The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 19:12
Drodzy Forumowicze: na temat Pajlica powiedziano dość. Zawodnik przeprosił oficjalnie kibiców, ma jeszcze podjąć jakieś działania które mają ten głupi wyskok nam zrekompensować. Temat uważam za zamknięty i proszę do niego nie wracać.

A już szczególnie nie odgrzewać "starych kotletów" - przypadków Surmy, Pawełka czy nawet Małeckiego.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.04.2011, 19:19
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Chryste, co on zrobił ? Dla mnie gość jest skreślony. Szkoda słów... Jak można swoją koszulkę kopać? Niech się pierdo*nie w ten zakuty niemiecki łeb!

Postawa Patryka mi się bardzo podoba. Chłopak wie, że zawalił i odpowiedzialność bierze na siebie, choć dla mnie winny jest Genkov, bo nie wykorzystał setki na 3:1.
Winny Genkov? Ten Genov co strzelił 2 bramki? Ten sam? To Mały nie strzelił karnego co jest praktycznie 200% sutuacją. To nie bramkarz obronił tego karnego tylko Mały w niego strzelił. Z bełchatowem tylko 3 punkty. Pozdrawiam
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.04.2011, 19:20
Tak sobie myślę, czy nie moglibyśmy wypożyczyć Garguły na pół roku. Połowa ekstraklasy wzięłaby go z pocałowaniem ręki. Jak znam politykę transferową to w najbliższym okienku dojdzie jeszcze jeden pomocnik albo nawet dwóch bo odejdzie Sivakow. Nowy klub przejąłby pewną część kontraktu Garguły a on by zagrał (w optymistycznym wariancie) 15 meczów i wrócił do nas w rytmie meczowym, chyba żeby złapał kontuzję. Ale tak czy srak półroczne wypożyczenie byłoby chyba najlepsze dla obydwu stron.

E. Idiotyzmem jest obwinianie tylko jednej osoby. Tak robią tylko skrajni ekstremiści.
Winnymi porażki, bo remis to de facto porażka są:

- Genkov - bo nie strzelił na 3:1
- Mały - bo nie strzelił karnego
- Wilk - bo nie strzelił sytuacji pod koniec
- Kirm - bo nie strzelił w dobrej sytuacji
- Fatalna obrona
- Fatalna postawa całej druzyny po osłabieniu
- Sobol - bo osłabił drużynę
- Wilk - bo strzelił swojaka (to że Wilk pojawił się 2x w tej wyliczance nie ma znaczenia)
- Maskaant - bo zrobił wg mnie i części użytkowników fatalne zmiany
- Łobo - bo podał do przeciwnika zamiast szanować piłkę
- Pareiko bo powiedział Wilkowi żeby wyszedł z muru
- Wiatr, wilgotność, nawierzchnia i słońce w oczy

Dopiero wszystkie czynniki zebrane w kupę są winne porażki. A gadka Małeckiego że bierze winę na siebie to taki dobry PR ;p
To jak przyczyny katastrofy Tupolewa. Nie jeden czynnik zawalił ale kilka/kilkanaście i dlatego doszło do katastrofy.
Ostatnio edytowane przez wujekWojtek : 11.04.2011 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.04.2011, 19:27
Mnie martwi przede wszystkim jedna sprawa a mianowicie Riosa!
Gość strzela bramki w młodej i chyba jest w dobrej formie a na zmiane wchodzi Lobodziński.
Już pomijam fakt że przez jego strate piłki straciliśmy druga bramkę ale nosz k...a niech mi ktoś
odpowie na pytanie czy da sie być w słabszej formie niz Lobo?...według mnie nie
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez sergio : 11.04.2011 o godz. 19:27.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.04.2011, 20:18
Problem Łobo zostanie wkrótce rozwiązany.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.04.2011, 20:26
sergio napisał(a):Wyświetl post
Mnie martwi przede wszystkim jedna sprawa a mianowicie Riosa!
Gość strzela bramki w młodej i chyba jest w dobrej formie a na zmiane wchodzi Lobodziński.
Już pomijam fakt że przez jego strate piłki straciliśmy druga bramkę ale nosz k...a niech mi ktoś
odpowie na pytanie czy da sie być w słabszej formie niz Lobo?...według mnie nie
Jedynym rozsądnym powodem tego, że Łobo wchodzi na końcówki kosztem Riosa jest chęć znalezienia klubu któremu się 'spodoba' Łobo po jakimś wejściu, bramce, czymkolwiek. Jednocześnie zbijanie ceny za jaką można by wykupić Riosa z jego obecnego klubu.

Ciekawe ile w tym prawdy, bo nie wierzę że Andy nie gra dlatego że jest słabszy od innych piłkarzy. Argentyński 'Mały' musi zostać!
Powód: lapsus prezydencki :]
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 11.04.2011 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 11.04.2011, 20:39
WieRZę - jak Wiara

Swoją drogą. Ciekawe czy Andy będzie chciał tu zostać skoro przez rok nie dostał szansy? Może będzie wolał pójść gdzie indziej Też nie rozumiem czemu nie dostaje szans ;/ To zbijanie ceny jest strasznie bezsensu, ale jest jedynym wyjasnieniem ;/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.04.2011, 20:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jeśli przyznał się do sprzedania meczu ("dobrowolnie poddaje się karze"), to kontrakt można rozwiązać w każdej chwili.

I moim zdaniem trzeba to zrobić.
Jestem pewien, że w klubie myślą tak samo przynajmniej od dwóch lat Jedyne czego nam trzeba, to jakiś pretekst.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 11.04.2011, 20:40
Pytania na szybko:

1) Cos mi sie obilo o uszy, ze podobno jakis Wislak rzucil koszulke do kibicow Korony, prawda to ? Jezeli tak to kto ? (nie chodzi o sytuacje z Paljicem)
2) Rozkminil ktos co powiedzial korzym do Maora ze Sobolowi taki agresor sie wlaczyl ?
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.04.2011, 20:49
Wojtka dzialanie z premedytacja... nie do wybaczenia.. ZeGnamy.
Dragana dzialanie w zlosci,chlop widac daje z siebie co moze w kazdym meczu. widac jeden z ambitniejszych chlopakow w Wisle.A Wy go bluzgacie bo sie wqrwil ze traci to na czym mu zalezy czyli zwyciestwo.jak czytam posty takich idiotow jak Blaszczu16 to mi sie slabo robi. Widac zycie Cie jeszcze nie wiele nauczylo.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.04.2011, 20:53
mic napisał(a):Wyświetl post
Pytania na szybko:

2) Rozkminil ktos co powiedzial korzym do Maora ze Sobolowi taki agresor sie wlaczyl ?
Wydaje mi się, że nietrudno zgadnąć, znając głębię intelektu Macieja Korzyma. A biorąc po uwagę jego wyjątkowy debilizm i agresję we wszystkim, stawiam na coś z napletem.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.04.2011, 20:54
glazik napisał(a):Wyświetl post
Wojtka dzialanie z premedytacja... nie do wybaczenia.. ZeGnamy.
Dragana dzialanie w zlosci,chlop widac daje z siebie co moze w kazdym meczu. widac jeden z ambitniejszych chlopakow w Wisle.A Wy go bluzgacie bo sie wqrwil ze traci to na czym mu zalezy czyli zwyciestwo.jak czytam posty takich idiotow jak Blaszczu16 to mi sie slabo robi. Widac zycie Cie jeszcze nie wiele nauczylo.
Popieram zdanie kolegi. Jeśli o mnie chodzi to chciałbym aby każdy wkładał tyle serca do gry co Dragan. Chłopak się stara a to że kopną w ziemię( przy okazji w koszulkę) to tylko pokaz sportowej złości. Dla tych którym to się nie podoba to weźcie chociaż pod uwagę fakt że przeprosił( jak dla mnie nawet nie musiał).
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2011, 21:01
Bramka Riosa na 5-0 - piękna sprawa, wydyndał obrońców jak chciał
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.04.2011, 21:10
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
WieRZę - jak Wiara

Swoją drogą. Ciekawe czy Andy będzie chciał tu zostać skoro przez rok nie dostał szansy? Może będzie wolał pójść gdzie indziej Też nie rozumiem czemu nie dostaje szans ;/ To zbijanie ceny jest strasznie bezsensu, ale jest jedynym wyjasnieniem ;/
Przez cały sezon (liga + puchar) grał w 15 meczach, z czego w 8 wychodził w pierwszej jedenastce, strzelił bramek zero (słownie ZERO!) Co to znaczy że nie dostał szansy?

I jeszcze co do tych bramek w ME, fajnie że strzela ale tam to nawet Łobo strzela, poza tym jak oglądałem skrót to w tej Koronie to jacyś gimnazjaliści chyba grają, (którym daleko do przeciętnych rosłych obrońców z ekstraklasy), więc się nie dziwcie że robił ich jak chciał. Nie żebym jakoś deprecjonował te jego gole, fajnie że gdziekolwiek cos strzela, natomiast za bardzo to bym się tym nie podniecał.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.04.2011, 21:14
Znów się sprawdza stara prawda "ciszej jedziesz, dalej zajedziesz". Wychodzi na to, że lepiej być cichym mega lamusem, który wszystko zlewa jak (moim zdaniem) Garguła, niż gościem, który zajebiście przeżywa porażkę drużyny. Do Garguły nikt nie ma pretensji, nikt mu głośno nie życzył pobicia.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 11.04.2011, 21:51
martonas napisał(a):Wyświetl post
Przez cały sezon (liga + puchar) grał w 15 meczach, z czego w 8 wychodził w pierwszej jedenastce, strzelił bramek zero (słownie ZERO!) Co to znaczy że nie dostał szansy?

I jeszcze co do tych bramek w ME, fajnie że strzela ale tam to nawet Łobo strzela, poza tym jak oglądałem skrót to w tej Koronie to jacyś gimnazjaliści chyba grają, (którym daleko do przeciętnych rosłych obrońców z ekstraklasy), więc się nie dziwcie że robił ich jak chciał. Nie żebym jakoś deprecjonował te jego gole, fajnie że gdziekolwiek cos strzela, natomiast za bardzo to bym się tym nie podniecał.

Już to komuś wyjaśniałem na tym forum. W tych meczach na początku jesieni zagrał dobre mecze. Zaliczył dwie asysty i raz po jego strzale ktoś dobił piłkę. Jakoś na początku wszyscy się zachwycali jego techniką i co? Nie wmówisz mi że Jirsak/Łobodziński jest od niego na tyle lepszy żeby nie dawać mu teraz szans. Dodatkowo teraz Mały nie może grać więc szansa jest wykorzystać Andiego. 7 bramek w dwóch meczach ME to też jest coś. Mimo beznadziejnego rywala.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 11.04.2011, 22:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewien, że w klubie myślą tak samo przynajmniej od dwóch lat Jedyne czego nam trzeba, to jakiś pretekst.
No to go mamy. Na co czekamy?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 11.04.2011, 22:13
Gdyby każdy gracz Wisły wkładał tyle serca do gry co Dragan, to mistrzostwo mielibyśmy już w kieszeni. I czekali na rewanż z Lechem w PP. Nikt z was nie zrobił w życiu jakieś głupoty, której potem żałował? Nawet bardzo dużej głupoty? I w związku z tym co, ludzie nigdy nam nie wybaczali?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.04.2011, 22:22
Powtórzę, bo chyba nie wszyscy zauważyli:

Cytat:
Drodzy Forumowicze: na temat Pajlica powiedziano dość. Zawodnik przeprosił oficjalnie kibiców, ma jeszcze podjąć jakieś działania które mają ten głupi wyskok nam zrekompensować. Temat uważam za zamknięty i proszę do niego nie wracać.
I od siebie - ile ....a można no? Skupcie się lepiej na "naszym" drukarzu i typujcie kiedy wyleci, a nie dalej tamten temat męczycie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.04.2011, 22:56
flamengista napisał(a):Wyświetl post
No to go mamy. Na co czekamy?
Na koniec sezonu? W tej chwili nasza ławka to rozpacz, bo Łobo jest pierwszym wchodzącym na zmianę czy to na prawą pomoc, czy na obronę (!!).

Poza tym - poczekają pewnie na ogłoszenie wyroku, albo przynajmniej oficjalne potwierdzenie. Już raz wszyscy mieliśmy nadzieję i wyszło w końcu, że podczas gdy całe Zagłębie kupowało mecz, to Łobo jako jedyny myślał, że kasa idzie na biedne dzieci w Albanii. Po tym procesie to aż chciałem go zgłosić jako wizytówkę akcji "niepełnosprawni intelektualnie, pełnosprawni w pracy". Skoro więc takie wały przechodzą, to trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo wyjdzie, że znowu Wojtek głupa przypali i wszystko zostanie po staremu.

Grzadq napisał(a):Wyświetl post
I od siebie - ile ....a można no? Skupcie się lepiej na "naszym" drukarzu i typujcie kiedy wyleci, a nie dalej tamten temat męczycie.
Wszyscy rozgarnięci już się w temacie wypowiedzieli, trzeba jednak dać szansę tym z opóźnionym zapłonem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 11.04.2011, 23:27
Na koniec sezonu? W tej chwili nasza ławka to rozpacz, bo Łobo jest pierwszym wchodzącym na zmianę czy to na prawą pomoc, czy na obronę (!!).
wolfy,

Nie, i jeszcze raz nie.

Powiem Ci szczerze ze tego drukarza nie chce wiecej widziec w koszulce Wisly nawet gdyby z lawki mieli wchodzic juniorzy albo kaleka o kulach. Jestem przekonany ze jak wejdzie junior to umiejetnosci duzo mniejszych miec nie bedzie a bedzie mial cos czego Wojciech L. nie ma: serce do walki, do sportowej walki.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.04.2011, 23:40
RAF napisał(a):Wyświetl post
wolfy,

Nie, i jeszcze raz nie.

Powiem Ci szczerze ze tego drukarza nie chce wiecej widziec w koszulce Wisly nawet gdyby z lawki mieli wchodzic juniorzy albo kaleka o kulach. Jestem przekonany ze jak wejdzie junior to umiejetnosci duzo mniejszych miec nie bedzie a bedzie mial cos czego Wojciech L. nie ma: serce do walki, do sportowej walki.
Och, ależ ja też bym wolał obejrzeć Burligę na jego nominalnej pozycji. I sądzę, że wiele gorzej niż z Łobodzińskim w składzie by nie było. Ale tyle ja, trener ma jak widać inne zdanie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 11.04.2011, 23:43
Och, ależ ja też bym wolał obejrzeć Burligę na jego nominalnej pozycji. I sądzę, że wiele gorzej niż z Łobodzińskim w składzie by nie było. Ale tyle ja, trener ma jak widać inne zdanie.
W sytuacji takiej ze wplynal akt oskarzenia, Wojciech L. wnioskuje o dobrowolne poddanie sie karze co de facto jest przyzniem sie do winy, Robert Maaskant nie bedzie korzystal z uslug tego pilkarza. Bo i pilkarz i jego uslugi sa watpliwej jakosci.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.04.2011, 00:02
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Gdyby każdy gracz Wisły wkładał tyle serca do gry co Dragan, to mistrzostwo mielibyśmy już w kieszeni. I czekali na rewanż z Lechem w PP. Nikt z was nie zrobił w życiu jakieś głupoty, której potem żałował? Nawet bardzo dużej głupoty? I w związku z tym co, ludzie nigdy nam nie wybaczali?
No może niektórzy wolą zawodnika ,który po przegraniu meczu schodząc do szatni myśli o tym ,który lokal wieczorem odwiedzić?
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.04.2011, 07:29
Godzina 8:27... jeśli Klub zaczyna pracę od 9 to mają jeszcze usprawiedliwienie ... jeśli zaś od dwudziestu siedmiu już minut pracują to mam nadzieję, że po prostu mają problem z wstawieniem na oficjalnej stronie komentarza o treści:

Wojciech Ł. z dniem 12 kwietnia 2011r. został wypierd***** dyscyplinarnie z Wisły Kraków.

Mają jeszcze pół godziny, żeby ująć to bardziej elokwentnie bo jeśli nie to się kompromitujemy.

Edyta:

Już wiemy że Łobokop sobie u nas jednak przynajmniej posiedzi na ławce. Tłumaczenie Basałaja i Ochalika jest tak żenujące jakiego jeszcze nigdy dotąd nie słyszałem. Jeśli Pan prezes nie rozumie co powiedział to już spieszę tłumaczyć:

Twierdzicie iż Wojciech Ł. formalnie nie został oskarżony i nie w waszej gestii jest go osądzać, jednocześnie macie świadomość że jego nazwisko występuje, przewija się też w innych postępowaniach. Jednym słowem obrazowo to ujmując, czekacie aż granat wrzucony do szamba eksploduje i unurza w gównie cały Klub ;|.

Apeluję do sumienia włodarzy, zawieście go choć w prawach zawodnika ...
Powód: Dopływ informacji
Ostatnio edytowane przez Greeg : 12.04.2011 o godz. 07:39.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.04.2011, 07:32
Cytat:
Co z Wojciechem Ł.?

W aktach prokuratury przesłanych do sądu występują personalia jeszcze jednego piłkarza z Krakowa. To Wojciech Ł., który przeszedł z Zagłębia Lubin do Wisły. - Zawodnik rozmawiał z prezesem Basałajem, a klub konsultował się z prawnikami. Sytuacja zawodnika od kilku miesięcy jest nam znana i na dzisiaj się nie zmieniła, bo nie ma go w gronie oskarżonych. Klub nie będzie go sam osądzał - mówi Adrian Ochalik, rzecznik prasowy Wisły SA.

Na razie Wojciech Ł. nie znalazł się wśród oskarżonych, gdyż - jak poinformował nas jeden ze śledczych - jego nazwisko występuje także w innych postępowaniach, które jeszcze nie zostały zakończone.
źródło dziennik polski

Tyle zrobią co w przypadku Piechniczka. W piątek wojtuś będzie po boisku pewnie gonił i wszystko fajnie.
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Stary 12.04.2011, 07:42
Kurde, wyroku jeszcze nie ma, a Wy już osądzacie. Akt oskarżenia nie jest podstawą do wywalenia dyscyplinarnego zawodnika. A gdyby się okazało w trakcie postępowania, że jednak niewinny (w co osobiście nie wierzę) i rozwiązanie umowy (zawieszenie) było bezpodstawne, to co? Ci, co tak chętnie Wojtka wywalają z klubu nie poniosą za to odpowiedzialności, wyłącznie zarząd i klub jako SSA.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.04.2011, 07:53
Wszyscy mieli jaja i się przyznali, tylko Wojtuś się osrał , to pokazuje jakim jest człowiekiem bez honoru.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.04.2011, 07:54
To nie jest tak, że można wy..do.lić piłkarza o tak sobie. Umowa jest umową i piłkarz jeśli uważa że klub postąpił niezgodnie z prawem może wystąpić na drogę sądową.

Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że wczoraj w różnych serwisach wcale nie pojawiało się nazwisko Wojciecha Ł. Jedyne źródło to pilkarskamafia.blogspot.com.

Tak, że panowie spokojnie. Tak jak pisze Dziennik Polski jak na razie w sprawie Wojciech Ł nic się nie zmieniło. Więc jeśli dotąd klub nie podziękował panu Ł to i teraz nie ma podstaw by to zrobić.

Strona Piłkarskamafia wrzuciła do artykułu wszystkich zawodników, którzy w tym brali/mogli brać udział, ale to jest błąd. W sprawie Wojciecha Ł nic jak na razie się nie dzieje.
Możemy go nie lubić, ale trzymajmy się faktów.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 12.04.2011, 08:10
ypeeh napisał(a):Wyświetl post
Kurde, wyroku jeszcze nie ma, a Wy już osądzacie. Akt oskarżenia nie jest podstawą do wywalenia dyscyplinarnego zawodnika. A gdyby się okazało w trakcie postępowania, że jednak niewinny (w co osobiście nie wierzę) i rozwiązanie umowy (zawieszenie) było bezpodstawne, to co? Ci, co tak chętnie Wojtka wywalają z klubu nie poniosą za to odpowiedzialności, wyłącznie zarząd i klub jako SSA.
Sytuacja jednak była trochę inna. Dwa niezależne źródła (weszło i pilkarskamafia.blogspot.com) podawały, że jednak Wojtek Ł. znalazł się wśród oskarżonych, co więcej - przyznał się i proponował dobrowolnie poddać się karze. To znacznie więcej niż zwykły akt oskarżenia, w przypadku którego obowiązuje zasada domniemania niewinności. Skoro ktoś sam się przyznaje do przestępstwa, to sprawa jest jasna.

Dzisiaj DP podaje, że nasz zawodnik nie został formalnie o nic oskarżony. Więc niestety klub ma związane ręce. Nic więcej poza tym oświadczeniem nie da się zrobić.

Zawodnika można by dyscyplinarnie wyrzucić tylko wtedy, jeśli już w przed rozpoczęciem rozprawy będzie informacja, że złożył zeznania i przyznał się do winy. A i to jest trochę ryzykowne - formalnie najlepiej złożyć stosowny wniosek w Wydziale Dyscypliny PZPN. Tak zrobi Filipiak, a cokolwiek by o nim nie powiedzieć, on liczyć pieniądze umie.

Wszystko pokręcili dziennikarze powołujący się na ten tekst:

http://pilkarskamafia.blogspot.com/

Cytat:
Oskarżonych zostało 6 byłych i obecnych reprezentantów Polski, dwóch kolejnych zostanie jeszcze oskarżonych.
Policzmy: Łukasz P. (15 meczy w kadrze), Maciej I. (10), Łukasz M. (5), Michał S. (3), Paweł D., (1), Tomasz M. (1). Jest sześciu - głównie byłych i incydentalnych, ale jednak reprezentantów.

Pozostali dwaj, którzy wg. portalu "jeszcze zostaną oskarżeni" to nasz Wojciech Ł. (23 mecze w kadrze) oraz Grzegorz B. z Zagłębia (2 mecze - kiedyś się nim interesowaliśmy).
Ostatnio edytowane przez flamengista : 12.04.2011 o godz. 08:19.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów