The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2011, 12:33
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104..._Rudnevsa.html Menago zapomniał chyba, że Lech ma kontrakt z Rudnevsem i ma gdzies, że Sampdoria daje 3 mln....
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.04.2011, 12:38
Sampdoria to niech narazie przed spadkiem się uchroni bo ma dość trudne mecze do końca i będzie mieć ciężko.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.04.2011, 09:02
dziś piszą o Metaliście Charków który spokojnie spełni oczekiwania Lecha
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.04.2011, 09:56
Jeśli faktycznie pójdzie za 5 mln to tylko pokaże jak bardzo europejskie puchary są w stanie wywindować cenę na piłkarza. Gdyby nie hattrick przeciwko Juve to wątpie, by ktoś dał trzy.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.04.2011, 12:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Hegemonem w tej lidze to nie jestesmy ale mozna powiedziec ze na chwile obecna przerastamy reszte o 1 poziom. Nad Jaga owszem mamy 3 pkt przewagi ale wiesz jaki mielismy poczatek sezonu? Sprzedaz Głowy, Marcelo, odejscie Alvareza, pozniej jeszcze na dokladke transfer Diaza. Rozsprzedalismy cała linie obrony i dokupilismy cala nowa defensywe. Zanim zespol sie zgral to nie obeszlo sie bez kilku chaotycznych kolejek i tak naprawde na poziomie zaczeismy grac od meczu z Lechia Gdańsk. W zimie znowu rewolucja ale tym razem zespol mogl sie troche zgrac w sparingach no i ten start juz był lepszy. Obecnie to co mamy wygrac to wygrywamy, do tego na wyjazdach mamy wyniki rmeisowe, czasami przpelatane wygrana lub porazka wiec mysle ze jestesmy druzyna silna w porownaniu do reszty zespolow. Takze nie narzekaj za bardzo bo jkby kazyd mial takie podejscie to wlasnie powinno sie powiesic kilka tysiecy Warszawiakow, Poznaniakow, Wronczan itd
sorin 320 przedstawił to na chłodno i celnie moim zdaniem.
Na radość będzie (oby) czas po 30 kolejce. Na radość i dalszą pracę i łatanie dziur w składzie.
A co do wytłuszczonego to my przerastamy ligę, a nas przerasta (przerosło) Podbeskidzie.
Dobre samopoczucie jest ok... trochę pokory w pewnych sytuacjach również...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.04.2011, 12:36
Cytat:
A co do wytłuszczonego to my przerastamy ligę, a nas przerasta (przerosło) Podbeskidzie.
Dobre samopoczucie jest ok... trochę pokory w pewnych sytuacjach również...
Mecz meczowi nierowny. Nas nie przeroslo Podbeskidzie tylko ego 11 piłkarzy ktorzy w tych meczach grali. Poza tym to byl PP do ktorego mniemam podchodzi sie na pol gwizdka. Przeanalizuj sobie jak wyglada tabela od powiedzmy 10 kolejki do dzis (10 kolejke przyjmuje jako taki wyznacznik ze od tamtej kolejki druzyna sie zgrała po rewolucji kadrowej ktorej doswiadcyzlismy latem). Pokore w sobie mam, po prostu patrze na sytuacje realnie i wnioskuje ze na chwile obecna to przerastamy reszte ligi o jedna dlugosc. Nie chodzi o to ze pieknie gramy, nie chodzi o to ze mamy super gwiazdy w skladzie, po prostu zdobywamy pkt tam gdzie mamy zdobywac i co jakis czas tylko je tracimy. Stad takie wnioski. Na teraz jedynie Jaga nas lekko podgonila a reszta? Chcesz mi powiedziec ze Legia moze na teraz umywac sie do Wisly? Chcesz mi powiedziec ze Lech ktory dobrze zagral w pucharach w tej lidze cos znaczy? (w kontekscie walki o tytul) itd itd Nie badzmy smieszni. Powtarzam, hegemonem nie jestesmy ale jesli chodzi o regularnosc w zdobywaniu pkt to od momentu kiedy druzyna sie zgrala bijemy wszystkich na leb
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 27.04.2011, 14:30
Tak będzie wyglądać nowa siedziba PZPN :

http://www.koniorstudio.pl/#/pl/proj...pzpn/01/large/

Były bardziej interesujące projekty jednakże wykonawca - Warbud S.A. - który to współpracuje przy tej inwestycji z Konior Studio, zaproponował najlepsze warunki.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.04.2011, 14:41
Nikogo nie przerastamy! Dzięki pracy Maaskanta ciułamy punkty kiedy inni je gubią a tu fanfaronada znowu triumfuje na forum. Nie jesteśmy w stanie przerosnąć solidnego Śląska, Korony czy słabej Polonii Bytom. O Podbeskidziu nie wspominając. Owszem poprawiła się nasza gra, ale o przerastaniu nie ma co mówić. Jest na to za wcześnie.

Jesteśmy co najwyżej lepsi o miejsca po przecinku od konkurentów, co daje nam trochę punktów więcej, a nie o żadne długości
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.04.2011, 15:10
Ela napisał(a):Wyświetl post
Tak będzie wyglądać nowa siedziba PZPN :

http://www.koniorstudio.pl/#/pl/proj...pzpn/01/large/

Były bardziej interesujące projekty jednakże wykonawca - Warbud S.A. - który to współpracuje przy tej inwestycji z Konior Studio, zaproponował najlepsze warunki.
Dla mnie to tak, jakby jakiś warchoł zakupił sobie S-klasę. Matoł w nowej furze to ciągle matoł. Ci z PZPN to nie mogą się zebrać w godnym ich miejscu. Wysadzić ich na Miodowej się nie godzi, bo to w sumie centrum. Teraz walną sobie nową siedzibkę, to szkoda budynku.
Dla nich najlepsza byłaby ulica Poznańska.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 27.04.2011, 17:17
murray napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to tak, jakby jakiś warchoł zakupił sobie S-klasę. Matoł w nowej furze to ciągle matoł. Ci z PZPN to nie mogą się zebrać w godnym ich miejscu. Wysadzić ich na Miodowej się nie godzi, bo to w sumie centrum. Teraz walną sobie nową siedzibkę, to szkoda budynku.
Dla nich najlepsza byłaby ulica Poznańska.
Spokojnie - ta nowa siedziba jest na Wilanowie między blokami.
Żadne reprezentacyjne miejsce.

Ostatnia wizualizacja na stronie projektanta jest nieco.. naciągana

p.s.
http://www.youtube.com/watch?v=I1QWrrnW4bA

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.04.2011, 19:32
No to Slask ładnie oslabiony na koniec sezonu
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.04.2011, 07:23
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mecz meczowi nierowny. Nas nie przeroslo Podbeskidzie tylko ego 11 piłkarzy ktorzy w tych meczach grali. Poza tym to byl PP do ktorego mniemam podchodzi sie na pol gwizdka. Przeanalizuj sobie jak wyglada tabela od powiedzmy 10 kolejki do dzis (10 kolejke przyjmuje jako taki wyznacznik ze od tamtej kolejki druzyna sie zgrała po rewolucji kadrowej ktorej doswiadcyzlismy latem). Pokore w sobie mam, po prostu patrze na sytuacje realnie i wnioskuje ze na chwile obecna to przerastamy reszte ligi o jedna dlugosc. Nie chodzi o to ze pieknie gramy, nie chodzi o to ze mamy super gwiazdy w skladzie, po prostu zdobywamy pkt tam gdzie mamy zdobywac i co jakis czas tylko je tracimy. Stad takie wnioski. Na teraz jedynie Jaga nas lekko podgonila a reszta? Chcesz mi powiedziec ze Legia moze na teraz umywac sie do Wisly? Chcesz mi powiedziec ze Lech ktory dobrze zagral w pucharach w tej lidze cos znaczy? (w kontekscie walki o tytul) itd itd Nie badzmy smieszni. Powtarzam, hegemonem nie jestesmy ale jesli chodzi o regularnosc w zdobywaniu pkt to od momentu kiedy druzyna sie zgrala bijemy wszystkich na leb
Lekko podgoniła... 5 pkt w 3 kolejki. Co do Legii i Amiki - kompromitują się na potegę i niestety tu jest przyczyna że jesteśmy wyżej, a nie w tym, że my jesteśmy super a oni tylko bdb. I pomimo naszej dużej przewagi w meczach W-A; L-W każdy wynik jest możliwy.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 28.04.2011, 19:06
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,95...optymista.html Ale dlaczego nie wspomniał o Mistrzu?
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.04.2011, 23:46
http://kiks.tv/2011/04/24-kolejka-ek...sy-typy-kiksa/

typy kiks.tv na 24. kolejkę ekstraklasy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.04.2011, 07:21
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,95...optymista.html Ale dlaczego nie wspomniał o Mistrzu?
Zupełnie nie rozumiem tego fragmentu:

Cytat:
najważniejsze jest ustabilizowanie formy. Przede wszystkim musimy grać równo
Ależ Panie Macieju, akurat forma równa jak dno Balatonu. Dostajecie manto od wszystkich jak leci - więc gracie niesłychanie równo. Niestety, to jest poziom drugoligowy i tu właśnie jest największy problem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 29.04.2011, 08:06
A wiecie na czym polegają paradoksy tej ligi?
1)Otóż załóżmy czysto hipotetycznie, że we wtorek wygrywa mecz Legia. Maciej Skorża zdobywa PP, dopisuje sobie go do CV i nawet jak go zwolnią to w nagrodę ląduje na ciepłej posadzie w Amice. I paradoksalnie jest największym wygranym
2) Bakero wygrywa PP. Może sobie wpisać w końcu coś w CV i nawet jak go zwolnią to wyjeżdża z Polski bogatszy (a może nie wyjeżdża?)o doświadczenia i jako tzw.zwycięzca
3) Trener Maaskant z Wisłą dają się przegonić Jadze i największym przegranym-paradoksalnie, bo najlepiej przygotował zespół-staje się właśnie Robert Maaskant, który nie wygrywa dosłownie NIC.
Paradoks za paradoksem
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.04.2011, 08:33
1)Otóż załóżmy czysto hipotetycznie, że we wtorek wygrywa mecz Legia. Maciej Skorża zdobywa PP, dopisuje sobie go do CV i nawet jak go zwolnią to w nagrodę ląduje na ciepłej posadzie w Amice. I paradoksalnie jest największym wygranym
2) Bakero wygrywa PP. Może sobie wpisać w końcu coś w CV i nawet jak go zwolnią to wyjeżdża z Polski bogatszy (a może nie wyjeżdża?)o doświadczenia i jako tzw.zwycięzca
3) Trener Maaskant z Wisłą dają się przegonić Jadze i największym przegranym-paradoksalnie, bo najlepiej przygotował zespół-staje się właśnie Robert Maaskant, który nie wygrywa dosłownie NIC.
Paradoks za paradoksem
A było przegrać z potęgą z Bielska i odpaść z PP?

Tak może być - ale mam nadzieję że ten czarny scenariusz się nie sprawdzi dla Wisły. Miło byłoby mieć kolejne MP
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.04.2011, 08:52
Jak informuje Legia.net na podstawie informacji z transfery.info
http://legia.net/wiadomosci,41281-ha...ca_skorzy.html
Kandydatem na nowego trenera Legii jest obecny szkoleniowec Bate Borysów, niejaki Hanczarenko
Na pewno ciekawa opcja, niewątpliwie pracuje z ogromny sukcesami ale ciekawe jakby sie odnalazł
w hmm... etosie pracy przy Łazienkowskiej
Gwiazdy piłkarskie rodem z Bate (Krivets i Sivakov) Ektraklasy póki co oglednie mówiąc nie podbiły
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.04.2011, 09:04
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Gwiazdy piłkarskie rodem z Bate (Krivets i Sivakov) Ektraklasy póki co oglednie mówiąc nie podbiły
Bo są to kopacze, co dobrze się prezentują jako zespół, ale indywidualnie, już w nowym otoczeniu nie przekonują do siebie.
Zwyczajnie mają za małe umiejętności. Ale to jest w sumie norma.

Pan Jotka,nieźle to w sumie wymyśliłeś
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.04.2011, 09:09
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jak informuje Legia.net na podstawie informacji z transfery.info
http://legia.net/wiadomosci,41281-ha...ca_skorzy.html
Kandydatem na nowego trenera Legii jest obecny szkoleniowec Bate Borysów, niejaki Hanczarenko
Na pewno ciekawa opcja, niewątpliwie pracuje z ogromny sukcesami ale ciekawe jakby sie odnalazł
w hmm... etosie pracy przy Łazienkowskiej
myśle że i kilka klubów z Rosjii i Ukrainy chce go zatrudnic a tam lepiej płacą jak u nas.Jego dotychczasowe sukcesy z Bate budzą szacunek.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.04.2011, 09:20
Paradoks za paradoksem
Jeśli trener Maaskant z Wisłą da się przegonić Jadze, to rzeczywiście kapitalnie przygotował zespół do rozgrywek...
E: a co do tego Haraczenki to w życiu się gość nie odnajdzie w tym piekiełku, nie te realia, nie to podejście przepłacanych zawodników.
Ostatnio edytowane przez legion18 : 29.04.2011 o godz. 09:24.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.04.2011, 10:00
Nawet jeśli Maaskant da się przgonić Jadze, to przypominam, że jeszcze na jesieni modliliśmy sie wszyscy, żeby ten zlepek pilkarzy, osłabiony odejściem całej obrony nie osiągnął wyniku znacznie gorszego niż sławetne ósme miejsce przed Skorżą.
Mistrzostwo Polski byłoby miłe, ale ja wolę solidnie, od podsatw zbudowaną drużyne, która nie będzie kopała sie po czołach z Levadią, a mając Tottenham na widelcu nie przestraszy się, żeby rozgrywki "były ciekawsze"
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.04.2011, 10:04
Nie dosc ze szukaja niby trenera, to jeszcze inwestora zeby ich odciazyl finansowo No coz, jak sie kupuje co sie kupuje to i wynikow nie ma, straty zamiast zyskow

Wypierniczyc Miklasa, Beretowi dac jakis etat na stolowce, Skorzy podziekowac... Coz, jaj nie maja na takie ruchy, wola szukac frajera ktory im pomoze placic za swoje glupie posuniecia.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.04.2011, 10:30
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli trener Maaskant z Wisłą da się przegonić Jadze, to rzeczywiście kapitalnie przygotował zespół do rozgrywek...
Zważywszy na to, że Maaskant objął drużynę w formie instant (tj. w proszku), z rozpieprzoną na atomy obroną oraz, że jak powiedział FraMat, po pierwszych paru kolejkach mało kto liczył w tym sezonie na więcej niż środek tabeli, to nawet ewentualne drugie miejsce będzie dużym sukcesem i tak - będzie świadczyć o dobrym przygotowaniu zespołu przez trenera (że nie wspomnę o poprawie jakości samej gry).
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.04.2011, 10:41
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
Zważywszy na to, że Maaskant objął drużynę w formie instant (tj. w proszku), z rozpieprzoną na atomy obroną oraz, że jak powiedział FraMat, po pierwszych paru kolejkach mało kto liczył w tym sezonie na więcej niż środek tabeli, to nawet ewentualne drugie miejsce będzie dużym sukcesem i tak - będzie świadczyć o dobrym przygotowaniu zespołu przez trenera (że nie wspomnę o poprawie jakości samej gry).
Pierdo*isz. Każdy Wiślak wierzył w mistrzostwo. Chyba tylko niespełna rozumu osoba po kilku kolejkach mogła napisać, że środek tabeli będzie na koniec sezonu.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.04.2011, 10:46
Ja nie wierzyłem.
Przyznaje sie, po bach Karabach, po wpierdo.u na Bułgarskiej ja w mistrzostwo nie wierzyłem
Miałem nadzieje na pudło plus ewentualnie Puchar Polski co by pograć w Europie ale wygranie ligi wydawało (mi) sie wtedy nerealne
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Stary 29.04.2011, 10:52
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Pierdo*isz. Każdy Wiślak wierzył w mistrzostwo. Chyba tylko niespełna rozumu osoba po kilku kolejkach mogła napisać, że środek tabeli będzie na koniec sezonu.
Ja akurat też byłem dobrej myśli, choć ręki bym sobie za to, że wygramy ligę obciąć nie dał. Co do tego czasownika na początku, to zerknij najpierw choćby do tematu http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7664 i do paru innych z początku sezonu i sprawdź sobie, jakie były nastroje. A potem się zastanów, kto tu pie...li, a kto nie.
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.04.2011, 10:52
Inne niż pierwsze miejsce dla Wisły to zawsze porażka. W poprzednim sezonie graliśmy na wyjeździe, a i tak przez większość sezonu laliśmy każdego. W tym powróciliśmy na R22 i uważam to za największe wzmocnienie w tym sezonie, co walnie przyczyni się do 13 tytułu mistrza Polski.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 29.04.2011, 10:59
To ty .......isz Błaszczu. Forum przeglądnij zanim cos napiszesz.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Stary 29.04.2011, 11:01
@Błaszczu16

Uwierz mi, mam szczerą nadzieję, że masz rację i że faktycznie wygramy (choć tu też wkurzają mnie trochę stany depresyjno-maniakalne wielu użytkowników osiągające gigantyczne amplitudy pomiędzy "....a! Wszyscy zginiemy!" a "Wszystkich wciągniemy nosem!").

Faktycznie, gdy wracaliśmy na R22 wszystkim chyba ulżyło. Ale jeśli uważasz, że po wyprzedaniu całej obrony w lecie i sporej stracie do Jagi i Korony jeszcze w 10.-11. kolejce każdy niezachwianie wierzył w mistrza, to po prostu zaklinasz rzeczywistość, bo dużo osób faktycznie wtedy wątpiło czy uda się to tak wszystko poukładać.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów