|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Kalkulacja jest prosta: strata sportowa żadna, za to strata wizerunkowa może być poważna. Klub jest pod ścianą, sam nic tu nie zawinił. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
W korupcji bralo pewnie udzial z 80-90% calego srodowiska w Polsce, wiec troszke wody na te rozgrzane glowy. Niech np. Sobol poopowiada o swojej karierze w Groclinie czy wczesniej w Plocku... Spotkania w naszym kraju byly ustawiane od 50(?) lat, wiec teraz wyzywanie sie na jednym Lobodzinskim... Rozwiazujemy z nim kontrakt, PZPN go zawiesza i tyle. Nie ma co go palic na stosie, skoro znacznie lepsi pilkarze bawili sie w ten "biznes".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Przede wszystkim chodzi o podstawowe zasady - funkcjonujące już pewnie od starożytnego Rzymu. Żeby to dobrze zobrazować posłużę się przykładem. Po kolejnych derbach nasza kochana GW piórem Romana napisze kolejny wielki artykuł o tym, że kibice Wisły to antysemici, bandyci itp. Następnego dnia twój szef (który Cię nie lubi, bo uważa że stanowczo za dużo zarabiasz) wyleje Cię z pracy, bo "z bandytą i antysemitą" pracować nie będzie - a przecież skoro jesteś kibicem to on już wie, że jesteś bandziorem pierwszej wody. Wszyscy twoi współpracownicy chętnie mu przytakną, bo choć na mecze nie chodzą, to przecież skoro GW tak napisała - to musi to być prawda. Oczywiście może się zdarzyć, że to naprawdę Ty personalnie "dymiłeś" na trybunach i sankcja która Cię spotkała jest słuszna, ale rozchodzi się o to, że nikt tego nie starał się nawet dowieść. Ktoś coś gdzieś powiedział, ktoś inny podłapał i poszło... Na tym kończę z mojej strony temat Łobodzińskiego. Mam tylko nadzieję, że klub przed zawieszeniem odbył rozmowę z Łobodzińskim i to zawieszenie jest wynikiem tej rozmowy - a nie działania takiego czy innego red. Jawora. pozdrawiam i bez urazy Baala za użycie Cię w lekko drastycznym przykładzie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Była "gruba krecha", a jeżeli ktoś nawet po niej nie potrafił trzymać łap w kieszeni... Ja się zastanawiam, skąd się biorą tacy obrońcy uciśnionych? Jak jakikolwiek kibic może usprawiedliwiać takie działania? Z tym, że ja tu nie przesądzam o winie Łobodzińskiego. Wszystko na to wskazuje, ale może - jakimś cudem - on akurat jako jeden z nielicznych nie ubabrał się w Zagłębiu. Mało realne, ale możliwe. Niemniej, jeżeli ustawiał, to znaczy że pokazał wała wszystkim kibicom. Stąd właśnie moje zdziwienie - jak może kibic usprawiedliwiać coś takiego?! Bo ja osobiście nie widzę sensu w tym, że wygrywają nie najlepsi sportowo, ale najbardziej obrotni... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
No to Łobo nie zagra...Ojoj!! Rios na boisko!
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ojoj - na prawą pomoc? Słabo to widzę. Wolę Burligę - przynajmniej jest szybki...
Rios - na zmianę za Genkova najwyżej. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cóż, podjęto decyzję którą musiano podjąć i tyle.
Płacze o to, że Maaskantowi rozwalono koncepcje śmieszne - mimo, że Wojtek się starał ostatnimi czasy, to nie był zawodnikiem który robi różnicę. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Czyli podpisał wysoki kontrakt ale na taki nie zasługiwał.Wiec kto z nim to podpisał skoro tego nie był wart? czy moze jak podpisywał był wart? Oczywiscie,teraz 90% napisze ze była przeciwko sprowadzeniu Wojtka, ale przypomnijcie sobie jak to było kilka lat wstecz. Wolfy, pokaż mi mase takich Kokosów w lidze. Przypomne tylko ze wg. socjoligicznego punkt widzenia masa to conajmniej duża grupa ludzi. Przy ocenie zacznij od tego ze 3 ligowy piłkarz,ba, nawet to jest były zawodnik Wisły Kraków zarabia w granicach 6-8 tys. E: Nie jestem obrońca od razu sobie to wyjaśnijmy.IMO wszyscy z tego meczu powinni dostać taka sama kare, niewazne czy sie przyznali,uciekli czy cos innego. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja Ci mam tłumaczyć dlaczego Łobodziński jest słaby? Nie wiem jak to jest w Arce, ale niedawno jeszcze borykali się z zaciągiem Stawowego, kiedy akurat były pieniądze Krauzego. W Górniku Zabrze też został zaciąg pokasperczakowski - przede wszystkim nasz były zawodnik, o którym obecnie głośno z powodu nadwagi... Do Legii też trafili dziwni kopacze, owoce pracy Jóźwiaka i Skorży. No i Kokosiński. Gdzie jest kasa, tam zaraz trafiają się różne "dziwne" transfery. Zasada jest zawsze ta sama: zawodnik X nie stał się słabszy w nowym zespole, on zawsze był co najwyżej średni. Tu nie chodzi o brak formy, tylko umiejętności - można zrozumieć Dawidowskiego, który był niezłym piłkarzem ale zniszczyły go kontuzje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2011 o godz. 16:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
Btw. masz "swietne" podejscie do innych ludzi, bo wskaz mi fragment gdzie ja bronie Lobodzinskiego |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jeżeli wiesz coś o ustawianiu meczy przez Sobolewskiego, do zgłoś się proszę do prokuratury. Chyba, że uznajesz odpowiedzialność zbiorową w stylu: "kiedyś w Groclinie kupowali (kiedy nie było jeszcze "Sobola" w składzie), to pewnie później też to robili - ergo Sobolewski kupował". To jest dopiero genialny wywód. Pisałeś o robieniu z Łobodzińskiego kozła ofiarnego, a to zupełny absurd. Gość jeżeli będzie odpowiadał, to za złamanie prawa. Wcześniej nie było takich instrumentów prawnych, a że PZPN wykorzystał pierwszą możliwą okazję do zamiecenia starych spraw pod dywan... Zresztą, prokuratura może zajmować się tylko okresem "poustawowym", wiec i tak nie byłoby jak zebrać dowodów. Ty możesz sugerować, że Sobolewski jest umoczony, ale w żaden sposób tego nie udowodnisz. To tylko Twoje insynuacje, a bez odpowiedzialności karnej jako straszaka nikt się do niczego nie przyzna.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2011 o godz. 16:35.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Słabiutko, oj słabiutko z formą... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dziękuję, tylko dlaczego trzeba było aż tak długo czekać na tą decyzję? Prawnicy byli na urlopie czy co? ;-)
Łobo po rozwiązaniu kontraktu z Wisłą (bo tego się spodziewam jako następnego kroku klubu) za pewne wzmocni Jagę.. IoI ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Oczekiwałem conajmniej 30 nazwisk.
To chyba Ty nie rozumiesz czegoś. Skoro jak przychodził i dali mu tyle ile mu dali to albo w Wiśle jest banda debili matołów nktórzy gówno sie znają ,albo po prostu uznali że jest tyle wart.Młody,perspektywiczny,jednen z wyrózniajacych sie piłkarzy w lidze,Mistrz Polski ze średnim zespołem + piłkarz grający w kadrze od U-14! + wystąpił na Euro we wszystkich meczach Polski. Ale wolfy powie ze nie zasługuje,bo wolfy wie kto na co zasługuje. Rozumiem jakby to powiedził prezes badz scout obserwujacy Wojtka. I teraz ty zacznij udowadniać ze jakis tam Olek Kwiek który nawet 1/5 nie osiągnął tego co Łobocop powinien grać w kadrze. ![]()
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, szkoda tracić czas na nie potrzebne dywagacje. Klub podjął właściwą decyzję. W prawie istnieje konstrukcja domniemania niewinności, jednakże profesjonalny piłkarz nie pracuje na podstawie zwykłej umowy o pracę, a kontraktu, który jest regulowany w regulaminie dostępnym na stronie PZPN-u zwanym "Zasady regulujące stosunki pomiędzy klubem sportowym, a zawodnikiem profesjonalnym". Przepisy te nakładają szereg obowiązków na piłkarza, co znajduje odzwierciedlenie wDziale V, art. 22. Zawodnik nie może narażać dobrego imienia klubu, właściciela etc. poprzez podejmowanie niewłaściwych działań. Z racjonalnego punktu widzenia, a z takiego myślę dokonywana jest wykładnia tychże przepisów, możemy już machać Wojtkowi na pożegnanie, gdyż prędzej czy później zapadnie wyrok. Tyle ze stricte prawnego punktu widzenia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiscie.
Klub trzeba chwalić za to że odcina się od tych co grali nie fair. Nieważne czy to byłbo Wojtek czy Bogdan. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To, że Maciuś sobie ubzdurał, że "Łobo" to świetny pomocnik, a Bednarz nie potrafił znaleźć nikogo lepszego nie oznacza, że koleś zasługiwał na kontrakt w Wiśle, mniejsza nawet o wysokość. Ten wytłuszczony fragment to już w ogóle mnie rozjebał - "wystąpił na Euro we wszystkich meczach Polski" No to ja w tym momencie kończę dyskusję jeżeli to ma być argument, bo akurat te jego występy (niestety) pamiętam. Dla Ciebie wystarczy jak widać, że wystąpił, dla mnie ważniejsze jest to - jak grał.A trzydziestu kolesi znalazłoby się jeszcze rok temu, tyle że większość się wykruszyła w rozmaitych rezerwach. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiesz ile zarabiał Beto czy Bułgar? Wiesz?
Ja ci podałem przesłanki które mogły powodowac wzrost płacy. Łobo wbrew temu co myslisz, coś osiągnął. Ja wiem że fajnie jest ci sie z niego wyśmiewac i w ogole ,ale powiedz mi, w jakiej kadrze Ty grałes by osadzac Wojtka? W ogole masz cos wspolnego z piłka nozna czy tylko siedzisz przecierasz okularki i oceniasz kazdego wg. swojego widzimisię? Przychodził do Nas jak grube wzmocnienie i taki dostał kontrakt.Miał zastapic Kose,nie udało sie,ale jakby sie udało to dzis kazdy bylby szczesliwy i nie bylo by w ogole tematu. Myślisz ze Kwiek by taki dostał?Czekam na obiecane argumenty dlaczego w/w pilkarz ma grac w kadrze. 30kolesi znalazłbyś rok temu? TO dlaczego napisales chwile wczesniej ze takich kokosów JEST a nie BYŁA masa?Jest wskazuje czas teraźniejszy,wiec jest ich tylu czy rok temu ich tylu było? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
To, że na podstawie jakichś pobieżnych przesłanek oceniono Łobodzińskiego jako grube wzmocnienie nie zmienia faktu, że jest i był marnym piłkarzem. Tylko albo się to widzi, albo patrzy się ślepo w statystyki, z - co najlepsze! - jak się okazuje często ustawionych meczy ![]() Ja od początku pisałem, że to marny kopacz, Markus i - bodajże - Eustachy też. I to nie jest żadne widzimisię, wystarczy po prostu na piłce odrobinę się znać. Wytłuszczony fragment mógłbym zostawić bez komentarza, ale nie mam dziś tak dobrego humoru. Otóż, geniuszu, każda praca podlega weryfikacji. Jeżeli mój kod będzie się wywalał, to za to beknę. Łobodziński gra jak ofiara (a od dłuższego czasu prawie w ogóle nie gra) - więc zostaje sklasyfikowany jako kompletna pomyłka transferowa. Nie dla każdego piłkarze są półbogami wyjętymi spoza oceny zwykłych śmiertelników. Mam prawo oceniać Wojtusia tak samo jak ktoś, komu mój program się wy.......ił ma prawo stwierdzić, że spieprzyłem robotę. I nie ma tu nic do rzeczy, że nie potrafi odróżnić WinAPI od WPF-a, ani nawet to, że sam w życiu żadnej aplikacji nie napisał. Tak wygląda życie dorosłych - podlegasz nieustannej ocenie i weryfikacji. No, chyba że wciąż egzystujesz w jednej z enklaw realnego socjalizmu, wtedy faktycznie: "czy się stoi, czy się leży...". Chcesz mnie łapać za słówka? Więc zdefiniuj mi termin "masa". Skąd ta liczba 30? Dlaczego nie 31 albo 29. Czemu nie wystarczy 10-ciu? Jestem umysłem ścisłym, przyznam szczerze że frapuje mnie to.
Prawda jest taka, że w Reprezentacji i pucharach Łobodziński wielkie G osiągnął. A w lidze wiadomo jak było... Ja się ma obrotnego menedżera, to można nawet zostać najlepszym piłkarzem ligi według "PN" strzelając cztery gole. Ale ja oczywiście nie mam prawa oceniać, przecież w "PN" pracują fachowcy... __________________________________________________ _____________ * Zawsze lepiej być piłkarzem zespołu który kupuje, niż sprzedaje Przynajmniej się można wypromować
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2011 o godz. 17:31.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Chcę zwrócić tylko uwagę, że klub nie rozwiązał umowy tylko zawiesił Wojciecha Łobodzińskiego w prawach zawodnika do odwołania i to tyle, jeśli chodzi o zasadę domniemanej niewinności. Jeśli Łobo okaże się niewinny klub go odwiesi.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Pytanie dlaczego Łobodzińskiego zawiesili akurat dzisiaj skoro o jego wątpliwej przeszłości wiadomo już od wielu miesięcy, a nie został dalej skazany (więc nic się nie zmieniło od tego czasu). Czyżby presja mediów, szczególnie pseudo dziennikarzy - szukających sposoby aby przywalić Wiśle, bo ległej nie idzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Inna rzecz, że Legia Iwańskiego sprytnie się pozbyła zanim zaczęło śmierdzieć. O tym, że będą dogrywki z Zagłębiem było wiadomo od dawna. Inna rzecz, że nie ma jak Łobodzińskiego ruszyć. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
masa jest to duza grupa ludzi,tłum - 30 to byl moj wymysł, równie dobrze mogłbym napisać 100 ale dałem mniej.
Ty,Markus i Eustachy jak sam mówisz, byliscie madrzejsi od prezesow,scoutow i całego sztabu szkoleniowego.Brawo. Dlaczego w takim razie nie jestes prezesem/trenerem/scoutem w klubie skoro tak fenomenalnie potrafisz oceniac ludzi? Dalej bo nie jestesmy w stanie sie zrozumiec. Tak jak ty mowisz, piszesz program : Czy wg. ciebie informaty który jest swiezy i nic nie potrafi bo nikt tego nie mial jak zweryfikowac powinien zarabic tyle samo co informatyk powiedzmy z kilkuletnim stażem,twórca wielu programów etc? "Nie dla każdego piłkarze są półbogami wyjętymi spoza oceny zwykłych śmiertelników" to do mnie pijesz? Akurat roznica jest taka, ze ja gralem w pilke i potrafie docenic to co wyśmiewany przez CIebie piłkarz osiągnał. ale ok, jak samo mowisz zycie to weryfikacja, wiec ja moge spokojnie pisac ze jestes przebeznadziejnym informatykiem nie potrafiącym nic?Moge tak pisac ?Moge czy nie? No i widzie ze problem u CIebie lezy w pamięci.Jesli czytales moje posty do Ciebie powinienes wyczuć pytania które tam były zadane.Ja wiem juz teraz ze jestes umysł ścisły,ale myślałem ze wiesz w jakim celu stosuje sie pytajnik. No ale skoro to taki problem przytoczę: -Argumenty dla który Kwiek ma grać w kadrze -Masa kokosów nieadekwatnie zarabiających pieniadze. -Zarobki Beto i Christowa E: Rozmowa toczy sie tematu czy Łobo był wart w momencie podpisana kontraktu pieniedzy,a nie czy DZIŚ jest tego wart. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Ciekaw jestem ilu Polaków kiedykolwiek w swoim życiu siadło za kółkiem w stanie nietrzeźwym, a ilu z nich zostało złapanych. Przemyśl to. Jeżeli prawdą jest, że 80% piłkarzy brało udział w korupcji, a przyłapano na tym procederze tylko 1 czy 2 procent, to w przypadku Łobodzińskiego oznacza to tyle, że miał pecha, ale na pewno nie oznacza to tego, że to co zrobił nie było naganne. Przemyśl jeszcze to: Skoro chcemy wychować pokolenie zdolnych uczciwych i ambitnych piłkarzy, to jak niby mamy to zrobić posługując sie takim myśleniem jak twoje? Idzie 7-latek do szkółki piłkarskiej, a tam od samego początku słyszy jakieś kunktatorskie teorie podług których jak wszyscy kradną, to i my możemy. Nie, trzeba jasno pewne rzeczy postawić. Korupcja w polskiej piłce to największy grzech, korupcja w sporcie to największy grzech, i nie ma żadnych czynników łagodzących. Jak dopuszczasz się korupcji, to przestajesz być sportowcem i hańbisz siebie jako człowieka. Ja wiem, że dawniej "wszyscy" byli w to zamieszani, ale nie ma już dawniej. Trzeba się od tego odciąć i to jednoznacznie, nie robiąc żadnych wyjątków. I na koniec: Sobola w to nie mieszaj. Jak postawią mu kiedykolwiek jakieś zarzuty, to będziesz mógł go tu przywoływać, w przeciwnym wypadku śmierdzi to pomówieniem. Tym gorszym, że dotyczącym naszego kapitana. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale spoko, pisz sobie. Generalnie kopać się z koniem nie zamierzam. Argumenty za Kwiekiem w reprezentacji padły w poprzednim poście Na tym kończę, bo na tym etapie każdy już może sobie sam wyrobić opinię.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.04.2011 o godz. 17:53.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Ale na jakiej podstawie ty mozesz osadzac Łobo czy kogokolwiek innego, mowic ze jest darmozjadem itp? Na jakiej? Rozumiem jakbys codziennie chodził na treningi,czy chociazby pracował w klubie,ale po prostu ty sobie musisz ponarzekać, bo wtedy jesteś fajny czy jak? Jestes kibicem,wiec mozesz mowic ze jest slaby etc,ale zeby oceniac adekwatnosc jego zarobkow ? Cytat:
Ja nie mowie ani nie mowilem ze Wojtek jest kotem,ale chcialem Ci wyjasnic dlaczego Wojtek dostał taki kontrakt. Widze ze ciezko Ci to zrozumiec. I jak z tą MASĄ pilkarzy?Od tego sie zaczęło a Ty uciekasz.Ile zarabiał Beto i G.CH ? Wyslij mi na pw kto i dlaczego...chociaz zapomnialem.Przeciez Ty nic nie wiesz ile zarabiaja opierasz sie tylko na tym co uslyszysz.... Moze po prostu Cie boli ze on tyle zarabia?ja juz nie wiem, rowniez koncze prezesie. Koleś który z pilka ma chuja wspolnego bedzie mowil dlaczego X czy Y nie powinni tyle zarabiać.Idz do prezydenta powiedz mu zeby skonczył jutro kadencje bo wg.Ciebie nie robi tego co powinien tak jak powinien.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.04.2011 o godz. 17:52.
![]()
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
I pokaż post w którym napisałem, że jest darmozjadem. Jest piłkarzem, który w ogóle nie powinien się znaleźć w Wiśle, nie wspominając nawet o wysokości kontraktu. A osądzać "Łobo" mogę na podstawie jego gry, tak jak mnie oceniają na podstawie mojej pracy. Kiedy odchodziłem z poprzedniej, próbowano mnie nakłonić żebym został. Tyle, że nie stać ich było na podwyżkę dla mnie. W przypadku Wojtka działa to w drugą stronę Skończmy na tym, że dla mnie piłkarze mogą być oceniani przez kibiców, dziennikarzy etc. Ty i Twoja sekta będziecie musieli jednak jakoś sobie z tym poradzić, czcząc w tym czasie specjalistów którzy ich zatrudnili.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2011 o godz. 17:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|