The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2011, 13:23
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński był jednym z liderów Zagłębia (z Szczypkowskim, z Iwańskim, z Jackiewiczem) i jako jedyny nie brał udziału w zrzutce? Bez przesady. Przede wszystkim, Łobodzińskiemu mają zostać postawione zarzuty, więc jest to kwestia czasu.
Być może jest winny ale nie jesteśmy krajem islamskim żeby dokonywać samosądów (w tym przypadku rozwiązania kontraktu) na zawodniku. Gwoli ścisłości, bronię tylko człowieka, moja opinia jest identyczna że Łobo nic nie gra i nie zasługuje na tak wysoki kontrakt, ba, nie zasługuje na grę w Wiśle.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.04.2011, 13:27
Yeahhhhhhh i tyle w temacie
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 15.04.2011, 13:30
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Osobiście nic do niego nie mam ale jeśli chodzi o Wisłę to tylko obciąża budżet i działa na niekorzyść klubu
Osobiście nic do niego nie masz?

Kolego, on ustawił mecz piłkarski. Sprzedał wynik za grubą kasę, wypiął się na wszystkich kibiców na trybunach, okłamał ich i oszukał.

Niech teraz jeździ po pustyni z Małyszem.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.04.2011, 13:39
herkules napisał(a):Wyświetl post
Osobiście nic do niego nie masz?

Kolego, on ustawił mecz piłkarski. Sprzedał wynik za grubą kasę, wypiął się na wszystkich kibiców na trybunach, okłamał ich i oszukał.

Niech teraz jeździ po pustyni z Małyszem.
Czyli co, bez sądu, wyroku, ukamienować kolesia?
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.04.2011, 13:39
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Mówcie sobie co chcecie. Ja go nie chcę widzieć w Wiśle. Koleś zarabia 100 tyś miesięcznie w wieku 29 lat i wnosi tyle do drużyny że hoho. Osobiście nic do niego nie mam ale jeśli chodzi o Wisłę to tylko obciąża budżet i działa na niekorzyść klubu
W czym Lobo zawinil? Chodzi na treningi, pojawia sie punktualnie w klubie, stawia sie na odprawy. To nie jego wina, ze ktos zaoferowal mu takie duze pieniadze.
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.04.2011, 13:43
Dobra decyzja o zawieszeniu Łobodzińskiego.

To jest Wisła Kraków, marka, której nie można narażać na szwank przez wystawianie w składzie zawodnika, którym interesuje się prokuratura (prawdopodobnie nie bez powodu).

Do dziś pamiętam słowa Petrescu w kontekście korupcji, że w Wiśle sędziów nie częstowano nawet wodą.

Nie ma u nas miejsca na takie patologie, nie ma też miejsca na sentymenty. Trzeba podziękować Łobodzińskiemu za współpracę i tyle, niech sobie gra gdzie indziej.
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 15.04.2011, 13:49
Wiecie co to takiego domniemanie niewinności?

Mimo, że osobiście nie darzę go sympatią (czysto sportową) to jednak jest NIEWINNY dopóki nie udowodni mu się winy

Poza tym jeszcze zarzutów nie usłyszał
Odpowiedz cytując
wanol
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 15.04.2011, 13:57
Ja podejrzewam, że wyglądało to tak że Cupiał się dowiedział że Łobodziński zagra dzisiaj w pierwszym składzie i kazał go zawiesić, bo nie chce mieć piłkarza zamieszanego w kupowanie meczów, na boisku. Póki co niestety nie ma prawnej możliwości, żeby rozwiązać umowę z winy zawodnika, bo Wojtuś niestety rżnie głupa, że o niczym nie wiedział.

Ja bym go z chęcią wytransferował do klubu Kokosa.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.04.2011, 13:59
Domniemanie domniemaniem. Wisła jednak od samego początku przyjęła pewną linie zachowania w przypadku gdy ktoś z pracowników był podejrzany o jakieś nieczyste zagrywki i nie widzę powodów żeby w przypadku Łobo było inaczej. Nie można zatem powiedzieć że jest to nie fer, że klub źle robi lub że biedny Łobo. Każdy w Wiśle wie jakie jest podejście bossa do takich spraw więc dla mnie temat jest zakończony i skupiam się tylko na dzisiejszym meczu.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.04.2011, 13:59
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

z tego wynika że jest NIE JEST OSKARŻONY...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.04.2011, 14:00
farben napisał(a):Wyświetl post
Wisła chce rozwiązać kontrakt z Łobodzińskim

Cała sprawa jest pokłosiem zamieszania zawodnika w aferę korupcyjną, związaną m.in. z kupnem przez piłkarzy Zagłębia Lubin meczu od Cracovii w 2006 roku.

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...skim,id,t.html
Myslałem, ze juz sie nie doczekam takiej informacji. W koncu cos sie znalazło na Łobodzinskiego i nie bedzie partaczył grajac z Bełchatowem. I co z tego, ze nie usłyszał zarzutow - nigdy w to nie uwierze, ze akurat on jako jedyny nie brał udziału w ustawieniu spotkania.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.04.2011 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 15.04.2011, 14:02
Ale Wisła zrobiła wybieg. Działacze dobrze wiedzą , że Łobodziński jest bardzo przeciętny, a zarabia kasę nieadekwatną do jego umiejętności. Znaleźli więc łatwy sposób żeby się po prostu pozbyć, czy to poprzez rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika lub ewentualnie ugoda, na którą Łobo się zgodzi bo teraz jest niezbyt lubiany przez wszystkich
Ciekawe czy gdyby federacja izraelska ogłosiła teraz, że Melikson trudnił się handlem, niekoniecznie na bazarze, to Wisła postąpiła by tak samo jak z panem Łobodzińskim
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.04.2011, 14:06
pff napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co to takiego domniemanie niewinności?

Mimo, że osobiście nie darzę go sympatią (czysto sportową) to jednak jest NIEWINNY dopóki nie udowodni mu się winy

Poza tym jeszcze zarzutów nie usłyszał
A czy ktoś go u nas osądza? Albo o cokolwiek obwinia? Jasne, że nie.

Po prostu klub zawiesił zawodnika i miał do tego prawo. Krzywda mu się żadna nie dzieje, wypłata pewnie w terminie wpłynie na konto.

Fakty są takie, że facet zagrał w meczu, który był ustawiony i są istotne przesłanki ku temu, że brał udział w korupcji.

Czy my go musimy wystawiać w składzie? Nie, mamy wybór. Zawiesić go i poczekać na rozwój sytuacji. I bardzo dobrze, że tak się właśnie stało.

Podkreślę raz jeszcze, że Wisły Kraków nie stać na takie narażanie swojego wizerunku. W tym całym ligowym bagnie od lat jesteśmy ponad korupcją i innymi machlojkami, to bardzo ważne i budujące.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.04.2011, 14:06
Haha gość nie dość że zero talentu to jeszcze zero rozumu - niech teraz cierpi.Chociaż z drugiej strony nie wiem czy nie bardziej cierpiałby gdyby miał biegać po boisku , znowu byłby "zajebany" i nie słyszałby wskazówek trenera
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.04.2011, 14:07
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Ale Wisła zrobiła wybieg. Działacze dobrze wiedzą , że Łobodziński jest bardzo przeciętny, a zarabia kasę nieadekwatną do jego umiejętności.
Ale to jakim cudem zarabiał kase nieadekwatną do umiejętności?
Dostał kontrakt in blanco czy jak?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Stary 15.04.2011, 14:10
Dobrze, ale nie wolno sugerować się tylko doniesieniami prasowymi - dobrze wiemy jak to jest z mediami...

Gdy zostaną mu postawione zarzuty - zawiesić
Gdy udowodni mu się winę - wywalić.

Chyba, że sam zaproponuje rozwiązanie kontraktu to co innego.

Zgadzam się, że w Naszym klubie nie ma miejsca na sprzedawczyków, jednak nie dajmy się ponieść, bo oskarżenie można rzucić na każdego, jednakże czy słusznie? O tym już zdecyduje sąd
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 15.04.2011, 14:15
Ciekawe co by się stało, gdyby jutro nagle pojawiły się artykuły w prasie o tym, że sprzedawali mecze Małecki, Genkow, Sobolewski albo kilku innych kluczowych graczy Wisły - czy ci co teraz tak się cieszą też byliby tacy pierwsi do zawieszania i wyrzucania.

Fakt, że Łobodziński zarabia grubą kasę i się "nie spłaca" niektórym ewidentnie zaciemnia widok i pierwsi się rwą do kamienowania.

Nie ma wyroku - nie ma konsekwencji i tak powinno być w normalnym kraju.

PS. jeśli przynajmniej byłyby wniesione zarzuty - można by się zastanawiać nad zawieszeniem/nie wystawianiem w składzie, ale jak na razie to Łobodziński twierdzi że jest niewinny, a prokuratura chyba jego o nic nie oskarżyła (jeszcze) - w przeciwieństwie do innych z Zagłebia.
Ostatnio edytowane przez TeeS : 15.04.2011 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
Arek1906
Member

Od: 11.2010

Stary 15.04.2011, 14:29
TeeS pełna racja...
Odpowiedz cytując
wanol
Junior Member

Stary 15.04.2011, 14:31
Po prostu reszta się przynała i dobrowolnie poddała karze, a Wojtuś nie ma na tyle jaj (albo liczy że przeciągnie jeszcze parę miesięcy i wydoi Wisłę jeszcze bardziej). Szkoda, bo to nie tak słaby piłkarz jak go niektórzy malują.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.04.2011, 14:37
wanol napisał(a):Wyświetl post
Po prostu reszta się przynała i dobrowolnie poddała karze, a Wojtuś nie ma na tyle jaj (albo liczy że przeciągnie jeszcze parę miesięcy i wydoi Wisłę jeszcze bardziej). Szkoda, bo to nie tak słaby piłkarz jak go niektórzy malują.
przepraszam
Co to za kara?
Bo np. Tomasz Wacek jeden z pierwszych który rzekomo zgłosił sie do prokuratora i oddał pieniadze dalej pracuje i o żadnej karze nie slyszalem?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 15.04.2011, 14:37
Jak dla mnie to w końcu koniec Łobo w Wiśle... Czekam na moment jak pójdzie z Reymonta w ....u... O 2 lata za późno...
Odpowiedz cytując
Arek1906
Member

Stary 15.04.2011, 14:40
I jeszcze jedno do wszystkich którzy tak się cieszą z zawieszenia (o ile to prawda). Większość na forum potępia Łoba a ciekawe ile razy sami dawali lub próbowali dać komuś w łape (np jakiemuś pieskowi z drogówki). no chyba że mają po 15-16 lat i nie mieli jeszcze okazji... Moim zdaniem powinno się poczekać co najmniej do postawienia zarzutów i dopiero wtedy podejmować jakiekolwiek kroki. narazie dajcie już sobie spokój z pisaniem, jakoś nie widzę żeby po Ryśku Cz. też tak wszyscy jechali. I sam nie mam zamiaru bo go szanuje za to co zrobil dla Wisły, a to co było potem to już tylko jego sprawa.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.04.2011, 14:44
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co by się stało, gdyby jutro nagle pojawiły się artykuły w prasie o tym, że sprzedawali mecze Małecki, Genkow, Sobolewski albo kilku innych kluczowych graczy Wisły.
Nie ma zmiłuj jeśli nawet sam Messi jest umoczony w korupcje to dla mnie jest skończony. Umiejętności piłkarskie wogóle nie powinny w tej sprawie mieć jakiekolwiek znaczenie. Łobodziński mógłby być i nawet czołowym naszym strzelcem. Jednak tacy gracze odzwierciedlaja dla mnie jedno. Mentalność, że można sobie wybrać mecz w jakim sie chce grać na poważnie.

Dla mnie decyzja jedyna i słuszna choc powinna być już z pół roku temu.

Co do samej sytucja to przypomina mi sie taki satyrystyczny rysunek:

Babci ktoś wyrywa torebke, a ta krzyczy:
- ratunku złodziej
Poczym podchodzi przechodzień i mówi:
-czemu pani szkaluje tego człowieka skoro sąd go jeszcze nie skazał.
Odpowiedz cytując
wanol
Junior Member

Stary 15.04.2011, 14:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post
przepraszam
Co to za kara?
Bo np. Tomasz Wacek jeden z pierwszych który rzekomo zgłosił sie do prokuratora i oddał pieniadze dalej pracuje i o żadnej karze nie slyszalem?
Jak pewnie się domyślasz, karę rozumiem przez usłyszenie zarzutów. Może rzeczywiście powinienem napisać "przyznał się do winy". Nie mniej jednak, fakt jest taki że Łobo gra na zwłokę, ponieważ wie że jak już go oskarżą to w Jadze mu nikt tak wysokiego kontraktu nie da
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Stary 15.04.2011, 14:48
Baala napisał(a):Wyświetl post
Co do samej sytucja to przypomina mi sie taki satyrystyczny rysunek:

Babci ktoś wyrywa torebke, a ta krzyczy:
- ratunku złodziej
Poczym podchodzi przechodzień i mówi:
-czemu pani szkaluje tego człowieka skoro sąd go jeszcze nie skazał.

To źle Ci przypomina
Odpowiedz cytując
Arek1906
Member

Stary 15.04.2011, 14:53
Baala napisał(a):Wyświetl post
Nie ma zmiłuj jeśli nawet sam Messi jest umoczony w korupcje to dla mnie jest skończony.
napewno? ja się mogę założyć że jeśli za pół roku taki Piszczek został by bez pracy to połowa z was zapomniała by o jego korupcyjnej przeszłości.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.04.2011, 15:02
pff napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, ale nie wolno sugerować się tylko doniesieniami prasowymi - dobrze wiemy jak to jest z mediami...

Gdy zostaną mu postawione zarzuty - zawiesić
Gdy udowodni mu się winę - wywalić.

Chyba, że sam zaproponuje rozwiązanie kontraktu to co innego.

Zgadzam się, że w Naszym klubie nie ma miejsca na sprzedawczyków, jednak nie dajmy się ponieść, bo oskarżenie można rzucić na każdego, jednakże czy słusznie? O tym już zdecyduje sąd
Skoro nie nalezy sugerowac sie doniesieniami mediow, to chyba nie nalezy rowniez przyjmowac za pewnik, ze nasz banita nie ma jeszcze postawionych zarzutow ?
Raczej trzeba zakladac, iz podejmujac decyzje o zawieszeniu, Wisla miala ku temu jakies podstawy.
Byc moze klubowi prawnicy sprobowali uzyskac informacji odnosnie calej sprawy w samej prokuraturze (choc nie wiem czy sa na to szanse), a byc moze ktos w klubie przycisnal WL i jednak wyszlo szydlo z worka...

Mnogosc tekstow o domniemaniu niewinnosci, moglaby wskazywac na to, ze w Polsce ws.korupcji w pilce noznej padaja niemal same pomylkowe oskarzenia i nawet sam fryzjer po latach doczekal sie oczyszczenia z zarzutow. I choc nigdy nie mozna wykluczyc, iz prokuratura kiedys sie w koncu solidnie rypnie, to jednak fakt przyznania sie do winy niemal wszystkich uczestnikow przehandlowanych meczow Zaglebia, sugeruje ze chyba jeszcze nie tym razem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.04.2011, 15:11
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ale to jakim cudem zarabiał kase nieadekwatną do umiejętności?
Dostał kontrakt in blanco czy jak?
Nie zgrywaj głupiego, dobra? To, że podpisał wysoki kontrakt nie oznacza, że na tyle realnie zasługuje. Masa takich "Kokosów" w lidze, ale widzę że niektórzy w bronieniu piłkarzy posuną się nawet do twierdzenia, że Ziemia jet płaska.

Nie, ....a, "Łobo" zarabia adekwatnie do umiejętności, jest przecież od lat wiodącą postacią w zespole.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Stary 15.04.2011, 15:19
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Skoro nie nalezy sugerowac sie doniesieniami mediow, to chyba nie nalezy rowniez przyjmowac za pewnik, ze nasz banita nie ma jeszcze postawionych zarzutow ?
Raczej trzeba zakladac, iz podejmujac decyzje o zawieszeniu, Wisla miala ku temu jakies podstawy.
Byc moze klubowi prawnicy sprobowali uzyskac informacji odnosnie calej sprawy w samej prokuraturze (choc nie wiem czy sa na to szanse), a byc moze ktos w klubie przycisnal WL i jednak wyszlo szydlo z worka...

Mnogosc tekstow o domniemaniu niewinnosci, moglaby wskazywac na to, ze w Polsce ws.korupcji w pilce noznej padaja niemal same pomylkowe oskarzenia i nawet sam fryzjer po latach doczekal sie oczyszczenia z zarzutow. I choc nigdy nie mozna wykluczyc, iz prokuratura kiedys sie w koncu solidnie rypnie, to jednak fakt przyznania sie do winy niemal wszystkich uczestnikow przehandlowanych meczow Zaglebia, sugeruje ze chyba jeszcze nie tym razem.
Napisałem:
"nie wolno sugerować się tylko doniesieniami prasowymi"

Jest oczywistym, że klub podejmując decyzje o zawieszeniu zawodnika nie sugerował się tylko doniesieniami prasowymi - w przeciwieństwie do forumowiczów.

Mój post był odpowiedzią na wcześniejsze posty dotyczącymi Łobodzińskiego - tych o wywaleniu, spaleniu, unicestwieniu

Mi również wydaje się, że brał w tym udział - jednakże nie osądzam go jeszcze, ale sytuacje ma ciężką

Gdyby miał postawione zarzuty to byłby Wojciech Ł. a nie Łobodziński.

Mam taki pogląd na sytuację ponieważ sam byłem niedawno oskarżony o kradzież dość dużej sumy pieniędzy, wszystkie dowody wskazywały na mnie, jednakże po przeanalizowaniu wszystkich faktów, przesłuchaniach sprawa się wyjaśniła - oczywiście na moją korzyść
Ostatnio edytowane przez pff : 15.04.2011 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.04.2011, 15:34
Zawieszenie Łobo akurat w tym momencie, kiedy szykowany był do gry w pierwszym składzie to ewidenty ruch w stronę wymuszenia na nim rozwiązania kontraktu. Ciekawe jak się zachowa piłkarz, raczej motywacji do gry w Wiśle nie będzie miał już żadnej...

Z drugiej strony takie wymuszenie na Maaskancie zmiany koncepcji gry w ostatnim momencie może się źle skończyć bo wcześniej wypadło już dwóch podstawowych graczy.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów