The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 13:56
Cytat:
Przyzwoicie to wygląda Vrdoljak i Rzeźniczak
dobrze Kucharczyk(piłkarsko-poza robieniem z siebie pajaca) i Hubnik
reszta to sa biegajacae koszulki
Kucharczyk robi z siebie pajaca? :| Kiedy? Chyba, że nawiązujesz do tego nura z Zagłębiem, kiedy mówił, że będzie musiał obejrzeć powtórki, czy był faul, czy nie. Ogólnie chłopak mało się udziela raczej i rzadko kiedy cokolwiek komentuje. Pajaca robi z siebie paru innych jełopów, Kucharczyk póki co jest z grubsza "czysty".

Kucharczyk, Hubnik, Vrdoljak, Rzeźniczak, przed kontuzją Kiełbowicz, ostatnio Wawrzyniak nieco solidniej, Radović w kratkę ale też biegającą koszulką nie jest. Do tego w mojej ocenie solidnie się zdarza Borysiukowi. Nie mamy drugiego skrzydłowego i to jest ból, ale ogólnie od pomocy w górę wygląda to jako tako. Natomiast stoperzy grają paralitycznie, a za bramkarzy mamy sabotażystów.

Najgorsze w nich wszystkich jest to, że stracą bramkę i schodzą z boiska, chociaż mecz jeszcze trwa. Tak fatalnie reagującej drużyny, to ja już dawno nie widziałem... Bo ogólnie, to większość z nich jest solidnymi piłkarzami i pod względem umiejętności nie mają się czego wstydzić.
Legionista
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.04.2011, 13:59
Oczywiscie tym nurkowaniem
to jest nie pierwszy i nie drugi raz jak sie kładzie w polu karnym
tylko i aż o to mi chodzi, po prostu nienawidze takiego taniego aktorstwa

A o naszych stoperach sie wole nie wypowiadać, szczególnie o tym co gra ostatnio Chavez, bo o swoich pewnych rzeczy pisać nie wypada

szprotson - tak, też mi sie to nie podoba. Po meczu w Bytomiu byłem bardziej zniesmaczony remisem po takim karnym niz strata punktów
natomiast oglądając 2 ostanie mecze Legii zaczynam kojarzyć Kucharczyka z notorycznego szukania okazji do nura, mimo iz to krzywdzace dla niego
bo jak na swój wiek gra b.dobrze i momentami przypomina młodego Błaszczykowskiego
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 11.04.2011 o godz. 14:10.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 11.04.2011, 14:06
Cytat:
Oczywiscie tym nurkowaniem
to jest nie pierwszy i nie drugi raz jak sie kładzie w polu karnym
tylko i aż o to mi chodzi, po prostu nienawidze takiego taniego aktorstwa

A o naszych stoperach sie wole nie wypowiadać, szczególnie o tym co gra ostatnio Chavez, bo o swoich pewnych rzeczy pisać nie wypada
Też nie przepadam za nurkowaniem, ale Kucharczyk akurat swoją grą w polu przyćmiewa te kilka nurków, które mu się zdarzyło zrobić (chociaż żeby ich było jakoś szczególnie dużo, to też nie kojarzę... była żółta ostatnio za symulowanie, ale to w zasadzie tyle...). W akcji z Zagłębiem nie byłoby żadnego karnego, gdyby jakimś sobie tylko znanym sposobem nie wyrwał (na leżąco) piłki obrońcy i nie przebiegł potem między nimi jak między tyczkami.

Co innego Radović swego czasu, który nurkowaniem ukrywał po prostu fatalne braki formy i kiepską grę.
Legionista
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.04.2011, 14:29
... - Rzeźniczak, ..., ..., ... - Radovic, Vrdoljak, ..., ... - Hubnik, Kucharczyk

Tak w chwili obecnej wygląda Legia pod kątem europejskich pucharów. W słabiutkiej formie są Choto z Astizem, od biedy na grę w lidze polskiej można by było do tego składu dodać Borysiuka i Wawrzyniaka. Ale ten pierwszy zazwyczaj dubluje się z Vrdoljakiem i żeby Legia mogła grać środkiem Ivica-Ariel przy ustawieniu 4-4-2, to lewy pomocnik i lewy obrońca musieliby być co najmniej na poziomie Hubnika czy Vrdoljaka.

Dla mnie osobiście zagadką jest, czemu Skorża na siłę trzyma się tego 4-2-3-1, mając w ataku dwójkę Hubnik - Kucharczyk i na siłę przesuwa Kucharczyka na skrzydło, gdzie traci on połowę swojej wartości. Generalnie w wielu przypadkach widzę, że to 4-2-3-1 które z reguły powinno być zabezpieczeniem defensywy (dwójka defensywnych pomocników) jest swojego rodzaju "alibi na defensywę" dla tej trójki ofensywnych pomocników, którzy - co przykład Legii idealnie pokazuje - w grze defensywnej pełnią rolę prawie że napastników.

Przez to tworzą się w ustawieniu Legii takie dziury, a piłkarze wyglądają na porozrzucanych po całym boisku, przeciwnikom natomiast łatwo jest się przedostawać skrzydłami, prostymi środkami w kierunku pola karnego rywali. I to samo się tyczy ofensywy - dwójka defensywnych pomocników nie ma z kim rozegrać piłki, bo ofensywna trójka wychodzi zbyt głęboko, nawet na tyle głęboko, że podłączający się na skrzydłach boczni obrońcy są zbyt daleko od tej trójki żeby rozegrać z nimi piłkę i w ten sposób piłka krąży po błędnym kole "środek obrony -> defensywny pomocnik -> boki pomocy", aż ktoś ją wypieprzy daleko przed siebie.

Dlatego myślę, że dla Legii (i nie tylko) lepszym rozwiązaniem byłoby ustawienie 4-4-2. To ustawienie nie ma żadnych "krzywizn" w linii pomocy, pomoc (tak jak każda formacja w tej taktyce) jest ustawiona w linii i łatwiej jest się przesuwać w obronie i ataku całym formacjom, łatwiej jest zawodnikom przy takim ustawieniu trzymać bliskie odległości pomiędzy liniami obrony, pomocy i ataku, ustawić pressing. Szczególnie, że Hubnik i Kucharczyk to zawodnicy, którzy są w stanie pracować w defensywie i harować w ataku, są to piłkarze o takim stylu gry, że jeden na drugiego mógłby pracować, ustawiać pressing i przejmować szybko piłkę z szybkim przemieszczeniem się w stronę bramki. Obaj też potrafią grać na całej szerokości boiska, a nie tylko pod bramką przeciwnika.

Do tego Legia ma predyspozycje, Radovic, Vrdoljak, Kucharczyk, Hubnik a nawet Rybus to są zawodnicy, którzy w takiej grze czują się jak ryby w wodzie, co pokazali choćby z Polonią Warszawa wiosną. Do 4-2-3-1 potrzeba mieć zawodników o bardzo dobrej technice, trzeba stosować dużo ruchu w grze, gry bez piłki, bo w tym ustawieniu gra się standardowo atakiem pozycyjnym.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 11.04.2011 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.04.2011, 15:05
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Też nie przepadam za nurkowaniem, ale Kucharczyk akurat swoją grą w polu przyćmiewa te kilka nurków, które mu się zdarzyło zrobić
Raczej te kilka nurków skutecznie przyćmiewa to co prezentuje na boisku.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.04.2011, 16:11
Można listę tych nurków, bo mam wrażenie, że ktoś mu chce dorobić gębę Radovica.. Stop histerii.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.04.2011, 16:14
Trzeba byc na prawde slabym arbitrem, zeby takiego karnego podyktowac.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.04.2011, 16:16
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Trzeba byc na prawde slabym arbitrem, zeby takiego karnego podyktowac.
widzialem slabszych na MŚ,ME czy innych mega imprezach.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.04.2011, 16:48
Panowie jak sprawa wygląda z białoczerwonymi w odniesieniu do sprzedaży meczu przez ich piłkarzyków? Grożą im ujemne punkty/degradacja, czy konsekwencje poniosą tylko piłkarze ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
jkw
Member

Od: 01.2010

Stary 11.04.2011, 18:04
Pewnie kara finansowo bo sprzedali mecz jeden(na razie), a nie kupowali.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.04.2011, 18:41
Janas za Bakero?

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...rybunach_.html

Najlepsze jest, że w tym samym czasie Bakero oglądał Spasa Delewa, którym ponoć i my byliśmy zainteresowani. Cena - okazyjna. 1 mln €.

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...apastnika.html

I jeszcze jedna ciekawostka... Środowisko GW chyba jednak Legii nie lubi. Doczepili się (słusznie) w sprawie Starucha i za nic nie chcą odpuścić. Teraz nawołują sponsorów do odejścia, co jest już zabawne. Szczególnie, że są potencjalnym konkurentem Legii w walce o ew. reklamodawców

http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,...rzy_Legii.html

Czyli: ilu piłkarzy musi dostać w twarz, by reklamodawcy odeszli z Legii i przyszli do nas?

Do szczęścia Agorze brakuje własnego klubu piłkarskiego.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.04.2011, 18:43
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tfu !

Kolejny żydowski klub w ekstraklasie ? nie zdzierżyłbym tego
Już wyobrażam sobie kulturalnych kibiców na takim stadionie
Odpowiedz cytując
ubi_es
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.04.2011, 18:45
Jejku, Jagiellonia wreszcie wygrała z przedostatnią w tabeli Arką - i już niektórzy liczą, ile mają do nas straty. Jaga może i ma łatwiejszy terminarz, ale gra też średnio. W dodatku w tej lidze każdy jest w stanie wygrać z każdym.
My nie zagralismy srednio, my zagralismy ponizej jakiegolowiek poziomu. Nie jestem typem kibica ktory latwo wpada w panike, ale to co widzialem w niedziele to byla megapadaka, niepodobna do niczego.
Oczywiscie, w naszym przypadku "cel uswiecal srodki". Po dwoch dobrych (moim zdaniem) meczach z Lechem i Wisla i 0pkt i bramkach 0:4, potrzebowalismy wygrac za wszelka cene.
Podsumowaniem niech bedzie, ze po koncowym gwizdku, moje pierwsze slowa i slowa kolegow byly identyczne: "utrzymalismy sie".

Moje przepowiednie na sezon sa takie: Wisla straci jeszcze bardzo duzo punktow, ale nikt jej nie dogoni. Wszyscy beda do konca tracic rowno. Jaga ma szanse na 2gie miejsce, ale musi zaczac grac znacznie lepiej.
Wisla nie zakwalfikuje sie do LM, ma 50% szans na awans do grup pucharu UEFA. Pod warunkiem, ze dostanie go z urzedu za odpadniecie w 4tej rundzie eliminacji LM.

Tyl tabeli mnie od niedzieli mnie nie interesuje.
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 11.04.2011, 18:56
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Tfu !

Kolejny żydowski klub w ekstraklasie ? nie zdzierżyłbym tego
Już wyobrażam sobie kulturalnych kibiców na takim stadionie
E tam żydowski. Klub miałby zapewniony pluralizm etniczno-seksualno-światopoglądowy. W składzie graliby Eskimosi, Afrykańczycy, Latynosi, Arabowie, Żydzi i Azjaci. Minimum 50% udział mniejszości skesualnych - nie tylko homoseksualistów, ale także bi i trans i filatelistów. Co najmniej jeden zawodnik musiałby też być lesbijką.

Dosyć wyśrubowane kryteria, ciężko byłoby im działać na rynku transferowym.

Za to w kwestii kibiców byłoby łatwo. Selekcja na wejściu, bez książki Huelle czy Dehnela oraz fryzury a'la Szczuka byłoby się bez szans. Mile widziane obcisłe skórzane spodnie wycięte we właściwych miejscach oraz pawie piórko zadziornie wsadzone, niczym palec Arboledy w wiadome miejsce. Zamiast lóż darkroomy.

Mam dalej wymieniać?

Z pewnością liga byłaby ciekawsza, również dlatego że z uwagi na konieczność zapewnienia mniejszościom reprezentacji w sporcie spadek tej drużyny byłby niemożliwy.

Ubi_es:

zdaję sobie sprawę, że była to padaka pod względem sportowym, ale też wyraz mądrości Probierza. Rozumie, że ładna gra nie przynosi punktów a Jaga ma indywidualności. Więc taktyka "na Zielińskiego" - gramy na zero z tyłu, a może coś wpadnie z przodu. Może to przynieść efekty punktowe, choć raczej nie mistrzostwo.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 11.04.2011 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.04.2011, 19:33

I jeszcze jedna ciekawostka... Środowisko GW chyba jednak Legii nie lubi. Doczepili się (słusznie) w sprawie Starucha i za nic nie chcą odpuścić. Teraz nawołują sponsorów do odejścia, co jest już zabawne. Szczególnie, że są potencjalnym konkurentem Legii w walce o ew. reklamodawców

http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,...rzy_Legii.html

Czyli: ilu piłkarzy musi dostać w twarz, by reklamodawcy odeszli z Legii i przyszli do nas?

Oni nie tylko dzwonią do sponsorów, ale nawet do domów dziecka, z którymi współpracuje SKLW...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.04.2011, 19:47
Bo kibic to wali w ryj, pali race, pije piwo, lzy kogo popadnie. Kibic nie pomaga domom dziecka, nie zbiera pieniedzy na paczki swiateczne, nie zaprasza dzieci na stadion, nie pomaga niepelnosprawnym, nie zbiera pieniedzy na polski klub na Ukrainie.

GW wielu stawia obok Faktu, tyle ze Fakt ma przynajmniej smieszne teksty, GW tylko zalosne.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.04.2011, 20:08
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Można listę tych nurków, bo mam wrażenie, że ktoś mu chce dorobić gębę Radovica.. Stop histerii.
W derbach Warszawy zaraz na poczatku meczu zrobil nura na tyle przekonywujaco, iz Wieszczycki dopiero po powtorkach przyznal, ze zdarzenie jakie poczatkowo uznal za faul, bylo czystym aktorstwem. Wszystko dzialo sie przed polem karnym i moze dlatego szybciej ulecialo z pamieci. Ale z rzutu wolnego tez przeciez mozna zdobyc bramke.
I dalbym sobie glowe uciac, ze gdzies po drodze byl jeszcze trzeci ewidenty nur, jednakze sytuacji skojarzyc za cholere nie moge. Moze komus innemu sie uda.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.04.2011, 20:15
E tam żydowski. Klub miałby zapewniony pluralizm etniczno-seksualno-światopoglądowy. W składzie graliby Eskimosi, Afrykańczycy, Latynosi, Arabowie, Żydzi i Azjaci. Minimum 50% udział mniejszości skesualnych - nie tylko homoseksualistów, ale także bi i trans i filatelistów. Co najmniej jeden zawodnik musiałby też być lesbijką.

Dosyć wyśrubowane kryteria, ciężko byłoby im działać na rynku transferowym.

Za to w kwestii kibiców byłoby łatwo. Selekcja na wejściu, bez książki Huelle czy Dehnela oraz fryzury a'la Szczuka byłoby się bez szans. Mile widziane obcisłe skórzane spodnie wycięte we właściwych miejscach oraz pawie piórko zadziornie wsadzone, niczym palec Arboledy w wiadome miejsce. Zamiast lóż darkroomy.

Mam dalej wymieniać?

Z pewnością liga byłaby ciekawsza, również dlatego że z uwagi na konieczność zapewnienia mniejszościom reprezentacji w sporcie spadek tej drużyny byłby niemożliwy.

Ubi_es:

zdaję sobie sprawę, że była to padaka pod względem sportowym, ale też wyraz mądrości Probierza. Rozumie, że ładna gra nie przynosi punktów a Jaga ma indywidualności. Więc taktyka "na Zielińskiego" - gramy na zero z tyłu, a może coś wpadnie z przodu. Może to przynieść efekty punktowe, choć raczej nie mistrzostwo.
No i pierwszym transferm byłby Arboleda rzecz jasna.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.04.2011, 21:03
Pokruszona hegemonia

http://futbolnet.pl/wiadomosci/pokruszona-hegemonia
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.04.2011, 21:45
mam nadzieje ze Zagłębie wraz z parchami zostaną spuszczone do pierwszej ligi.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 11.04.2011, 21:51
Być może za 1 mecz nie dostaną kary degradacji, ale tak np. 10 punktów ujemnych i z pół melona złociszy kary - to byłoby milutkie zakończenie tegorocznej ekstraklasy. Z drugiej strony, jak to ciekawie się układa: pasiaści - korupcja, Kielce - korupcja, Amika/Lech - oba twory korupcja, drukARKA - korupcja, no żesz się dobrali jak brudne świnie w - nomen omen - błotnistej Kałuży...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.04.2011, 22:15
Nie chciałbym otwierać puszki pandory, ale myślisz, że można było 'czysto' na początku obecnego wieku awansować z A klasy do II ligi, skoro dziś wiadomo, że praktycznie każdy awans w III i II lidze był ustawiony?

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 11.04.2011, 22:23
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie chciałbym otwierać puszki pandory, ale myślisz, że można było 'czysto' na początku obecnego wieku awansować z A klasy do II ligi, skoro dziś wiadomo, że praktycznie każdy awans w III i II lidze był ustawiony?

Oczywiście że tak, podobnie jak można było uczciwie zdobyć MP w 1993
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.04.2011, 06:11
Macie o co sie pruc ? Frajer ten kto kupil i frajer ten kto sprzedal. Ile mozna to samo walkowac ? Gdybym byl zlosliwy to bym wspomnial ze my juz nie mamy Iwanskiego, a u Was siedzi Ł i zgarnia konkretna kasiore Oops, wyszlo ze jestem zlosliwy

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.04.2011, 07:08
Cytat:
Gdybym byl zlosliwy to bym wspomnial ze my juz nie mamy Iwanskiego, a u Was siedzi Ł i zgarnia konkretna kasiore Oops, wyszlo ze jestem zlosliwy
A u Was jest wiecej Polakow ... w domysle sprzadawcow/kupczykow wiec uwajaj
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 12.04.2011, 08:03
A u was murzynów bijo!!!

A co do GW: z tego artykułu wynika, że w ogóle z wszystkich klubów powinni się wycofać sponsorzy.

Po cholerę pieniądze w polskiej piłce, nie? A w ogóle jaki porządek będzie, jak te pieniądze się pozabiera...
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.04.2011, 11:48
Wydało się. A jednak Manuela to kakaowy człowieczek

Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.04.2011, 11:56
Chyba jestem dziwny ale ostatnią rzeczą jaka by mi do łba przyszła żeby sprokowac przeciwnika to wsadzić komuś palec do dupy
co do Manueli to w sumie palec był i jest brązowy więc róznicy znacznej nie ma
ale mam nadzieje że skończy to temat reprezentacji w jego przypadku
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.04.2011, 12:07
Ale on moim zdaniem nie wsadza palca tylko sprawia jędrność pośladów Smolara...
Mogę sprzedać jakiemuś pismakowi myślę niezłe pytania na kolejny wywiad z Mańkiem...
1. Który piłkarz w lidze pl ma najbardziej jędrne pośladki?
2. Czy lepszą d... ma Adebayor czy Del Piero?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.04.2011, 12:13
Mi się od razu skojarzyło z wizytą u proktologa. Może Manuela doszukała się jakiegoś zgrubienia czy cuś?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów