The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 18:19
tomsts napisał(a):Wyświetl post
Hehe, ale to niewypał był :] a takich transferów bysmy nie chcieli.

Wracając do kwestii telebimów - uspokoił mnie powyższy 'wywiad'. Bałem się, że miasto wybierając najtansze zafunduje nam jakis badziew. Wygląda na to, że jednak będzie na wysokim poziomie.
Nam biednym pozostaje czekac az ustaną "obiektywne przeszkody" i prace wreszcie się skończą.
Nie sugeruję, że te telebimy to jakieś badziewie, ale co wg Ciebie miał powiedzieć gość z firmy, która wygrała przetarg? "Hej, zamontowaliśmy wam chiński szajs"
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.04.2011, 22:39
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
A w ogóle to w Castoramie też mają trawę koszoną w takie okręgi. Zerżnęli od nas ;/
Dzis jak bylem na ME to już mamy paski
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.04.2011, 23:05
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Nowy problem na stadionie

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...64fb3f1f,1,3,3
Armatki hukowe http://allegro.pl/guardian-2-odstras...553103881.html i po sprawie.
Jak im huknie pod dachem to im piora z dupy spadna
,
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.04.2011, 23:45
Dwa, trzy razy. Potem znowu wrócą. Uwierzcie mi, walczę z podobną szarańczą każdego roku.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.04.2011, 07:56
Miasto 11.05 chce przekazac Legii ostatnia trybunę. Wykonawca ten sam co u nas.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 12.04.2011, 07:59
No i budowę rok później zaczęli.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 12.04.2011, 08:01
Wykonawca ten sam ale inwestor inny.
Pamiętam jak pan prezydent M śmiał się z władz Warszawy, że otwierają tak hucznie nieukończony stadion.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.04.2011, 10:49
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
No i budowę rok później zaczęli.

No i cały czas grali u siebie.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.04.2011, 10:58
ale nie mieli obniżanej murawy
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 12.04.2011, 11:23. żal
Na legii i w gdańsku odbiory mają potrwać do 4 tygodni , a u nas się zaczęły 15 marca to wychodzi że powinny się skończyć w piątek, ale nie u nas takie rzeczy , poczekamy z 2 lata, budowa dróg dojścia idzie im w ślimaczym tempie, do tego na telebimy trzeba będzie przeznaczyć dwa tygodnie żeby je uruchomić , ale to dopiero jak miasto znajdzie na to kase , do tego ścianka przy wejściu głównym na zachodniej nadal nie otynkowana tylko same pustaki , żal mi, czy wisła nie potrafi na to wszystko zareagować czy co
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 12.04.2011, 11:42
Dziwne że tu i tu mają trwać tyle samo. Przecież na legii oddają tylko jedną trybunę a w gdańsku cztery pełne trybuny, z całym majdanem. Czyżby gdańszczanie mieli 4x lepszą wydajność niż warszawiacy i gadziliard razy większą niż krakowianie

E. Sorry, zawiesiłem sie ;D
Ostatnio edytowane przez wujekWojtek : 12.04.2011 o godz. 11:49.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.04.2011, 11:45
krakowiacy
Krakowianie, Krakowianie.

Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.04.2011, 11:52
E. Sorry, zawiesiłem sie ;D
na prawej czy lewej gałęzi?
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 12.04.2011, 13:17
Z pozytywnych wiadomości. Nie ma już niewybuchu na stadionie więc prace ruszyły z kopyta Podobno szary obłok unosi się na stadionem. Przerażonych tą informacją mogę uspokoić że to kurz i pióra gołębie unoszące się od biegających jak z piórkiem w d.u...e robotników
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.04.2011, 14:26
Mam pytanie, dlaczego ulica Reymana jest otwarta tylko w dniu meczu?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.04.2011, 14:52
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Z pozytywnych wiadomości. Nie ma już niewybuchu na stadionie więc prace ruszyły z kopyta Podobno szary obłok unosi się na stadionem. Przerażonych tą informacją mogę uspokoić że to kurz i pióra gołębie unoszące się od biegających jak z piórkiem w d.u...e robotników
Jeśli robotnicy biegają to napewno nie z powodu budowy, choć każdy z nas by chciał żeby tak było
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.04.2011, 15:30
Ja jestem skłonny uwierzyć w to tempo prac. Z pewnością chcą zamknąć definitywnie roboty przy Północnej, aby faktycznie trybuna na majowe mecze była już dostępna.
What's new?

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 12.04.2011, 16:57
Oczywiście nie będzie tak, ze jak robotnicy skończą na północnej to wtedy pognają na zachodnią żeby wspomóc tamtych
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.04.2011, 17:21
Robotnicy się śpieszą ? jasne

nie spotkaja ich żadne kary , pewnie maja płacone za dniówki ( choc teraz strzelam ) , dłużej robią dłużej mają robote nawet jeśli ich jakiś kierownik nad głową pogania

poza tym głównym dowodem na moje słowa jest praca na jedną zmianę na obecnej budowie , jeśli jest inaczej niech mnie ktos poprawi
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.04.2011, 17:54
Byłem dziś na obchodzie wokół stadionu i nie wiem czy naliczyłbym 30 osób na placu budowy. Chyba że brać pod uwagę szwędających się bez celu "cywili". Mają ciężką robotę, ale nie widać, żeby firmie się gdziekolwiek śpieszyło.

Cytat:
Kraków: Dlaczego nie działają telebimy przy Reymonta?

Wiszą nad trybunami już od lutego, a Wisła wciąż nie może korzystać z możliwości, jakie dają telebimy. Najwcześniej będą gotowe na przełomie kwietnia i maja. Dlaczego?

W ogłoszonym przez Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu przetargu na telebimy dla Stadionu Henryka Reymana zwyciężyła wrocławska firma Flexvision. Rozstrzygnięcie zapadło jeszcze w grudniu 2010, później wykonawca miał czas na opracowanie, dostawę i instalację ekranów. Pierwotnie termin ustalono na 15. lutego 2011, ale ostatecznie oba ekrany zawisły nad widownią stadionu 11 dni później.

Od tego czasu... nic się nie zmienia. Kibice obejrzeli wiosną już 3 mecze ligowe i na żadnym nie doczekali się uruchomienia ekranów. W piątek będzie tak samo – na mecz z GKS Bełchatów na pewno nie będą gotowe. Dlaczego?

Ja informuje Stadiony.net rzecznik inwestora, wrocławianie mieli opóźnienie. - "Ano dlatego, że [wykonawca – red.] spóźnił się z dokumentacją i uzgodnieniami dotyczącymi tras do centrum sterowania realizowanego przez generalnego wykonawcę" - opisuje Jacek Bartlewicz z ZIKiT. - "Realizacja telebimów na Stadionie Miejskim w Krakowie opóźnia się na skutek utrudnionego dostępu do dokumentacji stadionowej oraz dodatkowych uzgodnień z Głównym Wykonawcą stadionu, a także dostępem do placu budowy - wspomniana gotowość centrum sterowania" - odpowiada Wojciech Włodarski z Flexvision.

To jednak nie jedyny czynnik odpowiedzialny za opóźnienie. Drugim jest zapotrzebowanie na energię dla zasilenia telebimów. "Poza tym [...] okazało się, że wykonawca telebimów, który najpierw przedstawił zapotrzebowanie na energię zasilającą w wysokości mieszczącej się w całkowitym bilansie energii, skorygował to na wartość dwukrotnie wyższą, co zrodziło kolejny problem" - wyjaśnia Jacek Bartlewicz. Z perspektywy wykonawcy również ten problem wygląda jednak inaczej: - "Obecnie kończymy ustalać ostatnie kwestie zasilania telebimów, jednak fakt zwiększonego zapotrzebowania w energię elektryczną został zgłoszony w pierwszej połowie stycznia, czyli na krótko po przekazaniu pierwotnych warunków zasilania do naszej firmy" - poinformował Stadiony.net Wojciech Włodarski.

W jednym obaj rozmówcy są zgodni. Sytuacja wkrótce powinna zostać rozwiązana z korzyścią dla kibiców. Ze strony ZIKiT jest deklaracja, że centrum sterowania niezbędne dla działania ekranów jest już gotowe. Z kolei wykonawca zapewnia, że czeka na powrót na plac budowy. - "Deklarujemy, że od momentu ponownego udostępnienia frontu robót jesteśmy w stanie zakończyć nasze zadanie w przeciągu 2 tygodni. Telebimy na stadionie zostały zamontowane w drugiej połowie lutego. Cały osprzęt do obsługi wraz z oprogramowaniem został już zakupiony i czeka na możliwość montażu na stadionie" - zapewnia Włodarski.
http://stadiony.net/aktualnosci/2011..._przy_reymonta
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 12.04.2011, 18:05
Trzeba było bat wziać ze sobą i ich zagnać do roboty.

Ot cała polska myśl budownicza. Jak budujesz dom i nie przypilnujesz budowy to w 4 przypadkach na 3 cos Ci spieprzą, zrobią nie tak jak chciałeś, zrobią po swojemu bo tak lepiej, albo powiedzą że inaczej się nie dało...
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.04.2011, 18:49
Klub mi odpisał w sprawie pasków na stadionie
Cytat:
Witam,

Dziękujemy bardzo za projekty.

Pozdrawiamy
dział marketingu
jestem w szoku

Ciekawe czy istnieje jakakolwiek szansa by do 10 maja oddali północną.. 11 i 14 mają będą dwa cholernie ciężkie mecze.
Odpowiedz cytując
kasprzak11
Junior Member

Od: 04.2007

Stary 12.04.2011, 19:06
Prędzej uwierze w to że batman istnieje niż w to że do 11 czy 14 maja oddadzą choć jedna trybune dla kibiców już nawet nie mam nadziei że skończą do tych meczów zostaje mieć nadzieje że w pełni skończony stadion i dostępny w całości dla kibiców będzie na nowy sezon
Jesteśmy Dumą Tego Miasta
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.04.2011, 20:10
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, dlaczego ulica Reymana jest otwarta tylko w dniu meczu?
uzasadniaja to ze budowa nie zakonczona i bedzie przejezda w momencie oddania stadionu oczywiscie jest to idiotyzm.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.04.2011, 20:51
Dziś byłem pod stadionem, na jakimś ruchomym wyciągniku pewien Pan coś majstrował przy szybie.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.04.2011, 23:36
medyk napisał(a):Wyświetl post
uzasadniaja to ze budowa nie zakonczona i bedzie przejezda w momencie oddania stadionu oczywiscie jest to idiotyzm.
Nie wiem czy taki idiotyzm od razu. Ulica jest integralną częścią stadionu. Przynajmniej w projektach, przetargach i realizacji. Logiczne, że do czasu zakończenia budowy i odbiorów nie będzie użytkowana. NA żadną budowę Cię nie wpuszczą przed jej zakończeniem. Jak dla mnie to nie idiotyzm a logika. Inna sprawa, że ktoś musiał mieć nieźle narąbane w głowie, żeby połączyć budowę drogi z budową stadionu. Majstersztyk...

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 13.04.2011, 00:05
Ktoś musiał mieć nieźle narąbane w głowie, że budowę drogi dojścia do trybuny wschodniej połączył z budową trybuny zachodniej. Ale to nie tajemnica, że idioci budują ten stadion, co widać na każdym kroku.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.04.2011, 00:27
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy taki idiotyzm od razu. Ulica jest integralną częścią stadionu. Przynajmniej w projektach, przetargach i realizacji. Logiczne, że do czasu zakończenia budowy i odbiorów nie będzie użytkowana. NA żadną budowę Cię nie wpuszczą przed jej zakończeniem. Jak dla mnie to nie idiotyzm a logika. Inna sprawa, że ktoś musiał mieć nieźle narąbane w głowie, żeby połączyć budowę drogi z budową stadionu. Majstersztyk...
A w czasie meczu to juz nie jest teren budowy ?

Swoja droga, to pewnie PiotrG bedzie wiedzial, z czego wynika brak podwieszanego sufitu w trybunach za bramkami? O ile w poludniowej rozumiem bo dawno byla robiona, to przynajmniej na parterze mozna bylo zrobic? Kwestia kasy czy ograniczen? I to samo jesli chodzi o najwyzsze pietro Zachodniej? Ktos o tym chyba wspominal...

Ogolnie jak zrobia elewacje to i tak uwazam za mam lepsyz stadion od Legii, ale patrzac na ich wykonczenia w srodku m.in. Na pietrze Viposkim wszystko wylozone drewenem, a u nas dywanami... Widok ze Skyboxow przedni u nich, choc uwazam ze jakis komfort odzielenia i jak rowniez siedzenia to lepsze u nas...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 13.04.2011, 00:45
Kwestia projektu. Na trybunie południowej sufitu podwieszanego nie ma, a że to trybuny bliźniacze z innym tylko rozmieszczeniem pomieszczeń, to podwieszanego sufitu również nie zrobiono na północnej.
Za nisko tam na pewno nie jest, skoro w toaletach są sufity podwieszane, a brakuje ich tylko w hallach. Z sufitem podwieszanym wysokość hallu wynosiłaby 3,3m.
Ze zrobieniem ich w przyszłości nie powinno być problemów, ważne aby $ mieć.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.04.2011, 06:38
medyk napisał(a):Wyświetl post
Jak otworzą to zobaczysz dlaczego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów