The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2011, 20:52
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.04.2011, 20:57
Cytat:
Nie wiem co Wy z tym pewnym Mistrzostwem?Tyle punktów jeszcze do zdobycia i do stracenia...

Polonia Warszawa wygląda na zespół,który może namieszać.
A kto ma tego Mistrza zdobyc jak nie my?
Nie lubie sie napinac i nie jestem jakims przesadnym optymista ale na dzien dzisiejszy prawda jest taka ze nikt nam na dzien dzisiejszy do piet nie dorasta i od miesiaca ten stan rzeczy sie nie zmienia.
Lech/Slask - wydawlao sie ze dwaj rywale ktorzy moga nas dogonic. Amica wiadomo nie gra juz w pucharach i miala odpalic na lige. Jak odpalila to wszyscy widzimy. Slask ma super serie i gra ladnie dla oka ale notuje zbyt duzo remisow. Zdobywajac 1 pkt co 2-3 mecze to nas nie dogonia.
Lechia zaczela grac padaczke.
Legia jak sie meczyla z kazdym tak sie meczy, obojetnie czy wyjazd czy dom, czy Arka/Cracovia/Wisla/Amica Legia z kazdym musi wymeczyc mecz. I z tego meczenia wynika to co wynika, raz im sie wygra, raz im sie przegra. Bilans 10 zwyciestw 9 porazek- troszke czesciej im sie wygrywa
Jaga. W rundzie wiosennej gra tragicznie i nieskutecznie, bez Grosickiego gra tragicznie i nieskutecznie. Wygrali z zespolem ktory pretenduje do spadku z ligi 1:0 i chyba nie wygrali z latwoscia i co oni maja nas dogonic? Wiadomo Jaga ma chyba najlatwiejszy terminarz z czolowki ale przy tej grze ktora prezentuja to watpie zeby to dla nich byl az tak latwy terminarz, bo oni nie graja obecnie na 2 miejsce tylko tak jakby byli w srodku tabeli.
Polonia W, prosze Cie... maja do nas 14 pkt straty, w perspektywie mecz z nami i porazke z nami na jesien u siebie 0:1.
Jak pisalem optymista przesadnym nie jestem ale daje nam 99% pewnosci ze ten Mistrz trafi do nas, tylko cud moze sprawic ze tytulu nie zdobedziemy. Na 9 kolejek do konca gramy najskuteczniejsza pilke. ok, pieknie nie gramy, jakiegos wielkiego pomyslu na gre ie mamy ale to wszystko ze soba wspolgra. Widac ze tym pilkarzom sie chce, maja dobra passe i to tez napewno jest nasza mocna strona. W Legii widac tylko Rybuskow i innych Wawrzyniakow ktorzy spuszczaja mordy, robia te swoje minki nr 10 czy moze nr 15 i ciagle udaja ze jak im to przykro ze nie ma wynikow. U nas napewno jest wiara, poczucie sily.

I sklaniam sie do zdania flamengisty. Sedziowie powinni utemperowac tych rzeznikow z naszej ligi a dokladnie z Korony. Przeciez oni tak dzisiaj naszych kosili, tak wchodzili jakby chcieli naszym nogi polamac.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.04.2011, 21:25
Zabawne jest to, że my możemy zacząć seryjnie tracić punkty, a i tak nie widać kogokolwiek, kto mógłby to wykorzystać. Potrzebujemy koło 15 punktów w 9 meczach do szczęścia, myślę że tyle jesteśmy w stanie zrobić nawet z czarnym palcem w d***e

Nie żeby to była jakaś buta, po prostu reszta ligi jest tak chujowa, że nie wierzę, aby ktoś zaraz zaczął wygrywać mecz za meczem.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.04.2011, 21:49
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Zabawne jest to, że my możemy zacząć seryjnie tracić punkty, a i tak nie widać kogokolwiek, kto mógłby to wykorzystać. Potrzebujemy koło 15 punktów w 9 meczach do szczęścia, myślę że tyle jesteśmy w stanie zrobić nawet z czarnym palcem w d***e

Nie żeby to była jakaś buta, po prostu reszta ligi jest tak chujowa, że nie wierzę, aby ktoś zaraz zaczął wygrywać mecz za meczem.
Jak odpukać nie wygramy z Bełchatowem i Śląskiem to może już nie być tak fajnie.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.04.2011, 21:56
http://www.speedyshare.com/files/278...KSTRAKLASA.xls

Obczajcie ten arkusz Można sobie wysymlować wyniki do końca.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.04.2011, 22:00
Mamy słabe wyniki na wyjazdach (szczęśliwe zwycięstwo w Gdyni, w Bytomiu wiadomo jak było no i dziś bardzo pechowy remis). Najbliższe trzy mecze będą bardzo ważne, ale obawiam się porażki we Wrocławiu. Bełchatów i Górnik powinny nam dać w tym czasie 6 pkt. W najbliższej kolejce Lech wygra z Legią i liczę na remis Jagi w Lubinie. W tym czasie Legia jeszcze odwiedzi Gdańsk i u siebie zagra z Widzewem. Trudno powiedzieć bo mogą oba mecze przegrać jak i oba wygrać. A Jaga raczej wygra u siebie z Górnikiem ale w Bytomiu obstawiam że polegną, zwłaszcza że Bytom będzie czuł już za sobą mocny oddech Cracovii.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.04.2011, 22:14
Nie panikujcie - Jaga teraz jedzie do podbudowanego po remisie na Legii Lubina i na pewno nie będzie jej łatwo. To my mamy w rękach karty i musimy je rozdawać wg własnego uznania. Jaga na pewno straci jeszcze jakieś punkty, by być pewnym w 100% tytułu mistrzowskiego potrzeba nam 21 pkt, ale można w ciemno obstawiać, że Jaga 3-5 pkt straci, więc tych pkt będzie potrzeba na pewno jeszcze mniej.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.04.2011, 22:27
cinekw napisał(a):Wyświetl post
http://www.speedyshare.com/files/278...KSTRAKLASA.xls

Obczajcie ten arkusz Można sobie wysymlować wyniki do końca.
Zasymulowałem i ciekawie mi wyszło

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 11.04.2011, 06:50
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Cytat:
- Wyrwane ze ścian zostały grzejniki, sektor zalany jest wodą. Zdemolowane wc, umywalki, armatura, poodrywane są podwieszane sufity, łącznie z lampami - wyliczał godzinę po meczu Ireneusz Smaś, kierownik ds. bezpieczeństwa MKS Cracovia SSA.
Policyjni technicy stwierdzili, że na skutek podpalenia kosza w żeńskiej ubikacji włączył się system przeciwpożarowy, to przyczyniło się do zalania korytarza, stoi tam woda po kostki. Na sektorze nie zostały zniszczone krzesełka, ale poza nimi - dosłownie wszystko, co się dało zniszczyć. Wyrywane ze ścian zostały kable, wyrywano nawet kawałki tynku, którymi później rzucano
Nie chcę przypominać co mówiliśmy o kibicach Cracovii jak rozje*ali nam kible na Reymonta... No chyba że był to swoisty rewanż i teraz będą walki na kible.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.04.2011, 07:46
Do konca musimy wygrac jeszcze 4-5 meczy. Mecze domowe zalatwia sprawe.
I Jaga i Legia straca jeszcze punkty.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 11.04.2011, 09:17
Arkas napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Nie chcę przypominać co mówiliśmy o kibicach Cracovii jak rozje*ali nam kible na Reymonta... No chyba że był to swoisty rewanż i teraz będą walki na kible.
W tego typu wypadkach kluby powinny za każdym razem obciążać wandali kosztami remontów i napraw.

Może by się jeden z drugim chwilę zastanowili co robią.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.04.2011, 09:19
Moim zdaniem Pasy się utrzymają, a śledzie i Bytom niestety out.
Jest już bardzo mała różnica punktowa w tabeli na niekorzyść Pasów, z drugiej strony ich przewaga finansowo-organizacyjna (to na pewno) i sportowa (moim zdaniem) nad rywalami jest spora.
A co do góry..
Mam nadzieję, że poz.1 my a poz. 2-3 - to jednak Jaga i Legia nie wiem w jakiej kolejności.
Lechia, Śląsk to jednak półka niżej
Śląsk - max 5 miejsce, Lechia może oczko wyżej.
Pytanie co zrobi Polonia Wawa - jak wysoko jest w stanie się wspiąć. Jak wspomnieliście - do nas 14pkt to z pewnością za dużo na 9 kolejek, ale tych do których mają do 6 pkt z pewnością są w stanie łyknąć aby nieco uratować twarz na koniec sezonu.
No i Amica... powalczą z sercem (w co wątpię - raczej niezbyt po drodze im z Bakero) czy stawiają już tylko na PP (moim zdaniem przejdą BB bo są od nich potencjalnie dużo lepsi+w lidze są już pod ścianą).
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.04.2011, 10:39
Ela napisał(a):Wyświetl post
W tego typu wypadkach kluby powinny za każdym razem obciążać wandali kosztami remontów i napraw.

Może by się jeden z drugim chwilę zastanowili co robią.
To jest niewykonalne bo pod trybunę pewnie nie ma kamer. To było zwykłe chuligaństwo - wiadomo o co chodzi.
Niestety wielu ludzi nie dorosło do poprawiających się warunków na stadionach. I nie ma się co dziwić, że kluby
kombinują jak nie wpuszczać kibiców gości. Jak ktoś robi syf na imprezach to na kolejne nikt go niechce zapraszać.
Trudno tu trzeba stosować odpowiedzialność grupową i drakońskie kary - wyjazdowicze to mniejsze grupy więc
mniej niewinnych ludzi ucierpi niż przy zamykaniu całych stadionów. Zresztą bez wyjazdów można się obejść - my
gramy u siebie już 2 lata bez obecności kibiców gości i jakoś żyjemy. Trudno, jak niektórzy nie dorośli.
Niech jeżdżą na wyjazdy kibice tych klubów, którzy się potrafią zachować, a reszta niech siedzi w domu i się uczy.
Wg. mnie powinni dostać zakaz do końca sezonu beż żadnego owdołania i tak samo zorganizowane grupy kibiców
klubów, które nie grają w danym meczu nie powinny być w ogóle wpuszczane - trudno.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 11.04.2011 o godz. 10:41.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.04.2011, 11:21
Niezla demolka na Cracovii. Nie bede wypowiadal sie na temat kibicow pewnego klubu, bo bym pewnie zbyt dosadnie okreslil pewne dzialania

Co do naszej "ekstraklasy" to zaluje ze ten cholerny mecz zremisowalismy. Z drugiej strony Skorza dostal ultimatum od kibicow, wiec lige moze sobie odpuscic, grunt to zdobyc PP

Wiemy jednak ze wladze klubowe pewnie by nie daly mu dotrwac do konca sezonu, jesli by teraz w lidze notorycznie remisowal lub przegrywal. Czekam az ten koles wyleci z Legii, mam nadzieje ze jeszcze w tym sezonie.
Gdyby Kucharczyk nie nurkowal.... Tak to Macius ma ten jeden punkt....

Co do Cracovii to utrzymaja sie. Szatalow swoje zrobi, pilkarzy az takich slabych nie ma. Patrzac na te "slabsze" druzyny w lidze to by sie gorsze teamy znalazly.

Jaga nadal gra piach i to ze wygrali nie zmienia zupelnie nic.

Nadal uwazam ze ta liga jest buraczana glownie przez cieniowanie takich druzyn jak Legia czy Lech, o Polonii W nie bede z litosci pisac.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.04.2011, 12:08
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Wiemy jednak ze wladze klubowe pewnie by nie daly mu dotrwac do konca sezonu, jesli by teraz w lidze notorycznie remisowal lub przegrywal. Czekam az ten koles wyleci z Legii, mam nadzieje ze jeszcze w tym sezonie.
Też piewcą Skorży nigdy nie byłem. Dawałem mu jakiś tam kredyt zaufania, którego oczywiście nie wykorzystał i powinien spakować manatki już teraz.

Ale... No właśnie ale. Czy coś zmieni w tym momencie przyjście Kasperczaka, czy Janasa? Może w kilku meczach zadziałałby efekt nowej miotły, ale co dalej? Znowu to samo.

Potrzebna jest kompleksowa zmiana struktur organizacyjnych w tym klubie, włącznie z wyrzuceniem na zbity pysk ludzi pokroju Miklasa i przeorganizowanie wszystkiego na nowo. Obawiam się, że przy obecnym właścicielu (ITI) takie ruchy są niewykonalne co skazuje nas na rotacje w pionie sportowym co sezon, czy dwa. Na bagnie domu się nie pobuduje. Niestety.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.04.2011, 12:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Też piewcą Skorży nigdy nie byłem. Dawałem mu jakiś tam kredyt zaufania, którego oczywiście nie wykorzystał i powinien spakować manatki już teraz.

Ale... No właśnie ale. Czy coś zmieni w tym momencie przyjście Kasperczaka, czy Janasa? Może w kilku meczach zadziałałby efekt nowej miotły, ale co dalej? Znowu to samo.
Wywalenie Skorży teraz i zastąpienie go byle kim, wcale nie oznacza że potem w lecie nie możecie sięgnąć po jakiegoś porządnego trenera z zagranicy. Przecież ten przysłowiowy Kasperczak czy Janas może być tylko trenerem tymczasowym. Pytanie tylko czy wasz "sprytny" zarząd w ogóle na taką opcję wpadnie. Najważniejsze jest to że czas na zmiany już u was nadszedł, bo szansa że Maciuś zawali ten sezon do końca wcale taka mała nie jest.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.04.2011, 12:17
Co do Polonii Warszawa to, jeśli właściciel nie będzie się teraz Zielińskiemu za bardzo wp..alał to może jeszcze nie jednemu klubowi kotka pogonić
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2011, 12:19
Potrzebna jest kompleksowa zmiana struktur organizacyjnych w tym klubie, włącznie z wyrzuceniem na zbity pysk ludzi pokroju Miklasa i przeorganizowanie wszystkiego na nowo. Obawiam się, że przy obecnym właścicielu (ITI) takie ruchy są niewykonalne co skazuje nas na rotacje w pionie sportowym co sezon, czy dwa. Na bagnie domu się nie pobuduje. Niestety.
Jako, że ostatnio mamy udział w Waszej "wielkości" (Walter, Skorża, Szul ) możemy jeszcze pomóc w utrzymaniu kursu i wytransferować do Warszawy np. Zdziska Kapkę.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.04.2011, 12:22
[QUOTE=emj10;1076091]Też piewcą Skorży nigdy nie byłem. Dawałem mu jakiś tam kredyt zaufania, którego oczywiście nie wykorzystał i powinien spakować manatki już teraz.

Ale... No właśnie ale. Czy coś zmieni w tym momencie przyjście Kasperczaka, czy Janasa? Może w kilku meczach zadziałałby efekt nowej miotły, ale co dalej? Znowu to samo.QUOTE]

Kasperczak czy Janas (zwłaszcza ten pierwszy) może mają więcej znajomych w światku, w związku z tym mecze z niezbyt zainteresowanymi będziecie mieć wygrane. Jeśli chodzi o bycie trenerem to już jak patrzyłem na Kaspra zaraz po powrocie do Wisły to już widziałem, że nic dobrego z tego nie będzie...
Wiadomo gdyby nie Jop, ale HK tj. po prostu już emeryt... kropka.
Ostatnio edytowane przez arti : 11.04.2011 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.04.2011, 12:23
Polonia faktyczne może urwać punkty kilku drużynom jednakże straty do czołówki są zbyt duże żeby powalczyć o coś ambitniejszego niż 7-10 miejsce. Z ligi spadnie Arka i Cracovia. Wisła pierwsza, Jaga druga, trzeci Lech. Po sezonie Skorża i pół Legii papa.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.04.2011, 12:26
martonas napisał(a):Wyświetl post
Najważniejsze jest to że czas na zmiany już u was nadszedł, bo szansa że Maciuś zawali ten sezon do końca wcale taka mała nie jest.
To da się jeszcze ten sezon zwalić bardziej? Mając bilans 1-2-3 na wiosnę?

Spaść nie spadniemy, o to jestem pewny, a oglądanie tej drużyny w europejskich pucharach mogłoby być dla mnie męką nie do zniesienia, więc nie wiem co lepsze. Chyba najlepiej jakby zajęli spokojne 4 miejsce i nastąpiłaby kolejna rewolucja w pionie sportowym. Która to już ostatnimi czasy?

PS. Zdzisław Kapka za Miklasa sprzedawcę samochodów? Deal!
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.04.2011, 12:30
To da się jeszcze ten sezon zwalić bardziej? Mając bilans 1-2-3 na wiosnę?

Spaść nie spadniemy, o to jestem pewny, a oglądanie tej drużyny w europejskich pucharach mogłoby być dla mnie męką nie do zniesienia, więc nie wiem co lepsze. Chyba najlepiej jakby zajęli spokojne 4 miejsce i nastąpiłaby kolejna rewolucja w pionie sportowym. Która to już ostatnimi czasy?

PS. Zdzisław Kapka za Miklasa sprzedawcę samochodów? Deal!
No wiesz, jakby nie było to na razie jesteście na 3 miejscu i wciąż walczycie o puchar, więc pewnie, że da się ten sezon jeszcze bardziej zawalić
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.04.2011, 12:44
ladek1989 napisał(a):Wyświetl post
Polonia faktyczne może urwać punkty kilku drużynom jednakże straty do czołówki są zbyt duże żeby powalczyć o coś ambitniejszego niż 7-10 miejsce. Z ligi spadnie Arka i Cracovia. Wisła pierwsza, Jaga druga, trzeci Lech. Po sezonie Skorża i pół Legii papa.
O czym ty mówisz? Mają 5 pkt straty do 3.miejsca, a w sobotę trzecia Legia jedzie do pod....ionego Poznania i nie sądzę, by wywiozła stamtąd jakieś pkt..

Idąc twoim tokiem rozumowania - Jagiellonia nie ma szans na dogonienie nas. Daleki byłbym, na 9 meczy przed końcem sezonu - od takich teorii.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.04.2011, 12:54
ladek1989 napisał(a):Wyświetl post
To chyba bardziej koncert życzeń jest niż rzetelna ocena sytuacji
Polonia może spokojnie skończyc ligę na 2-3 miejscu
A w spadek cracovii nie wierze, niestety ale za dobrze graja, moim zdaniem to jeszcze zdaża Widzew przegonic
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.04.2011, 12:58
Drodzy Legioniści

w sprawach sportowo-organizacyjnych mamy na stanie potencjalne 2 wzmocnienia, akurat dla Was:

1. Pion dyrektora sportowego - Zdzisek K., wielokrotny reprezentant Polski, bogate doświadczenie jako skaut i dyrektor sportowy. Sukcesy: niesprowadzenie Zieńczuka w pierwszym podejściu. Porażki: sprowadzenie Zieńczuka w drugim podejściu, za astronomiczną kwotę, z Dawidowskim w pakiecie. Bonus - bogate doświadczenie wywiadowcze.
2. Prawy pomocnik - idealny do zastąpienia bezproduktywnego Manu. Wojciech Ł., wielokrotny reprezentant Polski. Wady: nie umie grać w piłkę. Zalety: obecnie stara się dużo biegać i walczyć, więc i tak bije Manu na głowę. Bonus - niewielki problem związany z meczem sprzed 5 lat.

Myślę, że tak w geście sportowej przyjaźni moglibyśmy ten pakiet odstąpić za darmo.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 11.04.2011, 13:24
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Drodzy Legioniści

w sprawach sportowo-organizacyjnych mamy na stanie potencjalne 2 wzmocnienia, akurat dla Was:

1. Pion dyrektora sportowego - Zdzisek K., wielokrotny reprezentant Polski, bogate doświadczenie jako skaut i dyrektor sportowy. Sukcesy: niesprowadzenie Zieńczuka w pierwszym podejściu. Porażki: sprowadzenie Zieńczuka w drugim podejściu, za astronomiczną kwotę, z Dawidowskim w pakiecie. Bonus - bogate doświadczenie wywiadowcze.
2. Prawy pomocnik - idealny do zastąpienia bezproduktywnego Manu. Wojciech Ł., wielokrotny reprezentant Polski. Wady: nie umie grać w piłkę. Zalety: obecnie stara się dużo biegać i walczyć, więc i tak bije Manu na głowę. Bonus - niewielki problem związany z meczem sprzed 5 lat.

Myślę, że tak w geście sportowej przyjaźni moglibyśmy ten pakiet odstąpić za darmo.
No wiesz co ? Takie rarytasy chcesz za darmo oddawać !? Toż to byłby policzek dla naszych warszawskich "przyjaciół". Symboliczna zapłata musi być! Ewentualnie w zamian mogliby nam oddac trenera bramkarzy
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.04.2011, 13:32
A propos Skorży jeszcze: moim zdaniem ma potwornego pecha, że trafił na drużynę bez bramkarza. Już nawet nie mówię co by było, gdyby grał Mucha na takim poziomie, za jaki dał się zapamiętać - bo wtedy prawdopodobnie to wy byście gonili nas. Ale nawet byle solidny bramkarz by wybronił te 6 punktów dodatkowo do tej pory, i wtedy ocena Skorży byłaby diametralnie inna - zwłaszcza że jak Legii idzie gra, to wygląda atrakcyjnie to dla oka.
Legionista
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.04.2011, 13:41
Problemem Legii jest brak bramkarza(kazdy ze znajdujacych sie w kadrze zawalil przynajmniej 1 mecz) i problemy ze stoperami, czy to paralitykami(Kelhar i Komornicki) ktorzy musieli grac, czy to ze slabsza forma Astiza, czy w koncu z brakiem Choto... pomoc i atak wygladaja przyzwoicie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.04.2011, 13:45
Przyzwoicie to wygląda Vrdoljak i Rzeźniczak
dobrze Kucharczyk(piłkarsko-poza robieniem z siebie pajaca) i Hubnik
reszta to sa biegajacae koszulki
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.04.2011, 13:53
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Przyzwoicie to wygląda Vrdoljak i Rzeźniczak
dobrze Kucharczyk(piłkarsko-poza robieniem z siebie pajaca) i Hubnik
reszta to sa biegajacae koszulki
Czym zrobił pajaca? Wymuszeniem tego karnego? Ehh,to taki Drogba to jest kto ? (Jakby to był Kirm -vide sytucja stykowa z Legią, to by nie bylo tekstow ze cos wymusił>)Morlanosc Kalego na tym forum zawsze i wszędzie.

Gralem dosc dlugo w pilke i ja to rozumiem,tzn Kucharczyka.Piłka to wykorzystywanie błędów, czasem jest to błąd przeciwnika czasem sędziego. I chłopak to wykorzystał, mógł dostać żółtą dostał karnego. Podjął ryzyko w kazdym badz razie .Ja lubie cwaniakow na boisku i on sie takim pokazał. Tak samo jak wczoraj Korzym, wszyscy po nim jadą a ja bym takiego pilkarza przygarnął( teraz mowie o kims w jego stylu a nie o Nim samym),ale to juz inny temat.

Ale skoro kolega pisze,ze reszta to sa biegajace koszulki to co powie o parze Naszych stoperów?

piłkarsko Kucharczyk,Rzezniczak,Borysuk(młody),Choto to imho pilkarze ktorzy mogli by podniesc poziom druzyny.
no ale to dywagacje które ZA CH*** nie przejdą.

bridgeburner - Genkov sie przewraca co drugie starcie z przeciwnikiem Pajac ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.04.2011 o godz. 14:02.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów