The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2011, 16:01
Kupujesz karnet za 190 PLn i masz w tym 9 meczy...To potrzeba rozumiem sprzedawac za 15 pLN bilet żebys przyszedł jeden z drugim? Załozę się że malkontenci przyviegną na mecz Lechem w sile dotąd niespodziewanej gdzie bilety będa po 50 PLN. Wiadomo...Przeciez nie chodzi sie na mecze dla Wisły. ;-)
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.03.2011, 16:16
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Kupujesz karnet za 190 PLn i masz w tym 9 meczy...To potrzeba rozumiem sprzedawac za 15 pLN bilet żebys przyszedł jeden z drugim? Załozę się że malkontenci przyviegną na mecz Lechem w sile dotąd niespodziewanej gdzie bilety będa po 50 PLN. Wiadomo...Przeciez nie chodzi sie na mecze dla Wisły. ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=G7xGQomTuSs

Dla mnie i dla wielu z was to nie problem... Ja tylko zwiracam uwagę na to, że jesli klub chce sciągać "nowych" kibiców o pardon klientów cenami biletów - 40- 50 zł... na mecz ligowy Wiła-Ruch... to nie scągnie... Sciągnie na Legie, na Lige Mistrzów czy grupy LE tak jak w Poznaniu. Powiedzmy sobie szczerze, kibiców w Polsce mamy słabych, a Ci fanatyczni są nieliczni... Widac to u nas jak na dłoni... Ci ktorzy dadzą 190 zł i zapełnią całą trybunę jest 6 tys. do tego kilka tysiecy ktorzy dadzą wiecej i pójda na prostą bo ich stać i Wisłe kochają... A gdzie reszta? te 33 tysiace? Ma w dupie Wisłe... przyjdą jak będzie tanio, wygodnie, i będzie pachniało medialnym wydarzeniem... coś a'la show z TVn-u.
To samo w Poznaniu... Na lige chodzi 18- 22 tys ludzi... Przyjedzie City i nagle pół miasta zapomina, że burdy, bluzgi, chamstwo, opluwanie itd. Taka niestety rzeczywistość... dlatego akcja Belfasta zajawiania młodych Wisłą jako ABG jest akcją szczególną, na co nie powinniśmy szczędzić ani kasy ani chęci.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 21.03.2011, 17:22
Z tymi barwami to przesadziliscie Szaliki byly rozdawane pod stadionem Kibicow moze maja max 3 tys. Srednio ich chyba 1 tysiac przychodzilo, mozna powiedziec, produkt marginalny Dlatego z tym hip hura to bym poczekal
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.03.2011, 17:51
studio napisał(a):Wyświetl post
Z tymi barwami to przesadziliscie Szaliki byly rozdawane pod stadionem Kibicow moze maja max 3 tys. Srednio ich chyba 1 tysiac przychodzilo, mozna powiedziec, produkt marginalny Dlatego z tym hip hura to bym poczekal
Jeszcze z 6 lat temu, na was też tyle przychodziło...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.03.2011, 18:46
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Udajesz inteligentnego ? Rozmawiamy o cenach biletów na mecz, a nie o karnetach na jeden sektor zarezerwowany zresztą dla młyna. Chcesz jednym sektorem na ok. 6 tys. przysłaniać ceny biletów (drogich) na całym stadionie ? Nie każdy zresztą kupi karnet bo z róznych względów nie bedzie na wszystkich meczach. Nawet dla tego co zamierza przyjśc jeden jedyny raz na stadion ceny powinny być przystępne. Ale jak widać nie dla wszystkich to jest jasne.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 21.03.2011, 19:08
murray napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze z 6 lat temu, na was też tyle przychodziło...
Jest taka zasada ze jak sie czego nie wie to sie nie pie&^oli glupot bo potem mozna na niezlego idote wyjsc co Ci sie w 100% udalo.

Najmniejsza frekwencja:
Lech Poznań 1-1 Amica Wronki 25 marca, 18:30 (4.500)

Najwieksza frekwencja
Lech Poznań 1-0 Legia Warszawa 30 września, 20:00 (26.000)

Srednio ok 9-10tys

Sezon dokladnie z przed 6 lat.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 22.03.2011, 00:08
Jest taka zasada ze jak sie czego nie wie to sie nie pie&^oli glupot bo potem mozna na niezlego idote wyjsc co Ci sie w 100% udalo.

Najmniejsza frekwencja:
Lech Poznań 1-1 Amica Wronki 25 marca, 18:30 (4.500)

Najwieksza frekwencja
Lech Poznań 1-0 Legia Warszawa 30 września, 20:00 (26.000)

Srednio ok 9-10tys

Sezon dokladnie z przed 6 lat.
Amica Wronki 2-2 Odra Wodzisław Śląski 20 kwietnia, 18:00 (1.500)

TO są dane waszego sezonu sprzed 6 lat

Średniej nie liczyłem
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.03.2011, 03:12
hahaha... no nie ma to jak suche fakty
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.03.2011, 06:58
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Udajesz inteligentnego ? Rozmawiamy o cenach biletów na mecz, a nie o karnetach na jeden sektor zarezerwowany zresztą dla młyna. Chcesz jednym sektorem na ok. 6 tys. przysłaniać ceny biletów (drogich) na całym stadionie ? Nie każdy zresztą kupi karnet bo z róznych względów nie bedzie na wszystkich meczach. Nawet dla tego co zamierza przyjśc jeden jedyny raz na stadion ceny powinny być przystępne. Ale jak widać nie dla wszystkich to jest jasne.
Udaje. Widać nie dorosłem to poziomu wywodów znawców tematu biletów.
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...ba_15_056.html W Poznaniu tez nie dorośli. No ale im pewnie klub rozdał te karnety. Bez odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.03.2011, 08:31
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Amica Wronki 2-2 Odra Wodzisław Śląski 20 kwietnia, 18:00 (1.500)

TO są dane waszego sezonu sprzed 6 lat

Średniej nie liczyłem
Dokładnie o to mi chodziło...
Nawet dokładnie 6 lat temu (z małym marginesem) - dokładny tysiak w meczu z Polonią W-wa
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2011, 09:16
A jesli chodzilo o nieistniejacy juz dzisiaj klub KKS Lech Poznan to (z 90minut.pl):

21 wrzesnia 2004
Lech Poznań - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 2-0
1500 widzów na meczu zgodowym!
Dwa tygodnie pozniej, 6 pazdziernika 2004 kolejny mecz zgodowy z Arką Gdynia - widzow 3000.
Kibice sukcesu i tyle.

Masz jeszcze cos do dodania? Zanim stwierdzisz ze to byl Puchar Polski i w tym samym czasie na meczu z Legia bylo 17.000 to sam sobie odpowiedz czy to powinno miec znaczenie dla tej "rzeszy wiernych fanatykow Kolejorza". Nam liga ani rywal nie przeszkadzal aby na ten sam PP na mecze z hitowymi druzynami jak Koszarawa Zywiec, Szczakowianka i Tloki Gorzyce przychodzilo po 6 tys ludzi. Alez wtedy ....zilo...
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 22.03.2011, 09:40
PEWNIE ZE MAM obecny Puchar Polski, ostatnia runda:

Wisła Kraków 0-1 Podbeskidzie Bielsko-Biała 1 marca, 20:30 (8.000)
Lech Poznań 0-1 Polonia Warszawa 20 lutego, 15:30 (20.000)

Milego dnia
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.03.2011, 10:05

Milego dnia
nie ma to jak porównywac mecze z pierwszoligowcem do meczy miedzy druzynami ekstraklasy
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 22.03.2011, 10:19
Czyli idziesz ogladac przeciwnika niz Wisle ? Jak u nas teraz bedzie wiecej z Podbeskidziem to bedziecie pisac ze to polfinal to co innego niz cwiercfinal Dla zakonczenia bezensownej licytacji popatrzcie na post Jotki.

ps. orzeu, rzeczywiscie musimy byc kibicami sukcesu skoro przez 15 lat zdobylismy az jeden PP i jedno mistrzostwo
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 22.03.2011, 10:59
Czyli idziesz ogladac przeciwnika niz Wisle ? Jak u nas teraz bedzie wiecej z Podbeskidziem to bedziecie pisac ze to polfinal to co innego niz cwiercfinal Dla zakonczenia bezensownej licytacji popatrzcie na post Jotki.

ps. orzeu, rzeczywiscie musimy byc kibicami sukcesu skoro przez 15 lat zdobylismy az jeden PP i jedno mistrzostwo
nie, akurat tu nie trafiles nie chodze dla przeciwników. mowie i piknikach ktorych braklo ze wzgledu na poziom spodkania.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.03.2011, 12:01
Trzeba pamiętać, że obecny okres jest dla amikowców najlepszym w historii klubu (mistrzostwo + puchary). Dlatego taki run na karnety. Chociaż jak widać nie daje to i tak jakiegos większego przełożenia na frekwencje. Mając jako pierwsi oddany cały stadion i tak zapełniają go w połowie w meczach ligowych.
U nas z kolei po zeszłorocznej wtopie, zespół w przebudowie montowany na nowo, minie trochę czasu zanim skusi swoją grą większą ilość ludzi. No i ceny biletów robią swoje.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 22.03.2011, 20:16

Nie zamierzam sie przekrzykiwac kto ma wiekszego wiec niech ci bedzie. Na Lechu sami wierni i kumaci od lat, frekwencji nie zmienia ani to z kim gracie, ani czy druga liga czy pierwsza, ani sponsor z kuchenkami i transfery ani mistrz Polski.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.03.2011, 20:42
Studio zobacz sobie jaki macie potencjał. Cała Wielkopolska i okolice to Lech, u nas w Małopolsce i okolicy jest Wisła,Cracovia,Hutnik,Sandecja,Korona Kielce i cały Śląsk w pobliżu, który ma swoje fan cluby juz w Małopolsce. Nie zazdroszczę wam tego bo atrakcji u was wogóle nie ma a u nas cały czas trzeba rywalizować na mieście na każdym kroku
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 22.03.2011 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 22.03.2011, 21:18
orzeu, mi rowniez nie o to chodzilo, to wy zaczeliscie liczbami rzucac, kibice suckesu to byli na Man city, Juve czy Salzburg, na Brage juz wszystkie bilety sie nie sprzedaly, sprzedadza sie pewnie jeszcze na Legie i to koniec, chyba ze w ostatni mecz o mistrza bedziemy walczyc co byloby cudem.

Ale nie pozwole rzucac haslami ze jestesmy kibicami sukcesu jak taka frekwencje mamy budowana od ladnych paru lat gdzie mistrza nie mamy co roku.

Jaro ale czy to nasza wina? Spieranie sie o frekwencje czy doping kompletnie nie ma sensu bo na to wszystko sklada sie wiele czynnikow, czasem nie zaleznych od nas samych.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.03.2011, 21:33

Milego dnia
Ja tylko chciałem subtelnie zasugerowac
że w niedziele jednak troche wiecej kibiców przychodzi na takie mecze niż we wtorek
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Kolekcjoner_23
Banita

Od: 06.2008

Stary 11.04.2011, 10:13
Sprzedaż piwa na polskich stadionach będzie możliwa wyłącznie na meczach mistrzostw Europy, choć wcześniej resort spraw wewnętrznych przekonywał, że kibicom można uprzyjemnić życie także na spotkaniach ligowych. Zmiana decyzji MSWiA to efekt wydarzeń w Kownie i burd wywołanych przez polskich pseudokibiców.
Kilka dni po tych zamieszkach zebrał się komitet ds. bezpieczeństwa na Euro, który opiniował ostateczny kształt specustawy dotyczącej mistrzostw... więcej tutaj
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.04.2011, 04:35
To my, kibole!

http://futbolnet.pl/wiadomosci/to-my-kibole

Skąd ten strach?

http://www.fanslask.pl/?p=5245
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.04.2011, 15:18

Już widzę artykuły w poniedziałek
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.04.2011, 15:49
A ja chciałbym się odnieść do zupełnie innej kwestii - mianowicie modelu kibicowania.

Oglądam teraz mecz (derby Polski ) Lecha z Legią i tak mnie zastanawia jedna rzecz - czemu zawsze na meczach Lecha zamiast kibicowania jest takie "buczenie"? Nie mówie tego ze złośliwością, ale naprawdę staram się wsłuchać w to co śpiewają i za cholerę nie mogę. Jedynie PZPN, PZPN jest dobrze słyszalne. Próbowałem przy jakimś cornerze się wsłuchać i udało mi się wyróżnić "gola, gola, gola". Natomiast przez resztę meczu to jest takie buczenie, owszem, melodyjne, rytmiczne, z klaskaniem, zmiany piosenek i tak dalej, ale za cholerę nie da się niczego zrozumieć. Czy jest to kwestia nieskoordynowania i ilości kibiców? Nie sądzę, bo na innych meczach Lecha (gdzie nie ma 36 tys) jest to samo, dla odmiany czy na Legii, czy no chociażby u nas bardzo dobrze słychać co się śpiewa. Są przerwy, jest ".......nięcie", jest zupełnie inny model kibicowania. No cóż, każdy woli co innego, natomiast z perspektywy tv wydaje mi się że taki doping a la Wisła wychodzi mega lepiej niż takie buczenie cały mecz
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 16.04.2011, 15:53
Oprawa Amiki:
http://legionisci.com/photos11w/11lech2T_f9.jpg
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.04.2011, 21:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Już widzę artykuły w poniedziałek
O ile dobrze rozumiem to jest to oprawa Legii na meczu z Amicą. Jak nie lubię Legii to muszę przyznać że pojechali naprawdę gruuuubo. I chyba trzeba w tym momencie powiedzieć to standardowo-banalne: szacun.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.04.2011, 21:37
Szechter, "Gówno Prawda" na meczu z Zagłębiem, faktycznie dają radę Legioniści
Ale powiedzmy wprost - są bezsprzecznie najlepsi w kraju.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.04.2011, 09:34
http://renata.rudecka-kalinowska.sal...e-do-dzialania

I już wiadomo kto sie kryje za spontanicznymi inaczej akcji kiboli.
Ta baba pisze na serio. To nie ironia, ani przegrany zakład.
Różni debile piszą w internecie, ale ta baba pobiła ".......ony poziom dna" gazwybu.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów