The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2011, 13:18
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Arapaho,wywiad,znaczy się informacja.

Słusznie prawisz. Informacja w dzisiejszych czasach to skarb, zawsze nią była.Tylko co ci z dobrej informacji skoro ten,który powinien z niej skorzystać nie umie tego. Naprawdę uważasz,że tzw politycy potrafiliby wykorzystać informacje zdobyte przez nasze służby jako element handlowy?Do tego trzeba jaj, w ogóle wszystkiego tego czego nie mają żadni ludzie na tzw scenie politycznej.

W przypadku naszych "Burundi"wystarczy poklepanie po plecach w świetle kamer, nazwanie europejczykiem i już.

A co do łupków. Mam nadzieje,że tak owych u nas nie będzie.

Uważam ze nasi jak słusznie piszesz tzw.politycy nie maja zielonego pojecia jak takie coś jak informacja wykorzystać. Ba, juz nie mówię jak zbudować coś co się udało w XX leciu międzywojennym Piłsudskiemu- czyli najlepszy na świecie wywiad. Do tego potrzebny jest mąż stanu z wizją i silna ręką. Jakby Piłsudski byl jak Tusk to 100 razy by się wystrszyl reakcji Francji i Anglii którzy puszczali w świat że jest tyranem i despotom, probowali go uciszać za wszelką cene. Nie byl im potrzebny kolejny mocny kraj, nikt nie chce konkurencji a juz napewno nie kraju tranzytowego na wschód
Czytając np.wywiad z Kaczynskiem w zeszło tygodniowym Uważam że czy w sobotniej Rzepie, i znając wiele jego pełnych wywiadów z lat poprzednich uważam że gośc ma wizje.Można sie nią nie zgadzać - jeśli ma ktoś inne poglady np.gospodarcze- ale wizje ma. Wizję budowy Polski - nie jej okradania. To jak na polityczno-patriotyczne bezrybie jest bardzo dużo. Jak zejdzie ze sceny to będzie koniec nadzieji że wyprzedawanie polskiego majątku i wypychanie ludzi za granicę kiedyś się skończy, a polska myśl cokolwiek będzie znaczyć na świecie.
Inny problem że jak w kazdej partii jest w PIS wielu karierowiczów więc daleki jestem od słów że to partia idealna .
Co do łupków to się z Toba nie zgodze. Ja wiązałem z nimi bardzo duże nadzieje. Jaka to byłaby sprawa dla nas- mówi reakacja na Kremlu po pierwszych wynikach odwiertów m.in. w Polsce. Niestety - jest jak jest
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 21.03.2011 o godz. 13:22.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.03.2011, 14:40
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
nie o karze a o JKM i jego tezach link jest stronę wcześniej. to że akurat dyskusja w paru postach zeszła na ten temat to chyba nic złego.
Ja dalej czekam na odpowiedź Wojtasa bo on tutaj jest przedstawicielem wyznawców Korwina
Ale co Ja mam Ci odpowiadać skoro mówi sie do Ciebie jak do słupa ?Szkoda czasu na to .Wszyscy w tym temacie piszą że sie myslisz a Ty dalej swoje.Jestem zwolennikiem Korwina a nie wyznawcą .

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.03.2011, 15:39
Must Be the Music odcinek trzeci Piotr Wolwowicz

http://www.youtube.com/watch?v=CY-LOOryHhM

Tak na "rozluźnienie" w czasach kiedy bycie "zbyt patriotycznym" jest niemile widziane

Pozdrowienia dla TV Polsat - czarny .... wam w ....
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.03.2011, 15:46
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Tak na "rozluźnienie" w czasach kiedy bycie "zbyt patriotycznym" jest niemile widziane

a jacy zadowoleni z siebie byli Ci jurorzy...

dramat
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.03.2011, 16:06
To dzisiejsza "elyta" kulturalna. Dlaczego taka? Bo żaden patriota nigdy nie zostanie przyporządkowany do tej bezideowej, pseudo postępowej, wzajemnie się dowartościowującej kliki. Powinien się ich spytać czy nie leży im forma czy treść, bo od oceniania treści to byli cenzorzy.
Hej Nasz TS !!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.03.2011, 16:56
Cytat:
1. To zamiast latać koło Poznania postrzelajmy sobie trochę do bezbronnych (bo wcześniej Uncle Sam rozwalił im system obrony przeciwlotniczej) Libijczyków Rozumiem Twoje intencje (co więcej myślę że jestem nawet w stanie sie z nimi zgodzić) ale sposób argumentacji polegający na tym że oto mamy leżącego to potrenujmy sobie teraz trochę kopanie w nery jest mało zachecający.
Nie chodzi tutaj wyłącznie o działania bojowe(chociaż nie wiem czy możliwości defensywne Kaddafiego zostały zrównane do 0) , ale również o kwestie ,,logistyki militarnej''. Wiadomo , że takie elementy jak koordynacja , współpraca , komunikacja są ćwiczone podczas różnego typu manewrów , ale chyba żadne ćwiczenia nigdy nie oddadzą tego samego co wzięcie udziału w rzeczywistej misji wojskowej.

Cytat:
A poza tym jaki Polska ma interes w usuwaniu Kadafiego jeśli nie tak dawno PGNiG podpisało kontrakt na poszukiwanie złóż gazu w Libii. Zabraknie Wodza i interes sie rypnie.
Pytanie , czy Kaddafi tym wodzem będzie za kilka tygodni. Nasz udział , czy jego brak i tak nie będzie miał na to decydującego wpływu , ale być może że za jakiś czas PGNiG będzie musiał rozmawiać z zupełnie innymi osobami o swojej pozycji w Libii. Kwestia tego kto tym osobom ułatwił przejęcie władzy w kraju być może będzie miała dla nich jakieś znaczenie przy planowainu polityki gospodarowania własnymi surowcami naturalnymi.

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/op...wiadomosc.html

Cytat:
-Rezolucja Rady Bezpieczeństwa w sprawie Libii jest wadliwa i szkodliwa. Przypomina średniowieczne wezwanie do wypraw krzyżowych - powiedział premier Rosji Władimir Putin, cytowany przez agencję RIA Nowosti.

- W kolejce jest Libia pod pretekstem obrony ludności cywilnej. A gdzie logika i sumienie? - pytał Putin. - Nie ma ani pierwszej, ani drugiego - podkreślił.
s-syn

A niedźwiedź bawi się w dobrego glinę , pytanie tylko czy we współpracy z Putinem , czy okopuje własne pozycje

http://konflikty.wp.pl/title,Miedwie...l?ticaid=1bfc9

Cytat:
Mareq: F-16 nie mają prawa udziału w działaniach zaczepnych w ramach sojuszu, gdyż nie osiągnęły jeszcze pełnej zdolności bojowej.
Ponoć 4 maszyny mogły by(z pewnymi ograniczeniami) wziąć udział w tego typu operacji.
Jeszcze coś takiego znalazłem http://www.rmf24.pl/raport-rewolucja...pamId,36016428

Jeszcze jeden wątek o którym już napomknąłem.
Kreowanie się na jednego z liderów wspólnej polityki obrony i bezpieczeństwa http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polit...wiadomosc.html przy jednoczesnym braku zaangażowania w tej misji , jest dla mnie porównywalne do tego , że jesteśmy jednym z głównych orędowników wzmocnienia wspólnej polityki energetycznej i bezpieczeństwa energetycznego , po czym podpisujemy wiadomą umowę gazową z Rosją , która stoi w sprzeczności we wzmacnianiu wcześniej przeze mnie wspomnianych polityk.
Nie wiem czy po tego typu zagrywkach nasze deklaracje są poważnie odbierane w najważniejszych politycznie miejscach w Europie.
Co może zdecydowanie rzutować na pozycję negocjacyjną , gdy w przyszłości będziemy faktycznie domagać się realizacji tych polityk , które mają dla nas znaczenie strategiczne i bardzo istotne.

Co do marszu ramię w ramię z naszymi sąsiadami zza Odry.

Cytat:
Szef niemieckiej dyplomacji Guido Westerwelle odrzucił sugestie, że stanowisko Niemiec w sprawie interwencji wojskowej w Libii jest odosobnione. Wskazał on, że także Polska nie zamierza wziąć udziału w akcji zbrojnej przeciw Muammarowi Kadafiemu.
http://www.wprost.pl/ar/236605/Niemc...tapila-jak-my/

w połączeniu z

Cytat:
„Afront wobec Europejczyków i Amerykanów", „Po stronie dyktatora", „Izolacja systemu Westerwellego" – w taki sposób największe niemieckie dzienniki komentują odmowę wsparcia przez Berlin interwencji sił międzynarodowych w Libii.
http://www.rp.pl/artykul/2,629733.html

Daliśmy koledze Westerwelle usprawiedliwienie na dzień wagarowicza. Nie wierzę , że taka a nie inna decyzja w stosunku do Libii nie była koordynowana z Niemcami. Nie wykluczam tego , że może się nam to opłacić , ale według mnie bardziej prawdopodobne jest to , że się na tym ,,przejedziemy'' .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.03.2011 o godz. 17:38.
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.03.2011, 17:00
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Ale co Ja mam Ci odpowiadać skoro mówi sie do Ciebie jak do słupa ?Szkoda czasu na to .Wszyscy w tym temacie piszą że sie myslisz a Ty dalej swoje.Jestem zwolennikiem Korwina a nie wyznawcą .
Kto wszyscy? na razie to ja przedstawiłem argumenty np. odnośnie wspominaj tutaj niejednokrotnie karze śmierci potwierdzające moją tezę.
stronę wcześniej dla przypomnienia to właśnie z moim poglądem na wojsko nakłady oraz organizację zgadzali się forumowicze.
Dyskusja polega na tym aby przedstawiać swoje zdanie prawda?
Czyżbyś się zdenerwował że porównałem teorie o idealnym państwie JKM do utopii komunizmu?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.03.2011, 22:30
jak można ta ....e szczuke zapraszac do telewizji, tvp sięga dna z roku na rok
piekna zaba w podpisie

Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.03.2011, 22:31
Oglądał ktoś debatę Vincent - Leszek?
Kocur
semper fi

Stary 21.03.2011, 22:46
Właśnie szukam gdzieś w necie pełnego nagrania

Sam jestem ciekaw kto kogo zjadł na kolację.
wiślak 86
Senior Member

Stary 21.03.2011, 23:04
Oglądałem. i powiem szczerze że jeżeli ktoś się nie orientuje to dużo nie wywnioskuje. niestety to była tylko godzina więc każdy z nich obstawał przy swoim.
Niestety na najważniejsze pytanie ile otrzymamy emerytury przy średnich zarobkach nie uzyskaliśmy odpowiedzi.
zresztą to już i tak nie ma najmniejszego sensu bo ustawa w tym tygodniu chyba jest głosowana...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Arapaho
Senior Member

Stary 21.03.2011, 23:07
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
jak można ta ....e szczuke zapraszac do telewizji, tvp sięga dna z roku na rok
Czego się spodziewałeś po programie Lisa. PO z SLD przejęło TVP to jest jazda. Totalny ,do tego bezczelnie jawny antypolonizm Szczuki i czuba Najsztuba który nie zna nawet historii swojego miasta. Niszczenie polskich szkół na Litwie to sprawa Litwy, partie nazistowskie w landach to pikuś, tematu mordowanych polaków przez żydów nikt nie poruszy, a książka socjologa grossa z kłamstwami do potęgi n i stale malejącymi w niej liczbami zabitych żydów jest wykładnikiem i podstawą do plucia na naród polski. Dno dna- tacy ludzie powinni być izolowani
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Arapaho
Senior Member

Stary 21.03.2011, 23:10
A no i wrzutki Lisa o pismach antysemickich.Nawet ku...s nie pokazał jaki tytuł tych gazet. A o wypocinach Szczuki w jednej z gazet że Czerwone Brygady robiły dobrą robotę a czasem terroryzm jest pożyteczny dla dobra i chwały lewackiej - jakoś przechodzi bez echa
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.03.2011, 23:13
sprytny lisek też potrafi lizac rowa kiedy potrzeba, prowadzący chyba powinien nie byc stronniczy zeby to mialo jakikolwiek sens

http://www.youtube.com/watch?v=y4PtF...eature=related polecam tych ktorzy nie widzieli jak manipuluje lisek
piekna zaba w podpisie

Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.03.2011, 23:25

Jak widzę program o nastawieniu SHOW to mnie skręca. Oczywiste, że patriotyzm i taka piosenka nie będzie dobrze przyjęta przez tych DEBILI z jury bo to by się źle przyjęło. Po pierwsze uczestnik musi coś zaprezentować co się im wcale nie musi spodobać a i tak zrobią z tym co chcą i po drugie mogą mówić po występie uczestnikowi też co chcą bo to przecież jest SHOW. A w SHOW trzeba zaskoczyć publikę wypowiedzią, oceną, bo by oglądalności nie mieli. Ale jak tak patrzyłem tam po komentarzach to niektórzy na szczęście wiedzą o co w tym wszystkim chodzi, a dla tego chłopaka duże brawa za otwarcie postawienie sprawy w swoich poglądach.
wiślak 86
Senior Member

Stary 21.03.2011, 23:46
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
sprytny lisek też potrafi lizac rowa kiedy potrzeba, prowadzący chyba powinien nie byc stronniczy zeby to mialo jakikolwiek sens

http://www.youtube.com/watch?v=y4PtF...eature=related polecam tych ktorzy nie widzieli jak manipuluje lisek
Ja Cię proszę!!

Już kiedyś byłą tutaj dyskusja o tym jak jakiś bałwan kompilował jego wszystkie wypowiedzi w taki sposób. Oglądnij całość a dopiero potem wysuwaj wnioski. Bo o dziwo pamiętam że ktoś z forum po obejrzeniu całej dyskusji przyznał Lisowi rację! zresztą tak jak ja.
Skoro wymagasz od innych obiektywizmu to zacznij od siebie.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.03.2011, 00:49
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi tutaj wyłącznie o działania bojowe(chociaż nie wiem czy możliwości defensywne Kaddafiego zostały zrównane do 0) , ale również o kwestie ,,logistyki militarnej''. Wiadomo , że takie elementy jak koordynacja , współpraca , komunikacja są ćwiczone podczas różnego typu manewrów , ale chyba żadne ćwiczenia nigdy nie oddadzą tego samego co wzięcie udziału w rzeczywistej misji wojskowej.

Pytanie , czy Kaddafi tym wodzem będzie za kilka tygodni. Nasz udział , czy jego brak i tak nie będzie miał na to decydującego wpływu , ale być może że za jakiś czas PGNiG będzie musiał rozmawiać z zupełnie innymi osobami o swojej pozycji w Libii. Kwestia tego kto tym osobom ułatwił przejęcie władzy w kraju być może będzie miała dla nich jakieś znaczenie przy planowainu polityki gospodarowania własnymi surowcami naturalnymi.

Co do marszu ramię w ramię z naszymi sąsiadami zza Odry.

http://www.wprost.pl/ar/236605/Niemc...tapila-jak-my/

w połączeniu z

http://www.rp.pl/artykul/2,629733.html

Daliśmy koledze Westerwelle usprawiedliwienie na dzień wagarowicza. Nie wierzę , że taka a nie inna decyzja w stosunku do Libii nie była koordynowana z Niemcami. Nie wykluczam tego , że może się nam to opłacić , ale według mnie bardziej prawdopodobne jest to , że się na tym ,,przejedziemy'' .
1. Jeśli piszesz o "logistyce wojennej" to czy chodzi Ci o to abyśmy wysłali na wojnę w celach szkoleniowych naszych magazynierów . Oczywiście żartuję ale w temacie "logistyki wojennej" to mamy chyba wystarczająco dużo "doświadczeń" (dodam że dość poniżających dla naszej armii) w Iraku i Afganistanie. Mnożenie tego typu przypadków może tylko dodatkowo osłabić morale naszego wojska.
2. Pomagaliśmy Irakiczykom (powiedzmy że im ) obalać Sadama i budować nową władzę. I jaki mamy z tego biznes Jeśli sądzisz że inaczej będzie w Libii to ukłony . Interesy w oparciu o "wdzięczność" to moga robić z nowymi reżimami: USA, Rosja, Francja czy UK. W tym układzie my robimy za murzyna i dobrze zdać sobie z tego sprawę.
3. Jeśli o mnie chodzi to twierdziłem od zawsze że Tusk jest bardzo złym premierem i jeśli chodzi o politykę zagraniczną to wyrządza Polsce bardzo duże szkody. Jest oczywiste że Polska ma w basenie Morza Śródziemnego dość symboliczne interesy i biorąc pod uwagę naszą "siłę" chyba żaden z sojuszników nie oczekiwał od nas jakiejś specjalnej "pomocy". I wystarczyło trzymać dziuba na kłódkę ograniczjąc się do sloganów o "politycznym poparciu". Ale PR-owiec Tusk oczywiście musiał dodać coś "od siebie" i wyszło na to że wspólnie z Niemcami jesteśmy sceptyczni wobec akcji w Libii. Niemcom to UK i Francja mogą naskoczyć (choć prasa niemiecka już krytykuje rząd za takie postawienie sprawy) ale nam wystawią w odpowiednim momencie rachunek za PR-owskie zapędy premiera.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.03.2011, 09:48
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
A no i wrzutki Lisa o pismach antysemickich.Nawet ku...s nie pokazał jaki tytuł tych gazet. A o wypocinach Szczuki w jednej z gazet że Czerwone Brygady robiły dobrą robotę a czasem terroryzm jest pożyteczny dla dobra i chwały lewackiej - jakoś przechodzi bez echa
Ogólnie to usta lewaków wypchane są frazesami o prawach człowieka, tolerancji itp... kreują się na świetoszków, brzydzą się przemocą itd... Mimo to mam wrażenie, że większość z nich nienawidzi swoich oponentów politycznych i w imię jedynych słusznych racji, a jakże, bez wachania stworzą w tym państwie nowy terror na kształt UB. Z resztą naczelny pedzio Biedroń coś bredził kiedyś o karze więzienia za prezentowanie postawy homofobicznej więc chyba wszystko przed nami

btw
Cytat:
Rząd chce całkowicie zakazać hazardu w internecie. Jeśli projekt nowelizacji wejdzie w życie, nielegalna będzie nie tylko gra w ruletkę czy blackjacka, ale również pokera. Do tego organy ścigania będą monitorowały internet. W przypadku podejrzenia, że obywatel czerpie zyski z hazardu, Służba Celna będzie mogła czasowo zablokować jego konto bankowe. Nowelizacja przypieczętowuje monopol państwa w sektorze gier hazardowych.
Projekt nowelizacji wprowadza całkowity zakaz hazardu w internecie - z wyłączeniem zakładów wzajemnych. Oznacza to, że na terenie Rzeczypospolitej Polskiej nie będzie można zagrać przez sieć w ruletkę czy blackjacka. Jako uzasadnienie podano ochronę przed uzależnieniem oraz "trwonieniem pieniędzy".
No proszę, dobrze, że oprócz Anioła Stróża ktoś jeszcze nade mną czuwa. Co tu dużo mówić, około 70% wypracowanych przeze mnie pieniędzy oddaje w postaci różnych haraczy i danin państwu. Rząd jednak wychodzi ze słusznego założenia, że pozostawiając mi te 30% sam sobie mogę wyrządzić krzywdę np poprzez "trwonienie pieniędzy" w hazard. Co za ulga. Co prawda mogę iść i zagrać w Totka, a nawet się od skreślania 6 liczb mocno uzależnić no ale w tym przypadku interes i zysk państwa są ważniejsze niż zdrowie psychiczne jakiegoś tam obywatela.
Przy okazji przymusowe "odkładanie" kasy w ZUS nie jest czasem odmianą hazardu Donald ja Ci na prawdę dobrze życzę ale opamiętaj się
Ostatnio edytowane przez cpc : 22.03.2011 o godz. 11:56.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.03.2011, 10:52
Oglądałem wczoraj program Lisa i czułem niezłe zażenowanie patrząc na obrazki z konferencji u generała Kobylańskiego Banda oszołomów , "zoo antysemickie" co było chyba najlepszym okresleniem tego spendu. Politycy PIS w tle ,ktorzy z aprobata wypowiadali sie o tej imprezie i "Katolicki glos w twoim domu" z Torunia jako patron,brawo.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.03.2011, 11:42
Dlaczego antysemickie? Twierdzenie że o Polsce i Polakach powinni decydować Polacy, a nie żydzi to antysemityzm? Nie ośmieszaj się. Gdyby ktoś się sprzeciwiał rządom mniejszości nienieckiej w Polsce to byłby antygermanizm? Dlaczego to co sie dzieje na Litwie nie jest określane antypolonizmem?

Uśmiech Szczuki w momencie kiedy Girzyński przypomniał, że za ukrywanie żyda była kara śmierci wyjaśnia wszystko. To poziom ten sam co jury w przytoczonym trochę wyżej przykładzie. Jakoś Francuzi nie mają ambicji "przypominać sobie swoich zbrodni, żeby można było o nich zapomnieć" większego kretynizmu nigdy nie słyszałem.

To ze PiS jest jedyną partią która myśli o Polsce i Polakach to wiadomo od dawna. Nie musisz dawać kolejnych przykładów.
Powód: Przepraszam pana Girzyńskiego
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.03.2011 o godz. 16:53.
Hej Nasz TS !!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.03.2011, 11:51
Nie szkoda Wam czasu na tego typu pseudo publicystykę?

A tak z ciekawości. Kim jest Szczuka? Coś napisała, zagrała, odkryła,że tak często zapraszają ją do TV. W tym temacie jestem ignorantem całkowitym, i chciałbym się dowiedzieć czemu ją zapraszają a nie np. Biedronia, który by porównał sytuację Żydów w czasie wojny do sytuacji .....obecnie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.03.2011, 12:11
A tak z ciekawości. Kim jest Szczuka? Coś napisała, zagrała, odkryła,że tak często zapraszają ją do TV.
Szczuka, kiedy po swoim ataku i wyśmiewaniu się z niepełnosprawnej dziewczynki na wózku inwalidzkim, która śmiała propagować modlitewne kółka różańcowe zorientowała się, że zrobiła z siebie idiotkę, zastosowała znany i skuteczny chwyt w Polsce tzn. uznała się ofiarą ataków ze strony oburzonych ludzi tylko dlatego, że jak stwierdziła jest ....Żydówką.
paszczak
Member

Od: 10.2010

Stary 22.03.2011, 12:20
Marszałek

Program Lisa to proste powielenie i kontynucja każdego numeru "Wprost", ktrego naczelnym jest własnie Lis
Już dawno to zaobserwowałem,że temat z okładki "Wprost" znajduje się następnie w programie u Lisa.A we "Wproście" aż roi się od środowiska Szczuki (sama ma swoją rubrykę) do tego własnie Najsztub, Środa - stali komentatorzy.Lis po prostu przeniósł redakcje swojego tygodnika do TVP , dlatego w co drugim programie jest Szczuka albo Środa.Właściwie na każdy temat mają coś ciekawego do powiedzenia
Generalnie to moim zdaniem Lis - "uczeń przerósł mistrza" tzn samego Michnika w gorliwości tropienia polskich nieprawości i wstydliwości
W GW choć feminooszołomy mają dużo do powiedzenia (wicenaczelny Pacewicz) to Lis ma jakby obsesję na tym punkcie.Kwaśniewska,Szczuka,Środa to dzisiaj jego główny dwór

PS:Girzyński a nie Giżyński!
moim zdaniem Zbyszek wczoraj "pokazał jaja" czego sie po nim nie spodziewałem.Zawsze miał dużą wiedze, ale był za miękki dla adwersarzy.Puenta programu najbardziej trafna : "Żeby odkryć w Polsce antysemityzm trzeba jechać do Urugwaju" - Wojciechowski
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2011, 14:24
Właśnie szukam gdzieś w necie pełnego nagrania

Sam jestem ciekaw kto kogo zjadł na kolację.
jak by dalej kolega szukal:

http://www.youtube.com/watch?v=m_E99iJ8bOA
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Kocur
semper fi

Stary 22.03.2011, 14:44
Dzięki - znalazłem też na stronie TV

http://www.tvp.pl/publicystyka/aktua...bledow/4186155
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.03.2011, 14:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego antysemickie? Twierdzenie że o Polsce i Polakach powinni decydować Polacy, a nie żydzi to antysemityzm? Nie ośmieszaj się. Gdyby ktoś się sprzeciwiał rządom mniejszości nienieckiej w Polsce to byłby antygermanizm? Dlaczego to co sie dzieje na Litwie nie jest określane antypolonizmem?

Uśmiech Szczuki w momencie kiedy Giżyński przypomniał, że za ukrywanie żyda była kara śmierci wyjaśnia wszystko. To poziom ten sam co jury w przytoczonym trochę wyżej przykładzie. Jakoś Francuzi nie mają ambicji "przypominać sobie swoich zbrodni, żeby można było o nich zapomnieć" większego kretynizmu nigdy nie słyszałem.

To ze PiS jest jedyną partią która myśli o Polsce i Polakach to wiadomo od dawna. Nie musisz dawać kolejnych przykładów.
Drozd ty mnie już mnie nie rozśmieszaj tym relatywizowaniem, bo to jest coraz bardziej żałosne. Pluja w twarz a ty mówisz ,że deszcz pada... W takich typu konferencjach ,w ktorych sie jawnie nawoluje do nienawisci wobec narodu czy rasy nie powinni brać udział żadni polscy politycy ,a tymbardziej wykazywać aprobate wobec tego typu postaw. Jak dla mnie PIS sie skompromitowal kolejny raz wchodzac w konszachty z takimi ludzmi jak Kobylanski czy Radiem Maryja . Takie frazesy ze Pis dba o Polaków tez sa niezle , szczegolnei dbaja o pamiec ofiar polskich z II WŚ , jak sie wpisuja w narracje neofaszystowskich ideologów
Ostatnio edytowane przez AS82 : 22.03.2011 o godz. 14:57.
Arapaho
Senior Member

Stary 22.03.2011, 15:50
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Drozd ty mnie już mnie nie rozśmieszaj tym relatywizowaniem, bo to jest coraz bardziej żałosne. Pluja w twarz a ty mówisz ,że deszcz pada... W takich typu konferencjach ,w ktorych sie jawnie nawoluje do nienawisci wobec narodu czy rasy nie powinni brać udział żadni polscy politycy ,a tymbardziej wykazywać aprobate wobec tego typu postaw. Jak dla mnie PIS sie skompromitowal kolejny raz wchodzac w konszachty z takimi ludzmi jak Kobylanski czy Radiem Maryja . Takie frazesy ze Pis dba o Polaków tez sa niezle , szczegolnei dbaja o pamiec ofiar polskich z II WŚ , jak sie wpisuja w narracje neofaszystowskich ideologów
Proszę cię.....bezczelności Szczuki niewidzisz, obrażania Polakow którzy gineli żeby np.AS82 mógł klikać w necie - nie widzisz, stronniczości Lisa nie widzisz.
Ale jakże wyraźnie widzisz nawoływanie do nienawiści przez polityków których na owym spotkaniu nie pokazano ( nie mówię że ich nie było ale nikt nie widzial czy bili brawo czy moze wyszli) ,byli dopiero pokazani na nagraniu przed sądem w Polsce ,po drugie słowa "chcemy żeby Polska była rządzona przez Polaków" to nawoływanie do nienawiści? Użyj chlopie rozumu- napewno go masz. gdzie tu kogos obrażono? Przeciw komu jest ta nienawiść?Co jest w tym nienormalnego?A to że Polską rządzą żydzi... no nie wiem czy Michnik jest żydem majac ojca żyda do tego z Ukrainy oskarzonego o próbe wywrotu w kraju( i brata prokuratora stalinowskeigo nawiasem mówiąc) - zakladając że tak to przy założeniu że chyba wszyscy się zgodzimy że środowisko Gazety Wyborczej osloniete z prawej flanki przez byłą Unię Wolności a z lewej przez SLD - to jest główna siła polskiej polityki to możemy dojść do wniosku że przeciwko właśnie tym siłom były wypowiedzi. Nie przeciwko jakims konkretnym narodom, tylka ludziom którzy działaja na szkodę narodu polskiego poprzez niszczenie naszej tradycji, wycieranie z pamięci naszych bohaterów, sprzedawanie polskiego majatku - głównie tu myśle cięzkiego przemysłu i przedsiebiorstw strategicznych - obcym państwom, podpisując niekorzystne , wręcz podejrzane umowy nie służące nam wszystkim lub korzystne blokując. Jako że ludzie ci w pewnej mierze maja pochodzenie żydowskie - w róznej linii- potocznie mówi się o nich żydzi. Tak jak każdy z nas darł nieraz japę jude,jude cracovia- kazdy z nas chyba wie że tak naprawdę tyca czy metal pewnie mają napletki ,co już u dr.Lusgartena ich załozyciela (czy jak mu tam) wcale nie jest takie pewne bo byl żydem
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.03.2011, 16:11
Wygląda na to, że niektórzy członkowie Platformy Obywatelskiej notorycznie opuszczali lekcje języka polskiego. Po bulu Bronisława Komorowskiego, pora na 'Gdańszczanina' Donalda Tuska. Oj, nieładnie!

Wygląda na to, że premier postanowił dodać swojemu miastu i jego mieszkańcom godności. Niestety, zrobił to na siłę i skończyło się zwyczajnym 'bykiem' - donosi "Super Express".

Choć może się wydawać, że jest to wpadka mniejszej kategorii, pisanie wyrazów określających mieszkańców miast z wielkiej litery także zalicza się do błędów ortograficznych.

Wypadek przy pracy' Donalda Tuska świetnie wpisuje się w trend zapoczątkowany przez Bronisława Komorowskiego. W jednej, krótkiej depeszy udało mu się zmieścić dwa błędy: słowa 'bulu' i 'nadzieji'. Później prezydent bronił się, wspominając literówkę Jarosława Kaczyńskiego. Ale to było pudło, bo prezes PiS błędu nie popełnił.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://selkar.pl/zlote_zniwa_gross_j..._p_184109.html

Zagięło mnie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.03.2011 o godz. 17:10.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Arapaho
Senior Member

Stary 22.03.2011, 17:10
.....Później prezydent bronił się, wspominając literówkę Jarosława Kaczyńskiego. Ale to było pudło, bo prezes PiS błędu nie popełnił.
Regułąjest że jak gajowy,kaszub albo inny Peowiec popełni blad to zaraz jest wytłumaczenie: ale Kaczyński zrobil większy, ale za Kaczyńskiego cukier szybciej drozał, ale nas też szaleniec chciał zabijać.....że jeszcze tyle osób (30-parę procent spoleczeństwa) tego nie widzi to jest już zaawansowana katarakta albo kisiel zamiast mózgu
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.03.2011, 18:03
Cytat:
Regułąjest że jak gajowy,kaszub albo inny Peowiec popełni blad to zaraz jest wytłumaczenie: ale Kaczyński zrobil większy, ale za Kaczyńskiego cukier szybciej drozał, ale nas też szaleniec chciał zabijać.....że jeszcze tyle osób (30-parę procent spoleczeństwa) tego nie widzi to jest już zaawansowana katarakta albo kisiel zamiast mózgu
To była akurat odpowiedź na zaczepkę Kaczyńskiego , który na pytanie dziennikarza o wpadkę prezydenta powiedział, że może wypadało by zorganizować przed kolejnymi wyborami dyktando.
Wiec tak zupełnie bez kontekstowo , z czarnej de wzięte przerzucanie ,,odpowiedzialności'' (połączone z usprawiedliwianiem się) na Kaczyńskiego , to to nie było.
Bardziej na zasadzie ,,nie śmiej się dziadku z cudzego wypadku'' .

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów