|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Druga sprawa, to ta, że tracić wiarę można po dwudziestu kilku kolejkach, a nie po 10. To świadczy o krótkowzroczności autorów takich wypowiedzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
||
Poważne obawy co do mistrzostwa nie były w tym kontekście objawem jakiejś specjalnej krótkowzroczności. To raczej niezachwiana pewność byłaby oznaką hurra-optymizmu. Prawda jest taka, że gdyby najgroźniejsi rywale solidarnie nie dawali ciała, to wcale nie jestem pewien czy dziś bylibyśmy pierwsi, nawet mimo tego, że po drodze trochę się pozbieraliśmy do kupy. ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/154/news1...Argentyny.html
![]() ![]() ![]() to Maciuś takiej perełki nie umie ustawić na boisku czy ta liga taka mocna ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Cabral jest dobrym zawodnikiem, ale wydaje mi sie ze na lige brazylijska lub druga lige hiszpanska. Nie nadaje sie do gry silowej i powolnej - takiej jak nasza.
Jest w szerokiej kadrze prawdopodobnie przez managera, ktory wie ze Legia go nie wykupi a gdzies go trzeba opchnac. Przeciez dla rosyjskiego sredniaka 2 banki to nic, a u nas to konkretna kasa. Tak czy siak uwazam AC za dobrego zawodnika, i moim zdaniem tak samo jak Mezenga moglby cos pokazac gdyby nie "hermetyczny" sklad Maciusia ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Maciuś S. trzyma na ławce reprezentanta Argentyny?
![]() ![]() ![]() Jak to brzmi... może to jakiś żart? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pewnie selekcjoner chciał uzupełnić skład, a nie chciało mu się jeździć i obserwować, więc sięgnął po piłkarza, który kiedyś tam sprawdzał się w młodzieżówce. Co nie zmienia faktu, że z punktu widzenia kogoś, kto zna polską ligę sytuacja jest dość komiczna
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Maciek sam nie wie co ma zrobic
Coz, musimy przebiedowac do konca sezonu, spasc nie spadniemy wiec trzeba miec troche cierpliwosci. Ja wiem ze sa kibice, ktorzy chcieliby zeby ich zespol gral w pucharach, ale na Boga, po tym co ja widze to w zyciu bym tych patalachow w pucharach widziec nie chcial. Niech zaczna ogrywac potegi typu Ruch Chorzow,GKS Belchatow czy Lechia Gdansk bo gorszych w pucharach raczej nie spotkaja, chyba ze chca zagrac dwa mecze tak dla jaj. PS: Wracajac do Cabrala. Komiczna to jest sytuacja jesli nie wie sie kogo jeszcze trener powolal. Argentyna mimo wszystko nie ma tlumu Messich i na wiele spotkan bierze 45 garnitur nie tyle krajowych zawodnikow, co zagranicznych obijajacych sie w egzotycznych klubach. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Nie wiem, czy Cabral się nie nadaje. Równie powolny Roger i Edson potrafili być gwiazdami i motorami napędowymi zespołu. Trzeba po prostu umieć wykorzystać potencjał zawodników, którymi się dysponuje. Na mój gust jednak trochę zbyt wielu zawodników w Legii nie wypaliło, by to był przypadek. Cabral i Mezenga to nie są ogórki. Knezevic ma ponad 50 meczy rozegranych w Partizanie, Kelhar rok wcześniej rozegrał pełny sezon w Belgii, Gol był jednym z objawień minionego sezonu. Tak naprawdę pożytek jest jedynie z Vdrjolaka i Hubnika, który gra jedną rundę. 2 z 7 piłkarzy, których piłkarskie CV wyglądało co najmniej przyzwoicie. Moim zdaniem to jednak nie do końca jest tak, że wszyscy nowo pozyskani się nie nadają. To przede wszystkim Skorża się nie nadaje do trenowania Legii. Zanim wywali się wszystkich nowo pozyskanych, może warto by sprawdzić czy to jednak obecny trener nie mylił się w ocenie ich potencjału. Uparcie będę twierdził, że Legia ma jak na nasze warunki bardzo dobrych piłkarzy. Nie ma natomiast drużyny, a jest to tylko i wyłącznie wina Skorży. Maciej S. trzymał na ławce Andrzeja Niedzielana, z którego nie mieliśmy żadnego pożytku. Ledwo Niedzielan od nas odszedł, zaczął strzelać jak na zawołanie.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 29.04.2011 o godz. 14:04.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Myslicie że ten treneiro widział w ogóle jakis mecz Legii z udziałem Cabrala? Powołał go pewnie tylko dlatego że chciał sprawdzić grajków z Europy a akurat Cabrala kojarzył z młodzieżówki...
bo jakby widział to by go przecież nie powołał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nad czym tu się zastanawiać. Kompletują kadrę na IO w Londynie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cabral jest za stary na Olimpiade
Bardziej bym tu podejrzewał robote menedżera, który wie, że juz niedługo przyjdzie Cabralowi nowego klubu szukać A reprezentant Argentyny to nie byle co, nawet z szerokiej kadry ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Batista powolac mial podobno graczy do 27 roku zycia, grajacych w Europie, ktorzy nie maja szans na staly angaz w reprezentacji. Wbrew pozorom nie ma ich zbyt wielu. Dodatkowo jak juz wspominalem Manago zrobil swoje, bo wiadomo ze klubu bedzie szukac. Dodatkowo Batista doskonale zna Cabrala i watpie by o nim zapomnial. Ot cala tajemnica
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ciekawe stwierdzenie, bo zawsze jak widzę Cabrala to pierwsze co mi się rzuca w oczy to jego straszliwa ślamazarność, tak jakby tempo gry w naszej lidze było dla niego zdecydowanie za wysokie - jeszcze nie zdąży przyjąć dobrze piłki i się rozejrzeć gdzie ma partnerów, a już jej nie ma przy nodze. Podobnie, chociaż w mniejszej skali jest z Siwakowem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zdecydowanie w PL lidze jest mniej miejsca i czasu do holowania piłeczki. W Argentynie czy Brazylii dyscyplina taktyczna nie jest na pierwszym miejscu, tam się stawia na wyszkolenie techniczne i indywidualne popisy. U nas jest odwrotnie dlatego większości meczów nie da się oglądać na trzeźwo.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Na kogo krzyczeli "ty ku..o" Legionisci przed chwila?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Znając życie, na kogoś z Wybiórczej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się że na Jarzębiaka, sędziego?
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mecz póki co tragedia, ciężko w ogóle się zorientować kto o co gra :]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Skoro Legia przy takim dopingu gra padakę, to co by było gdyby na stadionie panowała taka atmosfera jak w zeszłym sezonie?
Bedzie remis, ani jedni ani drudzy nic nie grają, remis z którego nikt nie będzie zadowolony.. poza Nami ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Widzew 4 mecze w tv oglada, za mecz u nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Legia pewnie psim swędem wygra...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A ja nadal liczę na wygraną Widzewa ale remis też dobry. Grunt aby jutro Polonia Bytom pomogła nam w zdobyciu mistrza.
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Choto injured
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jeszcze jakby Amica straciła dziś punkty to będzie dobrze.
Powód: nazwy klubów!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 29.04.2011 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Na swojego tak gwizdali?
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja pierdziele skąd Legia tego Manu wzięła ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Co oni tam na Legi spiewaja z odpowiadaniem na 2 trybuny ? usłyszał ktoś ?
![]() WISŁA AZORY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
-Miklas !
-Co? -FSO! Tak mi sie wydaje przynajmniej. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|