The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2011, 23:36
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
To teraz pytanie za milion złotych. Jaka telewizja pokazuje rozgrywki A klasy . Co do sędziowania w A klasie to wiem, bo na meczach swojego wiejskiego zespołu bywam i wiem, że stoi na marnym poziomie.

Faul Pepe był wyprostowaną nogą więc czerwona kartka jak najbardziej zasłużona. Jeśli uważasz inaczej przypomnij sobie przepisy. Teraz sędziowie są uczuleni na takie zagrania po ostatnich wydarzeniach. Teraz proszę oświeć mnie kiedy jest to "jeszcze" sport kontaktowy, a kiedy chamski/brutalny faul, bo w tym momencie to jest ewidentny chamski faul. Mascherano dostał żółtą kartkę więc został ukarany. Jeśli już jesteśmy dokładni to co powiesz o specjalnym nadepnięciu Marcelo na nogę Pedro De facto Barcelona powinna kończyć mecz w 10 Real w 9 i byłoby sprawiedliwie.

"I dla mnie to nie jest any futbol tylko wspaniały zmysł taktyczny" To muszę odwołać wszelkie złe słowa o taktyce Lenczyka i antyfutbolu. To po prostu był geniusz taktyczny zabijający futbol
" wybacz nie mam pojęcia jak się sędziuje w A klasie. ale Ty sprzed telewizora pewnie też tego nie wiesz." dlatego napisałem ze też tego nie wiesz, mając na myśli że nie można tego zobaczyć w tv, wydawało mi się że takich oczywistych rzeczy nie trzeba pisać. pomyliłem się, przepraszam.

Ja mam moje zdanie które jest bardziej 'mojsze' niż 'twojsze' w czym utwierdza mnie link kolegi wyżej.
Jeżeli Marcelo specjalnie nadepnął to czerwień, to samo przy uderzeniu Ramosa łokciem przez Messiego.
Granica brutalności jest umowna, i ustala ją każdy sędzia prowadząc spotkaniem albo bardziej puszcza grę albo mniej. Ja w ataku Pepe nie widze jakieś agresji brutalności, może mnie oświecisz gdzie ona się przejawia.

Jak dla Ciebie real czy Śląsk powinni wyjść i grać z nami otwartą piłkę, wiedząc ze defensywna im lepiej wyjdzie to jesteś chyba właśnie na poziomie tej A klasy gdzie gra się dla przyjemności.
W takich meczach cel uświęca środki, za 2 lata mało kto będzie pamiętał jak Barcelona awansowała do finału, a już teraz nikt nie patrzy jak grał Śląsk, tylko wszyscy wiedzą że urwał Wiśle 3 pkt.

murray napisał(a):Wyświetl post
Weszło mnie w....ia z tym pięknem futbolu.
Liczy się wynik, nie podania, nawet nie rzuty rożne. Barca wygrała i chapeux bas. Ale bez jaj, "futbol nie da się zabić"? Jak ktoś chce się spuścić, to do kibla, a nie w internecie. Chojraki na mieście łażą w barwach Barcy, a 3/4 z nich nie wie gdzie to leży. Hipsterska moda spotęgowana lesbijskim pocałunkiem w Vicky Cristina. Wstyd mi za nich.
zacytuje słowa z Weszło z artykułu o Arsenalu :

"Nie ma co - lubimy się kłócić, nawet bardzo. Czasami celowo piszemy teksty w taki sposób, żeby wywołać awanturę."

Czyli w tym wypadku coś z Faktu, byle by zrobić awanturę, sensację

Dobranoc, i przepraszam za napinkę spowodowaną emocjami sportowymi.
Ostatnio edytowane przez yogul : 27.04.2011 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.04.2011, 23:40
legol napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=EueH4dfwnjE
mysle ze to rozwiewa watpliwosci. Jak tu jest czerwona kartka to w meczu powinno byc ich po 10. Mowienie ze wogole nie byl to atak na pilke to zenada. Ostre zagrania, nakladka, zolta kartka. Nie zmienia to faktu ze Real zagral slabo ale pewnie by nie przegral tego meczu. A 0:0 u siebie to nie jest zly wynik w dwumeczu.
http://www.youtube.com/watch?v=7gO28acK4OQ

Co powiesz o tej powtórce a raczej z kilku ujęć, a nie tylko jednej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.04.2011, 23:47
Czytam sobie ten temat i widzę, że Sherlock ma konkurencję. Mecz rozkładany na czynniki pierwsze. Każdy w moleskinie zapisywał swoje rozkminy i rozdawał czerwone kartki. Dla mnie kartka dla Pepe jest nieporozumieniem, jak Greń jako kierownik reprezentacji. Nikt nie zauważył, że Marcelo przespacerował się po Pedro? Messi z tego co widzę też powinien zejść z boiska.
Nie pamiętam Gran Derbi bez gadania o sędzim. Jest tyle stykowych sytuacji, że nie pomylić się to jak oddychać w próżni. Z drugiej strony jednak Plac Defilad po każdym faulu w wykonaniu głównie panienek w blaugranowych barwach do sędziego jest wywieraniem na niego presji, co skutkuje czerwonymi kartkami. Nikt nie pomyśli o kartkach dla Barcelony, bo to zabijanie futbolu. Fap, fap, fap.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.04.2011, 23:49
Jezeli Barcelona byla tak swietna, to dlaczego nie potrafila stworzyc groznej sytuacji, kiedy bylo 11 na 11? Tacy pilkarze, a pomagaja im sedziowie... Nikt(z neutralnych obserwatorow) nie mialby zadnych ale, gdyby wygrali w "normalnych" okolicznosciach lub gdyby sedzia gwizdal tak samo w obie strony(kilku pilkarzy zespolu z Kataloni tez zasluzylo na czerwone kartki). Proste, jak budowa cepa.

Odpowiednio takie sedziowanie skomentowal juz Drogba - http://www.youtube.com/watch?v=AMyAh-8XtR8 , dziwne ze to tez bylo spotkanie z udzialem Barcy .
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.04.2011, 23:51
Mecz jaki byl kazdy widzial.
Mam tylko jeszcze jedna uwage : Ten kto naprawde gral w pilke doskonale wie jak zachowuje sie kosc piszczelowa w starciu z naprezona stopa uzbrojona w korki. Tutaj tak jak weszlo mowi, gdyby zostawil noge czerwona bylaby sluszna, jednak zdazyl w ostatnej sekundzie noge zabrac i wszystko byloby ok gdyby notorycznego buraka nie wywalili? Ten drwal jest doskonale znany ze swojego "fachu" w lidze hiszpanskiej. Gdyby noga zostala, by bylo "pyk" i po sprawie. Radze zobaczyc jeszcze raz impet z ktorym Pepe wpada z nogami. Takich fauli sie nie gwizdze i nie daje czerwonych? No sorry, na podworku za takie faule dostaje sie w ryja.

Barcelona zagrala moim zdaniem slabszy mecz, jednak Real na jej tle nie zagral lepiej, wrecz przeciwnie.
Mozna dywagowac, co by sie stalo gdyby drwala nie wywalili, jednak to bezsensowne gdyz zasluzyl na czerwona kartke i tyle.

Bramka na 2:0, tak sie osmiesza galaktyczna obrone...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.04.2011, 23:56
Dajcie spokój z tą czerwoną kartkę...

Real u siebie przez 60 minut nie zdziałał nic. Zero. Ani jednej składnej akcji. Barcelona była po prostu lepsza.

A czy czerwona się należała to już drugorzędna sprawa...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 27.04.2011, 23:59
Aha dobra. 60 minut bez akcji, to mecz rozstrzygnięty.
Barca jest lepsza, ale niesmak jest, bo nie wiadomo jakby mecz wyglądał, gdyby nie immunitet sędziego.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.04.2011, 00:22
Pozwolę sobie wyrazić opinię jako kibic z boku, tzn. nie faworyzującym żadnej drużyny. Potrafię docenić piękną grę Barcelony jeśli akurat taką grają, tak samo jak potrafię docenić kunszt taktyczny Mourinho, jeżeli akurat takim się wykaże.
A więc w kwestii meczu, Barcelona wygrała bo była lepsza, ale jesli to ma być ten ich piękny futbol to ja dziękuję (i od razu chciałbym uprzedzić głosy że to przez ten niby anty futbol Mourinho, bo jak oglądacie La Liga to zapewne nie raz widzieliście drużyny naprawdę murujące się i jakoś wtedy potrafią grać ładnie i skutecznie). Kolejna sprawa to że mieli zdecydowanie łatwiej po czerwonej kartce, bo do tego momentu stworzyli sobie może 1-2 sytuacje. To że Real wcale nie grał lepiej to inna historia. Czerwona kartka jak najbardziej zasłużona, z tym że powinno być ich więcej, że już o aktorstwie piłkarzy z obu stron nie wspomnę (prym wiedli Di Maria oraz Busquets).
Różnice w tym meczu tak naprawdę zrobił Messi i gdyby nie on to kto wie może nawet w dziesiątkę by Real ten remis do końca dociągnął. Tak naprawdę szkoda mi tego wyniku (nie żebym kibicował Realowi) bo jest już chyba pozamiatane, chociaż kto wie może Mourinho zaskoczy w rewanżu i zagra bardziej ofensywnie, choćby z dodatkowym Kaką na boisku.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.04.2011, 06:38
Taka kartka powinna być przykładem dla innych sędziów jak je należy dawać! A nie potem płacz i zgrzytanie zebów jak podczas meczu Korona-Wisła. Piłka nożna polega na walce, ale zagranie Pepe niczym sie nie rózniło od wejść i fauli na Wasilewskim czy Eduardo. Tyle, że Alves miał duuuużo wiecej farta. Pisze jako kibic Realu, grającego słabo w tym meczu i tyle. Barca trochę lepsza i przede wszystkim miała Messiego.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.04.2011, 07:53
murray napisał(a):Wyświetl post
Weszło mnie w....ia z tym pięknem futbolu.
Liczy się wynik, nie podania, nawet nie rzuty rożne. Barca wygrała i chapeux bas. Ale bez jaj, "futbol nie da się zabić"? Jak ktoś chce się spuścić, to do kibla, a nie w internecie. Chojraki na mieście łażą w barwach Barcy, a 3/4 z nich nie wie gdzie to leży. Hipsterska moda spotęgowana lesbijskim pocałunkiem w Vicky Cristina. Wstyd mi za nich.
Ale piszą o Realu Madryt. O drużynie "galaktycznej". Zachwycać się defensywną taktyką można, gdy PSV czy Schalke robi niespodziankę w Lidze Mistrzów.

Real wydał setki milionów € na transfery. Nie pozyskał speców od gry defensywnej (może poza Carvalho), ale zawodników na wskroś ofensywnych. Kaka, Benzema, Krystyna - to są topowe gwiazdy, zawodnicy którzy powinni czarować i strzelać gole.

Nie po to Real kupował Marcelo, by eliminował z gry Pedro, tylko po to, by robił spektakularne rajdy i asystował przy bramkach. Xabi Alonso nie ma być przecinkiem, tylko odpowiednikiem Xaviego z Barcy: zawodnikiem, który rozdziela piłki i reguluje tempo gry. Krystyna ma się nie pokładać przy każdym zetknięciu z przeciwnikiem, tylko swoimi rajdami siać spustoszenie w obronie rywala.

Można tak wymieniać bez końca. Ludzie w Madrycie nie po to płacą ciężkie pieniądze, by oglądać "dyscyplinę taktyczną". Oni chcą futbolowego piękna, które cię tak denerwuje. Dla nich Real to atrakcja taka sama jak opera czy koncert w filharmonii.

Żal patrzeć, jak tacy świetni zawodnicy marnują swoje najlepsze walory. Imponuje mi konsekwencja Mourinho, ale to nie jest trener dla Realu. Real ma pakę na miarę tej drużyny, która z Becksem, Zidanem i Raulem zachwycała grą. Brakuje trenera, który pozwoli im grać w piłkę.

PS. W sprawie Pepe - to nie była zwykła nakładka. Nakładek to w swoim życiu sam zrobiłem kilkadziesiąt, ale zazwyczaj trafia się w stopę przeciwnika. Tu rozpędzony Pepe leciał 10 metrów, żeby trafić Daniego A. w górną część piszczela. Gdyby Brazylijczyk nie cofnął nogi, byłoby spektakularne złamanie i co najmniej pół roku przerwy. Powiem tak: za takie faule to nie powinna być tylko czerwona kartka, ale dłuższe zawieszenie piłkarza. W przypadku Pepe to recydywa. Ja tego rzeźnika nie chcę widzieć na boisku.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.04.2011 o godz. 08:05.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.04.2011, 08:23
Tak czy siak niesmak pozostal majac w pamieci jeszcze mecz z Arsenalem i bezsensowne klepanie pilki przez Barce dopoki sedzia nie usunal Van Persiego.
Wyglada na to, ze po raz pierwszy w zyciu bede kibicowal Man United
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 28.04.2011, 09:15
@flamengista

Każdy zawodnik Barcelony system gry Dumy Katalonii ma w swoim DNA. Dla nich naturalna jest taka gra. Xavi potrafi zagrać niesamowitą piłę choćby przy najmniejszej możliwej okazji. I nie ma tu różnicy, czy przeciwnikiem jest Osasuna, Atletico czy Real.
Dobrze wie o tym Mourinho, więc chce stworzyć antidotum na barcelońską zarazę. Nie może pokonać Guardioli jego bronią, bo to samobójstwo, dlatego chce maksymalnie uprzykrzyć im życie i nie zawaha się uczynić wszystko by osiągnąć swój cel. Jose musi zewrzeć szyki, nie dopuścić do kluczowego podania i liczyć na kontry.
Dlatego na drodze Xaviego do bramki jest 10 zawodników, a nie 6.
Śmieszy mnie gadanie o zabijaniu futbolu. Mam wrażenie, że obecne psychofaństwo na Barcę dla wielu to przeżycie religijne. Weszło na pierwszej linii frontu .......enia o pięknie zachowuje się jak brygady Al Aksa. Stanowski złapał barceloński wirus, który zabił dystans do futbolu.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.04.2011, 09:48
ja mam takie przemyslenie, mecze Barcy ogląda się z przyjemnością, ale przyjdzie taki moment, że (jeśli nic się nie zmieni) to zacznie to chyba być nudne. Piłka jest ciekawa bo jest nieprzewidywalna, a tutaj każdy mecz jest taki sam i nie chodzi mi o wynik, bo raz się wygrywa a raz nie, ale właśnie o styl. Co mecz jest pykanie między sobą na poziomie ok 70% czasu posiadania piłki.

Co do Realu to przykre jest to, że drużyna która jako jedna z niewielu na świecie ma potencjał piłkarski do tego by ograć Katalończyków stawia na destrukcję, spodziewałbym się tego po Włochach czy Anglikach, ale Real powinien przynajmniej próbować grać w piłkę.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 28.04.2011, 09:51
flamengista napisał(a):Wyświetl post
PS. W sprawie Pepe - to nie była zwykła nakładka. Nakładek to w swoim życiu sam zrobiłem kilkadziesiąt, ale zazwyczaj trafia się w stopę przeciwnika. Tu rozpędzony Pepe leciał 10 metrów, żeby trafić Daniego A. w górną część piszczela. Gdyby Brazylijczyk nie cofnął nogi, byłoby spektakularne złamanie i co najmniej pół roku przerwy. Powiem tak: za takie faule to nie powinna być tylko czerwona kartka, ale dłuższe zawieszenie piłkarza. W przypadku Pepe to recydywa. Ja tego rzeźnika nie chcę widzieć na boisku.
Miałem podobne zdanie dopóki nie obejrzałem jeszcze raz powtórek, Pepe robił nakładkę na piłkę, co więcej w tą piłkę TRAFIŁ, jakby nie trafił to by wylądował właśnie na stopie, a tak to noga zjechała mu po piłce w kierunku Alvesa i tu kolejna wątpliwość, której nie sposób jednoznacznie ocenić przynajmniej mi, bo wyglądało to tak jakby Pepe nawet go nie drasnął. Dlatego też obecnie muszę stwierdzić że czerwona kartka nie była zasłużona.
Ostatnio edytowane przez martonas : 28.04.2011 o godz. 09:57.
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.04.2011, 10:01
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jezeli Barcelona byla tak swietna, to dlaczego nie potrafila stworzyc groznej sytuacji, kiedy bylo 11 na 11? Tacy pilkarze, a pomagaja im sedziowie... Nikt(z neutralnych obserwatorow) nie mialby zadnych ale, gdyby wygrali w "normalnych" okolicznosciach lub gdyby sedzia gwizdal tak samo w obie strony(kilku pilkarzy zespolu z Kataloni tez zasluzylo na czerwone kartki). Proste, jak budowa cepa.

Odpowiednio takie sedziowanie skomentowal juz Drogba - http://www.youtube.com/watch?v=AMyAh-8XtR8 , dziwne ze to tez bylo spotkanie z udzialem Barcy .
Dokładnie, przecież Barcelona dwa sezony temu zdobyła wszystkie trofea poprzez sędziowane pod nich, również dzięki temu, są obecnie najlepszą drużyną na świecie. Zgadza się, wcale Xavi nie miał wczoraj dogodnej okazji do strzelenia bramki, podobnie z resztą Villa przy wyrównanym stosunku piłkarzy. No ale przecież to sędzia postanowił wypaczyć wynik i dał aż! jedną czerwoną, bo przecież wielki Real gra bardzo uprzejmie, w szczególności niejaki Arbeloa, być może Ramos? O Ramos, przecież ten gość wcale nie kopał w głowę (zupełnie przez przypadek!) wstającego piłkarza Dumy Katoloni. No i jakbym mógł zapomnieć, przecież Pedro zszedł z boiska, bo grał słaby mecz, a nie na przykład przez delikatne! i celowe przejście po nogach leżacego wychowanka Barcelony. No i zapomniałbym, że będąc fanem Realu, takim jak Ty i Yogul nie da się nic wytłumaczyć, a słowo obiektywizm słyszeliście wyłącznie hmmm na demotywatorach?
Nie, nie jestem fanem Barcelony, jestem po prostu jak Proud - oglądam futbol dla przyjemności, a gra Barcelony to gwarantuje, mimo, że Wy - wielcy fani Realu nawet po meczu, w którym było 5-0 mówiliście(nie wszyscy), że to przypadek.
Nie mam na celu nikogo obrażać, ale to ograniczenie niektórych z Was jest zabawne, nie stać Was na odrobinę obiektywizmu. Większośc z Was podobnie jak kibice starozakonnych, zamiast skupiać się na mankamentach gry piłkarzy Cracovii(w tym przyp. czyt. Realu) to będzie za wszelką cenę negowała wyższośc Wisły(czyt. Barcelony)
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
frano_rozrywka
Member

Od: 11.2006

Stary 28.04.2011, 10:02
Możemy się zachwycać grą Barcy, ale nie można nie zauważyć, że to kolejny mecz po którym niesmak pozostaje.
Tylko Wisła
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.04.2011, 10:27
Odnośnie czerwonej kartki - jak najbardziej zasłużona. Z takim "lotem" na piłkę to mógł go złamać w pół. Jeżeli bramkarz za przedłużanie gry dostaje żółtą, a inni piłkarze z pola za dyskusje z sędzią, to czy postawicie to na tej samej płaszczyźnie co ten lot tego rzeźnika? Gówno mnie obchodzi czy celował w piłkę czy nie, takim zagraniem mógł zniszczyć alvesa. Inna sprawa że cały mecz skupiał się głównie na faulach bardziej niż na grze. Brawo dla sędziego, że nie ugiął się pod ciśnieniem wywieranym przez Mourinho.

Co do Realu - zagrali wczoraj mega padakę, tyle. Po Pucharze Króla chodził mi gul, chociaż będąc obiektywnym trzeba przyznać że Mou ładnie ich poukładał w tamtym meczu, całkowicie zneutralizował Barcę i efekt jest taki że "klepali" sobie na środku bo nie bardzo wiedzieli co z tą piłką zrobić. Pierwszy raz od wielu lat nudziłem się patrząc na ich grę. I jakkolwiek nie znoszę tego pyskacza i aroganta, tak trzeba mu oddać hołd że jest naprawdę świetnym taktykiem i strategiem, co udowodnił nieraz.
Inna kwestia jest taka, że to nie zawsze działa. Jeśli ustawia się zespół pod przerywanie gry przeciwnika, faule i autobus w polu karnym licząc na jakąś kontrę, to można się przeliczyć. Czy wygrał futbol, jak pisze weszło? Na pewno wygrała drużyna lepsza i drużyna która bardziej zasługiwała na finał. Natomiast odnośnie finału podejrzewam że MU nie będzie takim łatwym przeciwnikiem i może być bardzo ciekawie
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 28.04.2011, 10:36
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie czerwonej kartki - jak najbardziej zasłużona. Z takim "lotem" na piłkę to mógł go złamać w pół. Jeżeli bramkarz za przedłużanie gry dostaje żółtą, a inni piłkarze z pola za dyskusje z sędzią, to czy postawicie to na tej samej płaszczyźnie co ten lot tego rzeźnika? Gówno mnie obchodzi czy celował w piłkę czy nie, takim zagraniem mógł zniszczyć alvesa. Inna sprawa że cały mecz skupiał się głównie na faulach bardziej niż na grze. Brawo dla sędziego, że nie ugiął się pod ciśnieniem wywieranym przez Mourinho.
Człowieku ten "lot" na piłkę to jest najzwyklejsza w świecie nakładka, jeśli noga mu dalej poszła po trafieniu w piłkę to można dać żółtą za niebezpieczne zagranie, tylko że Alves powinien dostać żółtą za symulowanie, bo nawet jeśli but Pepe miał jakis minimalny kontakt z nogą Alvesa co jest bardzo wątpliwe to za cholerę by się po tym nie zwijał pół godziny. Co smieszniejsze jak go niesli na noszach to jeszcze był skulony z bólu, trzymał się za nogę i głowę, a jak go tylko postawili na ziemi to już chciał wracać.

Co do Realu to się zgodzę, grali słabiutko.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.04.2011, 10:53
Mam nadzieję jako kibic piłki i Realu, że za rok będą w stanie zagrać równy mecz z Barcą grając w piłkę, a nie tylko przeszkadzając. Jesli tak się nie stanie to dalsza obecność Mou chyba nie będzie miała większego sensu. A wtedy... może powtórzenie casusu Del Bosque byłoby ratunkiem dla Realu? Trener typu Michel albo Michael Laudrup? Gość znający Real od podszewki, majacy już pewne doświadczenie trenerskie i sukcesy i preferujący zrównoważoną ofensywną piłkę.
A za tydzień pewnie max 1-1, a zapewne kolejna wygrana Barcy
Ostatnio edytowane przez arti : 28.04.2011 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.04.2011, 10:56
Półfinały w tegorocznej LM jak widać zakończyły się na jednym meczu. Drugie spotkanie będzie tylko formalnością,zarówno w Hiszpanii jak i w Anglii. Zbyt duża różnica klas aby można było mówić o jakiś niespodziankach w rewanżach.

Ciekawy jestem jak zgoła inaczej grający Manchester poradzi sobie z Barceloną? Gdyby chodziło o dwu mecz to problemu by nie było, prawdopodobnie Manchester zostałby pokonany. Ale jeden mecz?Słabszy dzień Barcelony,zaskoczenie taktyczne Fergusona, autobus w bramce do tego mega rzemieślnik Rooney i niezniszczalny Giggs. Finał zapowiada się ciekawie.

P.S. Real i Barcelona są klubami z długami. O ile w przypadku Barcelony jakoś będzie się chyba dało z tego wyjść,tak w przypadku Realu.... wydają masę kasy na średnich piłkarzy, sukcesów siłą rzeczy spektakularnych nie odnoszą,bo jak z takim Marcelo można osiągnąć cokolwiek?. Ciekawe jak długo w takiej formule wytrzymają,do tego grając taki anty futbol.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.04.2011, 11:12
http://www.youtube.com/watch?v=ygmGI...layer_embedded

Dziwię się, że w takich przypadach (jak również dotyczących symulki u piłkarzy Realu) UEFA nie reaguje. Po prostu kpina. Co to za problem ukarać jednego frajera z drugim po meczu Przynajmniej momentalnie skończyłoby się takie żałosne aktorstwo.

Co do czerwonej kartki jak tak teraz oglądam na spokojnie, to stwierdzam, że gdyby Alves nie dołożył od siebie, to Pepe dostałby żółtą.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 28.04.2011 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.04.2011, 11:21
to jest fakt że Pedro i Busquets nagminnie symulowali. Mimo że jestem za Barcą nie podobało mi się to. Co do kartki to rzeczywiście wygląda to na kontrowersję bo z jednej str można znaleźć na necie ujęcia gdzie wydaje się że Pepe nie trafia w nogę, ale z 2 str nie umiem sobie wyobrazić by bez takiego kontaktu zrobić taki obrót jak on..
To tylko potrafią Les Brothers z Francji

Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 28.04.2011, 11:57
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
to jest fakt że Pedro i Busquets nagminnie symulowali. Mimo że jestem za Barcą nie podobało mi się to. Co do kartki to rzeczywiście wygląda to na kontrowersję bo z jednej str można znaleźć na necie ujęcia gdzie wydaje się że Pepe nie trafia w nogę, ale z 2 str nie umiem sobie wyobrazić by bez takiego kontaktu zrobić taki obrót jak on..
To tylko potrafią Les Brothers z Francji
e tam, to wcale takie trudne nie było, bo w momencie tego niby kontaktu to Alves już robił ruch nogi od piłki, wystarczyło trochę przyspieszyć ruch i podkoloryzować
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.04.2011, 12:06
Jako fan Realu.

Barcelona wchodziła do autobusu,wchodziła aż w końcu Messi miał zdjętą plombę w postaci Pepe wbiegł i zrobił co potrafi. Pierwsza bramka efekt świeżości Affeleya który w pierwszej akcji objechał Marcelo którego to Pedro nie mógł oszukać ni chuja. Tutaj jednak szybkośc i świeżość holendra okazały sie przydatne i młody piłkarz w końcu zrobił coś ważnego od momentu przyjścia. Druga bramka to popis Alberto Tomby pomiedzy słupkami.

co do kartek.Naprawde mnie to w....ia. kartka czerwona dla Pepe,jakby Adebayor głupia czarna małpa taką dostał to też bym nie płakał. Liczyłem na to, że Real za Jose bedzie w stanie grać w piłke z Barceloną,a nie tylko sie bronić i grac mega agresywnie. Okej agresja sie przydaje ale nie chodzi mi tylko o ten mecz, ale o wszystki inne. Carvalho,Lass,Ramos,Pepe,Adebayor czy jakis Arbeloa graja calyczas proste nogi,chamskie zagrywki,prowokowanie ....to tez jest system gry ale do tego ucieka sie druzyna ktora juz nie ma zadnej innej opcji,a ja myslalem ze takie opcje sa w postaci Cristiano (znikł) Ozila (znikł). Nie podoba mi sie to co sie dzieje w Realu, Jose zatrudniano by zmienił styl ? Zmienił ? moze i zmienił w kilku meczach jak grają rezerwy ale wolałem Real za Capello.
Real z Barceloną chce grać ale nie w piłke. To mnie boli najbardziej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.04.2011, 12:23
martonas skoro tak uważasz to proszę zrób filmik jak taki unik robisz powodzenia

Odpowiedz cytując
Yaroc
Member

Od: 11.2002

Stary 28.04.2011, 12:25
martonas napisał(a):Wyświetl post
Miałem podobne zdanie dopóki nie obejrzałem jeszcze raz powtórek, Pepe robił nakładkę na piłkę, co więcej w tą piłkę TRAFIŁ, jakby nie trafił to by wylądował właśnie na stopie, a tak to noga zjechała mu po piłce w kierunku Alvesa i tu kolejna wątpliwość, której nie sposób jednoznacznie ocenić przynajmniej mi, bo wyglądało to tak jakby Pepe nawet go nie drasnął. Dlatego też obecnie muszę stwierdzić że czerwona kartka nie była zasłużona.
Tak. A sędzia ma czas żeby zobaczyć powtórkę i to jeszcze w zwolnionym tempie. Za takie zagrania powinno się dawać czerwień. Nawet za sam zamiar a nie efekt.
Poza tym jeszcze Adebayor powinien dostać czerwień. I Marcelo za chamskie celowe nadepnięcie Pedro. Więc o czy my tu gadamy? Real zaprezentował po rostu żenadę u siebie i tyle.

PS. Nie jestem kibicem Barcelony i wynik był mi obojętny.
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.04.2011, 12:47
nie wiem czy ktoś to umieszczał, ale coś na temat czerwonej kartki wczorajszej
http://www.youtube.com/watch?feature...Q0fInwx8#at=45
Ostatnio edytowane przez Telus : 28.04.2011 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.04.2011, 12:51
Telus napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy ktoś to umieszczał, ale coś na temat czerwonej kartki wczorajszej
http://www.youtube.com/watch?feature...Q0fInwx8#at=45
przykład niekonsekwencji sędziego w tym samym meczu.
Przecież nawet jest napisane, że to dwa różne mecze, faul Segio w meczu o puchar króla.

Czerwona dla Pepe jak najbardziej zasłużona, niektórzy twierdzą, że powinna być tylko żółta, a gdyby okazało się że Alves ma złamaną nogę to wszyscy zgodnie twierdziliby, że dla takich zagrań nie powinno być miejsca i z należy się czerwona. Alves miał sporo szczęścia, że trafił go przez piłkę bo mogło się to inaczej skończyć, a nakładka była zrobiona z takim impetem, że ob kręciło gościa o 360 stopni.
Pepe mógł spokojnie próbować tą piłkę kopnąć czubkiem buta, a poszedł korkami. To normalne że nogą po takim kontakcie idzie do tyłu, gdyby trzymał ją sztywno byłby idiotą.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.04.2011 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 28.04.2011, 12:58
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
martonas skoro tak uważasz to proszę zrób filmik jak taki unik robisz powodzenia
Chyba nie do końca rozumiem o co ci chodzi... Przecież ten jego ruch był spowodowany przegraną walką o piłkę, jak dwóch zawodników jednocześnie chce kopnąć piłkę to zazwyczaj jeden przepchnie drugiego i temu drugiego noga odskakuje, a to co się działo dalej to była po prostu kontynuacja tego ruchu, przecież on nie zmienił nagle po tym niby kontakcie kierunku obrotu ani ruchu nogi, więc wytłumacz mi proszę o co chodzi, bo najwyraźniej nie rozumiem

Yaroc napisał(a):Wyświetl post
Tak. A sędzia ma czas żeby zobaczyć powtórkę i to jeszcze w zwolnionym tempie. Za takie zagrania powinno się dawać czerwień. Nawet za sam zamiar a nie efekt.
Poza tym jeszcze Adebayor powinien dostać czerwień. I Marcelo za chamskie celowe nadepnięcie Pedro. Więc o czy my tu gadamy? Real zaprezentował po rostu żenadę u siebie i tyle.

PS. Nie jestem kibicem Barcelony i wynik był mi obojętny.
Czy to że sędzia ma mało czasu w jakikolwiek sposób zmienia słuszność podejmowanych decyzji?
Za jaki zamiar? Ataku na piłkę? Idąc twoim tokiem rozumowania to za każdą nakładkę powinna być czerwona kartka, nie wnikam czy tak powinno być czy nie, ale skoro obecnie się ich nie daje to tutaj też nie powinno być, co najwyżej żółta za niebezpieczne zagranie.
Co do tego że powinny być inne kartki to pełna zgoda, z tym że zarówno dla graczy Realu za wymienione przez ciebie faule jak i Barcelony, choćby za faule Pedro, Busquetsa, Messiego czy symulowanie i chwytanie się za twarz przy byle okazji. Zgodzę się również że Real pokazał żenadę tylko czy naprawdę Barca pokazała coś więcej poza Messim, który jednak do momentu czerwonej kartki też nie pokazał nic?
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.04.2011, 13:13
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Przecież nawet jest napisane, że to dwa różne mecze, faul Segio w meczu o puchar króla.

Czerwona dla Pepe jak najbardziej zasłużona, niektórzy twierdzą, że powinna być tylko żółta, a gdyby okazało się że Alves ma złamaną nogę to wszyscy zgodnie twierdziliby, że dla takich zagrań nie powinno być miejsca i z należy się czerwona. Alves miał sporo szczęścia, że trafił go przez piłkę bo mogło się to inaczej skończyć, a nakładka była zrobiona z takim impetem, że ob kręciło gościa o 360 stopni.
Pepe mógł spokojnie próbować tą piłkę kopnąć czubkiem buta, a poszedł korkami. To normalne że nogą po takim kontakcie idzie do tyłu, gdyby trzymał ją sztywno byłby idiotą.
Najsmieszniejszy jest ten tekst ze go obkrecilo Szkoda ze sie nie wwiercil w ziemie. Czyste aktorstwo zreszta pilkarze barcelony chyba uczeszczaja na jakies warsztaty aktorskie. I Jak biegna cala druzyna do sedziego po kazdym faulu, normalny sedzia by ich wykartkowal za takie zachowanie.
Nie mogl mu zlamac nogi bo to nie byl atak na noge postawna (jakby byl mysle ze mnie byloby watpliwosci co do kartki). A filmik pokazuje jedno - nie byl to faul na czerwoną kartkę. Tam znowu sedzia przesadzil w 2 strone - bo zoltko jak nic... Dziekuj dobranoc.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów