The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Janosz963
Banita

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2011, 17:19
Jutro wygrana i idziemy w ślady Borussii Dortmund
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.04.2011, 17:21
Maciek musi zostac w Legi do konca sezonu, wtedy potwierdzi swoja prawdziwa wartosc, tzn wygra nam kolejnego mistrza
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 02.04.2011, 17:22
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Jest taki jeden trener do wzięcia od zaraz. Młody, zdolny, ostatnio też trenował drużynę z Krakowa
W sumie, czemu nie spróbować?
Pewno Rysiek cięty rozmówca jednego z wrocławskich dziennikarzy też by mógł być. Jest kilka kandydatów, a jak nie to za granice kraju szukać kogoś.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.04.2011, 17:22
Napisze tak, na miejscu trenera Skorży albo powyrywałbym sobie włosy z głowy, to z bezradności albo zdemolował szatnie po meczu

Przecież to jest kryminał!!!
Nie pierwszy, nie trzeci, nie piąty mecz w którym Legia albo traci głupie bramki przez fatalną postawę bramkarza, albo prowadzi 2-0 do 45+1 minuty i przegrywa, albo coś, albo jeszcze...

Nie zazdroszczę. Naprawdę.
Żeby nasi oglądając to spotkanie wyciągnęli wnioski na przyszłość.

Chyba czas Maćka w stolicy minął. Świetne dwa mecze, wczoraj i dziś. Kibicowsko i piłkarsko
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.04.2011, 17:23
to chyba sen legła wtopiła
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Nie jarajcie się tak, bo jeszcze nie wygraliśmy z Jagą.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

masterlag napisał(a):Wyświetl post
Brawo dla Śląska (za wczoraj)!
Brawo dla Ruchu!
I taka mała uwaga na jutro- jak będziemy wygrywać 2-0 to się nie jarajmy jeszcze ponad wszystko I na odwrót.

A tym Piechem można by się zainteresować. Dobrze sobie chłopak radzi, a może będzie jeszcze lepiej. I nie mówić, że za słaby, że to, że tamto- mamy drogiego [jak na PL] Genkowa i nie strzela (oby zaczął), więc taki Arek może by coś zwojował. Na pewno polskie boiska ma już zaznajomione. Ale oczywiście, oceniać się bedzie po sezonie.
Moim zdaniem Jankowski jest warty uwagi. Młody chłopak, a ma ciąg na bramkę.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 02.04.2011, 17:24
Chyba w systemie ITI zainstalował się trojan pod nazwiskiem Skorża. 3 porażka z rzędu, aua ...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.04.2011, 17:25
Zostało 11 kolejek, mamy mecz z Wisłą u siebie. Przede wszystkim musimy zdobywać punkty, a nie oglądać się na rywali. Nie wyjadę stąd, dopóki nie zdobędziemy mistrzostwa" - mówi Astiz. Zatem zapowiada się pobicie rekordu ligi bo na stoperze 40stolatek jeszcze nie grał ;-)
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 02.04.2011, 17:26
A ja tylko przypomnę, że min po meczu z Ruchem na tym forum były głosy, że jak na razie gramy ze słabymi. Napisałem wtedy, że właśnie wygranymi ze słabymi zdobywa się mistrzostwo. Napisałem, też że ja osobiście nie potrafię wskazać silnych i słabych w naszej lidze.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.04.2011, 17:26
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Jest taki jeden trener do wzięcia od zaraz. Młody, zdolny, ostatnio też trenował drużynę z Krakowa
W sumie, czemu nie spróbować?
U nas od lat te same mordy na ławach trenerskich, więc kto wie... Ew Probierz poleci z Jagi i przygarną go na Łazienkowskiej- też "młody zdolny, przyszłość polskiej myśli szkoleniowej"...
Benitez też sobie znajdzie robotę. Bełchatów, ew sentymentalny powrót na stare śmieci - Polonia Warszawa. Po roku Lech i td.

Skorża dostał kasę na transfery, gra z bardzo dobrym dopingiem blisko 20 tys. gardeł na każdym meczu (a to wielki atut, którego brakowało czasmi Urbanowi np.). Po kilku latach nerwowych wreszcie zrobiło się w Legii pozytywnie - i przyszedł Maciej i wszystko spier*olił Też trzeba potrafić...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.04.2011, 17:27
Piękny wynik - a właściwie wyniki (Legia, Amica) - jutro trzeba to wykorzystać
(Bo inaczej będziemy większymi frajerami)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.04.2011, 17:27
I tak Skorza moze sie cieszyc, ze własicielem Legii nie jest Wojciechowski
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 02.04.2011, 17:28
Legia wysuneła sie na 2 miejsce w tabelii w ilości porażek
a nadal zajmujme 4 miejsce
po 20 kolejkach roznica miedzy 3 a 11 druzyna w tabeli to 4 punkty
drugiej takiej ligi to w Europie nie ma na pewno
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.04.2011, 17:29
coś niesamowitego, wielkie brawa dla Ruchu, który z roku na rok pokazuje że bez wydawania wielkich pieniędzy na zawodników, promując swoich młodych zawodników można osiągać sukcesy.

Maciek chyba długo tam już nie zagrzeje miejsca i jego marzenia z dzieciństwa się nie ziszczą.

może to jest moja małostkowość, ale nic mnie tak nie cieszyło jak zachowanie kibiców gwiżdżących i machających na swoich zawodników po meczu, widać że maja problem z którego ciężko im będzie wyjść.

Ale możliwe że to problem na podłożu psychologicznym.
Ze Śląskiem prowadzili 1:0, w Bełchatowie przy stanie 0:0 zmarnowali karnego, w dzisiejszym meczu 2:0, i w tych sytuacjach zamiast wykorzystać i dobić leżącego przeciwnika, tracą głupie bramki i przegrywają mecze.

Niewątpliwy sukces Legii:
"Liga będzie ciekawsza!"
Ostatnio edytowane przez yogul : 02.04.2011 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.04.2011, 17:29
My na szczęscie mamy więcej szczęscia w meczach niż Amika i Legia.
Nie ma co się smiać z nich czy Skorży bo jak jutro nasi prze.......ą to nikomu do śmiechu nie będzie. Patrzmy na siebie bo lepsi nie jesteśmy, tzn oni nie są, gwiazdki z treneiro .
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 02.04.2011, 17:33
aNouc napisał(a):Wyświetl post
My na szczęscie mamy więcej szczęscia w meczach niż Amika i Legia.
Nie ma co się smiać z nich czy Skorży bo jak jutro nasi prze.......ą to nikomu do śmiechu nie będzie. Patrzmy na siebie bo lepsi nie jesteśmy, tzn oni nie są, gwiazdki z treneiro .
Dokładnie. Jak wygramy będzie można mówić, że kolejka udana.
Nasze gwiazdy też już przeje... z Podbeskidziem i remis w Bytomiu, więc nie ma się co cieszyć z MP jeszcze.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.04.2011, 17:36
Po takim meczu Ruch za Piecha będzie chciał 1 mln euro, więc nie ma co liczyć że przejdzie do nas.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.04.2011, 17:37
ale nie można też tak pesymistycznie podchodzić, wygramy będzie świetnie 8 pkt, przegramy, trudno nic się nie dzieje dalej jestesmy liderem, wciąż wszystko w naszych rękach !
wiecej pozytywów panowie !
Odpowiedz cytując
wislak93
Senior Member

Od: 07.2006

Jazon napisał(a):Wyświetl post
Dobrze Proud mówi odnośnie odmiany nazwy Włoszczowa. Mówi się jadę do Włoszczowy a nie do Włoszczowej, tak samo jak mówi się jadę do Warszawy, a nie do Warszawej. Albo: budynek znajduje się we Włoszczowie (analogicznie w Warszawie), a nie we Włoszczowej (analogicznie nie w Warszawej). Proste do zakumania.

A propos Warszawy i piłki nożnej, żeby uciąć tego pożytecznego było nie było offtopa. Byłoby pięknie, jakby Ruch sprawił niespodziankę. Już jest remis 2:2
jako włoszczowianin potwierdzam w 1906 %
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Tak w ramach studzenia głowy:
1. My musimy wygrac jutro!
2. Wielki kryzys jest początkiem wielkiego odreagowania..Także spokojnie z ta Legią. Jeszcze nie umarła.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 02.04.2011, 17:39
29 goli straconych przez Legię robią wrażenie. Po 20 meczach..
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.04.2011, 17:45
Teeraz każdy zadaje sobie pytanie czy nasz liga jest taka slaba że wszyskie druzyny są równe czy na odwót że jest silna i wszyscy idą ku lepszemu;D Co do ruchu Piech naprawdę jak Rooney w MU dzisiaj w West Ham
Żeby tak jutro nasi wygrali

Co do Legii to im stadion całkowicie nie pomaga...
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.04.2011, 17:46
Teraz widać, ile Mucha znaczył dla Legii i ile punktów im wywalczył był.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.04.2011, 17:49
Liga to by byla ciekawsza jakby Legia zaczela nas gonic a tak to wszyscy nam Mistrza oddaja bez walki. No chyba ze ciekawsza bedzie walka o miejsca 2-4.

Dla nas ta kolejka JUZ jest zajebiscie udana. Co by sie jutro nie stalo to nadal wyprzedzamy rywali o dwie dlugosci (no jesli bysmy przegrali to by sie Jaga zblizyla ale jesli by byl remis to nie ma tragedii). To ze Legia, Amica i Slask nie punktuja za 3 to jest dla nas zbawienie, bo my dalej mozemys obie pozwalac na glupie straty pkt i dalej bedziemy miec te kilka meczow zapasu!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.04.2011, 17:49
Największym problemem Legii jest atmosfera jaka tam panuje. To jest coś podobnego jak w Polonii.Piłkarze jak na polskie warunki nienajgorsi, wg mnie trener też nienajgorszy ale nie ma tam parcia na zwycięstwa nie ma kolektywu nie ma duchu.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.04.2011, 17:50
Wszyscy robia wszystko, żeby Wisła była mistrzem.. wole nie myśleć co trzeba zrobic żebyśmy tego nie wykorzystali.

Swoją drogą Skorża fantastycznie odgrywa swoją rolę w Warszawie.. U nas zajęło mu dwa lata, żeby piłkarze zapomnieli jak się gra, tam po kilku miesiacach niesamowite efekty!
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 02.04.2011, 17:56
felipe napisał(a):Wyświetl post
U nas od lat te same mordy na ławach trenerskich, więc kto wie... Ew Probierz poleci z Jagi i przygarną go na Łazienkowskiej- też "młody zdolny, przyszłość polskiej myśli szkoleniowej"...
Nie do końca się z tobą zgodzę. Z trenerów pracujących w lidze więcej jak 10 lat to zostali tylko Nawałka i Lenczyk. Reszta wypadła już z ekstraklasowej karuzeli. W lidze angielskiej nie dość, że jest więcej doświadczonych trenerów to często siędza w jednym klubie parę lat ( 25 lat Fergusona w MU czy 15 lat Wengera w Arsenalu).
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.04.2011, 18:04
Ale nam grupa pościgowa sprawiła piękne prezenty.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.04.2011, 18:09
UWAGA, Skorza po meczu

- Czy myślę o dymisji? Póki co nie myślę o tym ostatecznym rozwiązaniu. Moją pracę zawsze będzie się rozliczać z wyniku, ale może to zabrzmi dziwne ale wiele nam nie brakuje. Przegraliśmy ostatnie trzy mecze, ale mogliśmy wygrać równie dobrze.

- Czy myślę o wstrząsie? Nie wiem czy o to teraz chodzi w tej drużynie. Jak się wyciska cytrynę to w pewnym momencie nie ma już czego wyciskać.

On jest nie do podrobienia
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów