The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2011, 20:25
Jak taka Legia ma nas reprezentować w pucharach (jak wygra z Lechem), to lepiej oddajmy to miejsce jakimś Azerom.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.04.2011, 20:29
To jest szok - 65 minuta meczu i dopiero 1 celny strzał na bramke.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 29.04.2011, 20:35
Chciałbym tylko przypomnieć z Kim My odpadliśmy i jak reprezentowaliśmy PL w pucharach..
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.04.2011, 20:40
Legia dzis wygra,to jest pewne.

Co do tego kto zagra w pucharach to dla Mnie lepiej zeby byla tam Legia niż znowu ziemniaki z Poznania.

Dlatego w PP kibicuję Legii
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 29.04.2011, 21:05
Znowu sędzia Jarzębak dupy dał...
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 29.04.2011, 21:05
To jest wlasnie to, jak sie ma reprezentanta Argentyny na ławie, wystarczy, że wejdzie na boisko i jednym dotknięciem potrafi zrobic róznice.
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Stary 29.04.2011, 21:13
amica 1:0 w dupe

Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.04.2011, 21:14
Jak ta liga w tym roku jest nieprzewidywalna Lech ograł Legie teraz Legia wygrał pierwszy mecz od dawna i wyprzedza w tabeli na tą chwile Lecha. Liga bedzie ciekawsza jak to mówił jeden Fachowiec
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 29.04.2011, 21:14
Tobi1906 napisał(a):Wyświetl post
Legia dzis wygra,to jest pewne.

Co do tego kto zagra w pucharach to dla Mnie lepiej zeby byla tam Legia niż znowu ziemniaki z Poznania.

Dlatego w PP kibicuję Legii
Dla nas chyba lepiej ,żeby puchar zdobył Lech , bo wtedy Legia w meczu z Jagiellonia bedzie walczyc , a takto sobie pojada na wycieczke do Bialegostoku

Zaglebie prowadzi z Lechem 1-0 , co uswiadamia mnie ,ze mamy naprawde przesrany terminarz w koncowce sezonu
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.04.2011, 21:17
As82 własnie dobry wynik

Im wczesniej Lubin nie bedzie miał o co grać tym lepiej
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.04.2011, 21:18
Cabron brameczkę sypnąl i Legia do przodu. Macius ma prolongatę
..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2011, 21:22
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Zaglebie prowadzi z Lechem 1-0 , co uswiadamia mnie ,ze mamy naprawde przesrany terminarz w koncowce sezonu
Tak sie tylko wydaje, ze Jagiellonia ma łatwiejszy terminarz. Liga tak sie ułozyla w tym sezonie, ze kazdy moze pokonac kazdego. Wisła te najwazniejsze mecze gra u siebie a Jaga na wyjezdzie (Polonia Warszawa, Cracovia dobrze grajaca u siebie) tak wiec nic nie jest powiedziane, ze My nie zdobedziemy pełnej puli z Lechem, Cracovia czy Polonią W. a Jagiellonia slabszymi zgarnie 3pkt.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.04.2011, 21:23
Zagłębie obecnie 13 w lidze po wygranym meczu ma 3pkt straty do podium...jaja. Ta liga to są jaja. Ale ta Legia jest żałosna, Widzew też nie lepszy. Mam nadzieję, żejutro zobaczymy trochę jakości
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.04.2011, 21:27
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, żejutro zobaczymy trochę jakości
Jak sobie odpalisz Chelsea - Tottenham to owszem.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.04.2011, 21:29
Dobrze, że Legia wygrała, bo ten wynik na moment zamydli oczy jej szefom. Maciuś poleci po 0:5 z Wisełką na Łazienkowskiej Kuchenki? A niech se zdobędą ten PP... jak warszawiaki przegrywają u siebie z Ruchem i ledwo remisują z Zagłębiem to nie chcę wiedzieć z kim odpadną jeśli awansują do pucharów, a na amikorza można liczyć, że nie skompromituje Polski w LE.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.04.2011, 21:30
Zagłebie wcale ładnie sobie radziło
piłka przy nodze kilku chłopakom tam nie przeszkadza
Zainteresowałbym sie Dabrowskim, jeszcze 19 lat nie ma a sobie radzi całkiem nieźle
Jak sciagac Polaków do Wisły to właśnie w tym wieku
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.04.2011, 21:32
Maciuś poleci po sezonie. Wcześniej nie i tylko od niego zależy, czy będzie zupełnie przegrany, czy z pucharem dopisanym do CV.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Stary 29.04.2011, 21:38
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Zainteresowałbym sie Dabrowskim, jeszcze 19 lat nie ma a sobie radzi całkiem nieźle
Jak sciagac Polaków do Wisły to właśnie w tym wieku
Gdzie Polaków? Taki Ruch żądał 1mln euro za Sobiecha i tyle samo za Sadloka, a Zagłębie odrzuca ofertę 0,6 mln euro za Pawłowskiego... Dżosef Wojciechowski wyłożył 1 mln euro za "odkrycie" rundy w lidze polskiej, a my za 2 razy mniej ściągneliśmy podstawowego reprezentanta Bułgarii. Więc jaki jest sens przepłacać za Naszych z Ekstraklasy? Warto natomiast zainteresować się Polakami z pierwszej ligi. Przykłady Peszki i Lewandowskiego pokazują, że w niższych ligach można znaleźć nie tylko uzupełnienie składu, ale też poważne wzmocnienie.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.04.2011, 21:47
Skorża poleciałby i 10 kolejek temu, ale nie mogą zatrudnić nikogo sensownego. Gdyby tylko znalazł się ktokolwiek, Maćka by nie było już w grudniu.

Edson napisał(a):Wyświetl post
Gdzie Polaków? Taki Ruch żądał 1mln euro za Sobiecha i tyle samo za Sadloka, a Zagłębie odrzuca ofertę 0,6 mln euro za Pawłowskiego... Dżosef Wojciechowski wyłożył 1 mln euro za "odkrycie" rundy w lidze polskiej, a my za 2 razy mniej ściągneliśmy podstawowego reprezentanta Bułgarii. Więc jaki jest sens przepłacać za Naszych z Ekstraklasy? Warto natomiast zainteresować się Polakami z pierwszej ligi. Przykłady Peszki i Lewandowskiego pokazują, że w niższych ligach można znaleźć nie tylko uzupełnienie składu, ale też poważne wzmocnienie.

Masz rację, a Kuba przyszedł z 4 ligi.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.04.2011, 21:53
Po dzisiejszej dawce piłki rodem z Ekstraklasy odechciewa się oglądania kolejnych meczów 24 kolejki.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.04.2011, 21:53
Zagłębie zagrało dzisiaj naprawde fajnie w piłkę . Ich akcje w ofensywie ( szczególnie w 2 połowie ) przypominały akcje z ostatniego meczu Lechia - Legia , palce lizać (oczywiście zawodników Lechiii). Obcokrajowcy dają naprawdę jakość polskiej lidze . Abwo i Traore stworzyli wraz z Plizgą bardzo ciekawe akcje . Do tego 19-letni Dąbrowski i bardzo ofensywny prawy pomocnik 21-letni Rymaniak . Fajną grupę mają w Zagłębiu i zasłużenie zajmują już 7 (?) pozycję w lidze z nadziejami na puchary ;p

Lech zagrał masakrycznie słabe zawody , ten zespół z Bakero zmierza do nikąd.

Widzew - zagrał naprawde marnie , ale ... zasłużył na remis . Miał jedną jedyną akcję ( gdzie ich zawodnik wychodził sam na sam ) i zasłużył przynajmniej na 1 bramke .

Legia - zagrała lepiej niż ostatnio , ale grała ze strasznie chaotycznym zespołem . Z przebieg spotkania nie stworzyła na tyle składnych akcji aby zasłużyć na zwycięstwo .

PS. W gwoli ścisłości ogladałem cały mecz Legii z Widzewem oraz oraz większość meczu Zagłębia z Lechem
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.04.2011 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.04.2011, 22:14
tofik napisał(a):Wyświetl post
Cabron brameczkę sypnąl i Legia do przodu. Macius ma prolongatę
Wyleci po prostu tydzień później.
W meczu z nami chciał wystawić Wolskiego i Żyrę, ale nie dano mu szansy.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 29.04.2011, 22:18
Dżosef Wojciechowski wyłożył 1 mln euro za "odkrycie" rundy w lidze polskiej, a my za 2 razy mniej ściągneliśmy podstawowego reprezentanta Bułgarii.
Tylko że Sobiech już teraz, w wieku 20 lat jest gwarantem przynajmniej 10 bramek i kilku asyst na sezon, natomiast Genkow ma lat 27 i nie wygląda na kogoś, kto nadto umiejętnościami przewyższa Polaka. Ten "podstawowy reprezentant Bułgarii" póki co nie miał okazji strzelić choć jednej bramki dla swojej kadry, a do trzydziestki pozostały mu trzy lata. Taki Sobiech odpowiednio prowadzony skończy sprzedanym za miliony do klubu klasy Borussii Dortmund (casus Lewandowskiego), a taki Genkow co najwyżej może po nieudanym epizodzie w Rosji może postrzelać w Ekstraklasie - nomen omen w rezultacie mniej więcej na poziomie tego całego Sobiecha.

Niestety nasz futbolowy kraj jest przepełniony ludźmi z Twoim podejściem, naprawdę bardzo mało klubów myśli przyszłościowo i inwestuje w szkolenie, żeby potem władowane 3-4 miliony zł w bazę treningową i szkoleniowców za kilka lat kilkukrotnie pomnożyć i to w kwocie liczonej w euro. Nasze kluby wolą kupić symbolicznego Genkowa, który coś tam tu i teraz postrzela, ale za kilka lat wylądować może przy świetnych lotach w Turcji lub w rosyjskim średniaku. A cierpi na tym również i reprezentacja.

Ale tak naprawdę tu nie o dobro kadry chodzi. Szkolenie jest najlepszą drogą do pomnożenia kilkukrotnie swojego budżetu w przeciągu kilku lat, szczególnie, że nasz rynek jest aktualnie dosyć ubogi w gotowe produkty piłkarskiego szkolenia, ale bardzo bogaty i liczny pod względem posiadanych talentów - Legia coś tutaj robi, coraz lepiej im to wychodzi, a za samego Janczyka z Fabiańskim dostali pod 7 mln euro.

A i bardzo łatwo można by było zrobić modę na polskie talenty, jeśli ich większa ilość byłaby lepiej doszkolona niż teraz i z lepszym skutkiem prezentowała się za granicą - zresztą jakiś tam tego zalążek już mamy w postaci opinii o polskich bramkarzach. No ale póki co to sfera marzeń w większości przypadków, a Wisła tutaj jest na szarym końcu.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.04.2011, 22:18
Jak tam co poniektórzy eksperci twierdzący jeszcze 1,5 tygodnia temu, że Lech będzie naszym głównym rywalem w walce o mistrzostwo? Przejrzeliście już na oczy? Majsterki są słabiutcy i jak teraz z nimi nie wygramy to chyba prędko to nie nastąpi. Martwić można się tylko Jagą, oby jutro Polonia Bytom sprawiła niespodziankę.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 29.04.2011, 22:22
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Jak tam co poniektórzy eksperci twierdzący jeszcze 1,5 tygodnia temu, że Lech będzie naszym głównym rywalem w walce o mistrzostwo? Przejrzeliście już na oczy? Majsterki są słabiutcy i jak teraz z nimi nie wygramy to chyba prędko to nie nastąpi. Martwić można się tylko Jagą, oby jutro Polonia Bytom sprawiła niespodziankę.
Potencjalnie skład mają świetny jak na naszą kopaną, jednak w osobie Hose mają zaciągnięty spory hamulec.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.04.2011, 22:29
Tak sie zastanawiam. Albo reszta tych "nie grajacych padake" olala PP czyli prosta droge do pucharow, ale nasza pilka ma sie coraz gorzej. Zastanawia mnie to, bo pierwszy raz od nie wiem juz kiedy w finale PP czyli o mozliwosc gry w europejskich pucharach spotkaja sie druzyny, na ktorych gre na trzezwo po prostu nie da sie patrzec.
Legia, ktora po standardowym zdominowaniu przeciwnika jesli chodzi o posiadanie pilki oddaje pierwszy celny strzal w 65 minucie. Co ciekawe obrona i bramkarz przeciwnika zachowuja sie jak juniorzy podrzednego klubu. Po strzeleniu bramki cofa sie do obrony, albo uruchamia czlowieka, ktorego boja sie wszyscy czyli "Mialem byc biegaczem, ale rodzice zabral mnie na zly trening" Manu a ten robi to co zwykle czyli nic. Widzew z taka gra powinien sie po prostu zastrzelic, a Legia po prostu oddac to pucharowe miejsce....tylko komu? Dobrze ze przynajmniej na trybunach mozna sie bylo pobawic. To byl jedyny plus tego meczu...

Lech jak to Lech. JMB plus wypalone wielkie gwiazdy naszej ligi = padaczka.

Zobacze sobie ten final, wypije na miescie bez wzgledu na wynik i odwiedze rodzine oraz znajomych, bo w koncu troszke sie w Bydgoszczy mieszkalo. Melanz i spotkania plus pokazanie ziemniaczkowi kto tutaj kibicuje na poziomie. Sama gra bedzie taka jak zwykle, wiec naprawde jesli ktos jedzie na final PP po to by zobaczyc chocby mierne widowisko to musi byc naprawde zaslepiony lub po prostu glupi.

Ta liga mnie ZALAMUJE.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.04.2011, 22:35
Katastrofalny mecz. Piłkarzyki odstawiły totalną żenadę i zostały wygwizdane po... wygranym meczu. Styl tego zwycięstwa jest absolutnie kompromitujący i nie ma się co dziwić. Ponadto trybuny jechałby Błędowskiemu, Miklasowi ('.... ci w dupe') i piłkarzom. Koniec chyba (NARESZCIE!) okresu ochronnego i cierpliwości. Z taka grą oczywiście na puchar nie ma zadnych szans. Ale nieważne.

Prawdziwe derby Polski dla nas!
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.04.2011, 23:25
Poziom meczów Legia-Widzew i Lubin-Amicawrecz zenujacy,gdyby nie fajne stadiony i doping ,to ogolnie powinno zakzac ogladania meczów Ligi Polskiej gdy w obrebie 5 metrow jest dostep do ostrych narzedzi
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.04.2011, 23:33
Dobrze, że Legia wygrała, bo ten wynik na moment zamydli oczy jej szefom. Maciuś poleci po 0:5 z Wisełką na Łazienkowskiej Kuchenki? A niech se zdobędą ten PP... jak warszawiaki przegrywają u siebie z Ruchem i ledwo remisują z Zagłębiem to nie chcę wiedzieć z kim odpadną jeśli awansują do pucharów, a na amikorza można liczyć, że nie skompromituje Polski w LE.
Nie wiem skąd Twój optymizm w kwestii Lecha. U nas Bakero grał teoretycznie najlepszymi i po czterech kolejkach byliśmy pierwsi. W Lechu Jose przeszedł metamorfozę - żongluje składem i przesuwa piłkarzy po boisku co nie przynosi efektu. Podobno Bakero ma zapis w kontrakcie, że w wypadku kwalifikacji do pucharów zostaje na kolejny sezon. Oczywiście 3-go maja będę kibicował poznaniakom, ale na to że Lech się nie skompromituje w Europie bym nie liczył.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Stary 30.04.2011, 00:03
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Tylko że Sobiech już teraz, w wieku 20 lat jest gwarantem przynajmniej 10 bramek i kilku asyst na sezon, natomiast Genkow ma lat 27 i nie wygląda na kogoś, kto nadto umiejętnościami przewyższa Polaka.
Właśnie 27 lat to jest idealny wiek dla piłkarza, bo nie jest stary, ma spore doświadczenie i nikt nam go sprzed nosa nie sprzątnie. 1 mln euro to STANOWCZO za dużo za polskiego napastnika, który nawet nie jest podstawowym piłkarzem reprezentacji. Kuchenki ściągnęły Lewandowskiego za 380 tys. euro i to jest normalna cena za wówczas "wyróżniającego" się napadalca. I szczerze wątpie, żeby DyskoPolo sprzedało Sobiecha za jakąś ogromną sumę pieniędzy za granicę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów