The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2011, 21:32
Moim zdaniem czerwona kartka słuszna - to nie był atak na piłkę tylko atak na zawodnika. Ciałem? Smolarek też "ciałem" pieprznął Arboledzie.

Gra z meczu na mecz coraz lepsza, gdyby Genkov tą akcję w 1 połowie strzelił to naprawdę akcja sezonu. Momentami to dzieliliśmy i rządziliśmy na tym boisku, szybka, kombinacyjna gra, mnóstwo podań z pierwszej piłki, indywidualne akcje, ogólnie super. No i kondycyjnie - bartoszek super zauważył w 1 połowie że trzeba grać pressingiem, nie wziął tylko pod uwagę tego że jego zawodnicy mogą tego nie wytrzymać i pod koniec meczu będą już tylko truchtać. Natomiast my kondycyjnie wyglądaliśmy naprawdę dobrze.

I jako nadworny krytyk Cikosa, muszę (z chęcią) przyznać że dobry mecz dzisiaj zagrał. W takiej formie z chęcią bym go oglądał w każdym spotkaniu.

O Meliksonie wszystko zostało powiedziane.

Naprawdę, z meczu na mecz widać postęp, gramy w tym momencie najlepszą piłkę w Polsce, przy kilku korektach w okienku transferowym widzę dużą szansę na (wreszcie) jakiś sukces w europie.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.04.2011, 21:33
Sobol niestety praktycznie nie wychodzi zza własnej połowy, dlatego jest taka lipa.
Z Czarkiem trochę inaczej to wygląda.
Ale który jest bardziej potrzebny to nie wiem...
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.04.2011, 21:34
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
a co też widziałeś 7 karnych w pierwszej połowie?
Widziałem dwie sytuacje, które powinny byc przez sedziego zinterpretowane jako rzut karny. W obu przypadkach nikt nie mogłby arbitrowi nic zarzucic gdyby gwizdnął, co powinien uczynic. Reka Drzymonta jest dla mnie bezdyskusyjna, a w przypadku Gienka Wróbel(?) dał pretekst do tego zeby gwizdnac.
Ostatnio edytowane przez palon : 15.04.2011 o godz. 21:36.
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.04.2011, 21:39
palon napisał(a):Wyświetl post
Widziałem dwie sytuacje, które powinny byc przez sedziego zinterpretowane jako rzut karny. W obu przypadkach nikt nie mogłby arbitrowi nic zarzucic gdyby gwizdnął, co powinien uczynic. Reka Drzymonta jest dla mnie bezdyskusyjna, a w przypadku Gienka Wróbel(?) dał podstawy do tego zeby gwizdnac.
Jeśli dobrze się orientuję to w przypadku ręki nie było karnego, bo nie było możliwości jej unikniecia - reka nastrzelona. I to nic, że przez siebie samego. Karny za ręke jest wtedy, gdy jest wykonany ruch do piłki - tak jak w meczu z Koroną; dobry przykład to też ręka Golańskiego sprzed bodajże dwóch kolejek. Tu był przypadek.

Gienek za to ładnie zanurkował. Faulu na pewno nie było. Oparł się co najwyżej o niego Wróbel, a Gienek próbował to wykorzystać. Gdyby to na nas podyktowano taki karny na pewno byłoby darcie mordy, że karny z dupy, że sędzia pilnuje wyniku etc.

Czerwona też zasłuzona. Atak bez piłki, Wróbel nie zainteresowany zupełnie grą. Złośliwe, chamskie zagranie.

Po za tym sędzia kontrolował sytuację. Nie dawał się nabierać na jakieś wywracanie się śmieszne tylko pozwalał na normalną grę w piłkę, bez przerywania gry po 3 razy na minutę przy minimalnych kontaktach. Tak się powinno sędziować.

Ja rozumiem, że na sędziego zawsze najłatwiej zwać, zawsze coś się znajdzie, ale bez przesady.
Odpowiedz cytując
kuba16
Member

Od: 02.2006

Stary 15.04.2011, 21:40
panowie mozna gdzies ogladnac powtorke na necie? albo chociaz bramki?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.04.2011, 21:42
Super mecz Wisły , nie boję się tego powiedzieć . Zagrań z pierwszej piłki wymienili najwięcej w tym sezonie . Oczywiście były i momenty przestojów , ale poza 10 minutami w drugiej połowie nie mam dzisiaj większych zarzutów do Wiślaków .

Oceny :

Pareiko - 8 - bezbłędny , poza tym ratuje dupe jak zawsze
Cikos - 7 , pojedyńcze błędy , nie mam nic większego do zarzucenia
Jaliens - 6 , dobry mecz , jednak przegrał główke przy stracie bramki
Chavez - 8 , nie do przejścia , niech Wisła nie czeka tak długo z wykupem
Paljic - 7 , podobnie jak Cikos , z tym że aktywniejszy w przodzie , gorszy w obronie
Wilk - 8 , klasa w środku pola , naprawde zastanawiam się czy Sobol zasługuje w takiej formie na 1 skład
Sivakow - 5, niewidoczny poza tym zaliczał głupie faule , nie mam przekonania do tego zawodnika . Poza tym dublował pozycje Wilka .
Jirsak - 8 , wkońcu pokazał naprawde fajnie rozegranie. Szybka wymiana podan , rozsądne przerzuty to w powietrzu to na ziemi . W tej rundzie poczynił naprawde spory postęp .
Kirm - 4 - obok Sivakowa najsłabszy na boisku ( nie licząc zmienników i GKSu ) . Psuł zagrania , mało wrzutek , nie wygrywał pojedynków 1 na 1 . To nie był jego mecz . Nie miał miejsca na boisku
Melikson - 8 - poza pierwszą średnią pierwszą połową , w drugiej klasa sama w sobie . Mam wrażenie że nie pokazał jeszcze nawet 50% swoich możliwości .
Genkov - 7 . Rozstrzelał się , ale bura za dwie setki się należy . Nie mniej jednak uważam go za jednego z najinteligentniejszych napastników w naszej lidze . Umie się ustawić , wie gdzie przeciwnik może popełnić błąd . Jedyne co mu brakuje to skuteczności i lepszej techniki
Rios - 2 - za dobry na młodą Wisłę , za słaby na Pierwszą drużynę . Do odtrzału w czerwcu . Brak argumentów za jego pozostaniem . To nie zawodnik na naszą ligę .
Garguła , Brud - za krótko . Poza tym że wkońcu ktoś z ME zaliczył epizod w ekstraklasie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 15.04.2011 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Dobrze dziś współpracował Cikos z Jaliensem, obaj moim zdaniem bardzo poprawnie dzisiaj zagrali.

A powiedzcie jeszcze, też was lekko mówiąc irytował Cetnarski swoją postawą i zachowaniem?
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

kuba16 napisał(a):Wyświetl post
ekstraklasa tv
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

kuba16 napisał(a):Wyświetl post
skrót pewnie na www.ekstraklasa.tv
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Kurva, przecież Drzymont sam sobie zagrał piłkę na rękę robiąc nieudolny wślizg, więc jak w tej sytuacji można mówić o tym, że sędzia podjął słuszną decyzję? Karny ewidentny w tej sytuacji, a sytuacji z Genkovem dokładnie nie widziałem.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 15.04.2011, 21:45
Powiem tak 3:1 dla nas a tyle pretensji, co to znaczy? Ze rownierz malkontenci widza ze potencjal jest. Nie wszystko bylo idealnie ale przypomnijmy sobie poczatek ub. kolejki.... Zaczyna nam sie rodzic druzyna.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 15.04.2011, 21:46
i tyle było marudzenia że Hubnik to i tamto....

Kirm zagrał słabo , ale my mamy ten komfort że jak ktos gra słabo to ktoś inny gra lepiej (Melikson)
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.04.2011, 21:49
Bilans sędziowski dwóch ostatnich meczy:
czerwona kartka dla Korzyma za faul na Draganie. Dodatkowo Korzym drze ryja na leżącego Paljicia, za samo to powinna być żółta - brak
Vukovic chwyta za gardło Sobola, ten strąca jego rękę i obaj zarabiają po żółtej.
Karny po ręce Drzymonta - brak
Karny po faulu na Genkovie - brak
czerwona dla Małkowskiego po wycięciu od tyłu Genkova (miał już żółtą) - brak

Takie tam zbiegi okoliczności.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.04.2011, 21:50
Myślę że sędziowie już tak nam karnych nie gwizdają, bo Gieniek za często się rzuca w polu karnym. To też jest jakaś opcja. Sędziowie mogą być przeczuleni w tym punkcie...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Na gorąco, tuż po powrocie do domu.

Maor to naprawdę zawodnik, który robi różnicę.
Wreszcie mamy bramkarza.
Niespodziewanie dobre boki obrony ale to chyba dlatego, że Belchatów nawet nie próbował próbować.
Brawo Czarek Wilk, kilka wygarnięć piłki to jak Sobol ale ze dwa lata temu. A rozrzucenie akcji o niebo lepsze. On powinien grać i tyle.
I brawo dla Maaskanta, że wpuścił na boisko Bruda, będzie miał chłop motywację do pracy.
Natomiast Rios widać że się starał, ale on nie pogra...
Brawa za 3 punkty, kolejny krok zrobiony

Ps. Jak nie było karnego w tej sytuacji z ręka, to już nie wiem kiedy miałby być. Gostek miał złapać piłkę w ręce i pędzić do przodu jak rugbysta?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Moim zdaniem chyba najlepszy mecz Wisły w tej rundzie. W pierwszej połowie najlepszy Kirm, w drugiej Melikson. Bardzo ładnie graliśmy piłką. Brakowało przyspieszenie i dokładności w końcówce akcji. Ale mecz naprawdę dobry. Wilk lepiej niż Sobol. Daje też coś od siebie w ofensywie. Najsłabiej chyba Sivakov.
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Stary 15.04.2011, 21:51

Ja rozumiem, że na sędziego zawsze najłatwiej zwać, zawsze coś się znajdzie, ale bez przesady.
Zatem we wspomnianym meczu w Kielcach powinno byc co najmniej 5 czerwieni.

Róznimy sie po całosci w ocenie tych sytuacji, ale najwazniejszy pozostaje efekt w postaci trzech punktów Nam dopisanych.
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
KoTu1906
Member

Stary 15.04.2011, 21:55
W moim odczuciu mecz dobry,dużo dokładnych podań z pierwszej piłki co mogło się podobać. men of the match - melikson! dobrze,ze genkov jest powatrzalny i strzela gola w 3 kolejnym meczu. jazda jazda jazda!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.04.2011, 21:56
była nabita, nie było możliwości jej uniknąć, nie zrobił ruchu ręką tylko został w nią trafiony
Chłopie nie ma czegoś takiego jak nabita. Ręka w momencie kontaktu z piłką była ułożona NIENATURALNIE czyli zawodnik nie miał jej przy ciele. To był błąd techniczny Drzymonta który pomógł sobie ręką wybijając piłkę. KARNY EWIDENTNY.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.04.2011, 21:57
Melikson jest kozak. W meczu z Widzewem - bramkarz dostaje czerwoną kartkę, w meczu z Koroną - Malarczyk, a dziś Wróbel.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.04.2011, 21:57
Sędziowie sędziami,ale nie zmienia to faktu,że poza Pareiko nie posiadamy bloku defensywnego. Co rzut rożny to niemal pewna bramka.

Zadziwia mnie też czemuż to Maor nie idzie sam, tylko jednak ujawniają się w nim inklinacje do podawania. Odnoszę wrażenie,że więcej pożytku by było gdyby decydował się na jeszcze jeden zwód, próbę minięcie niż podanie. Jak on poczuje się jeszcze pewniej na boisku, to długo u nas nie pogra. Dobrze,że sędzia pokazał za wejście na nim czerwień. W innym wypadku mielibyśmy próby cięcia Maora co mecz. A i tak do końca sezonu pewnie nie jeden ogórek złapie na nim czerwień. Ale to już nie nasz problem. Jeszcze jedna uwaga. Kto był na pozycji został idealnie obsłużony przez Meliksona. I w takiej sytuacji znalazł się Rios, spieprzył to koncertowo. Może rzeczywiście ME to jego poziom i Maaskant ma rację nie wstawiając go do składu, przynajmniej do pierwszej jedenastki.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.04.2011 o godz. 22:04.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.04.2011, 21:59
ChG napisał(a):Wyświetl post
Kurva, przecież Drzymont sam sobie zagrał piłkę na rękę robiąc nieudolny wślizg, więc jak w tej sytuacji można mówić o tym, że sędzia podjął słuszną decyzję? Karny ewidentny w tej sytuacji, a sytuacji z Genkovem dokładnie nie widziałem.
Karny ewidentny i nie ma sie o co w tej sprawie klocic. Sedzia z Warszawy prowadzacy mecz Wisly Krakow to bedzie zawsze cos na nasza niekorzysc - to jest glupota wyznaczanie sedziego z Warszawy na mecz druzyny z Krakowa i odwrotnie. Na szczescie mamy swietny zespoł, ktory mimo zlych decyzji arbitra potrafi na swoja korzysc odwrocic losy spotkania.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.04.2011, 22:04
Powtarzając za Baszczem z meczu w Wodzisławiu opinię o Szulcu, p.izda lub c.ipa nie sędzia, potwierdziły się słowa o nim. Głupol dał czerwień zamiast żółtej, oddając dwa karne z pierwszej połowy.

Maor super, Cwetan super, Wisła Mistrz.
Odpowiedz cytując
tatar87
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 15.04.2011, 22:05
co myślicie o postawie Garguły ( przybita piątka z wróblem po kartce i Łukasz w koszulce gieksy pod naszym sektorem ) ? Dla mnie to zwykły najemnik w żaden sposób nie identyfikujący się z Naszym Klubem !
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2011, 22:08
Skład został odmieniony i gra wyglądała dziś rewelacyjnie, dokładnie, plynnie i praktycznie bez przestojów. To daje do myślenia... Nie wiem na jakim meczu był trener z Bełchatowa mówiąc, że "mecz wcale nie musiał zakończyc się naszą porażką" . Dla mnie dominacja Wisły była bezdyskusyjna. Pomimo wysokiego prowadzenia nadal wywieraliśmy presję na przeciwnika, traktując mecz trochę szkoleniowo.
Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Myślę, że debilizmem jest nazwyanie gościa, który wykonuję fajny gest w stronę klubu, w którym grał kilka lat i gdzie się wypromował najemnikiem. To samo przecież robi wielu byłych wiślaków.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Awe napisał(a):Wyświetl post
Bilans sędziowski dwóch ostatnich meczy:
czerwona kartka dla Korzyma za faul na Draganie. Dodatkowo Korzym drze ryja na leżącego Paljicia, za samo to powinna być żółta - brak
Vukovic chwyta za gardło Sobola, ten strąca jego rękę i obaj zarabiają po żółtej.
Karny po ręce Drzymonta - brak
Karny po faulu na Genkovie - brak
czerwona dla Małkowskiego po wycięciu od tyłu Genkova (miał już żółtą) - brak

Takie tam zbiegi okoliczności.
Dodaj ewidentna czerwień po faulu Lecha na Genkovie tydzień temu.

Dla tych którzy piszą iż Rios jest za słaby. Przypomnijcie sobie co pisaliście o Genkovie po pierwszych trzech meczach rundy wiosennej. Jak ocenialiście grę Bułgara?
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:09
tatar87 napisał(a):Wyświetl post
co myślicie o postawie Garguły ( przybita piątka z wróblem po kartce i Łukasz w koszulce gieksy pod naszym sektorem ) ? Dla mnie to zwykły najemnik w żaden sposób nie identyfikujący się z Naszym Klubem !
Ochłoń troszkę, ponosi Cie!
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.04.2011, 22:09
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
i tyle było marudzenia że Hubnik to i tamto....

Kirm zagrał słabo , ale my mamy ten komfort że jak ktos gra słabo to ktoś inny gra lepiej (Melikson)
Trzeba powiedzieć jasno... Mistrzostwo kosztowało nas 700 tys. euro, (czytaj transfer MELIKSONA )
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 15.04.2011, 22:11
Po pierwszej połowie mieliśmy aż 63 procenty posiadania piłki!
Naprawdę świetny mecz jak napisał mój poprzednik chyba najlepszy, w tym sezonie.
Wielkie gratulację dla Wilka praktycznie wszystko czyścił moim zdaniem powinien wystąpić u boku Sobola w następnym spotkaniu
Melikson znowu MEGA mecz.
Obrona nie popełniła większych błędów.
O dziwo dobrą zmianę zrobił Garguła miał dużo kontaktów z piłką większość (jeśli nie wszystkie) podania celne...

Pareiko - 8 - dziękuje za ten transfer! Dziękuje Peskoviciovi, że był zamieszany w aferę korupcyjną i go z tego powodu nie wzięliśmy.
Cikos - 8 - brawo. Fajnie włączał się do akcji w ofensywie, dobry w defensywie. Oby więcej takich spotkań w wykonaniu Słowaka.
Jaliens - 7,8 - Bardzo dobrze. Nie popełniał błędów. Ciekawe jest to, że na R22 gra bardzo dobrze gra wręcz po profesorsku. Gorzej w meczach na wyjeździe
Chavez - 9 - Razem z Jaliensem stworzyli dzisiaj duet nie do przejścia.
Paljic - 7,8 Asysta przy golu Meliksona. Ładnie włączał się do akcji ofensywnych.
Wilk - 8 , klasa w środku pola , naprawde zastanawiam się czy Sobol zasługuje w takiej formie na 1 skład
Sivakow - 4 - za pierwszą połowę dałbym mu mocną "dwójkę" na szczęście w drugiej połowie trochę się poprawił. Pokazał, że nie ma najlepszego przeglądu pola. Kilka głupich strat, niecelnych podań
Jirsak - 7,7 -
Kirm - 4 - Fajnie pokazywał się do gry, ale nie wychodziły mu dryblingi i niektóre podania...
Melikson - 8 - Gość ma zajebi*ty balans ciałem, drybling jest zarąbiście szybki, w niektórych sytuacjach trochę głupio dośrodkowywał piłkę - po ziemi zamiast dośrodkowań górnymi piłkami.
Genkov - 6,6 . Fajnie. 4 bramka, w 3 meczu dużo mu zawdzięczamy no ale ta jedna setka i jedna 110 procentowa sytuacja.
Rios - 3 - Nie wykorzystał jednej setki. Często niecelnie podawał. Widać brakuje nam dobrego zmiennika dla Genkova. Boguś wróć! ;-)
Garguła - 7 - Bardzo podobało mi się jak rozgrywał dzisiaj piłkę i procentowa celność jego podań. Dobra zmiana.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów