The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2011, 21:19
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Przesadził chyba z tą czerwoną dla Pepe.
Ja już w pierwszej chwili wołałem, że faul na czerwoną. To nie była zwykła nakładka, on nie miał szans trafić w piłkę. Powtórka tylko mnie utwierdziła w tym przekonaniu.

Owszem, szkoda Realu ale trzeba chronić zdrowie zawodników. W dodatku nadal grają swoje.

PS. Nie jestem ani za Barcą, ani za Realem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 27.04.2011, 21:22
Eternit napisał(a):
Przesadził chyba z tą czerwoną dla Pepe.
jeszcze wpier.dol szmaciarzowi za cały mecz się należał.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.04.2011, 21:23
Ech...., jak zwykle.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.04.2011, 21:25
Najgorszy sedzia Bundesligi prowadzi spotkanie najciekawszej pary 1/2 LM - przeciez to sie w glowie nie miesci. Nie chodzi mi tutaj o czerwona kartke dla Pepe tylko ogolnie o całe spotkanie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.04.2011, 21:27
Ale za bramkę winę ponosi Marcelo, którego na zdku posadził Afelay. Marcelo potwierdza, że jest świetny w ofensywie, ale przeciętny w obronie.

Obawiam się, że ta bramka załatwiła sprawę dwumeczu.

PS. Alvesa sędzia powinien był wyrzucić, dając drugą żółtą.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.04.2011, 21:32
Jak nie dawać kartek czerwonych za nakładkę bez możliwości zagrania piłki, wyprostowaną nogą to za co dawać?

Lubię jak grają jak faceci a nie jakieś ciptoki, ale jak Real gra ostro a Di Mari aktorzy tak nieudolnie to mi żygać na to chce...

2:0

Dziękuje, nie ma takiego bicia
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.04.2011, 21:33
I zanosi się na powtórkę z 2009 :( A tego bym nie chciał, wystarczy, że w PP lipa. No ale może Real się jeszcze podniesie w rewanżu. Bo teraz bez Mou jest cholernie ciężko. O kur.. 2 gol Messiego. Amen?

Barca! Co? 1:0 na R22
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2011, 21:33
No to chyba sprawa dwumeczu załatwiona. Nie sadze by Real wygral na Camp Nou chociaz skoro Barca wygrywa na Santiago to kto wie? Chociaz szczerze w to watpie
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.04.2011, 21:34
Wiecie co? Roznica w pozimie pilkarskim jest nieporownywalnie wieksza od roznicy poziomu sedziowania, miedzy taka nasza liga, a polfinalami ligi mistrzow. Jednak trzeba przeprosci wszystkich Małków i Borków, calkiem nieźle wykonuja swoj zawod
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.04.2011, 21:37
Messi ośmieszył Real. Żeby na takim poziomie ograć 4 obrońców i strzelić gola

Faktycznie, przypomina to bramkę Diego.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.04.2011, 21:38
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No to chyba sprawa dwumeczu załatwiona. Nie sadze by Real wygral na Camp Nou chociaz skoro Barca wygrywa na Santiago to kto wie? Chociaz szczerze w to watpie
może na Camp Nou w drugą stronę przekręcą mecz, kto wie.

jebac ich, jak kolega wyżej napisał

Barca ! co? 1:0 na R22 i to się liczy a nie jakiś tam finał ;p
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.04.2011, 21:40
Przekręcili Real... No dajcie spokój

Kibol na boisku, skandal po meczu!!!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2011, 21:41
Najwiekszy kabareciarz ligi hiszpanskiej tez dal o sobie znac w tym spotkaniu - oczywiscie chodzi mi o Pinto. Jak nie dostanie karki za udawanie gwizdka to za burdy
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Stary 27.04.2011, 21:44
Za co właśnie dostał czerwo bo przegapiłem?
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.04.2011, 21:44
Nie no czerwona za tą nakładkę to przesada. Sędzia chyba się rykiem Alvesa sugerował dając ten kartonik. Zresztą ten symulant zaraz wrócił na boisko i ochoczo biegał, a jak go znosili na noszach to wyglądał jakby nogę mu urwało. Zresztą czy to jest przypadek, że w ostatnich 4 meczach z Barceloną Real zawsze kończy w 10? Beznadzieja, kolejny mecz Barcy i kolejne przekręty.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.04.2011, 21:45
No to pozamiatane. Messi genialny. 11 bramek-11 meczy. Czy ktos wie ile ten ziomus strzelił już goli w tym sezonie? Bo to nie do uwierzenia Z taką gra to jednak Real nie chcę oglądać. Mimo, że od 80.lat kibicowałem mu z całego serca.
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.04.2011, 21:46
Teraz tylko czekać aż Mourinho "dołączy" do grupy trenerów którą stworzył specjalnie dla Guardiolii.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 27.04.2011, 21:46
Real sam się przekręcił. Cudotwórca uwierzył, że murując bramkę można wygrać wszystkie mecze. Jak ktoś spodziewa się niespodzianki w rewanżu to mu gratuluję. W Barcelonie wszystko będzie pod Barcę - trawa, kibice, a przede wszystkim Real zmuszony do grania ofensywnego. Tam nie pomoże czekanie 88 min na kontrę.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.04.2011, 21:47
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Nie no czerwona za tą nakładkę to przesada. Sędzia chyba się rykiem Alvesa sugerował dając ten kartonik. Zresztą ten symulant zaraz wrócił na boisko i ochoczo biegał, a jak go znosili na noszach to wyglądał jakby nogę mu urwało. Zresztą czy to jest przypadek, że w ostatnich 4 meczach z Barceloną Real zawsze kończy w 10? Beznadzieja, kolejny mecz Barcy i kolejne przekręty.
dokładnie.

Arbiter tragiczny, w ogóle nie czuł gry. jezeli ktokolwiek uważa że czerwona zasłużona to chyba nigdy nie miał z piłką nożną do czynienia bliżej.
Odpowiedz cytując
Nosalka
Member

Od: 03.2008

Stary 27.04.2011, 21:48
Tak właśnie myślałem, że kibice/sympatycy Realu będą płakać o tą czerwień dla Pepe. Chciałbym więc przypomnieć następujące sytuacje:
1. Ramos kopie Keite w swoim polu karnym po tym jak Keita spadł na niego po pojedynku o piłke w powietrzu.
2. Adebayor atakuje rękami twarz Busquetsa, a w innej akcji Puyola.
3. Marcelo specjalnie nadeptuje Pedro w swoim polu karnym.

Jak dla mnie to za każdą z tych sytuacji spokojnie mogła zostać pokazana czerwień.

PS. Mam w dupie zarówno Real jak i Barce
Ostatnio edytowane przez Nosalka : 27.04.2011 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.04.2011, 21:49
Niestety Real zagrał słabo i Barcelona wygrała zasłużenie. Messi nie jest człowiekiem.
Tak się panowie piłkarze Wisły goli ogórkow i mieliście świetną okazję zobaczyć czego brakło Wam we Wrocławiu.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.04.2011, 21:51
Do tych co piszą, że Alves symulant i faul nie był na czerwoną mam prośbę, wyobraźcie sobie, że za Alvesa jest Melikson a atakuje np. Borysiuk, lub Injac. I jaka jest kartka Za coś takiego jak najbardziej należała się czerwień. Czerwień też dla Alvesa za 2 żółtą powinna być i czerwień dla Adebayora.

Żal mi Realu. Taki klub, wielki klub i kibice jarali się jak wymienili między sobą 3 podania...Aż tak bardzo są w cieniu Barcelony...masakra
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.04.2011, 21:53
Ale jaka @ wbiegła na boisko po meczu, hahahaha
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

gigant napisał(a):Wyświetl post
Niestety Real zagrał słabo i Barcelona wygrała zasłużenie. Messi nie jest człowiekiem.
Tak się panowie piłkarze Wisły goli ogórkow i mieliście świetną okazję zobaczyć czego brakło Wam we Wrocławiu.
Zauwazyles, ze Barcelona strzelila bramki jak Real gral w "10"?. Do tego czasu mecz wygladal prawie jak kalka (oczywiscie przyjmujac proporcje) Slask - Wisla. Rozgrywanie pilki w srodkowej strefie boiska, znalezienie miejsca na dosrodkowie, jedna (1!) akcja z wykorzystaniem prostopadlego podania (Xavi). Taki mecz to jest mecz do jednego bledu. Zauwaz, ze Slask byl jeszcze bardziej zmotywawany bo prowadzil. Widziales jakas kontre w wykonanie Realu? Taktyka murowania polega na tym ze raz sie uda, cztery razy nie.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

"wielki" Mou pewnie znów zrobi teatrzyk na konferencji jakie to wszystko złe a prawda jest taka, że zamiast grać to wpuścił drwali na boisko i gra Realu wyglądała faul,darcie mordy,prowokowanie (broń boże nie usprawiedliwiam graczy Barcelony za teatr). Ciekawe czemu nie wpuścił Higuaina czy Kaki może za słabo kopią innych ?
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 27.04.2011, 21:54
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
No to pozamiatane. Messi genialny. 11 bramek-11 meczy. Czy ktos wie ile ten ziomus strzelił już goli w tym sezonie? Bo to nie do uwierzenia Z taką gra to jednak Real nie chcę oglądać. Mimo, że od 80.lat kibicowałem mu z całego serca.

W "łikend" gdzieś czytałem że w całym sezonie we wszystkich rozgrywkach strzelił 50 bramek, plus dwie dzis wychodzi 52

O ile finał Pucharu Króla można było oglądać z zapartym tchem to dzisiejszy mecz to bardziej kopanina po nogach przeciwnika ( z obu stron) niż w piłkę.

Myślę że finał MU - Barca jest już prawie pewny. Nie wiem co musiałby wymyślić Mourinio żeby przy takim wyniku w pierwszym meczu przejść Barce.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.04.2011, 21:59
Nie wiem czy kartka zasłużona czy nie. Nie potrafię tego obiektywnie ocenić ale powiem jedną rzecz. Szanuję 9 piłkarzy Barcelony za to co robią, bo naprawdę są klasowymi zawodnikami. Jednak to co robią Alves i Busquets, to przechodzi ludzkie pojęcie. Żałosny teatr. Szczerze mówiąc liczę na to, że ktoś im w końcu nogi połamie, bo wtedy zrozumieją co to znaczy ból.

Taka mi się nasuwa myśl. Trzy ostatnie mecze Albiola przeciwko Barcelonie i trzy błędy, które praktycznie decydują o losach całego sezonu. Czy ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości czy to zawodnik na pierwszą jedenastkę Chyba nie...
Ogólnie wynik zasłużony, bo my nie zagraliśmy tak jak przynajmniej w ostatnim spotkaniu. Mimo wszystko wierzę w Real.
Powód: Bo niektórzy nie rozumieją że Wisła, to coś więcej niż klub...
Ostatnio edytowane przez Jagul : 27.04.2011 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.04.2011, 22:00
Jeśli Pepe zasłużył na czerwoną kartkę to Messi zasłużył na nią dużo bardziej, bo:
- ok. 60 minuty, gdy Ramos dostał żółtą kartkę uderzył go łokciem (bez piłki, poza akcją - czerwo)
- 80 minuta ostre wejście w Albiola. Albiol wybił piłkę głową, więc był faul poza grą, wejście całym ciałem z wysuniętym łokciem w skaczącego zawodnika, bez piłki - faul na wyrządzenie szkody przeciwnikowi - czerwona kartka!)
- 87 minuta - pod polem karnym Realu Messi łapie piłkę w ręce - żółta kartka)
- 92 minuta - ostry faul na rozpędzonym Ramosie - żółta kartka)
Tak więc Messi powinien zakończyć mecz z 3 czerwonymi kartkami, ile dostał? No właśnie, nie dostał nawet żółtej, więc niech kibice Barcelony nie p*******ą farmazonów o obiektywnym sędziowaniu....
Odpowiedz cytując
bercik860
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 27.04.2011, 22:00
W akcji na 2:0 Messi pokazał ile jest wart, obrona Realu pokazała ile jest warta.
To jest najwyższy poziom futbolu, a wrkęcił ich jak trampkarzy.

Dziękuje, dobranoc

P.S.
Z fetowaniem poczekałbym tydzień, różnie bywało.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.04.2011, 22:03
hide napisał(a):Wyświetl post
"wielki" Mou pewnie znów zrobi teatrzyk na konferencji jakie to wszystko złe a prawda jest taka, że zamiast grać to wpuścił drwali na boisko i gra Realu wyglądała faul,darcie mordy,prowokowanie (broń boże nie usprawiedliwiam graczy Barcelony za teatr). Ciekawe czemu nie wpuścił Higuaina czy Kaki może za słabo kopią innych ?
Kiedy miał ich wpuścić, jak grali w 10 na 11? Przegraliby 0:4. Tu chodzi o fakt, że kolejna wysrana czerwona kartka wypacza wynik. Do czasu gry w równowadze mecz był wyrównany a Messi nie istniał. Strata jednego zawodnika zepsuła cały plan na ten mecz Realu. Gdyby Barca grała w 10 od 60 minuty byłoby zapewne 2:0 dla Realu. Na tak wysokim poziomie gry granie w osłabieniu kończy poczynania ofensywne drużyny osłabionej. To nie polska liga gdzie czasem granie w 10-ciu pomaga wygrywać mecze bo można grać z kontry
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów