The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2011, 12:14
arti napisał(a):Wyświetl post
Ale on moim zdaniem nie wsadza palca tylko sprawia jędrność pośladów Smolara...
Mogę sprzedać jakiemuś pismakowi myślę niezłe pytania na kolejny wywiad z Mańkiem...
1. Który piłkarz w lidze pl ma najbardziej jędrne pośladki?
2. Czy lepszą d... ma Adebayor czy Del Piero?
ad 2 "Kiedy Ronaldo ogłosił zakończenie kariery, byłem bardzo smutny, płakałem."
Hmm.... Aktualizacja pytania...?
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.04.2011, 16:10
Teraz rozumiecie dlaczego Arboleda chciał tak do POZnania ( Ja POZnań). Ciagnął go tam zew natury. I jak widać szybko się tam zaaklimatyzował. Ciekawe czy klub wysyła go na spotkania z młodymi kibicami ? Rodzice muszą mu teraz patrzeć na ręce.

P.S . Rękawice załozył jak weterynarz do krowy.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.04.2011, 17:07
Manuela sprawdza Smolarkowi czy ten po jedzeniu ma zdrową kupke ^^
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 12.04.2011, 19:10
http://www.youtube.com/watch?v=WCkOmcIl79s

Nawet w tytule w nawiasie pewnie po szwedzku jest napisane Arboleda
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.04.2011, 19:38
Szamotulski trenuje z Koroną.
http://legia.net/wiadomosci,41042-gr..._z_korona.html
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.04.2011, 20:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Szamotulski trenuje z Koroną.
http://legia.net/wiadomosci,41042-gr..._z_korona.html
Bramkarza faktycznie mają słabego, ale czy reaktywowanie Szamotulskiego to dobry pomysł? Wątpię.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.04.2011, 12:34
Ostatnia kolejka sezonu będzie grana w sobotę 28 czy w niedzielę 29 maja?

Na stronie ekstraklasy jest data 29 i teraz nie wiem czy tak czy tak, bo wszystkie mecze będą razem grane.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.04.2011, 12:36
Myśle, że w sobote. Zawsze takie kolejki ustawiają w sobote. Zresztą po tej kolejce będzie feta (mam nadzieje ze w Krk) wiec w niedziele takie zabawy nie pasują
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.04.2011, 12:43
Ostatnia kolejka jest zaplanowana na niedziele 29 maja.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.04.2011, 12:54
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnia kolejka jest zaplanowana na niedziele 29 maja.
masz jakieś pisemne potwierdzenie tego faktu? Nie kwestionuję też dziś próbowałem się tego dowiedzieć bo to ważna kwestia dla mnie

29 kolejka jest w środę - ostatniej w piątek na pewno nie będzie, ale czy zrobiliby ostatnią kolejkę w niedzielę? Ostatni raz miało to miejsce w 2005. A jak już się nauczyłem korzystać z kalendarza to stwierdzam, że od 2006 wszystkie były w sobotę.
Powód: używanie kalendarza jest trudne
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 13.04.2011 o godz. 13:04.

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.04.2011, 13:01
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ostatnia kolejka sezonu będzie grana w sobotę 28 czy w niedzielę 29 maja?

Na stronie ekstraklasy jest data 29 i teraz nie wiem czy tak czy tak, bo wszystkie mecze będą razem grane.
W tamtym sezonie ostatnie dwie kolejki były rozgrywane w jednym dniu o jednakowych godzinach. Zresztą praktycznie co roku tak jest więc należy się spodziewać, że i w tym tak będzie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.04.2011, 13:01
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
dwa ostatnie sezony w piątek.
źle w kalendarz patrzysz. Ostatnie 2 sezony były w sobotę. W tym roku tez będzie.
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 13.04.2011, 16:09
Widzę, że sporo się tutaj pisze o tej "wielkiej" Legii i nawet ktoś pisał z dwie strony temu (czy na trzeźwo?) o "Legii w kontekście Europejskich Pucharów"... , a ja chciałbym złośliwie zauważyć, że dzisiaj na Łazienkowską wpadł niejaki Dolcan Ząbki zwany latarnią drugiej ligi i oczywiście spuścił Warszawskim piłkarzykom baty. Było 3-1 ponoć mogło być 4-1.

Dziwię się tylko, że taki zespół jest w tej lidze tak wysoko. Chyba to jednak duża zasługa Skorży, bo w obecnym składzie to oni powinni grać o maksimum 10 miejsce w tej lidze.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.04.2011, 16:18
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że sporo się tutaj pisze o tej "wielkiej" Legii i nawet ktoś pisał z dwie strony temu (czy na trzeźwo?) o "Legii w kontekście Europejskich Pucharów"... , a ja chciałbym złośliwie zauważyć, że dzisiaj na Łazienkowską wpadł niejaki Dolcan Ząbki zwany latarnią drugiej ligi i oczywiście spuścił Warszawskim piłkarzykom baty. Było 3-1 ponoć mogło być 4-1.

Dziwię się tylko, że taki zespół jest w tej lidze tak wysoko. Chyba to jednak duża zasługa Skorży, bo w obecnym składzie to oni powinni grać o maksimum 10 miejsce w tej lidze.
A może jest tak, parafrazując:

Chyba to jednak duża zasługa piłkarzy, bo z obecnym trenerem to oni powinni grać o maksimum 10 miejsce w tej lidze.

Dla mnie to tam problem jest złożony. Nie ma jednego złotego środka na całe zło.
Ale nie przejumuję się tym absolutnie. Nawet powiedziałbym, że jest mi to, jako kibicowi Wisły, na rękę.
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Stary 13.04.2011, 16:22
Oczywiście, że jest na rękę
Ja tylko czekam na kolejne piękne transfery Jóźwiaka i spółki za grube miliony ojro.

W lecie będzie pewnie znowu szczekanie w mediach o budowaniu hehe "Wieeełkiej Legii".
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 13.04.2011, 16:41
i nawet ktoś pisał z dwie strony temu (czy na trzeźwo?) o "Legii w kontekście Europejskich Pucharów"...
No był taki był, pisał, rzeczywiście. Tylko ten ktoś stwierdził jednocześnie w tym poscie, że mają raptem 4, góra 5 zawodników jako tako się do tych pucharów nadających. Więc następnym razem poczytaj dokładnie co ktoś pisze w danym temacie, a nie błaźnij się komentowaniem tej wypowiedzi w kontekście który ma się do niej zupełnie nijak, wszak sam stwierdzasz właściwie to samo, co w mojej wypowiedzi ironicznie negujesz.

Nawiasem mówiąc wszystkie bramki stracili w momencie, gdy na placu gry nie było zawodników z aktualnego podstawowego składu. Wiadomo, mimo wszystko wstyd i nie ma sensu ich tłumaczyć, ale jednak to był tylko trening, co by nie mówić i wnioski po nim są głównie takie, że kolejny raz podchodzą do meczu jakby przynajmniej samo bycie w Legii podnosiło ich umiejętności o trzy klasy, a oni sami byli gwiazdami takiego formatu, że gdyby im się tylko chciało to ogrywaliby każdego w naszym pięknym kraju. To nie poziom sportowy był winny tej treningowej kompromitacji w mojej opinii.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 13.04.2011 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Stary 13.04.2011, 16:57
Ja nie sądzę, żeby w którymkolwiek polskim klubie (wlączajac w to i nas) było aż 4-5 piłkarzy nadających się do pucharów europejskich. Przykro mi, zaden Rzezniczak, Kucharczyk czy inny Wojtkowiak, Cikos, Jirsak, Bunoza się do zadnych pucharow nie nadaja, chyba ze mowimy o pucharze ekstraklasy. Mimo wyskoku Lecha, to i tak cala nasza liga to kartoflisko, ktore przy pierwszym zderzeniu z byle jaka nawet pol-amatorska druzyna z Europy dostaje baty.

Dlatego pisanie takich bredni o "Europejskich pucharach" i to w kontekscie pilkarzy druzyny, ktora obrywa od wszystkich nawet w tej lidze (bo gdyby nie nurek w ostatnim meczu bylyby juz 4 wtopy z rzedu) niezmiernie mnie śmieszy.

Bujanie w obłokach
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 13.04.2011 o godz. 17:02.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.04.2011, 17:17
Świerczewski trenerem Znicza
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...igowca,1624301
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.04.2011, 17:32
Ja nie sądzę, żeby w którymkolwiek polskim klubie (wlączajac w to i nas) było aż 4-5 piłkarzy nadających się do pucharów europejskich. Przykro mi, zaden Rzezniczak, Kucharczyk czy inny Wojtkowiak, Cikos, Jirsak, Bunoza się do zadnych pucharow nie nadaja, chyba ze mowimy o pucharze ekstraklasy. Mimo wyskoku Lecha, to i tak cala nasza liga to kartoflisko, ktore przy pierwszym zderzeniu z byle jaka nawet pol-amatorska druzyna z Europy dostaje baty.

Dlatego pisanie takich bredni o "Europejskich pucharach" i to w kontekscie pilkarzy druzyny, ktora obrywa od wszystkich nawet w tej lidze (bo gdyby nie nurek w ostatnim meczu bylyby juz 4 wtopy z rzedu) niezmiernie mnie śmieszy.

Bujanie w obłokach
Pareiko, Melikson, Małecki, Kirm, dodatkowo (choć tego jeszcze nie można być pewnym) Jaliens, Genkov, Wilk, Chavez

Chociaż zależy co rozumiesz pod pojeciem "nadający się do europejskich pucharow", bo jeśli mówisz o wyjściu z grupy LM, to zgadzam się
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Stary 13.04.2011, 17:56
Panie Drogi, ja za takich to uważam w Wiśle 3 piłkarzy:
1.Małeckiego
2. Małeckiego
3. i Małeckiego

co do reszty to poki co tylko słyszeliśmy, że są dobrzy bo na razie tego specjalnie nie widać. Pokładam nadzieję w Meliksonie, może jeszcze w Wilku, Kirm niby reprezentant i uczestnik mundialu ale tego za bardzo po prostu po nim nie widać. Nie uwzględniam Sobolewskiego. Tto gracz na europejską miarę, owszem ale i 34 lata na karku.

Ja bym się nie podniecał tym, że wygrywamy polską ekstraklasę buraczaną, bo to tylko niepotrzebne nadzieje pozniej sie rodza w lecie i niepotrzebne nerwy i zal po odpadniecu.

I dyskutujmy nie o "wyjsciu z grupy LM" jak piszesz, tylko o wejsciu i to chociażby do LE.
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 13.04.2011 o godz. 17:58.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.04.2011, 18:01
Małecki grał z Karabachem?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.04.2011, 18:04
Czekałem na to

Grał, tyle że z 10 innymi zawodnikami, a nie w pojedynkę.
Przypomnieć Ci przeciw komu grał Błaszczykowski w barwach Wisły? a no właśnie. Chłop jest ponad stan, ale reszta nie jest na tym samym poziomie. Tak samo jest z Małeckim, powoli Meliksonem czy Pareiko. I cała reszta.. Mieć takich 11 Małeckich czy Błaszczykowskich to minimum faza grupowa LM.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.04.2011 o godz. 18:10.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 13.04.2011, 18:46
Ja nie sądzę, żeby w którymkolwiek polskim klubie (wlączajac w to i nas) było aż 4-5 piłkarzy nadających się do pucharów europejskich. Przykro mi, zaden Rzezniczak, Kucharczyk czy inny Wojtkowiak, Cikos, Jirsak, Bunoza się do zadnych pucharow nie nadaja
Typowa manipulacja. Jak Cikos czy Wojtkowiak należą do wyróżniających się piłkarzy (a o takich aktualnie rozmawiamy) Wisły i Lecha, to nie mam więcej pytań. Małecki, Genkow, Kirm, Melikson, Jaliens, Pareiko...to są piłkarze gotowi do gry w Europie, a nie rezerwowy Bunoza.

Mimo wyskoku Lecha, to i tak cala nasza liga to kartoflisko, ktore przy pierwszym zderzeniu z byle jaka nawet pol-amatorska druzyna z Europy dostaje baty.
To już drugi ich "wyskok" w ciągu ostatnich trzech sezonów, byłby komplet wyskoków, gdyby dopisało im trochę szczęścia i pokonali Club Brugge po karnych. Wyskokiem to można nazwać jeden, góra dwa dobre mecze, a oni w LE zagrali ich zdecydowanie większą ilość. Juventus, Manchester City, Dnipro, Salzburg, wygrana z Bragą...coś dużo tych "wyskoków".

Pod względem zwycięstw są drugą drużyną tej ligi, ale rozumiem, że w naszym kraju mówi się tylko i wyłącznie o porażkach. Zajmują aktualnie miejsce gwarantujące udział w LE, więc nie wiem co jest śmiesznego w mówieniu o nich jako kandydatach do gry w europejskich pucharach...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.04.2011, 18:57
Oczywiście, że jest na rękę
Ja tylko czekam na kolejne piękne transfery Jóźwiaka i spółki za grube miliony ojro.

W lecie będzie pewnie znowu szczekanie w mediach o budowaniu hehe "Wieeełkiej Legii".
Tylko że teraz truskawki to jednak za mało. Po takim sezonie dodatkiem do karnetu powinien być kawior i szampan. Dużo szampana, bo gry Legii na trzeźwo nie da się oglądać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.04.2011, 19:06
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tylko że teraz truskawki to jednak za mało. Po takim sezonie dodatkiem do karnetu powinien być kawior i szampan. Dużo szampana, bo gry Legii na trzeźwo nie da się oglądać.
Szampan? Żeby bąbelki do głowy uderzyły i któraś łamaga znowu po meczu odebrała osobiście podziękowania?
Czemu nie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.04.2011, 19:19
Morale na wśród naszych balerinek bardzo wysokie. Zapowiada się wreszcie w sobotę długo oczekiwane pożegnanie Skorży.

Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Stary 13.04.2011, 19:26
Cytat:
Pod względem zwycięstw są drugą drużyną tej ligi, ale rozumiem, że w naszym kraju mówi się tylko i wyłącznie o porażkach. Zajmują aktualnie miejsce gwarantujące udział w LE, więc nie wiem co jest śmiesznego w mówieniu o nich jako kandydatach do gry w europejskich pucharach...
To tylko świadczy o poziomie ligi, ale poczekaj, poczekaj już niedługo. Będą kolejne mecze - będą kolejne łomoty. Wielka mi "druga" drużyna ligi z ujemnym bilansem bramkowym, którą leją wszyscy jak popadnie. Tylko na wiosnę Waszym pogromcą był już Bełchatów, był Śląsk, był Piech, ledwo, ledwo wywalczyliście remis z Cracovią i ledwo remis z Zagłębiem, zresztą dzięki oszustwie Kucharczyka. Swoje do powiedzenia mają nawet na Łazienkowskiej piłkarze z Dolcanu i nieważne, że w sparingu - sparing to też forma rywalizacji. W sobotę jedziecie do tej wielkiej drużyny na Bułgarską i ja spokojnie obstawiam u buka 1.

Jeżeli takie drużyny mają nas reprezentować w Europie, to będzie znowu wstyd. Niestety, ale w ostatnich latach potrafiliście w tych pucharach zawojować jedynie stadion w Wilnie
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 13.04.2011 o godz. 19:28.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.04.2011, 19:41
Jeżeli takie drużyny mają nas reprezentować w Europie, to będzie znowu wstyd. Niestety, ale w ostatnich latach potrafiliście w tych pucharach zawojować jedynie stadion w Wilnie
Doprawdy chwalebna wypowiedź. Nic tylko oprawić ją w ramkę i zawiesić nad łóżkiem. Na szczęście mamy Amikę, która będzie godnie reprezentować nas w pucharach. Upss zapomniałem, że w tym roku mogą się tam nie zakwalifikować...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.04.2011, 20:00
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Czekałem na to

Grał, tyle że z 10 innymi zawodnikami, a nie w pojedynkę.
Przypomnieć Ci przeciw komu grał Błaszczykowski w barwach Wisły? a no właśnie. Chłop jest ponad stan, ale reszta nie jest na tym samym poziomie. Tak samo jest z Małeckim, powoli Meliksonem czy Pareiko. I cała reszta.. Mieć takich 11 Małeckich czy Błaszczykowskich to minimum faza grupowa LM.
No, co Ty. Ćwierćfinał. Dwa razy
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.04.2011, 21:06
To tylko świadczy o poziomie ligi, ale poczekaj, poczekaj już niedługo. Będą kolejne mecze - będą kolejne łomoty. Wielka mi "druga" drużyna ligi z ujemnym bilansem bramkowym, którą leją wszyscy jak popadnie. Tylko na wiosnę Waszym pogromcą był już Bełchatów, był Śląsk, był Piech, ledwo, ledwo wywalczyliście remis z Cracovią i ledwo remis z Zagłębiem, zresztą dzięki oszustwie Kucharczyka. Swoje do powiedzenia mają nawet na Łazienkowskiej piłkarze z Dolcanu i nieważne, że w sparingu - sparing to też forma rywalizacji. W sobotę jedziecie do tej wielkiej drużyny na Bułgarską i ja spokojnie obstawiam u buka 1.

Widzę, że nie tylko Legia nie jest "Wielka". Za dużo wymagasz. Nie mierz wszystkich wrocławską miarą, nie od każdego "większy tylko Bóg"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów