|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Powtórzę może swoje pytanie, który z naszych był tak mądry żeby dać koszulkę koroniarzom ?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Myślę, że powinno się uwzględnić okoliczności w jakich Paljić to zrobił i dać mu jeszcze szansę, nie wywalać z klubu. Ale na pewno powinna go spotkać bardzo dotkliwa kara.
![]()
.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Zszokowało mnie troche jak to zobaczyłem. Sam nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony chłopak jest ambitny i go poniosło. Nikt nie lubi przegrywać (w takich okolicznościach remis trzeba uznać za porażkę). Ja nigdy nie grałem w nic zawodowo, ale nawet zwykły mecz na szkolnym boisku może człowieka wyprowdadzić z równowagi
Ostatnio edytowane przez JAR0 : 11.04.2011 o godz. 08:36.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Zastanów się czy chcesz osłabić swój zespół poprzez skreślenie jedynego lewego obrońcy w kadrze, zawodnika który daje z siebie w każdym meczu 100%. Wole jak kopie koszulkę po meczu niż miałby się cieszyć z tego 1 punktu i wyglądać na zadowolonego z siebie. Co twoim zdaniem miał powiedzieć Mały po nie strzelonym karnym? Jak by powiedział, że dobrze strzelił i że to wina bramkarza, że nie wpadło przy tym zwalając winę na Genkova i jego strzał w spojenie to byście go wszyscy zjedli po takiej wypowiedzi. JAR0 - 100% zgadzam się z tobą. Solidna reprymenda, ale nie chore skreślanie piłkarza.
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 11.04.2011 o godz. 08:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
0:32
http://www.youtube.com/watch?v=n5aPKgAhH-Q to mogła być jedna z ładniejszych bramek w sezonie. Widać że po odblokowaniu się nabrał więcej luzu, lekkości i finezji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
No to szacuneczek:] Musisz się chyba przenieść w inny wymiar, bo na tym świecie nie ma takiego piłkarza, który wykorzystuje WSZYSTKIE sytuacje. Nawet i Messi czasem przestrzeli. Gdyby drużyna jako ogół miała wczoraj skuteczność Genkova i wykorzystalibyśmy 2/3 stworzonych sytuacji - nie było by dzisiejszych rozkminek a peany na cześć drużyny były by w każdym temacie zapewne. Co do Pajlica - nie wierze, że to zrobił. Być może chciał faktycznie się wyżyć i kopnąć coś, ale licze na to że ostatecznie się opamiętał i rozpoznał koszulkę. Nie mamy kadru na którym widać, że kopnął koszulkę. ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Chłop przegiął. Powinien zebrać od prezesa, powinien przeprosić kibiców.
Gdyby tak zrobił po tym jak w bezbarwnym meczu trener ściąga go z boiska byłby skreślony i tak jak pisze Żmijka tej koszulki nigdy już nie powinien włożyć. Tutaj jednak zagrały emocje związane z utratą bramki przez nasz klub w ostatnich minutach, – więc nie był to przekaz - ma w dupie klub i kibiców, ale k.u.r.w.a zremisowaliśmy wygrany mecz. Konsekwencje powinny być - by taka sytuacja więcej się nie powtórzyła, ale nie takie by zawodnik został odsunięty od meczów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
ciekawe czy Wy byście byli zachwyceni jak w meczu każdy poluje na wasze nogi wchodzi groźnie obunóż, nie ponosi za to żadnych konsekwencji (czyt. czerwona kartka), niefortunna sytuacja z 93 minuty --> założę się że sami byście z tych emocji skopali coś ważne... swoją drogą ciekawy jestem jak Wy zareagowaliście w tejże minucie ? napewno nie jeden z was w coś kopnął, uderzył albo skopał barwy... oczywiście nikt się do tego nie przyzna... ja osobiście tylko złapałem się za głowę i krzyknąłem k***a mać ! Dla mnie to był zapewne jednokrotny wybryk... a poza tym skąd wiecie czy skopał koszulkę czy nie ręcznik ? Jak chcecie go wywalić z klubu to proszę... ciekawe kto będzie lewym obrońcą do końca sezonu...
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pierwsza sprawa: jakie macie dowody, że on tą koszulkę faktycznie kopnął? Po za jednym zdjęciem, na którym bierze zamach nogą? Są jacyś świadkowie tego zdarzenia? Na zdjęciu wygląda to niefajnie, ale tak samo jak nie sposób ocenić, czy piłka przeszła linię bramkową po jednym zdjęciu - tak samo tutaj.
Druga sprawa: kto nie grał w piłkę i nie angażował się bezpośrednio w sytuacje boiskowe, ten nie wie do czego można być zdolnym po przegranym meczu. Moim zdaniem sprawę najpierw trzeba dokładnie wyjaśnić. Czy są naoczni świadkowie tego zdarzenia? Mogą faktycznie potwierdzić, że koszulka była kopnięta? Jeśli tak, zawodnik powinien trafić na dywanik, do prezesa na rozmowę uświadamiającą. Po tej rozmowie - przeproszenie kibiców przez piłkarza i kara finansowa, przeznaczona przez klub na dofinansowanie kolejnego wyjazdu kibiców. Ale wcześniej wolałbym mieć 100% pewność, że on tą koszulkę kopnął. Na podstawie tego jednego zdjęcia nie da się tego stwierdzić. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczy dokładniej czytać temat:
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=10384 Ludzie z Klubu na pewno czytają forum, niech działają póki sprawa jest jeszcze względnie do odkręcenia. Ale niesmak pozostaje, przegiął pałę na całej długości. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Facet zrobił to ( jeśli to zrobił) tylko dla tego że wyłączyło mu się myślenie, widać było w nim jak jest naładowany kilka minut wcześniej kiedy kiwnął chyba 3 zawodników i był w między czasie faulowany. Doszukiwanie się jakis innych przyczyn jego zachowania można skwitować tylko słowem: komedia.
Ciekawy jestem czy Żmijka pisała tak samo o Pawełku jak pozdrawiał kibiców środkowym palcem i nawet jak był chwalony odburkiwał coś w stylu "mam w dupie co myślicie o tym jak zagrałem". Dragan obudził się dzisiaj rano, pewnie nawet nie pamięta tego co zrobił i po tym jak mu ktoś o tym powie to będzie pukał się po czole. Skończy się na przeprosinach itp. Jak kolega napisał wyżej nie róbcie z igieł wideł.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.04.2011 o godz. 09:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
A czy kibice mówili do Paljica "kopnij koszulkę?"
Pawełek ot tak nie pokazał pozdrawiacza. Jechali mu od kurew to wysunął palec. Pawełkowi też się oberwało jak w meczu koszykarek z piłkarzami rzucił szalikiem na bok gdy bronił karnego na hali. Po wszystkim przeprosił. Oczekuje tego samego od Dragana.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 11.04.2011 o godz. 09:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
westersyl - nie przesadzaj - kopanie Naszych Barw to hańba!
Jeśli to prawda, to żeby nie zaogniać sprawy - gość powinien publicznie przeprosić kibiców że w ferworze walki i emocji się zapomniał. Wystarczy, ale usprawiedliwiać go nie ma co. Niesmak może pozostanie, ale przynajmniej nie będzie nic więcej i na tym sprawa się zakończy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie można przesadzać w żadną ze stron, Dragan nawet w złości nie powinien się tak zachować. Nie można jednak odmówić mu prawa przeproszenia za swoje winy tak jak postulują tutaj niektórzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pawełek pokazał palec dwa razy, raz niby w stronę kibiców troszkę bardziej piknikowych a później drugi raz w stronę sektora na którym zasiadała Wisła razem z Lechią na meczu na Suchych Stawach, w stronę ludzi którzy wyjazdów mają czasem więcej niż on meczy w barwach Wisły.
Ja mogę odpowiedzieć za siebie, iż uważam wyczyn Pawełka za o wiele bardziej odrażający niż to co zrobił Paljić. Jeśli już, to tylko tego drugiego w pewnym stopniu mogą usprawiedliwiać takie czynniki jak wściekłość, wnerwienie, irytacja, i co tam chcecie.Sprawa przedstawia się tak, że przeprosiny od niego się należą kibicom. Zrobił głupią rzecz i powinien to sobie uświadomić, usiąść i przemyśleć. Działał w afekcie? Ok. Ale to nie zwalnia go z odpowiedzialności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Zastanawiające jest szukanie drzazgi w czyimś oku ale jak piłkarza się wyzywa od k.., ch... itd. to nie ma problemu.
Hipokryzja jest nieuleczalną chorobą w tym kraju. Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taka praca piłkarza. Sędzia zawodowy co ma zrobić? Bierze kasę to niech liczy się z możliwością oceny jego gry, a że ludzie dają upust swoim emocjom w ten właśnie sposób wynika ze specyfiki sportu.
Duża kasa, duża presja. Za darmo nie grał u nas ... Pamiętam jak na jednym treningu po Dinamo Tbilisi ktoś rzucił w stronę Kasperczaka tekstem: "Panie trenerze, na kolano tych zawodników i po klapsie im za to co zrobili!". Szymkowiak odpowiedział natychmiast, że jego już niedługo w takim razie tu nie będzie. Szanujmy się jako kibice, bo jeśli sami się nie będziemy szanować to nikt inny szacunku też nam nie okaże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() Rooney ogłosił, że nie widzi przyszłości w Czerwonych Diabłach i może nawet odejść do ich miejscowego rywala - Manchesteru City. Dostał podwyżkę, parę zapewnień co do ruchów transferowych i już przestał myśleć o odejściu. Czy ty wyobrażasz sobie, że któryś z naszych piłkarzy grozi odejściem do cracovii? Co do sprawy Paljicia. MACIE DOWÓD, ŻE KOPNĄŁ KOSZULKĘ? BO TE ZDJĘCIE O NICZYM NIE ŚWIADCZY, więc nie robiłbym takiej afery. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Powiem tak ktoś kto grał w piłkę to zrozumie ktoś kto nie gra w piłkę może mieć problem.
Kiedyś na turnieju halowym po przegranym meczu w podobnym stylu do tego wczorajszego załapałem piłkę i wywaliłem ją z całej siły w trybuny tak że później musiałem przepraszać bo ktoś dostał w głowę. Po chwili zastanawiałem co mi odjeb***. Założę się, że Dragan nie myślał w kategoriach tego, że kopie barwy, powiem więcej on w ogóle nie myślał. Oczywiście powinien przeprosić itp, ponieść może jakąś karę. Oczywiście potępianie zachowanie Dragan ale wciąganie z tego jakiś dalekich konsekwencji to nie porozumienie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytaj dokładnie temat zanim coś napiszesz. Ludzie byli w Kielcach, widzieli, potwierdzają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mnie ciekawi co takiego Korzym powiedział do Meliksona? Już dawno nie widziałem takiego szału u Sobola!
Paljić: Przepraszam wszystkich kibiców Dragan Paljić przeprasza wszystkich kibiców za swoje zachowanie, które miało miejsce tuż po stracie przez Białą Gwiazdę drugiego gola w meczu z Koroną. „Wynikało ono tylko z tego faktu, że jestem bardzo emocjonalnie reagującym zawodnikiem, a nie z tego, że obraziłem się na Wisłę lub coś w tym stylu” – powiedział obrońca Białej Gwiazdy. Fot. Maks Michalczak „Wiem, że to nie było poprawne zachowanie z mojej strony i chciałem za nie bardzo przeprosić kibiców Wisły. W tej sytuacji byłem niesamowicie zdenerwowany, zupełnie nie panowałem nad emocjami. Jestem bardzo emocjonalnie reagującym człowiekiem, myślę, że wiele osób zdążyło już to zauważyć. Zawsze robię wszystko, żeby wygrać mecz, całe serce angażuję w grę dla Wisły” – tłumaczył się Paljić. „Jeśli kogoś uraziłem moim zachowaniem, a wiem, że tak na pewno jest, bo dla wielu kibiców Wisła to dużo więcej niż klub, chciałem za nie bardzo przeprosić. W tej sytuacji byłem w furii. Obiecuję, że takie zachowanie więcej się nie powtórzy. Postaram się wymyślić jakiś sposób, w który będę mógł wynagrodzić kibicom moje zachowanie” – powiedział zawodnik Wisły. „Nie chciałem kopnąć koszulki Wisły, chciałem po prostu kopnąć z całej siły w ziemię. Problem w tym, że wcześniej w złości zdjąłem z siebie koszulkę i niestety kopnąłem także ją. Jeszcze raz bardzo przepraszam za moje zachowanie” – zaznaczył Dragan. Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 11.04.2011 o godz. 09:43.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Paljic przeprasza kibiców http://www.facebook.com/WislaKrakow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta. Kto kiedykolwiek uprawiał sport na jakimś tam poziomie półprofesjonalnym, ten wie co się dzieję z człowiekiem po porażce... Wtedy się nie myśli. Nieraz się jebnie koledze, nawrzuca trenerowi, czy sędziemu. Rzuci butelką w kogoś itp. Mi się zdarzyło rzucić kaskiem, czy koszulką i dopiero po chwili się zorientowałem co robię. Nie zmienia to faktu, że powinien ktoś z Pajlicem porozmawiać i go upomnieć. Wyjaśnić mu, czym są dla kibiców barwy i czemu tak się nie robi.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
jeśli Korzym powiedział to o czym myślę, to przywitajmy go za rok odpowiednio na R22.
Co za łeb, burakiem bije od niego na kilometr, mógł jemu Sobol zaj%$ć. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|