The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 21 kolejki
Zwycięstwo Korony Kielce 8 4,76%
Remis 15 8,93%
Zwycięstwo Wisły Kraków 145 86,31%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2011, 16:43
Na szybko w przerwie:
- Bunoza wroc jak najszybciej. Para Chavez-Jaliens to sabotaz
- Sobol gra tragicznie. Wilk na boisko
- Czerwien dla buca z Korony ewidentna, pare zolci tez powinno byc
- Pareiko wiadomo
- Jak dla mnie karny dosc dyskusyjny, ale jak to sie mowi "sedzia sie wybroni"
- Jirsak o dziwo cos gra
- Niech sie wreszcie gwiazdorki obudza, bo znowu frajersko zremisujemy/przegramy
Ostatnio edytowane przez mic : 10.04.2011 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.04.2011, 16:44
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Wiślak... Ale co do czego? Oceniam samą grę Wisły i nic poza tym. Gdyby nie bramkarz to mielibyście parę ładnych pkt mniej i tego nie da się ukryć. Tak samo jak nie da się ukryć tego, że gdyby nie Mucha to Legia w poprzednich latach tych pkt miałaby również mniej.
Zobaczymy jak będzie, oby Pareiko był co najmniej taki jak Mucha ale on gra ligowo we Wiśle dopiero od meczu w Gdyni...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Cytat:
Ale co do czego? Oceniam samą grę Wisły i nic poza tym. Gdyby nie bramkarz to mielibyście parę ładnych pkt mniej i tego nie da się ukryć. Tak samo jak nie da się ukryć tego, że gdyby nie Mucha to Legia w poprzednich latach tych pkt miałaby również mniej.
My Legionisto strzelamy bramki. Bramkarz jest naszym zawodnikiem. To tak jakbym napisał, gdyby Nie Genkov, to byłby remis.

Każdy ma wkład w zdobyte punkty, czy to bramkarz, czy obrońca, czy zawodnik z innej formacji - tak gra klasowa druzyna, nie tylko 1 zawodnik, a cały team.

Kirma nie zmieniać. Do zmiany nadaje się Chavez - brak zmiennika, no i Sobol, ale Maaskant poczeka do 70 ze zmienami zapewne. Sobol powinien zejść po 1 faulu, bo później sprowokują go i gramy w 10 i przy rozpędzonej Koronie, stracimy coś
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

No i co? Spokojnie będzie 3-0/4-0 dla nas? A no właśnie nie i było to do przewidzenia. Wiadomo, że każdy się będzie na Wisłę zawsze bardziej spinał.
Nie podoba mi się do końca sędziowanie, ale cóż... Tego pana kojarzę z najgorszym.

Fakt, z chęcią i ja zobaczyłabym Wilka zamiast Sobola.

Mam nadzieję, ze uspokoimy to w drugiej połowie, strzelimy na 2-0 i wrócimy do Krk z 3 pkt. Trzeba wierzyć i trzymać kciuki.

Cieszę sie, że Genkov strzelił, no i Pareiko... Cud, miód!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Brakuje spokoju w rozegraniu, nie ma dwóch zdań. Poprawiliśmy się dopiero w doliczonym czasie gry, co stanowi dobry prognostyk na drugą połowę.
Pareiko niewątpliwie bohaterem pierwszych 45 minut, a antybohaterem sędzia Piasecki, który powinien odesłać do szatni Lecha. Co innego asystenci, bo ci wyłapali kilka spalonych, szczególnie przy bramce Niedzielana.
Miejmy nadzieję, że w drugiej połowie będzie tranquilo i zawieziemy trzy punkty do Krakowa. Mecz jest bardzo nerwowy, ale pozostaję optymistą.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Kieleccy piłkarze i sędzia - kpina. Przecież oni ewidentnie mierzą nie tyle w zwycięstwo, co w zdrowie naszych piłkarzy. Dołączają do całego stada kieleckich cwaniaków - zero dopingu, ale jak Wisła przyjeżdża to trza ją powyzywać, szczególnie, jak od nas nikogo nie ma. BOHATERSTWO.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Żenada, te kieleckie ....y powinny co najmniej w 9 grać.

Panowie, w ataku jest OK. Gramy fajnie, kombinacyjnie. Tylko niech się sędzia ogarnie i te szmaty wykartkuje.

linie na boisku:

OBRONA -----------------

duuuuuuuza przerwa

SOBOL -

JIRSAK+MAOR ------
3 Z PRZODU ----------

tak to wyglada i jesli tracimy pilke to mamy dziure i w obronie wyglada to tak jak wyglada... jak juz dopchamy pilke do tej peirwszej linii to klepiemy ladnie, ale jesli ona nie dochodzi to od razu jest kontra i nerwowka..

+niepotrzebny faul Chaveza w polu karnym, bo i tak by nic z tego nie bylo, ale mamy PAREIKO. Gosc jest wielki.

Na 2 polowe wpuscilbym Wilka za Jirsaka zeby troche przesunac linie pomocy do obrony.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ale co do czego? Oceniam samą grę Wisły i nic poza tym. Gdyby nie bramkarz to mielibyście parę ładnych pkt mniej i tego nie da się ukryć. Tak samo jak nie da się ukryć tego, że gdyby nie Mucha to Legia w poprzednich latach tych pkt miałaby również mniej.
Ale mamy tego bramkarza czego Wy nie macie. Wam wrzucił parę pkt, nam kilka wybronił.
U nas Małecki strzela, u was Chinyama strzela w bramkarza. I dlatego m.in. jesteśmy lepsi.
Dalej nie bede wyliczał.

Dobrze, w cudzysłowiu, że ta kosa poszła w nogi Genkowa - twardego chłopa, nie w Meliksona...

Jaka frekwencja w Kielcach? Kiedyś potrafili sie przynajmniej zmobilizować na mecz z nami. U nas lepszy doping na sparingach.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Znając życie głupio zremisujemy ten mecz. Niestety środek przepuszcza za dużo akcji. Sobol już nie te lata i nie ta gra, a Jirsak nigdy nie umiał grać w odbiorze.
..
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Ogarnijcie się w końcu na tym forum i zajmijcie oglądaniem meczu, a nie komentowaniem tego co każdy widzi!
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.04.2011, 16:45
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Sobol do zmiany, same straty, niecelne podania i faule.

Beznadziejny sędzia, najpierw karny z kapelusza dla Korony (Chavez nawet nie dotknał rywala co potwierdza powtórka) a potem brak kartki dla Lecha, mimo ze zaslugiwał na czerwoną, prawie złamał noge Genkowowi.
Przesadzasz, spóźniona interwencja Chaveza, wyciągnięta noga i uderzenie, wprawdzie lekkie w piszczel. W takiej sytuacji atakowany zawodnik może się jedynie położyć sręcany konwulsjami
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
KoTu1906
Member

Od: 11.2009

Stary 10.04.2011, 16:45
Masa szczęścia w pierwszej połowie,oby w drugiej się ockneli.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.04.2011, 16:46
Czemu oni po strzeleniu gola kompletnie odpuścili? Mam nadzieję, że Maaskant mocno z nimi porozmawia w przerwie i będziemy znów oglądać taki mecz, jak na początku. Poza tym Sobol do zmiany.

A sędzia kompletnie nie panuje nad meczem, powinien minimum jeszcze trzy żółtka scyzorom pokazać, mam nadzieję, że żadnemu z naszych nie stanie się w tym spotkaniu nic poważnego, bo np. w wypadku Genkowa było już tego blisko, a arbiter nawet tam faulu nie widział.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 10.04.2011, 16:46
Jak wszyscy dożyją do końca to będzie nieźle. To kieleckie bydło wyładowuje swoją frustrację na piszczelach naszych zawodników. Gdyby nie to, że wynik jest niepewny to oddelegowałbym Sobola z misją specjalną wysłania kogoś od nich ( Lech, Niedzielan?) na wcześniejszą emeryturę.

PS. Śmieszą mnie bluzgi na naszych. Kibiców nie ma a zawodnicy i tak nie licząc Sobola i Małego ch... z tego rozumieją.

PS 2. Czy jakaś pani nie chciałaby zrobić dobrze Panu Pareiko? Chłop zasługuje na coś bardzo przyjemnego a nawet przystojny jest więc powinno być łatwiej
Ostatnio edytowane przez rafkur : 10.04.2011 o godz. 16:51.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.04.2011, 16:47
Ale Sobol gra padake... ja pier... rusza sie jakby z imprezy dopiero wrócił... Tak samo duzo błędów Paljic... reszta gra ok... nie potrzebnie sie rozluźniają mieli pod kontrolą i sie nerwówka zrobiła... W szatni o.......!
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Sobol beznadziejny ale tak slabego Kirma jeszcze nie widzialem ..... najslabszym aktorem tego przedstawiania jest chyba sedzia, bo ten mecz przypomina bardziej polowanie na nogi przeciwnika niz gre w pilke
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Sędzia chyba zpomniał kartek...Sobol gra padline straszną, nie potrafi do przodu celnie podać, ale mnie rozczarowuje nawet bardziej Melikson. Nie wiem co się z nim stało. Cień zadownika z początku. Czyżby zapomniał jak się gra w piłkę? O naszej grze obronnej można powiedzieć tylko tyle... Pareiko. Nie wiem czemu jest tyle niedokladnych podań w łatwych sytuacjach. Ważne że wygrywamy i trzeba tak do końca
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

nie stracić gola na początku drugiej połowy i będzie dobrze
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.04.2011, 16:48
Spokojnie mogło być 3-1 dla Koroniarzy, ale jednak dobry bramkarz na swoim miejscu robi różnicę. Przynajmniej w naszej lidze.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

skeba napisał(a):Wyświetl post
My Legionisto strzelamy bramki. Bramkarz jest naszym zawodnikiem. To tak jakbym napisał, gdyby Nie Genkov, to byłby remis.

Każdy ma wkład w zdobyte punkty, czy to bramkarz, czy obrońca, czy zawodnik z innej formacji - tak gra klasowa druzyna, nie tylko 1 zawodnik, a cały team.

Kirma nie zmieniać. Do zmiany nadaje się Chavez - brak zmiennika, no i Sobol, ale Maaskant poczeka do 70 ze zmienami zapewne. Sobol powinien zejść po 1 faulu, bo później sprowokują go i gramy w 10 i przy rozpędzonej Koronie, stracimy coś
Świetnie powiedziane.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Melikson fajnie szarpie, ładnie przyśpiesza, tylko dzisiaj z dokładnością podań słabiej. Faktycznie kielce za bardzo cisną, musi się Chavez ogarnąć... Natomiast denerwują mnie te faule kieleckich płaczków, naprawdę połamią kogoś jak tak dalej pójdzie
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Wiślak... Ale co do czego? Oceniam samą grę Wisły i nic poza tym. Gdyby nie bramkarz to mielibyście parę ładnych pkt mniej i tego nie da się ukryć. Tak samo jak nie da się ukryć tego, że gdyby nie Mucha to Legia w poprzednich latach tych pkt miałaby również mniej.
Legionista trzeba umieć szukać dobrych piłkarzy a taki Pereiko udowadnia ze to był dobry zakup za nie wielkie pieniądze a wasz Jóźwiak to szuka tak żeby znalez szrot pokroju Skaba,Antolovic...

Dobra rada... Pozbyć się Bereta a zatrudnić dobrego doświadczonego dyrektora sportowego... Ale to już wasz problem...

No to wracamy do meczu... Wisła grąc i wygrać...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

rafkur napisał(a):Wyświetl post
PS. Śmieszą mnie bluzgi na naszych. Kibiców nie ma a zawodnicy i tak nie licząc Sobola i Małego ch... z tego rozumieją
Jeszcze niedawno lizali sie po worach ze starozakonnymi, wiec nie ma sie czemu dziwic. Sloma z butow wystaje
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.04.2011, 16:49
Moim zdaniem gramy najlepszy mecz w sezonie albo oglądamy całkowicie dwa inne mecze.Obrona trochę słabo.Potrzeba stopera i bocznych obrońców bo obrona trochę dziurawa jest.W przodzie bardzo dobrze.Słabiej Sobol i wpuścił bym Wilka który zdominuje środek pola.W ataku bardzo dobrze.Z Cvetana będziemy mieli dużo radości.Słabiej dziś Melikson ale i tak poziom trzyma.
Ostatnio edytowane przez FajQ : 10.04.2011 o godz. 16:52.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

kurcze szkoda tej obrony dawno tak żle w tej formacji nie było nie wiem co zrobic w takim wypadku kupić stopera
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Oceniam samą grę Wisły i nic poza tym.
Oglądałeś pierwszą połowę? Bo śmiem wątpić. Fakt, prowadzimy do przerwy szczęśliwie ale za chu** mi nie wmówisz, że gramy to co Legia wczoraj czy kilka spotkań wstecz. Oglądałem wczoraj mecz Legii, wyrównaliście z karnego, którego być nie powinno - ale to tak na marginesie.

Pierwsza połowa na plus, kilka zagrań i akcji naprawdę super. Trochę się pogubiliśmy, ale liczę, że od początku drugiej połowy zaczniemy szanować piłkę i może jeszcze uda się coś strzelić i pozbawić Koronę jakichkolwiek szans na remis.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Przesadzasz, spóźniona interwencja Chaveza, wyciągnięta noga i uderzenie, wprawdzie lekkie w piszczel. W takiej sytuacji atakowany zawodnik może się jedynie położyć sręcany konwulsjami
Obejzyj powtorke na spowolnieniu ;-) Ja widzialem na bardzo duzym slow modzie, bo tnie mi transmisje na necie. Gosc przewraca sie o własne nogi.. Faul był rownie ewidentny co Kirma na Frankowskim ;-)
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Jak patrze na naszą obrone to mam serce w przełyku. Tragedia i tyle. Sobol zawodzi na pełnej linii, kilka odbiorów, ale pełno strat i fauli. Szykuje się ciężka druga połowa.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.04.2011, 16:50
skeba napisał(a):Wyświetl post
My Legionisto strzelamy bramki. Bramkarz jest naszym zawodnikiem.
No macie całe 4 gole strzelone więcej na tą chwilę od Legii. Rzeczywiście miazga(można rzec, że te 4 gole różnicy to Wasza zaliczka z naszego bezpośredniego meczu).

Czy gdzieś napisałem, że bramkarz to nie Wasz zawodnik? Jest to bardzo ważna pozycja w zespole. Wiele razy czytałem na tym forum, że gdyby nie Mucha to Legia byłaby w jeszcze większej dupie. Teraz jest tak, że gdyby nie Pareiko, to Wisłą też miałaby gorszą sytuację. To, że Wisła zdobędzie mistrza to już pewne, ale gra nie zachwyca.

Wisła gra kichę i tego nie zaprzeczysz. Bramkarz wybrania Wam już kolejne spotkanie i tyle. To samo robił nam Mucha w poprzednich latach. Gdyby Jan nadal był u nas na bramce, to jestem tego pewny, że mielibyśmy więcej pkt. Ok kończę

Zwitter tak oglądałem pierwszą połowę i gdyby nie Pareiko to byście przegrywali. Tak trudno to zrozumieć? I skoro już tak wypominasz karnego z kapelusza, to wspomnij mecz ze Śląskiem (gol ze spalonego Wrocławian) czy spotkanie z Cracovią, gdzie sędzia nam przeszkadzał. Spadam, na razie.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 10.04.2011 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.04.2011, 16:50
Skorża patrz jak gra Niedzielan a ty mu nawet szansy nie dałeś.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów