|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy Wy tez przez cale zycie trzymacie sie tylko i wylacznie jednej opinii, jednej tezy itd ? Nigdy nie zdarzylo sie Wam zmienic zdania ? Nigdy nie stwierdziliscie, ze myliliscie sie, mieliscie bledne odczucia na jakis temat ?
Chlopak nie byl przekonany, po uplywie czasu zobaczyl ze to wszystko wyglada w miare sprawnie i fajnie, a co najwazniejsze, sa efekty - to zmienil zdanie. Wyluzujcie. Brak kibicow gosci szkodzi niektorym, bo musza juz jechac po swoich braciach/pilkarzach -- A tak na marginesie, to przypomne jak 99% forum krzyczalo "Brozek do ME", a pozniej po nim plakalo. Ba, jak Lobo przychodzil, to wiekszosc widziala juz LM, a teraz to kazdy po nim jedzie. Dalo sie zmienic zdanie ? Dalo
Ostatnio edytowane przez mic : 17.04.2011 o godz. 21:08.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Mic Ale trzeba się umieć przyznać do błedu, i przyjąć krytykę, która jest normalna kiedy się buja jak chorągiewka po opiniach. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Dzięki na pewno jak craxa będzie grac super przerzucę się na nią. Pozdro.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.04.2011 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Czyli co, jak Wisła odpadnie w II rundzie kwalifikacji do lm, to znowu będzie można napisać, że transfery nietrafione a trener słaby... ? W końcu zdanie można zmieniać, prawda ?
Ja nigdy nie uważałem, że zatrudnienie przeciętnego trenera z Holandii to dobry pomysł. Wytłumaczeniem jest to, że zatrudniony został również dyrektor sportowy z tego samego kraju a w kadrze praktycznie nie ma Polaków. Co do mistrzostwa, to przy tak słabo grających konkurentach przypomina mi się tekst, który przed poroma laty, co tydzień wypowiadał Tomaszewski na łamach chyba programu ligowego w tvp, mianowicie " Wisła jest skazana na mistrzostwo Polski". Niech Maaskant mówi co chce na temat tego czy ma skład na ligę mistrzów czy nie, ale w tym klubie i tak jest się rozliczanym głownie za puchary, bo mistrzostwo zdobywamy z częstotliwością raz na dwa lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Jak napisać, żeby nic nie napisać...Co dopiero wg dziennikarzyn sprzedawał Wisłę, a teraz ją wzmacnia(choć nie widzę żeby cokolwiek powiedział na ten temat
)![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wybaczam. Jedyne co Cię usprawiedliwia to to, że wpadłeś w sidła bezkrytycznego i pełnego ślepego uwielbienia kultu braci Brożków. Ja na szczęście nigdy ich nie lubiłem i nie uważałem za ikony tego klubu, gdyż dla mnie ikona to nieco inne pojęcie! Nie wystarczy, że ktoś gra w tym klubie od kilku lat, nie wystarczy całowanie herbu i prowadzenie dopingu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
||
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...4405&page=1364 Tamta i następna strona jest rewelacyjna. ![]() I jeszcze siebie zacytuję: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.04.2011 o godz. 08:04.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie wiem o co wojna. Ogrom tego forum jechał po Basałaju, mniej ale też dużo po holendrach. Źle ocenili ich pomysł na Wisłę nie dostrzegli sytuacji w której zaczęli prace i wyolbrzymiali każdy najmniejszy błąd. Zdarza się.
Brak zaufania do ludzi w klubie nie mógł dziwić po kilku latach chaosu, chociaż dostrzec zależność rezygnacji Basałaja i początku końca starej Wisły z perspektywy czasu mogło więcej osób. Gorzej jak z końcem sezonu zacznie się to samo bo..... Patryk odejdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
"Redaktor" jedyną informację jaką posiada to to że Właściciel zaprosił do siebie Trenera i na podstawie tylko tego powstaje news na onet.pl "Wisła Kraków szykuje poważne wzmocnienia".
Co do prawdziwych transferów to jestem spokojny o ile nie okaże się że pieniądze za Marcelo, Głowackiego i Brożków już się skończyły. Jak to dokładnie wygląda z tym kto może odejść? Żurawski, Rios, Łobodziński, Boukhari, Sivakov, Branco - Oni raczej na pewno odejdą? Boguskiemu nie kończy się teraz kontrakt? Miał być nadzieją na Euro, grał wspaniale, ale kontuzje które miał raczej mu już nie pozwolą niestety powrócić na dawny poziom. Dokładnie to samo z Gargułą, który mówi chyba coraz głośniej, że chce odejść? Do tego Cikos i Chavez. Chaveza chyba już wykupili, albo wykupią. A co z Cikoszem chyba jeszcze nic nie jest z nim pewne? W sumie jest to 10 piłkarzy z czego cześć na pewno odejdzie. Dodatkowo pewnie zaczną wpływać do klubu zainteresowania innymi zawodnikami jak Małeckim, Kirmem, może już będą chętni na Meliksona. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Panowie wszystko idzie w dobrym kierunku zmienianie tych opinii co do ludzi którzy budują "coś dobrego" jest błędem dajcie im jeszcze troche czasu i oceniajcie Obiektywnie . Fakt jestesmy Polakami chcielibysmy mieć w zarządzie Polaków , duzo piłkarzy polskiego pochodzenia itp ale to nie tędy droga , nasi sporo sie cenią i są drodzy Tak jak wygląda to i tak byc powinnno 6-7 obcokrajowców w skłądzie plus 4 polaków ( dobrych , trzymających odpowiedni poziom) jesli ma być liga msitrzów to tak musi być w piątek w grze Wisły było widać pomysł czego nie było widać w innych meczach , Maaskant zgrywa ten zespół z meczu na mecz jeszcze z 6-7 kolejek i będzie to sprawnie funkcjonowało i cieszmy się z tego bo rzadko mozna oglądac drużynę w naszej lidzie która gra tak ładnie skłądnie itp W opraciu o wiarę , 2-3 wzmocnienia i smiało możemy walczyć o awans do CL tak wyczekiwany przez nas jak i przez wielu Polaków ! Pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w dzisiejszym PS padają nazwiska zawodniików których obserwuje Valckx : Weselin Minew z Lewskiego (lewy obrońca ma 31 lat),Aleksander Tonew (CSKA Sofia,rozgrywający,21 lat) oraz Serb Mrdakovic (napastnik,29 lat,187 cm)
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Widzę dużą potrzebę sprowadzenia:
-Lewego obrońcy -Prawego obrońcy -Napastnika |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Boguski ma kontrakt do 2015r
Co do nazwisk - śmiechu warte. W chwili obecnej to równie dobrze mogę rzucić sobie jakieś nazwisko z kosmosu. Podobna sytuacja była przed okienkiem zimowym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możesz rzucić tylko czy będzie to miało oparcie w obserwacjach naszych scautów. Skoro ktoś te mecze ogląda to raczej nie tak jak było dawniej, żeby sobie polatać po świecie. Wiadomo zawodników w meczu jest 22 ale, gdy do nas przyjeżdża ktoś z zachodu to od razu pisze się w kontekście czołowych piłkarzy. Jasne że do transferów daleko ale trzeba się cieszyć, że nie będą robione przy użyciu odtwarzacza dvd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ja się cieszę, że spełniło się jedno z moich marzeń wyrażonych w kiedyś napisanym poście. Powstały struktury klubu takie prawdziwe - jest dobry prezes, powstał normalny dział marketingu i jest pion sportowy z dyrektorem sportowym na czele. Nareszcie mamy politykę transferową klubu ! Niestety będziemy zmuszeni sprzedawać zawodników - z tej racji, że nie jesteśmy bogatym klubem, ale przynajmniej teraz myśli się o tym jak ich zastąpić. Robione jest to z głową. Jeszcze czekamy na akademię piłkarską, bo ona w przyszłości może sprawić, że niekoniecznie będziemy musieli sprowadzać piłkarzy z zewnątrz. No i przydałby się jakiś solidny i konkretny sponsor...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
z chęcią bym przygarnął Kupisza z Jagi
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wydaje się, że bardzo sensownym posunięciem byłoby sprowadzenie tego Toneva z Bułgarii. Jest młody, ma 21 lat i mógłby się ogrywać. A przy okazji dać szansę Jirsakowi by grał w pierwszym składzie dalej, by on jeszcze w tej Wiśle na plus zaistniał.
Obecnie za priorytety w obronie uważam sprowadzenie całej lewej części obrony - lewy środek i lewe skrzydło. Dodatkowo potrzebni bylibv dwaj zawodnicy do ataku - jeden napastnik, a drugi fałśzywy skrzydłowy. Razem pięć - Cóż - coś za dużo jak na jedną rundę. Poczekamy co będzie dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Z tych co sie przewineli w gazecie to:
Minew - lewy obrońca, akurat na tą pozycje szukamy. Już doświadczony, sporo meczy w europejskich pucharach. Mimo wszystko licze na kogoś lepszego bo tak naprawdę późno zaczął grać na wysokim poziomie jeszcze 2-3 sezony temu był rezerwowym w swoim klubie Tonev - w CSKA dopiero od tego sezonu. I jak narazie statystyki ma słabe. W dodatku jakoś tak gra w kratke. Wcześniej występował w słabszym mocno zespole i chyba skok jakościowy (walka o wyższe cele, wymagania wobec jego osoby) narazie mu nie służy Mrdakovic - ten to mi sie kojarzy z Radovanoviciem (dobrze napisałem?) co sezon to inny klub, grał już wszędzie nawet o Chiny zachaczył. Ja takich piłkarzy nie traktuje poważnie jak ktoś zmienia tyle razy klub to znaczy że jest zwyczajnie słaby i te gole nawet z tego sezonu mnie nie przekonają. Jak narazie to nawet nie wiadomo czy to są nasze cele. Raczej przyłapano jednego z naszych skautów na meczach tych drużyn, a reszta to domysły kogo mogliśmy obserwować.
Ostatnio edytowane przez Baala : 18.04.2011 o godz. 12:44.
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Na ta chwile obrona piorytet z przodu jest ok genkow sie rozgrywa jako zmienika wpuszczac kogos z młodej ekstraklasy.
A mozemy tez zagrac z małym na szpicu a skrzydła melicson i kirm |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wiadomo, ze w lecie czeka nas kolejna przebudowa zespolu, bo odejdzie: Zurawski, Boukhari, Rios, Branco, Lobodzinski, Sivakov. Mowi sie tez o tym, ze Gargula szuka juz dla siebie nowego klubu, czyli lekka reka trzeba sprowadzic 6-7 pilkarzy...w tym napewno 2 bocznych obroncow i 2 napastnikow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Już większego cwaniaczka nie mogłeś zapodać
Myślę ,że obrona ma taki sam priorytet jak atak. Trójka Mały - Genkov - Kirm to stanowczo za mało . Mówisz że za Gienka wpuszczać kogoś z Młodej - uważasz że jest tam jakiś sensowny napastnik ? O ile w pomocy i obronie znalazł by kogoś to w ataku jest wg mnie kiepsko , a po drugie jak Genkov wypadnie na załóżmy dwa mecze eliminacji LM to co wtedy ? Z napastnikiem z ME pójdziemy na podbój LM ? No jest Mały ale na skrzydłach też nie jest różowo . Uważam że potrzebujemy w ataku nie 3 a 6 równych zawodników a Meliksona na razie nie ma co ruszać ze środka ponieważ bardzo dobrze się tam spisuje.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 18.04.2011 o godz. 15:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...459,1,727.html Cytat:
Bramka dobrze obsadzona Środek obrony po powrocie Bunozy ( cały czas w niego wierzę i chyba nie tylko ja bo Maskant wypowiada sie nawet teraz w kontekście pierwszej 11 ) ok. Prawa i lewa obrona transfery. Cikos na ławkę, Palijic konkurencja na LO LP Pomoc po odstrzeleniu Łobodzińskiego, Garguły, Bukhariego Potrzebne jedno wzmocnienie do walki z Jirsakiem i Sivakovem ( zakładam że zostanie bo ta gadka że przyszedł tu na chwile odbudować się chyba wynikała z niezrozumienia do jakiego klubu przyszedł ). Jeśli Gargula nie odejdzie a będzie chciał walczyc na środek niepotrzebne wzmocnienia.Skrzydła ok przy takim środku w razie W Melikson za Małego Dragan za Kirma. To takie rozwiązania na 1-3 mecze ( kartki, drobne urazy ) Dojdzie też Boguski ( trzeba mieć nadzieję że wróci do formy. Atak po odejściu Riosa i Maćka trzeba kogoś kupić i liczyć na Boguskiego. Ogólnie nie wygląda to na zespół mega kompletny ale po pierwsze na pewno będą chcieli zmniejszyć rotację żeby ustabilizować skład ( nawet kosztem niepodniesienia poziomu na którejś pozycji ), po drugie powinno się dać szansę tym którzy wywalczyli coś w tym sezonie pograć w pucharach ( ostatnia ekipa dostała kilka szans) |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Garguła odejdzie do Śląska ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1c279 oby nie było tak z Gargułą jak z Niedzielanem że po odejściu zaczał seryjnie strzelac bramki. Ciekawe jaka będzie cena za wykupienie Siwakowa ? Jak nie za wysoka to ja bym go wykupił bo po 4 latach Jirsak mnie nie przekonuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Guła i Łobo dwa najwyższe kontrakty w Wiśle..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Sivakov to mial byc drugi Tymoszczuk a narazie jest Strąk.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|