|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ale co Ja mam Ci odpowiadać skoro mówi sie do Ciebie jak do słupa ?Szkoda czasu na to .Wszyscy w tym temacie piszą że sie myslisz a Ty dalej swoje.Jestem zwolennikiem Korwina a nie wyznawcą .
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Must Be the Music odcinek trzeci Piotr Wolwowicz
http://www.youtube.com/watch?v=CY-LOOryHhM Tak na "rozluźnienie" w czasach kiedy bycie "zbyt patriotycznym" jest niemile widziane Pozdrowienia dla TV Polsat - czarny .... wam w .... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
dramat |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To dzisiejsza "elyta" kulturalna. Dlaczego taka? Bo żaden patriota nigdy nie zostanie przyporządkowany do tej bezideowej, pseudo postępowej, wzajemnie się dowartościowującej kliki. Powinien się ich spytać czy nie leży im forma czy treść, bo od oceniania treści to byli cenzorzy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
||||||
|
Cytat:
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/op...wiadomosc.html Cytat:
A niedźwiedź bawi się w dobrego glinę , pytanie tylko czy we współpracy z Putinem , czy okopuje własne pozycje http://konflikty.wp.pl/title,Miedwie...l?ticaid=1bfc9 Cytat:
Jeszcze coś takiego znalazłem http://www.rmf24.pl/raport-rewolucja...pamId,36016428 Jeszcze jeden wątek o którym już napomknąłem. Kreowanie się na jednego z liderów wspólnej polityki obrony i bezpieczeństwa http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polit...wiadomosc.html przy jednoczesnym braku zaangażowania w tej misji , jest dla mnie porównywalne do tego , że jesteśmy jednym z głównych orędowników wzmocnienia wspólnej polityki energetycznej i bezpieczeństwa energetycznego , po czym podpisujemy wiadomą umowę gazową z Rosją , która stoi w sprzeczności we wzmacnianiu wcześniej przeze mnie wspomnianych polityk. Nie wiem czy po tego typu zagrywkach nasze deklaracje są poważnie odbierane w najważniejszych politycznie miejscach w Europie. Co może zdecydowanie rzutować na pozycję negocjacyjną , gdy w przyszłości będziemy faktycznie domagać się realizacji tych polityk , które mają dla nas znaczenie strategiczne i bardzo istotne. Co do marszu ramię w ramię z naszymi sąsiadami zza Odry. Cytat:
w połączeniu z Cytat:
Daliśmy koledze Westerwelle usprawiedliwienie na dzień wagarowicza. Nie wierzę , że taka a nie inna decyzja w stosunku do Libii nie była koordynowana z Niemcami. Nie wykluczam tego , że może się nam to opłacić , ale według mnie bardziej prawdopodobne jest to , że się na tym ,,przejedziemy'' .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.03.2011 o godz. 17:38.
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
stronę wcześniej dla przypomnienia to właśnie z moim poglądem na wojsko nakłady oraz organizację zgadzali się forumowicze. Dyskusja polega na tym aby przedstawiać swoje zdanie prawda? Czyżbyś się zdenerwował że porównałem teorie o idealnym państwie JKM do utopii komunizmu? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
jak można ta ....e szczuke zapraszac do telewizji, tvp sięga dna z roku na rok
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Oglądał ktoś debatę Vincent - Leszek?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Właśnie szukam gdzieś w necie pełnego nagrania
![]() Sam jestem ciekaw kto kogo zjadł na kolację. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądałem. i powiem szczerze że jeżeli ktoś się nie orientuje to dużo nie wywnioskuje. niestety to była tylko godzina więc każdy z nich obstawał przy swoim.
Niestety na najważniejsze pytanie ile otrzymamy emerytury przy średnich zarobkach nie uzyskaliśmy odpowiedzi. zresztą to już i tak nie ma najmniejszego sensu bo ustawa w tym tygodniu chyba jest głosowana... ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Czego się spodziewałeś po programie Lisa. PO z SLD przejęło TVP to jest jazda. Totalny ,do tego bezczelnie jawny antypolonizm Szczuki i czuba Najsztuba który nie zna nawet historii swojego miasta. Niszczenie polskich szkół na Litwie to sprawa Litwy, partie nazistowskie w landach to pikuś, tematu mordowanych polaków przez żydów nikt nie poruszy, a książka socjologa grossa z kłamstwami do potęgi n i stale malejącymi w niej liczbami zabitych żydów jest wykładnikiem i podstawą do plucia na naród polski. Dno dna- tacy ludzie powinni być izolowani
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A no i wrzutki Lisa o pismach antysemickich.Nawet ku...s nie pokazał jaki tytuł tych gazet. A o wypocinach Szczuki w jednej z gazet że Czerwone Brygady robiły dobrą robotę a czasem terroryzm jest pożyteczny dla dobra i chwały lewackiej - jakoś przechodzi bez echa
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
sprytny lisek też potrafi lizac rowa kiedy potrzeba, prowadzący chyba powinien nie byc stronniczy zeby to mialo jakikolwiek sens
http://www.youtube.com/watch?v=y4PtF...eature=related polecam tych ktorzy nie widzieli jak manipuluje lisek |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Już kiedyś byłą tutaj dyskusja o tym jak jakiś bałwan kompilował jego wszystkie wypowiedzi w taki sposób. Oglądnij całość a dopiero potem wysuwaj wnioski. Bo o dziwo pamiętam że ktoś z forum po obejrzeniu całej dyskusji przyznał Lisowi rację! zresztą tak jak ja. Skoro wymagasz od innych obiektywizmu to zacznij od siebie. ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
. Oczywiście żartuję ale w temacie "logistyki wojennej" to mamy chyba wystarczająco dużo "doświadczeń" (dodam że dość poniżających dla naszej armii) w Iraku i Afganistanie. Mnożenie tego typu przypadków może tylko dodatkowo osłabić morale naszego wojska.2. Pomagaliśmy Irakiczykom (powiedzmy że im ) obalać Sadama i budować nową władzę. I jaki mamy z tego biznes . Interesy w oparciu o "wdzięczność" to moga robić z nowymi reżimami: USA, Rosja, Francja czy UK. W tym układzie my robimy za murzyna i dobrze zdać sobie z tego sprawę.3. Jeśli o mnie chodzi to twierdziłem od zawsze że Tusk jest bardzo złym premierem i jeśli chodzi o politykę zagraniczną to wyrządza Polsce bardzo duże szkody. Jest oczywiste że Polska ma w basenie Morza Śródziemnego dość symboliczne interesy i biorąc pod uwagę naszą "siłę" chyba żaden z sojuszników nie oczekiwał od nas jakiejś specjalnej "pomocy". I wystarczyło trzymać dziuba na kłódkę ograniczjąc się do sloganów o "politycznym poparciu". Ale PR-owiec Tusk oczywiście musiał dodać coś "od siebie" i wyszło na to że wspólnie z Niemcami jesteśmy sceptyczni wobec akcji w Libii. Niemcom to UK i Francja mogą naskoczyć (choć prasa niemiecka już krytykuje rząd za takie postawienie sprawy) ale nam wystawią w odpowiednim momencie rachunek za PR-owskie zapędy premiera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
||
![]() btw Cytat:
Przy okazji przymusowe "odkładanie" kasy w ZUS nie jest czasem odmianą hazardu ![]()
Ostatnio edytowane przez cpc : 22.03.2011 o godz. 11:56.
|
||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Oglądałem wczoraj program Lisa i czułem niezłe zażenowanie patrząc na obrazki z konferencji u generała Kobylańskiego
Banda oszołomów , "zoo antysemickie" co było chyba najlepszym okresleniem tego spendu. Politycy PIS w tle ,ktorzy z aprobata wypowiadali sie o tej imprezie i "Katolicki glos w twoim domu" z Torunia jako patron,brawo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dlaczego antysemickie? Twierdzenie że o Polsce i Polakach powinni decydować Polacy, a nie żydzi to antysemityzm? Nie ośmieszaj się. Gdyby ktoś się sprzeciwiał rządom mniejszości nienieckiej w Polsce to byłby antygermanizm? Dlaczego to co sie dzieje na Litwie nie jest określane antypolonizmem?
Uśmiech Szczuki w momencie kiedy Girzyński przypomniał, że za ukrywanie żyda była kara śmierci wyjaśnia wszystko. To poziom ten sam co jury w przytoczonym trochę wyżej przykładzie. Jakoś Francuzi nie mają ambicji "przypominać sobie swoich zbrodni, żeby można było o nich zapomnieć" większego kretynizmu nigdy nie słyszałem. To ze PiS jest jedyną partią która myśli o Polsce i Polakach to wiadomo od dawna. Nie musisz dawać kolejnych przykładów. Powód: Przepraszam pana Girzyńskiego
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.03.2011 o godz. 16:53.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie szkoda Wam czasu na tego typu pseudo publicystykę?
A tak z ciekawości. Kim jest Szczuka? Coś napisała, zagrała, odkryła,że tak często zapraszają ją do TV. W tym temacie jestem ignorantem całkowitym, i chciałbym się dowiedzieć czemu ją zapraszają a nie np. Biedronia, który by porównał sytuację Żydów w czasie wojny do sytuacji .....obecnie. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Marszałek
Program Lisa to proste powielenie i kontynucja każdego numeru "Wprost", ktrego naczelnym jest własnie Lis Już dawno to zaobserwowałem,że temat z okładki "Wprost" znajduje się następnie w programie u Lisa.A we "Wproście" aż roi się od środowiska Szczuki (sama ma swoją rubrykę) do tego własnie Najsztub, Środa - stali komentatorzy.Lis po prostu przeniósł redakcje swojego tygodnika do TVP , dlatego w co drugim programie jest Szczuka albo Środa.Właściwie na każdy temat mają coś ciekawego do powiedzenia Generalnie to moim zdaniem Lis - "uczeń przerósł mistrza" tzn samego Michnika w gorliwości tropienia polskich nieprawości i wstydliwości W GW choć feminooszołomy mają dużo do powiedzenia (wicenaczelny Pacewicz) to Lis ma jakby obsesję na tym punkcie.Kwaśniewska,Szczuka,Środa to dzisiaj jego główny dwór PS:Girzyński a nie Giżyński! moim zdaniem Zbyszek wczoraj "pokazał jaja" czego sie po nim nie spodziewałem.Zawsze miał dużą wiedze, ale był za miękki dla adwersarzy.Puenta programu najbardziej trafna : "Żeby odkryć w Polsce antysemityzm trzeba jechać do Urugwaju" - Wojciechowski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=m_E99iJ8bOA ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AS82 : 22.03.2011 o godz. 14:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jakże wyraźnie widzisz nawoływanie do nienawiści przez polityków których na owym spotkaniu nie pokazano ( nie mówię że ich nie było ale nikt nie widzial czy bili brawo czy moze wyszli) ,byli dopiero pokazani na nagraniu przed sądem w Polsce ,po drugie słowa "chcemy żeby Polska była rządzona przez Polaków" to nawoływanie do nienawiści ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wygląda na to, że niektórzy członkowie Platformy Obywatelskiej notorycznie opuszczali lekcje języka polskiego. Po bulu Bronisława Komorowskiego, pora na 'Gdańszczanina' Donalda Tuska. Oj, nieładnie!
Wygląda na to, że premier postanowił dodać swojemu miastu i jego mieszkańcom godności. Niestety, zrobił to na siłę i skończyło się zwyczajnym 'bykiem' - donosi "Super Express". Choć może się wydawać, że jest to wpadka mniejszej kategorii, pisanie wyrazów określających mieszkańców miast z wielkiej litery także zalicza się do błędów ortograficznych. Wypadek przy pracy' Donalda Tuska świetnie wpisuje się w trend zapoczątkowany przez Bronisława Komorowskiego. W jednej, krótkiej depeszy udało mu się zmieścić dwa błędy: słowa 'bulu' i 'nadzieji'. Później prezydent bronił się, wspominając literówkę Jarosława Kaczyńskiego. Ale to było pudło, bo prezes PiS błędu nie popełnił. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://selkar.pl/zlote_zniwa_gross_j..._p_184109.html Zagięło mnie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.03.2011 o godz. 17:10.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Regułąjest że jak gajowy,kaszub albo inny Peowiec popełni blad to zaraz jest wytłumaczenie: ale Kaczyński zrobil większy, ale za Kaczyńskiego cukier szybciej drozał, ale nas też szaleniec chciał zabijać.....że jeszcze tyle osób (30-parę procent spoleczeństwa) tego nie widzi to jest już zaawansowana katarakta albo kisiel zamiast mózgu
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Wiec tak zupełnie bez kontekstowo , z czarnej de wzięte przerzucanie ,,odpowiedzialności'' (połączone z usprawiedliwianiem się) na Kaczyńskiego , to to nie było. Bardziej na zasadzie ,,nie śmiej się dziadku z cudzego wypadku'' . |
|
|