The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2011, 17:20
Lawinowo kurczy nam się kadra, niedługo będzie problem, by skompletować 18 meczową. Niby Nordin grzał ławę, ale był to wartościowy zmiennik. Cholerny pech Wisełki. Rok temu frajersko przegrać tytuł, a teraz tracić zawodników, gdy sezon powoli zbliża się ku końcowi
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 28.03.2011, 17:39
skeba napisał(a):Wyświetl post
Niby Nordin grzał ławę, ale był to wartościowy zmiennik.
Jeden dobry mecz - jak Łobo. Ja już niemal zapomniałem, że Nordin jest w Wiśle. Żadna strata.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.03.2011, 17:49
herkules napisał(a):Wyświetl post
Małecki debiutował w pierwszej drużynie w wieku 18 lat.
Myślę, że obecna sytuacja zmusza nas by dać szansę utalentowanym młodym wychowankom. Michał ma 19 lat i świetne warunki, a skoro jest powoływany do kadry to musi się znać na grze w obronie.

Może wreszcie Piechniczek by zamknął japę.
To o niczym nie świadczy. Reprezentacje młodzieżowe bywaja specyficzne, nie każdy gracz, który tam daje radę, robi potem karierę w piłce zawodowej. W dodatku popatrzmy na defensywę naszej pierwszej reprezentacji - Jodłowiec, Sadlok, Dudka, Glik, Głowacki. To są goście, którzy jeszcze niedawno mieli pozycję tylko solidnych ligowców, dziś prawie w ogóle się nie rozwijając są reprezentantami - my w Polsce ogólnie cierpimy na niedostatek dobrych piłkarzy, ale na obronie jest zwyczajnie dramat.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.03.2011, 17:55
Dokładnie. Marokańczyk jak już jest w Wiśle, to niech robi tę dobrą atmosferę, ale boisko niech jednak z trybun/ławki ogląda. Lubię gościa, bo nie tylko przez pryzmat piłki się ocenia futbolistów, ale w Wiśle to on nie miał "meczu dobrego", a jedynie jakieś pojedyncze zagrania no i oczywiście niezwykle ważna bramka w derbach.
Wolę by grali Jirsak, Wilk, Sobol, Melikson, Garguła...
Oczywiście lepiej by był zdrowy, bo jest to niepokojące zjawisko, że coraz więcej kontuzji w naszym zespole. Zawsze mógłby wejść na te kilka[naście] minut i rzucić jakąś dobrą piłkę, jednak ja bym 100 razy bardziej wolała by zdrowi byli nasi jedyni [!!!] boczni obrońcy. Burliga pokazał w Bytomiu (i nie tylko), że na Wisłę to za słaby w uszach jest, a Łobo... Ja bym wolała by on nie był wstawiany w miejsce Cikosa, ale powiedzmy, że ufam Holendrowi.

Współczuje Maaskantowi, aczkolwiek mógł w zimie zgłosić potrzebę ściągnięcia bocznych obrońców (tym bardziej jak już pozwolił Piotrkowi odejść).
Takiego sudoku to nawet Japończycy nie wymyślili!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.03.2011, 18:27
No to kolejny pilkarz z kontuzja tym razem Boukhari ,ktory moglby ewentualnie zagrac na lewej obronie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.03.2011, 19:49
No to żegnamy się z Nurdinem

z tej mąki już chleba nie będzie, chyba że zostanie animatorem w drużynie , pobierając 1/10 tego co teraz
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 28.03.2011, 19:50
Karherop napisał(a):Wyświetl post
No to żegnamy się z Nurdinem

z tej mąki już chleba nie będzie, chyba że zostanie animatorem w drużynie , pobierając 1/10 tego co teraz
Posada animatora jest już zajęta dzierży ją od czasu zgrupowania - Rafał Boguski
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.03.2011, 20:01
AS82 napisał(a):Wyświetl post
No to kolejny pilkarz z kontuzja tym razem Boukhari ,ktory moglby ewentualnie zagrac na lewej obronie
Ze swoją szybkością i zwrotnością? Na lewej obronie? Wybacz, ale chyba nie zrozumiałem żartu.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.03.2011, 10:29
fajny wywiad z Wilkiem
http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...e-lawe,1614192
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 29.03.2011, 18:50
Wcześniej Tomas chyba nie miał tej dziary?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...egowic//45806/
What's new?

Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 29.03.2011, 18:53
joshi napisał(a):Wyświetl post
fajny wywiad z Wilkiem
Wilk > Sobolewski
Najwyższy czas. Sobolewski coraz starszy, a Wilk powinien zdobywać doświadczenie - po prostu grać, grać i jeszcze raz grać
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.03.2011, 19:03
joshi napisał(a):Wyświetl post
fajny wywiad z Wilkiem
Mnie osobiście wcale ten wywiad się nie podoba a szczególnie pytania które zadaje ten dziennikarz w których czuć wielką niechęć do naszego klubu ,przynajmniej mi tak się wydaje . Widać od razu że gość ma jakieś kompleksy na punkcie Wisły, pewnie jakiś kibic Lecha albo innej Amici . Wilk mimo że jest rezerwowym w Wiśle to właśnie transfer do naszego klubu dał mu bardzo dużo i dzięki temu zwrócił na siebie uwagę Dyzmy , takie są fakty , a to że w takich klubach jak Wisła , Legia czy Amica jest czasami ciężej wywalczyć miejsce w 11 niż dostać się do reprezentacji to dobrze to świadczy o tych zespołach i naszej lidze która w końcu się pomalutku rozwija . W podobnej sytuacji co Wilk jest ,np. Wołąkiewicz z Lecha czy będzie Gol z Legii ale oczywiście jak jakiś reprezentant Polski grzeje ławę w tamtych klubach jest ok a jak taka sytuacja ma miejsce w Wiśle to od razu trzeba poruszyć ten temat , trzeba namącić chłopakowi w głowie tak jak to dawniej robiono z Kokoszką( z pewnymi różnicami oczywiście). Może jestem przewrażliwiony na tym punkcie ale pewni dziennikarze a zwłaszcza ich głupie pytania drażnią mnie.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 29.03.2011 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.03.2011, 19:11
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Mnie osobiście wcale ten wywiad się nie podoba a szczególnie pytania które zadaje ten dziennikarz w których czuć wielką niechęć do naszego klubu ,przynajmniej mi tak się wydaje
Tak Ci sie wydaje.. to sie dobrze z tym przespij Gdyby mial taka nie chcec to po co by tu przechodzil? A pozatym trzeba czytac wszystkie wywiady. W poprzednim zapytali o kibicow, to powiedzial cos typu, ze nie chce sie podlizywac, ale ze nawet jak sie siedzi na lawc i slucha kibicow zza bramki to czuje sie niesamowity dreszczyk emocji i ze sa swietni. Wiec bazuj na faktach nie przemysleniach
Odpowiedz cytując
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 29.03.2011, 19:15
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Tak Ci sie wydaje.. to sie dobrze z tym przespij Gdyby mial taka nie chcec to po co by tu przechodzil? A pozatym trzeba czytac wszystkie wywiady. W poprzednim zapytali o kibicow, to powiedzial cos typu, ze nie chce sie podlizywac, ale ze nawet jak sie siedzi na lawc i slucha kibicow zza bramki to czuje sie niesamowity dreszczyk emocji i ze sa swietni. Wiec bazuj na faktach nie przemysleniach
Ale koledze chodziło chyba o dziennikarza który zadawał pytania. Poza tym mam takie samo odczucie.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.03.2011, 19:29
Oczywiście ,że chodziło mi o dziennikarza . Czarek jest w porządku a w dodatku to nasz piłkarz .
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.03.2011, 19:53
wali mnie dziennikarz i to jakie ma podejście, pisząc że wywiad jest fajny chodziło mi o odpowiedzi Czarka. Ten chłopak ma wszystko poukładane, jasno sprecyzowane cele i wie co musi zrobić żeby je osiągnąć. Do tego piłkarsko jest niezły i zapowiada się na bardzo dobrego zawodnika.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.03.2011, 20:12
a to sorry fanfan, zwracam honor, zle przeczytalem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.03.2011, 21:19
Pareiko w bramce, Estonia własnie wyrownala w meczu z Serbami.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 29.03.2011, 21:23
Pareiko 90 min
Genkov 90 min Asysta
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 29.03.2011, 21:25
^ Chavez również 90 minut
Kirm 90 minut
Powód: uzupełnienie.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 29.03.2011 o godz. 21:34.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.03.2011, 21:46
U-18 rozbija Holandie 3-0 z Michałem Nalepą w składzie

Ten chłopak powinien byc na stałe przy pierwszej drużynie , tym bardziej jeśli na treningu jest czasem 1-2 nominalnych obrońców ( pomijając fak że zagrał na nietypowej dla siebie pozycji defensywnego pomocnika )
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.03.2011 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.03.2011, 21:56
Pareiko zagrał świetny mecz w barwach Estonii dzisiaj.
Miał 3, 4 kapitalne interwencje. Warto zauważyć, że mecz rozgrywany był w fatalnych warunkach. Śnieg dosłownie napier*alał. Naszemu bramkarzowi należą się brawa za to, że w takich warunkach nie popełnił żadnego głupiego błędu.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.03.2011, 22:01
Karherop napisał(a):Wyświetl post
U-18 rozbija Holandie 3-0 z Michałem Nalepą w składzie

Ten chłopak powinien byc na stałe przy pierwszej drużynie , tym bardziej jeśli na treningu jest czasem 1-2 nominalnych obrońców ( pomijając fak że zagrał na nietypowej dla siebie pozycji defensywnego pomocnika )
Zgadzam się z Tobą, niestety u nas trenerzy, sztab i prezesi zmieniają się a polityka nadal ta sama czyli młodzi zawodnicy z bezpośredniego zaplecza jakim powinna być Młoda Ekstraklasa wypożyczani są do Stróży, Brzeska czy innych Nieciecz zamiast dostawać szansę gry w 1 drużynie vide ostatnie przymiarki do cofnięcia do obrony Łoba, mimo że mamy Burligę (dla niego mogłaby być to okazja do pokazania się z jak najlepszej strony. Mecz z silną drużyną, czego chcieć więcej - idealny czas do wejścia i zagrania na wysokim poziomie).
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 29.03.2011, 22:04
Pomiędzy Ekstraklasą, a ME jest przepaść, co dziwi mnie, patrząc na poziom naszej najwyższej ligi. Młoda Ekstraklasa to poziomem nie odbiega od drużyna z czołówki II ligi
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.03.2011, 22:06
Jednak wolę gdyby najzdolniejsi dostawali szansę gry u nas niż na klepiskach wśród traktorzystów w 2 lidze - bo tak się tam gra.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.03.2011, 22:13
Dzisiaj w Bonarce około godziny 18 spotkałem Bunoze, Boukhariego i Paljicia.

Paljic z Boukharim zapieprzali po bonarce, a przy okazji Marokańczyk wołał do każdego sklepu " dzień dobry "

Biedak Bunoza za nimi nie nadążał
Powód: Narodowość Kebaba.
Ostatnio edytowane przez DeadOrAlive : 29.03.2011 o godz. 22:23.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 29.03.2011, 22:16
Cytat:
Paljic z Boukharim zapieprzali po bonarce, a przy okazji Turek wołał do każdego sklepu " dzień dobry "
Marokańczyk człowieku...
Zeby kibice nie ogarniali narodowości własnych zawodników ajj
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.03.2011, 22:17
skeba napisał(a):Wyświetl post
Pomiędzy Ekstraklasą, a ME jest przepaść, co dziwi mnie, patrząc na poziom naszej najwyższej ligi. Młoda Ekstraklasa to poziomem nie odbiega od drużyna z czołówki II ligi
Cracovia jakis czas temu wpieprzyła ze swoimi rezerwami

uważam że ME to poziom dolnych rejonów I ligi , tym bardziej jeśli w każdym meczu na boisku biega po 3 starszych zawodników z pierwszej drużyny ( na tyle pozwalają przepisy )

nie mówie o tym aby od razu przenieść połowe grajków do pierwszej drużyny , ale w każdej formacji powinno być dwóch graczy poniżej 20 lat którzy naciskali by starszych na treningach .

W tej chwili poza Kurto nie mamy zawodnika poniżej 21 lat w drużynie!

mam nadzieję że na jesień ktos przejrzy na oczy i wraz z wywietrzeniem składu otwaorzy się miejsce dla młodszych . Z całym szacunkiem , ale w tej chwili gdyby na końcówke zamiast Żurawskiego wchodził Jeleń , Szewczyk czy inny młody napastnik to chociaz obrońcy rywali poczuli by jakikolwiek presing na sobie .
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.03.2011, 22:20
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z Tobą, niestety u nas trenerzy, sztab i prezesi zmieniają się a polityka nadal ta sama czyli młodzi zawodnicy z bezpośredniego zaplecza jakim powinna być Młoda Ekstraklasa wypożyczani są do Stróży, Brzeska czy innych Nieciecz zamiast dostawać szansę gry w 1 drużynie vide ostatnie przymiarki do cofnięcia do obrony Łoba, mimo że mamy Burligę (dla niego mogłaby być to okazja do pokazania się z jak najlepszej strony. Mecz z silną drużyną, czego chcieć więcej - idealny czas do wejścia i zagrania na wysokim poziomie).
A co ty myślisz? Że Maaskant, Skorża, Kasperczak, czy inni to jacyś niedorozwinięci, ślepi inwalidzi. Bo nie rozumiem.

Ile ja się już tu naczytałem o naszej "zdolnej" młodzieży, że trzeba dawać im szansę, że są świetni. I co? Gówno. Leszczak, Burliga (kuźwa, on ma 23 lata...), Kowalski, Juszczyk, Mączyński i wielu, wielu innych. Ciągle tylko - dać im szansę, dać im szansę. Po co, jak widać, że ci goście nie umieją grać w piłkę na poziomie ekstraklasowym. Są słabi piłkarsko, mentalnie czy nawet fizycznie.

Maaskant to nie debil- gdyby widział potencjał w kimś, to by szansę mu dawał.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.03.2011, 22:30
http://www.youtube.com/watch?v=oDB3nsgygkk - asysta Genkova na początku filmiku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów