|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
jaka czerwona kartka o co chodzi (może i jestem trochę naj***ny- rodzinna uroczystość) ale to nie był faul na czerwo. Karny ok zgodzę się ale nie kartka. Sędzie anty-bohater pierwszego planu.
![]()
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ewidentna czerwien. Pilka Albiola nie interesowala, tylko glowa Villi. Poza tym ostatnim obronca byl
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
no nie wiem chyba za dużo angielskiej ligi oglądam tam by był karny bez czerwonej kartki ![]() nie kibicuję ani Barcy ani Realowi Powód: .
Ostatnio edytowane przez mati88 : 16.04.2011 o godz. 22:28.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
w naszej e-klasie to sędzia by pewnie karnego nawet nie podyktował. Tak czy inaczej Barca wygraną ma już w kieszeni.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
1-1 dziekujemy, koniec spotkania.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z dużej chmury mały deszcz.
Wie ktoś która drużyna miała więcej rzutów rożnych? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
otwarłem 0,7 l i jakiś taki niesmak mam... drinki dobre... to chyba mecz nie bardzo... ehhh
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
tak,gospodarze.
![]()
TYLKO WISŁA TS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mecz sam w sobie przeciętny. Barca lepsza wg mnie (mieli więcej okazji i więcej z gry), ale Real bardzo konsekwentny w defensywie. Typowe ustawienie Mourinho (aż mi się przypomniał rewanż Barca-Inter z poprzedniej edycji LM).
Nic, serial trwa. W środę kolejny odcinek. Mam nadzieję, że tym razem już bez niespodzianek i Barca pewnie wygra. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Barcelona po strzeleniu gola, to chyba chciała dowieźć wynika 1;0 przy jak najmniejszych stratach sił, klepali sobie piłke, wielkiej ochoty do atakowanie nie przejawiali
Mecz ogolnie zawiodl mnie, duzo walki w srodku Coś mi sie wydaje ze kolejne mecze takie beda, Real sie bedzie bronil i czekal na kontry nie wierze w to ze Real pojdzie na wymiane ciosow ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wiało nudą, dopiero po 80 minucie coś zaczęło się dziać. Nie często oglądam ligę hiszpańską, ale jak tak wyglądają te ich mecze to mogę powiedzieć wprost: KAŻDY mecz ligi angielskiej byłby lepszy niż te "derby". Jak taka nędza będzie w trzech następnych meczach to nawet nie ma o czym gadać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Powiem tak - Real grał ładną dla oka piłkę, przyćmioną niestety ciągłymi "faulami" na zawodnikach Barcelony. Co kontakt, to gwizdek i pół godziny leżenia, by w ciągu sekundy wstać i lecieć za piłką - żenada i obnażenie "klasy" zawodników. Jedyne pretensje mogę mieć do Albiola, który zachował się idiotycznie w polu karnym.
Z gry FCB mogę wywnioskować jedynie, że ich styl nie powala. Mimo dobrych podań na dystans ta klepanina w obronie psuje całkowicie piękno meczu. Co chwila mieli kontakt z podłożem (można nawet zaryzykować stwierdzenie, że częściej niż piłka). Płacz i zgrzytanie zębów. Najbardziej śmiać mi się chciało, gdy sfrustrowany Messi kopnął z całej siły w bandy reklamowe... Faworyzowanie Barcy mi obrzydło, zero obiektywizmu w studio C+, do czego już zresztą przywykłem oglądając spotkania Wisły. Mourinho wreszcie stworzył drużynę. Czekam z niecierpliwością na spotkanie w Pucharze Króla i jednocześnie mam nadzieję, że piłkarzyki nie będą już tak często liczyć na odgwizdanie faulu na nich. Gdyby to się działo w lidze angielskiej, to chyba musieliby zmienić fach Powód: Chciałem napisać Barca, nie Farsa (poważnie :D)
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 17.04.2011 o godz. 00:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Gadasz głupoty - w lidze angielskiej grają ostro, ale czysto... nawet jak kogoś kopną to kopią również w piłkę, a nie tylko po nogach. W ekstraklasie natomiast kopią tylko po nogach, fauli zazwyczaj nie ma, a jak już są to bez żadnych kartek, mimo tego że graczy nie interesuje piłka, tylko nogi zawodników ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ladna piłke gra Real? wyszli defensywnie ustawienie i czekali na kontry, super sie na to patrzy
ciagle przerywali gre, mieli maly procent posiadania pilki ogolnie mecz słaby Barcelona zamiast dobic przeciwnika, to zaczeli sie bawic ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O tak, rzeczowa i merytoryczna analiza. Gratuluję wylewności i siły argumentów.
A masz jakieś dowody na niesłuszność mojej tezy? Skoro Ty możesz coś negować, to i ja mam do tego prawo, tym bardziej, że nie odbiega to od prawdy.
Po meczu na Camp Nou byłem pełen podziwu dla FCB, ale to co wyczyniali dzisiaj, to błazenada i nie czarujmy się. Więcej trzeźwego spojrzenia kibice Barcelony, bo ta pycha Was w końcu zgubi!
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 17.04.2011 o godz. 00:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Średni sens ma jakakolwiek dyskusja, kiedy piszesz "Farsa", "placzki i nic wiecej"," pół godziny leżenia" itd. To są idiotyczne argumenty. Jedyny z którym się zgadzam to brak obiektywizmu w studiu C+ (Kowalczyk miał chyba wpinkę z herbem Barcelony w klapie marynarki?).
Więcej luzu kibice Realu, bo Was rozpacz w końcu zeżre! Edit: żeby nie było, Real nastawiony był na ostrą grę i pressing, więc miało miejsce lekkie polowanie na kości piłkarzy FCB. Dlatego być może oni leżeli na boisku ciut więcej razy niż gracze Realu. Natomiast co do argumentów o tym, że piłkarze Barcy muszą liczyć na permanentną pomoc sędziów -->
Ostatnio edytowane przez Kris54 : 16.04.2011 o godz. 23:51.
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
2) Średni sens ma wg Ciebie dyskusja, a jednak wciąż w nią brniesz. Edit: Kris54 napisał(a):
Rozpacz? Krytykę przyjąć potrafię i wiem, że Real nie grał kosmicznej piłki. Za to do Was nie dociera żadna uwaga. A i jeszcze jedno - uderz w stół, a nożyce się odezwą. Nie chcę pisać nic więcej, bo fanatycy mnie zaraz zjedzą. I tak można się przekomarzać do jutra. Nie znajdziemy konsensusu, a poglądy będą odmienne, toteż zaprzestanę na jednym zdaniu - mam nadzieję, że w środę będzie lepsze widowisko ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
i co lepsze nasze derby Europy czy te hiszpanskie?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Więcej luzu kibice Realu, bo Was rozpacz w końcu zeżre! - otóz to! heheheheh. W końcu Barcelona po raz kolejny pobiła nowy rekord, tym razem 13 kolejnych bramek w GD. Ostatnie 6 spotkań: 5-1-0 (13-1) to wciąż wygląda imponująco. visca el Barca, i tak jak powiedział Grzesiu Mielcarski Copa dela Rey dla RM, LM dla FCB.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 17.04.2011 o godz. 00:49.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dziesiejsze derby Polski były lepsze Amica - Legła to był mecz akcje grad bramek porywająca gra.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I dobrze, bo byłem za gospodarzami. Już mi się niedobrze robi od tych zachwytów nad Barceloną.
Szkoda tylko, że kryterium Piechniczka nie jest jeszcze oficjalnie zatwierdzone (poza Pucharem Weszło) i Real nie zgarnie pełnej puli. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A mnie tam cieszy że Barcelona zremisowała i tym samym pozbawiła szans na mistrzostwo Hiszpanii Real. Co tu dużo mówić - przez lata za Franco Real byl faworyzowany przez władze, to teraz muszą trochę lat odpokutować winy
![]() Mnie Real kojarzy się ze "stołeczną Legią" i jakoś ich nie lubię. Barcelone podziwiam tylko za grę i takie mecze oglądam jak spektakle. Ten był nudny. Zobaczę co w następnych meczach będzie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Mourinho rozpoczął taktyczne zagrywki
Graja na takim poziomie, ze polska buraczana liga nie zblizy sie do nicz przez nastepne polwiecze.PS. Cos czuję, że Mourinho wysadzi Barce z siodelka o nazwie LM....
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 17.04.2011 o godz. 06:47.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wiało nudą na kilometr, już "nasze" wczorajsze "derby" były bardziej porywające, Barca się sfrajerzyła jak ostatnio Legia z Ruchem, ogólnie polska liga
PS. Nie wiem jak Barcelona może sobie pozwolić na posiadanie w ataku kogoś takiego jak Villa. Obecnie dla mnie to jest pół napastnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dzisiaj kolejne starcie. Finał Pucharu Króla w Valencii. Co ciekawe transmisja będzie na TVP 1 od 21:15. A jak któś nie będzie chciał słuchać przypiuszczalnie popisów Dariusza mecz ma być też na Sport klubie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wole Szpakowskiego ale przewiduje, ze bedzie spotkanie komentowal Maciek Iwanski, ktorego tez lubie. Real musi w koncu przerwac passe Barcelony i wygrac z nia. Pokazali ostatnio, ze w porownaniu z 1 czescia sezonu teraz sa grozniejsi co pokazali w ostatniej kolejce PD. Moj typ to 3-2 dla Realu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Będzie komentował Szpakowski bo wczoraj w sporcie po wiadomościach nadawał relację z Walencji.Na Sportklubie jest liga belgijska jeśli wierzyc ich stronie (swoją drogą dziwne - transmitowali całe rozgrywki a finału już nie).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No to wtopa. Pamiętam jak transmitowali mecze to sami mówili że i finał będą transmitować. Zostaje denerwujący Darek :/
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dzisiaj wreszcie wielki Real pomści te wszystkie upokorzenia i rozgromi Barcę 1:0. Wszystkie bramki załaduje Ronaldo.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|