? Nie widziałem 5 - Melikson - nie dał tego co powinien dać 5 - Kirm - biegał walczył ale skuteczność to jego słaba strona. Nie trafił w piłkę po dośrodkowaniu Małego... 6 - Małecki - wygrał tych kilka pojedynków z boku boiska i posłał kilka podań... ale albo Kirm nie trafił, albo Melikson 3 - Żurawski - słabizna 2 - Branco - najsłabszy na boisku 5 - Sivakow - ładnie wchodzi w pole karne ale snajperem nie jest. Szkoda 5 - Rios - raz pociągnął do przodu, raz się ładnie zastawił.... i tak więcej dał niż Żurawski Jak to niektórzy pisali (wg mnie lali wodę) przerastamy ligę o 1 poziom. Nie Panowie, nikogo nie przerastamy. Jak Brożek to było 30% naszej siły ofensywnej, tak Genkov to chyba 40%. Nie potrafimy od 2 meczy strzelić choćby 1 bramki, to jest dramat! Obrona to wiadomo że badziew. Niech Maaskant zamiast się lansować w mediach zdopinguje naszych kopaczy, bo mimo wszystko walka trwa! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ludzie nie popadajmy w paranoje
z jednej skrajności w skrajność ![]() Nie można mówić,że Wisła nie ma wypracowanych pewnych schematów gry bo to jest śmieszne..jak również nie można mówić ,ze jest super jak się przegrywa 2 mecze z rzędu. Co mnie w....ia to fakt,że gra Siwakow a jest żenująco słaby,nie będę się wypowiadał o Branco bo to nie ma sensu,kto oglądał mecz ten wie o co mi chodzi i pewnie jak powiem ,że gra jak patałach to nikt nie zaprzeczy. Rios znów w 10 min pokazuje mi,że jest zdecydowanie lepszy niż Żurawski nie wiem jak Maskant nie dostrzega tego od paru miesięcy? Nasz trener mówi,że co weekend wybiegają najlepsi i ja mu w to wierzyłem..natomiast z każdym tygodniem przestaje..Rios zawsze jak wejdzie to jest aktywny,zawsze się pokaże z dobrej strony po zmianie,czy to gra 3,5 czy 15 min to stara się i widać go na boisku,[nie twierdze,że ma grać w pierwszym składzie gdy wyzdrowieje Genkow] ale Żuraw jak wchodził na końcówki to nie pokazywał nic,a teraz przez 2 kolejki gdzie miał więcej minut na boisku tylko to potwierdził,że jest już słabszy niż kiedyś i słabszy od Riosa..Trenerze dlaczego Żuraw a nie Rios? Kozłem ofiarnym stał się Garguła po meczu z Podbeskidziem..gdzie cały zespół zagrał fatalnie i siedzi na ławie,natomiast Sivakow który dostaje tych szans dużo,praktycznie w każdym meczu [o zgrozo] jest pierwszy do zmiany a gra piach,zero! wszystkie piłki w poprzek i do tyłu po co nam w takim razie 2 def. pomocników? i tu dochodzimy do Sobola,ilu z Was ma odczucie ,że Wilk prezentuje się lepiej? Sobol bez kartki w meczu ? niewykonalne.Powiecie mi,że to dlatego że walczak,że to tamto..a Ja Wam powiem,że gówno prawda..spóźniony jest i dlatego musi ratować się faulem nie naskakuje na Niego i nie jestem jakimś kibicem sukcesu ,żebyście się na mnie zaraz nie rzucili na pożarcie ale tak to wygląda. Jaliens też nie zachwyca,chociaż ostatnio wydawało mi się,że złapał Swój rytm,Swój [mam na myśli przyzwoity] a nie ten który miałem przed oczami jak czytałem nagłówki gazet że przychodzi gwiazda nie z tej ziemi i będzie robił furorę ![]() Tak więc takie wnioski mi się nasunęły nie po tej kolejce ale od 3 tyg miałem takie przemyślenia. Trzymać jak najdalej od pierwszej 11stki Branco i Sivakowa i dawać więcej szans Riosowi i Gargule tak to widze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Od siebie jeszcze dodam to co pisałem wcześniej - Wisła NIE zasługuje na Mistrzostwo. Ktokolwiek je zdobędzie, obawiam się mniej więcej tego, co pokazał Ruch w tym sezonie LE - czyli męczarnie z potęgami typu La Valetta. Jeżeli chcemy myśleć o zwycięstwie w następnym meczu - MUSZĄ NASTĄPIĆ ZMIANY W SKŁADZIE. Ogryzek, trochę zawyżyłeś oceny. Branco "2"? No chyba, że miało być "-2" PS. Nie strzeliliśmy bramki od 190 minut.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 30.04.2011 o godz. 17:38.
|
||
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Dziwi mnie że gra Sobolewski a nie Wilk bo Sobol nie wnosi nic do ataku a w obronie coraz częściej gra poprostu słabo. Inna sprawa wchodzi gwiazdeczka Sivakow i zamiast powalczyć to ciągle poprawia włosy i jakieś machanie łapskami po dośrodkowaniu w Maora urządza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|