|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 21 kolejki | |||
| Zwycięstwo Korony Kielce |
|
8 | 4,76% |
| Remis |
|
15 | 8,93% |
| Zwycięstwo Wisły Kraków |
|
145 | 86,31% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Takie mecze obnazają słabosci naszej WISEŁKI i dobrze jest czas by je niwelowac ,mam na mysli plany transferowe ,oraz pozbycie się zbdnych dla druzyny piłkarzy.Co nie zminia faktu ze korona polowała na nogi wislaków i to nie powino miec miejsce a wine ponosi sędzia .TEN WYNIK TO MNIEJSZE ZŁO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mozna powiedziec mecz emocjonujacy, dzieki Sobolewskiemu.
Tez nie lubie Vukovica ale Sobol przesadzil, kapitan nie moze sobie pozwolic na cos takiego. Dlaczego Melikson nie strzela karnych nie wierze ze jest slaby technicznie. Super ze Genkow w koncu strzela, szkoda tego sam jednak skoro tak uderzyl wierzy w siebie i wie na co go stac naprawde zabraklo niewiele. Kluczowe mecze jeszcze przed nami i naprawde zle sie stalo ze dzis nie wygralismy. Niedobry trend wkradl sie w ostatnie poczynania Wisly: - spokojne prowadzenie gry bramka albo dwie, kolejne sytuacje niewykorzystane, nagle bum bum przeciwnik robi male kuku i remis albo nerwowka. Trener musi cos z tym zrobic bo to przeciez jest niemozliwe ze nasza obrona gra tak niepewnie i nerwowo z powodu braku Bunozy (siema Wolfy) ![]() ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
prawda jest taka, że gdyby nasz drewniany Bułgar nie bawił się w ekwilibrystyczne strzelanie i minął bramkarza i strzelił do pustej bramki (jak każdy normalny skuteczny napastnik) to prawdopodobnie było by po meczu 1-3... i nikt nie wspominałby o tym że sędzia bee, że murawa nie równa, że komentator stronniczy etc... ale Ty i tak tego nie zrozumiesz bo to dla Ciebie za trudne "trolu" ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja powiem krótko: mecz zakończy się SPRAWIEDLIWYM remisem, tylko CHOLERNIE boli gol w 94 minucie...
Sobolewski za takie zachowanie mam nadzieję dostanie po portfelu, od tego momentu Wisła przez kilka dobrych minut nie była w stanie wyprowadzić piłki. Mecz jak już mówiłem wyrównany, stał na dobrym poziomie, bo obie drużyny grały bardzo "radosnymi" defensywami. Mecz można scharakteryzować jako widowisko pełne punktów kulminacyjnych, bo począwszy od karnego Ediego, idąc dalej - karny Małego i setka Genkova - te 3 sytuacje mogłyby znacznie zmienić obraz meczu. Dodatkowo kilka FENOMENALNYCH interwencji Pareiko i ze dwie parady jego odpowiednika. Nie rozumiem zmiany Meliksona, który jako jedyny potrafił utrzymać piłkę na połowie rywala, to pokazuje tylko w jak ciemnej dup.. będziemy gdy nasz gwiazdor zostanie kontuzjowany... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Online |
|
|
Mnie cieszy Genkov, mam nadzieję, ze odblokował się na dobre. Melikson także potwierdził, że nie jest graczem-wydmuszką, który dobrze zaczyna sezon, a potem ginie w oczach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Prawdopodobnie gdyby Małecki bardziej się przyłożył było by po meczu już wcześniej. Prawdopodobnie gdyby Pareiko rzucił się w drugi róg Edi strzeliłby bramkę. Prawdopodobnie gdyby sędzia miał oczy pokazałby ze 3 czerwone kartki gracze Korony. Prawdopodobnie gdyby Wilk nie posłuchał bramkarza było 2-1. Wyszło jak wyszło i nie ma co obwiniać Genkowa za remis, to tak jakby wieszać psy teraz na Wilku co tam, spiskował, dostał w łapę, ''miłość'' do Korony zwyciężyła - bo i takie teorie chodzą na tym forum. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Online |
|
|
A co do Małego, to jak zobaczyłem, ze rzucił się do tej piłki żeby strzelać karnego, to coś czułem, ze spudłuje - za bardzo się nakręcił. Najlepiej karne strzelał Cleber - na zimno.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Brożek podczas swojego pobytu w Krakowie zmarnował troche takich sam na sam na Genkov dzisiaj. Jak napastnik ma 3 okazje i strzela dwa gole to jest to dobry wynik i nie ma co się Tswetana czepiać, bo w porównaniu do tego co grał miesiąc temu to była dzisiaj poezja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Wilk miał okazję na 3-1 i jej nie wykorzystał, strzelił za to do swojej bramki i w przekroju całego jego pobytu na boisku nie prezentował się tak jak przed wyjazdem na kadrę. Dobry, szybki mecz z mnóstwem sytuacji podbramkowych, dużo walki, 4 gole... czego chcieć więcej? Jednak niedosyt jest, 1 punkt to nie 3. Szkoda, było blisko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cóż, najwieksze pretensje dzisiaj mam do Sobol i treneiro. Kapitan drużyny NIE MOŻE sobie pozwalać na rękoczyny na boisku, szczególnie jak juz ma żółtko. Po końcowych 15 minutach pierwszej połowy było widać, że Sobol w tym meczu powinien zostać zmieniony w przerwie. Zdziwiło mnie tylko niepomiernie, że drugą żółtą dostał nie za kosę (czego się na 99,99% spodziewałem), ale za rękodzielnictwo.
A co do meczu. Mimo straszliwego pecha Wiślaków (2 poprzeczki, samobój Wilka) wynik uważam za sprawiedliwy. Nasi obrońcy zamiast grać, to kopią się po czołach. Po prostu dramat mamy z tyłu. Mistrza zdobędziemy pewnie, ale to będzie najsłabszy mistrz od sezonu, kiedyt ligę zdominowały Lubin i Bełchatów. A może i słabszy niż wtedy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
przesadziłem z tym określeniem, za co sory, ale udzielają mi się jeszcze emocje bo było tak blisko... wiem że było mnóstwo czynników które zaważyły na tym że tylko zremisowaliśmy ten mecz, ale do hulja pana taką sytuacje jaką miał Genkov na 1-3 powinien wykorzystać z zamkniętymi oczami... dlatego tak mi zapadła w pamięci ta właśnie sytuacja bo była tak soczyście spier....na, że bardziej się tego spier....ć nie dało... strzelał z taką nonszalancją jakbyśmy już 3-0 prowadzili co najmniej, a przecież do cholery walczymy o mistrza i każda tego typu sytuacja powinna być z zimną krwią wykorzystywana.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z tego co wiem to Małecki jest wytypowany do strzelania karnych, ale przy jego temperamencie może faktycznie lepiej by ktoś inny to robił
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
chyba wypaczył
ale jak po Polsku, to po Polsku ![]() ![]()
Krakowska Wisła !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Cale to narzekanie na forum jest bezsensu i nie byłoby go gdyby nie przypadkowa bramka w 93 minucie...
Wiadomo, że nie mamy obrony, ale to wiadomo nie od dziś, wiec nic nowego nikt nie odkryje. Sobol? W meczu z Widzewem to Bukhari zrobił podobnie i wtedy wszyscy pisali, że jest atmosfera, że zawodnicy się lubią i są drużyną itp. Mecz z przodu zagraliśmy super przecież. Co ważne zaczeli grać już od pierwszej minuty, a nie tak jak w poprzednich meczach gdzie budzili się dopiero w 15-20 minucie. Dwa tygodnie temu Bułgara już nie chcieliście, bo nie strzela. Teraz po 3 bramkach w dwóch meczach jest problem, bo nie zrobił tego co każdy typowy napastnik i nie poszedł do końca na 1v1 z bramkarzem. Ja nie wiem czy On miał siły jeszcze na to i może bał się, że obrońca go dojdzie na koniec. Pisanie, że kiedyś to Wisła szła za ciosem i nie broniła by się przy prowadzeniu tylko goniła po kolejne bramki mija się z celem. Nie ma czegoś takiego jak obrona teraz więc konieczna jest bardzo duża asekuracja linii obrony. Melikson super czuje w grze z kontry i ma do tego warunki, więc nie wiem czemu tego nie wykorzystać. Paljic dobrze pokazał się pare razy na skrzydle, widać, że będzie wzmocnieniem na skrzydle jeśli nie będzie musiał grać na obronie w kolejnym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Korona była brutalna. Braki pomniejszała rysowaniem naszych. Nasi grając podobnie nadziewali się moim zdaniem na nieobiektywne decyzje sędziego. Zmiany zrobiłbym podobne jak Maaskant jeśli chodzi o wchodzących, nie zdjąłbym jednak Genkowa i Meliksona. W moim przekonaniu za Kirma wszedłby Siwakow, a Łobodziński zmieniłby Jirsaka. Ewentualnie za Genkova wszedłby Rios. Co by to zmieniło? Genkow i Melikson to były dwa nasze motory napędowe. W przypadku zagrania długiej piłki "Gienek" jako jedyny mógł o nią skutecznie siłowo powalczyć, ponadt o Jego zejściu zostaliśmy bez napastnika, natomiast Maor Melikson był jedynym, który w momentach chaosu mógł przetrzymać grę i ją zwolnić. Faul w 93 minucie był skrajną głupotą i trzeba to wiedzieć tym bardziej, że Korona zbyt często strzela gole ze stałych fragmentów gry, a Wisła je traci. Podsumowując dobry mecz, pomimo wyrównanego meczu uważam, że Wisła niezasłużenie zremisowała. Uważam, że komisja ligi (moje niedoczekanie) powinna przeanalizować zachowanie Vukovica, Korzyma i gościa który chciał złamać nogę Cwetanowi - niejaki lech?. Plusy: Cwetan Genow naprawdę dobra gra Wisły, świadomość, że jeszcze nie są Mistrzami i trzeba dalej zasuwać. Trzeba po pierwsze wygrać z Bełchatowem w najbliższym meczu, ale mam wielką świadomość, że mecz będzie podobny do ostatniego pomimo, że jest u nas. Trzeba zachować dystans dzięki meczom u siebie licząc, że punkty się podzielą, a także nadal będą się dzielić...
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 10.04.2011 o godz. 21:41.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chyba już swobodnie można powiedzieć że 3 transfery sprawdziły się na pewno Melikson - Pareiko - Genkov. Jaliens średnio, może się rozegra jeszcze, a Sivakow to dla mnie katastrofa chyba ten transfer był robiony na siłe...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
wilk, melikson i małecki po meczu http://www.malopolskatv.pl/wislacy-o-remisie/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dziś mieliśmy łącznie trzech kapitanów na boisku, ale żaden tego spotkania do udanych nie zaliczy, jak nie czerwień lub przestrzelony karny to samobój...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mimo tego co się dziś działo - 1906% poparcia dla Sobola, Wilka i Małeckiego, którzy według większości zawalili nam 3 punkty. Taki jest sport, nie mogę nikomu zarzucić braku ambicji, dlatego nie mam do nikogo pretensji. Akurat po takim meczu mogę z całą stanowczością zaśpiewać "Nic się nie stało..." A rzeźnikom z klubu cykora wielki ... w cztery litery.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Był taki moment przy 0:1 kiedy graliśmy w 10 a oni w 11 gdy Korona zaczęła się rozkręcać. Bałem się, że to przegramy. Bramka Cvetana naprawdę dużo dała. Można narzekać na remis ale ten mecz równie dobrze mógł się zakończyć 2:1.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
spokojnie, ochłońmy. Jako drużyna nie wyglądali źle( największe zastrzeżenia do obrony a tak to całkiem nieźle). Fajnie że Genkov nam odpalił i ma już 3 bramki na swoim koncie. Szkoda niewykorzystanego karnego( jak można strzelać w środek). Jaga wygrała u siebie z Arką a to nie jest wielki wyczyn. U siebie jesteśmy mocni a na wyjazdach potrafimy strzelać bramki ale nie rozumiem dlaczego jednocześnie tyle ich tracimy. Podbeskidzie: wygrywamy 2-0 i remisujemy 2-2. Z Koroną to samo i bądź tu mądry( Polonii nie liczę, tam goniliśmy wynik i oni mieli farta na początku co podcięło nam skrzydła). MP raczej zdobędziemy ale jeśli chcemy myśleć co dalej to nie możemy sprzedać nikogo z wartościowych piłkarzy, tylko w końcu się wzmocnić na najsłabsze pozycje.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ciekaw jestem jakby ten mecz decydował o mistrzostwie . WILK to nie wiem po co jako jedyny odbiegł od muru . Przypomniał mi się mecz z udziałem JOPA . DRAMAT .
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Cytat:
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
zawali Sobol z Maleckim ale coz do nastepnego.. czyli do piatku aha Korzymowi za faule wielki murzynski palec arboledy widomo gdzie ![]()
LECHIA GDAŃSK
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
OK nie zauważyłem tego wywiadu
To się dogadali ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypomniał mi się mecz z Cracovią z zeszłego sezonu...Takich emocji nie przeżyłem już dawno.Nie potrafiliśmy wytrzymać tych kilka sekund...Przygnębienie jest zwłaszcza że nie potrafimy wygrać na wyjeździe po raz kolejny.Mieliśmy szansę uciec najgroźniejszym tymczasem Jagiellonia skorzystała na tym najbardziej.Te nie wykorzystane sytuacje...karny...Nie wiem co o tym powiedzieć.Cieszą jedynie dwie bramki Genkova...Cóż emocje trwają dalej teraz tylko 3 pkt z Bełchatowem!
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|