|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Yeahhhhhhh i tyle w temacie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W czym Lobo zawinil? Chodzi na treningi, pojawia sie punktualnie w klubie, stawia sie na odprawy. To nie jego wina, ze ktos zaoferowal mu takie duze pieniadze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dobra decyzja o zawieszeniu Łobodzińskiego.
To jest Wisła Kraków, marka, której nie można narażać na szwank przez wystawianie w składzie zawodnika, którym interesuje się prokuratura (prawdopodobnie nie bez powodu). Do dziś pamiętam słowa Petrescu w kontekście korupcji, że w Wiśle sędziów nie częstowano nawet wodą. Nie ma u nas miejsca na takie patologie, nie ma też miejsca na sentymenty. Trzeba podziękować Łobodzińskiemu za współpracę i tyle, niech sobie gra gdzie indziej. |
|
|
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wiecie co to takiego domniemanie niewinności?
Mimo, że osobiście nie darzę go sympatią (czysto sportową) to jednak jest NIEWINNY dopóki nie udowodni mu się winy Poza tym jeszcze zarzutów nie usłyszał |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja podejrzewam, że wyglądało to tak że Cupiał się dowiedział że Łobodziński zagra dzisiaj w pierwszym składzie i kazał go zawiesić, bo nie chce mieć piłkarza zamieszanego w kupowanie meczów, na boisku. Póki co niestety nie ma prawnej możliwości, żeby rozwiązać umowę z winy zawodnika, bo Wojtuś niestety rżnie głupa, że o niczym nie wiedział.
Ja bym go z chęcią wytransferował do klubu Kokosa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Domniemanie domniemaniem. Wisła jednak od samego początku przyjęła pewną linie zachowania w przypadku gdy ktoś z pracowników był podejrzany o jakieś nieczyste zagrywki i nie widzę powodów żeby w przypadku Łobo było inaczej. Nie można zatem powiedzieć że jest to nie fer, że klub źle robi lub że biedny Łobo. Każdy w Wiśle wie jakie jest podejście bossa do takich spraw więc dla mnie temat jest zakończony i skupiam się tylko na dzisiejszym meczu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.04.2011 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ale Wisła zrobiła wybieg. Działacze dobrze wiedzą , że Łobodziński jest bardzo przeciętny, a zarabia kasę nieadekwatną do jego umiejętności. Znaleźli więc łatwy sposób żeby się po prostu pozbyć, czy to poprzez rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika lub ewentualnie ugoda, na którą Łobo się zgodzi bo teraz jest niezbyt lubiany przez wszystkich
Ciekawe czy gdyby federacja izraelska ogłosiła teraz, że Melikson trudnił się handlem, niekoniecznie na bazarze, to Wisła postąpiła by tak samo jak z panem Łobodzińskim ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Po prostu klub zawiesił zawodnika i miał do tego prawo. Krzywda mu się żadna nie dzieje, wypłata pewnie w terminie wpłynie na konto. Fakty są takie, że facet zagrał w meczu, który był ustawiony i są istotne przesłanki ku temu, że brał udział w korupcji. Czy my go musimy wystawiać w składzie? Nie, mamy wybór. Zawiesić go i poczekać na rozwój sytuacji. I bardzo dobrze, że tak się właśnie stało. Podkreślę raz jeszcze, że Wisły Kraków nie stać na takie narażanie swojego wizerunku. W tym całym ligowym bagnie od lat jesteśmy ponad korupcją i innymi machlojkami, to bardzo ważne i budujące. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Haha gość nie dość że zero talentu to jeszcze zero rozumu - niech teraz cierpi.Chociaż z drugiej strony nie wiem czy nie bardziej cierpiałby gdyby miał biegać po boisku , znowu byłby "zajebany" i nie słyszałby wskazówek trenera
![]() ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Dostał kontrakt in blanco czy jak? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Wielka Wisła
Offline |
|
|
Dobrze, ale nie wolno sugerować się tylko doniesieniami prasowymi - dobrze wiemy jak to jest z mediami...
Gdy zostaną mu postawione zarzuty - zawiesić Gdy udowodni mu się winę - wywalić. Chyba, że sam zaproponuje rozwiązanie kontraktu to co innego. Zgadzam się, że w Naszym klubie nie ma miejsca na sprzedawczyków, jednak nie dajmy się ponieść, bo oskarżenie można rzucić na każdego, jednakże czy słusznie? O tym już zdecyduje sąd |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Ciekawe co by się stało, gdyby jutro nagle pojawiły się artykuły w prasie o tym, że sprzedawali mecze Małecki, Genkow, Sobolewski albo kilku innych kluczowych graczy Wisły - czy ci co teraz tak się cieszą też byliby tacy pierwsi do zawieszania i wyrzucania.
Fakt, że Łobodziński zarabia grubą kasę i się "nie spłaca" niektórym ewidentnie zaciemnia widok i pierwsi się rwą do kamienowania. Nie ma wyroku - nie ma konsekwencji i tak powinno być w normalnym kraju. PS. jeśli przynajmniej byłyby wniesione zarzuty - można by się zastanawiać nad zawieszeniem/nie wystawianiem w składzie, ale jak na razie to Łobodziński twierdzi że jest niewinny, a prokuratura chyba jego o nic nie oskarżyła (jeszcze) - w przeciwieństwie do innych z Zagłebia.
Ostatnio edytowane przez TeeS : 15.04.2011 o godz. 14:22.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
TeeS pełna racja...
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Po prostu reszta się przynała i dobrowolnie poddała karze, a Wojtuś nie ma na tyle jaj (albo liczy że przeciągnie jeszcze parę miesięcy i wydoi Wisłę jeszcze bardziej). Szkoda, bo to nie tak słaby piłkarz jak go niektórzy malują.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Co to za kara? Bo np. Tomasz Wacek jeden z pierwszych który rzekomo zgłosił sie do prokuratora i oddał pieniadze dalej pracuje i o żadnej karze nie slyszalem? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to w końcu koniec Łobo w Wiśle... Czekam na moment jak pójdzie z Reymonta w ....u... O 2 lata za późno...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
I jeszcze jedno do wszystkich którzy tak się cieszą z zawieszenia (o ile to prawda). Większość na forum potępia Łoba a ciekawe ile razy sami dawali lub próbowali dać komuś w łape (np jakiemuś pieskowi z drogówki). no chyba że mają po 15-16 lat i nie mieli jeszcze okazji... Moim zdaniem powinno się poczekać co najmniej do postawienia zarzutów i dopiero wtedy podejmować jakiekolwiek kroki. narazie dajcie już sobie spokój z pisaniem, jakoś nie widzę żeby po Ryśku Cz. też tak wszyscy jechali. I sam nie mam zamiaru bo go szanuje za to co zrobil dla Wisły, a to co było potem to już tylko jego sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Dla mnie decyzja jedyna i słuszna choc powinna być już z pół roku temu. Co do samej sytucja to przypomina mi sie taki satyrystyczny rysunek: Babci ktoś wyrywa torebke, a ta krzyczy: - ratunku złodziej Poczym podchodzi przechodzień i mówi: -czemu pani szkaluje tego człowieka skoro sąd go jeszcze nie skazał. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Wielka Wisła
Offline |
|
To źle Ci przypomina |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Raczej trzeba zakladac, iz podejmujac decyzje o zawieszeniu, Wisla miala ku temu jakies podstawy. Byc moze klubowi prawnicy sprobowali uzyskac informacji odnosnie calej sprawy w samej prokuraturze (choc nie wiem czy sa na to szanse), a byc moze ktos w klubie przycisnal WL i jednak wyszlo szydlo z worka... Mnogosc tekstow o domniemaniu niewinnosci, moglaby wskazywac na to, ze w Polsce ws.korupcji w pilce noznej padaja niemal same pomylkowe oskarzenia i nawet sam fryzjer po latach doczekal sie oczyszczenia z zarzutow. I choc nigdy nie mozna wykluczyc, iz prokuratura kiedys sie w koncu solidnie rypnie, to jednak fakt przyznania sie do winy niemal wszystkich uczestnikow przehandlowanych meczow Zaglebia, sugeruje ze chyba jeszcze nie tym razem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie, ....a, "Łobo" zarabia adekwatnie do umiejętności, jest przecież od lat wiodącą postacią w zespole. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Wielka Wisła
Offline |
|
"nie wolno sugerować się tylko doniesieniami prasowymi" Jest oczywistym, że klub podejmując decyzje o zawieszeniu zawodnika nie sugerował się tylko doniesieniami prasowymi - w przeciwieństwie do forumowiczów. Mój post był odpowiedzią na wcześniejsze posty dotyczącymi Łobodzińskiego - tych o wywaleniu, spaleniu, unicestwieniu Mi również wydaje się, że brał w tym udział - jednakże nie osądzam go jeszcze, ale sytuacje ma ciężką Gdyby miał postawione zarzuty to byłby Wojciech Ł. a nie Łobodziński. Mam taki pogląd na sytuację ponieważ sam byłem niedawno oskarżony o kradzież dość dużej sumy pieniędzy, wszystkie dowody wskazywały na mnie, jednakże po przeanalizowaniu wszystkich faktów, przesłuchaniach sprawa się wyjaśniła - oczywiście na moją korzyść
Ostatnio edytowane przez pff : 15.04.2011 o godz. 15:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Zawieszenie Łobo akurat w tym momencie, kiedy szykowany był do gry w pierwszym składzie to ewidenty ruch w stronę wymuszenia na nim rozwiązania kontraktu. Ciekawe jak się zachowa piłkarz, raczej motywacji do gry w Wiśle nie będzie miał już żadnej...
Z drugiej strony takie wymuszenie na Maaskancie zmiany koncepcji gry w ostatnim momencie może się źle skończyć bo wcześniej wypadło już dwóch podstawowych graczy. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|