The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 19 kolejki
Zwycięstwo Polonii Bytom 11 5,67%
Remis 5 2,58%
Zwycięstwo Wisły Kraków 178 91,75%
Głosujących: 194. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2011, 19:43
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Brakuje jakości gry... Nie ma sie co oszukiwać będziemy musieli zainwestować w obronę, defensywnego pomocnika oraz napastnika.
Obronę tak.
Defensywnego pomocnika? Kpisz? Mamy najlepszego defensywnego pomocnika w lidze Wilka - który siedzi na ławce!
Napastnika - owszem, ale nawet Klose czy Podolski z tego 0.5 podania w meczu ze skrzydeł nie zrobią bramki.
Praktycznie każda pozycja w zespole wymaga wzmocnienia.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.03.2011, 19:44
K**** dlaczego w każdym meczu gramy od 15 minuty? Coś z tym trzeba zrobić.

Obrona dziś skandalicznie słabo. Pierwsza bramka to błąd na błędzie każdego z tej formacji. W drużynie mamy właściwie trzech dobrych zawodników Małecki, Melikson, Kirm którzy pojedynczymi zrywami punkty nam ciułają.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Baszczu i Głowa - wróćcie, choćby na 1 sezon :(
Do tego Brożki i znowu PEWNA kompromitacja w pucharach Oczywiście piszę to pół żartem pół serio bo akurat tym zawodnikom należy się szacunek ale jak było w pucharach każdy pamięta.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Niestety to spotkanie ostatecznie uświadomiło mi, że przy wyniku remisowym nie ma kogo wpuścić na końcówkę. Jedynym ostatnio zawodnikiem, który coś tam pokazywał po wejściach na boisko było Łobodziński i szczerze mówiąc dziwię się, że dzisiaj nie pojawił się chociaż na parę minut.
Sytuacja w obronie zaczyna się robić tragiczna. Mam nadzieję, że uraz Cikosa nie jest groźny. Para środkowych obrońców zagrała bardzo przeciętne + Pareiko, który moim zdaniem zawalił bramkę na 2-1.
Można też łatwo zauważyć, że w każdym ze spotkań na wiosnę Wisła w pierwszych 10 minutach grała kompletny dramat w obronie i to cud, że dopiero Polonia B. to wykorzystała.
W ofensywie również bardzo niemrawo. Najbardziej widoczny i chyba najlepszy był Małecki. Plusik dla Genkova za karnego i dla Kirma za rzut wolny. Melikson dzisiaj bardzo mało widoczny i Jirsak, który moim zdaniem powinien być zmiennikiem.
Rzuty rożne w naszym wykonaniu są wprost żałosne. Bite gdzieś na 13-14 metr od bramki na pewno nie będą zagrożeniem dla przeciwników.
A wasze tłumaczenia, że po 7 zwycięstwach z rzędu można się potknąć są bez sensu. Owszem można ale po dobrej grze w spotkaniu w którym po prostu zabrakło szczęścia, a nie po marnej kopaninie, która o mały włos nie zakończyła się porażką naszej drużyny.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 20.03.2011 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 20.03.2011, 19:46
Swietny wynik patrzac na przebieg gry.
Karny z kosmosu - obrzydliwe. Powinnismy sie wsytrzegac takich prezentow. To dobre dla Legii czy NigdyWiecej zza Blon.

Genkov strzeli mniej goli niz w Rosji. Prawdopodobnie rownie dobrze moglibysmy wstawic do ataku Chaveza czy Jaliensa.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.03.2011, 19:46
Chciałbym żeby obok Sobola biegał Wilk od nastepnego meczu
przy tak grajacej obronie to chyba czas zaczac grac na dwoch dypowych defensywnych walczaków w srodku
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.03.2011, 19:50
Remis 2-2 oznacza, że po meczu na trudnym dla nas terenie mamy pkt więcej niż Jaga i Legia. To dobra wiadomość. Zła jest zaś taka, że obrona to jakieś nieporozumienie. Mają 2 tygodnie, żeby się zgrać. Dziękuję za uwagę. Dobranoc.
Odpowiedz cytując
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Stary 20.03.2011, 19:52
Gra tragiczna jak na drużynę która ma tyle zawodników klasowych. Lepszy rydz niż nic! Mam nadzieje, że ten punkt da Polonii utrzymanie kosztem parchów!!!!
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.03.2011, 19:53
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Niewiem jak i kto ma wstrzasnac tym zespolem.Skoro Sobol straciljuz swoj temperament a Maly nie macha rekami ta druzyna stała sie "miekka".Takie miekie faje a nie pilkarze.
Mam tylko nadzieję, że Maaskant tego ,,wstrząsu" dokona. Dzisiaj te 20% zaangażowania więcej dałoby pewnie 3 pkt. Piłkarze Wisły zbyt często wyglądają anemicznie, jakby grali w zwolnionym tempie.
Chyba cała reszta liczy, że w odpowiednim momencie Maor lub Mały błysną indywidualnym zagraniem i wygrają mecz.

Miejmy nadzieję, że ta kontuzja Erika nie będzie bardzo poważna, pole manewru w obronie niebezpiecznie się zawęża.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.03.2011, 19:54
Niech ktoś teraz napiszę, że Borski nam nie sprzyja
the end
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.03.2011, 19:57
Podsumowując:
- Co mecz budzimy się po pierwszym kwadransie - Maaskant musi poprawić wejście w mecz.
- Z tak grającą obroną, a raczej jej brakiem, tak jak ktoś wyżej napisał - dwóch defensywnych pomocników.
- Jesteśmy zależni od formy Małeckiego i Meliksona, dziś jeden z nich (Melikson) właściwie nie grał, bo nie widziałem go za często przy piłce, tak więc remis (szczęśliwy) jest dla nas cudownym rezultatem
- Jaliens lepiej gra lewą nogą niż Chavez, więc niech się zamienią na ŚO, mało da, ale zawsze.
- Potrzebujemy: jednego ŚO, dwóch bocznych O, jednego napastnika z prawdziwego zdarzenia
- Burliga nie zagrał dużo gorzej niż Cikoś, co świadczy o tym, jak słabi są.
- Potrzebujemy, żeby ktoś pier*olnął tą drużyną potężnie.
- Więcej podań do napastnika, chociaż nie wiem czy ten Genkov już nie miał swoich 5 minut...
Ostatnio edytowane przez filemon : 20.03.2011 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.03.2011, 19:57
Meczu nie miałem okazji oglądąc , przyszedłem na gotowy wynik który zreszta... mnie nie zaskoczył . Już nawet nie mówię że kiedys passsa musiała się skończyć , ale w tym sezonie ewidentnie nie idzie nam na wyjzdach do śląskich klubów . Górnik , Ruch - porażki , Polonia , Podbeskidzie - remis . Gdyby w ekstraklasie byłaby jeszcze Odra pewnie też była by wpadka .

Mimo wszystko odskakujemy na 1 punkt czyli ciągle piłka jest po naszej stronie .

Do końca zostało 11 spotkań , w tym 6 u siebie . Wygrywając wszystko u siebie , oraz remisując wszystkie spotkania na wyjeździe mamy mistrzostwo...oczywiście kluczowe będą spotkania z Lechem , Jagą oraz Legią , Śląskiem i Lechią . Najważniejsze rozstrzygnięcia się przed nami . Teraz pozostaje szlifować formę na maraton kwietniowo - majowy .
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.03.2011, 19:58
bez skutecznego napastnika tak będziemy sie do końca sezonu mordowac z przeciwnikami.Mówcie co chcecie uważam że na szpicy Maaskant powinien wystawic Małego a nie Gienka..

To już nie te czasy że damy Bułgarowi 2 lata na aklimatyzacje i albo zaskoczy albo nie.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.03.2011, 19:59
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie jeszcze nie porażka, chociaż taki wynik można uznać za niesatysfakcjonujący. Martwi mnie przede wszystkim obrona, tak nie można "walczyć o mistrzostwo..." gdy obrońcy mają kłopot z kryciem, w dodatku kontuzja Cikosa - chłopak wył z bólu, aż przykro było patrzeć.

P.S. Jestem pod wrażeniem dośrodkowań Barcika. Robiły duzo zamętu u nas w polu karnym, dobrze że strzelanie mu tak dobrze nie wychodziło
A tak, sorry za pomyłkę niech będzie pierwsza strata punktów.
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Baszczu i Głowa - wróćcie, choćby na 1 sezon :(
Nie wiem w jakiej formie jest Baszczyński, ale można by było pojechać na kilka meczów Artomitosu i pomyśleć czy byłoby to realne wzmocnienie składu albo przynajmniej alternatywa dla któregoś z bocznych obrońców.

Co do Głowackiego to nie wiem czy byłby zainteresowany powrotem do Wisły.
Obecnie gra w pierwszym składzie Trabzonsporu (wicelider ligi Tureckiej o 1 mecz mniej rozegrany od lidera) klub, który ma bardzo duże szansę na grę w Lidze Mistrzów w następnym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Titto : 20.03.2011 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.03.2011, 20:01
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Niech ktoś teraz napiszę, że Borski nam nie sprzyja
Ale skąd to samobiczowanie? Karny ewidentny, winić należy głupotę zawodnika Polonii. Jest różnica między piłką nożną a rugby.

A Borski stał parę metrów od akcji i gdyby nie gwizdnął, to byłyby dopiero jaja.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.03.2011, 20:08
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Karny z kosmosu - obrzydliwe. Powinnismy sie wsytrzegac takich prezentow. To dobre dla Legii czy NigdyWiecej zza Blon.

Genkov strzeli mniej goli niz w Rosji. Prawdopodobnie rownie dobrze moglibysmy wstawic do ataku Chaveza czy Jaliensa.

I to jest najgorsze.Nawet pal licho ten remis.Jak druzyna chodzi po boisku nie zasluguje na zwyciestwo.

Bardziej martwią inne fakty

1.Tragedia w obronie
-Jaliens i jego ogolna prezentacja
-niezgranie
-kontuzje

2.Brak walki od pierwszej minuty
- moze oni mysla ze rywale oddadza im mecz bez walki

3.Nie ma lidera
-niby jest Maly i Sobol ale oni przestali byc tymi zagrzewajacymi do walki.

4.Atak-tu jest najwieksza tragedia bo Genkov wg mnie to jakis paralityk a nie napastnik.Hristov mi sie przypomina tylko raz na pol godziny zgra pilke do jakiegos pomocnika.Parodia
Ten mecz dobitnie to pokazal.
Niewiem jak bedziie to wygladalo i kto te bramki strzelał.

Niby jest lider ale wad jest tak wiele ze tutaj jak sie nie wezmiemy za jajca i nie zacznie Maaskant ich gonic do pracy to jak zwlaszcza Legia zatrybi to krucho to widze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.03.2011, 20:14
Bułgar ma ten problem, że nie dostaje piłek. Ciężko mu cokolwiek zrobić
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.03.2011, 20:15
Niestety Jaliens okazuje sie ze jest zawidnikiem bardzo slabym i na chwile obecna najgorszym naszym transferem.
Narzekamy na gre Bunozy a to wlasnie Bunoza gra przy Jaliensie jak profeso.
Popostu Kev nie wiem w ogole co sie dzieje na bosiku.
Chavez tez slaby wiec wracamy do punktu wyjscia a tj. braku obrony ktory nam towarzyszy 2 sezon.

Na Genkova nie narzekac az tak badzo bo nasa gra jest teraz tak skonstruowana ze to pomocnicy maja wiecej sytuacji niz jeden napastnik.
Fakt faktem kazdy chcial by zeby on zdobywal bramki ale dopoki bedziemy stzrelac gole a mamy ich najwiecej w lidze nie jest wtedy zle.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.03.2011, 20:15
w Wiśle brakuje ludzi charakternych takich jak byli Baszczu,Głowa,Sobol w dobrej formie, Kosa itd. Przyjeżdzają zawodnicy z zagranicy,którzy chodzą !po boisku bo najwazniejsze żeby kasa sie zgadzała. Dla mnie sposób na tych kopaczy jest jeden. Pieniądze niech leżą na murawie i ile wygrasz tyle masz w kieszeni! A nie żeby jeden z drugim mieli fajną pensję niezaleznie czy sie przykładajaą czy nie
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 20.03.2011, 20:20
tak się uparliście tego Kewa ale zauważcie jedno Cikos cisnie do przodu i np dziś nie wiem czemu za często nie wracał i było co najmniej kilka sytuacji że tracimy piłkę a Kew ma do obstawienia środek i prawą stronę.. i się potem dziwić że chłop nie wie co zrobić jak ma grać za 2..

Ważne że jest 1ptk zawsze coś, poza tym mamy 2 tyg trzeba przez nie mocno się sprężyć i wreszcie wypracować sobie jakoś rzuty rożne!! bo od ponad roku my z tych fragmentów gry nie strzelamy, a jeśli już to baardzo przypadkowo

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.03.2011, 20:21
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieje że szybko odszczekasz.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.03.2011, 20:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale skąd to samobiczowanie? Karny ewidentny, winić należy głupotę zawodnika Polonii. Jest różnica między piłką nożną a rugby.

A Borski stał parę metrów od akcji i gdyby nie gwizdnął, to byłyby dopiero jaja.
Nie miałem na myśli tego karnego a całość sędziowania Borskiego. Uważam, że sędziował dzisiaj dobrze i obiektywnie, a jeśli już komuś sprzyjał to właśnie Wiśle.

A co do samego karnego, to dla mnie kontrowersja i wcale nie protestowałbym jeśli gwizdek nie zostałby użyty.
the end
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.03.2011, 20:23
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

1.Tragedia w obronie
-Jaliens i jego ogolna prezentacja
-niezgranie
-kontuzje

2.Brak walki od pierwszej minuty
- moze oni mysla ze rywale oddadza im mecz bez walki

3.Nie ma lidera
-niby jest Maly i Sobol ale oni przestali byc tymi zagrzewajacymi do walki.

4.Atak-tu jest najwieksza tragedia bo Genkov wg mnie to jakis paralityk a nie napastnik.Hristov mi sie przypomina tylko raz na pol godziny zgra pilke do jakiegos pomocnika.Parodia
Ten mecz dobitnie to pokazal.
Niewiem jak bedziie to wygladalo i kto te bramki strzelał.
1. Nie tylko Jaliens ale po dzisiejszym meczu to Chavez tez piach totalny;/ Jakis problem z koordynacja ma? Momentami biegal jak Rasiak;/
2. Tutaj bez zmian od kilku sezonow;/
4. Ciezko oceniac Genkova skoro nawet 1 podania nie otrzymal;/ I nawet najlepszy napastnik na swiecie nie strzeli gola jak nie otrzyma pilki;/ Przynajmniej karnego wyciagnal Niestety alternatywy nie mamy...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.03.2011, 20:25
Nie wiem, czego Wy wszyscy chcecie od Genkowa. Owszem, skutecznością nie razi, ale to chyba jest spowodowane specyficznym sposobem gry. Jak dla mnie - nazywanie go paralitykiem, "Christowem" - jest drobną przesadą. Strzeliliśmy najwięcej bramek w lidze, a Wam i tak coś nie leży. Jeśli Genkow jakoś w tym pomaga, to chyba nie jest z nim najgorzej.

Zwróćcie uwagę na sytuację z końcówki meczu, jak Genkow dograł do Kirma. To, że Słoweniec nie skoczył na tę piłkę, zakrawa odrobinę na żenadę.

Co do karnego - sprawa raczej jasna. Obrońca Polonii nie popisał się inteligencją. Mógł zostawić Genkowa i nic by z tego nie było. Jednak wolał błysnąć, a za głupotę się karci.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.03.2011, 20:30
Cały zespół zagrał o 2 poziomy niżej niż potrafi, nie było zawodnika, który by prezentował swoją standardową dyspozycje (pomijam Genkova). Co do Bułgara, ma on straszne mało sytuacji podbramkowych, nie wiem czy to wynika z jego stylu gry, braku wystawiania się, czy z tego, że partnerzy mu nie dogrywają - tak jak np. Paljić, który zamiast z pierwszej podać, zrobił to na 2 razy i zmarnował sytuacje. Szkoda, że Chavez ma wypad na repre - przydałoby mu się zgrywanie z Jaliensem.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 20.03.2011 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.03.2011, 20:31
to co koledzy z drużyny nie lubią Genkowa że mu nie podają ? hmmm....wątpie.Musi wyjśc na pozycje,pokazac sie,powalczyc samemu o piłke (przecież kawał chłopa z niego jest wiec power ma),wygrac pojedynek jeden na jeden w polu karnym żeby sobie stworzyc sytuacje bramkową do strzału, wygrac pojedynek główkowy jak jest centra w pole karne a nie stac na 5 metrze i czekac aż piłka mu sama pod nogi spadnie-tak jest najłatwiej.To takie abecadło napastnika jak mnie kiedyś w trampkarzach uczyli
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.03.2011 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.03.2011, 20:33
Warty odnotowania po tym meczu jedynie gol Kirma
http://www.youtube.com/watch?v=7ydXepZFno0
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.03.2011, 20:37
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym żeby obok Sobola biegał Wilk od nastepnego meczu
przy tak grajacej obronie to chyba czas zaczac grac na dwoch dypowych defensywnych walczaków w srodku
A ja chciałbym żeby w następnym meczu Sobol w ogóle nie biegał.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.03.2011, 20:40
To paradoks,że jedyny reprezentant Polski jakiego Wisła ma w składzie (Wilk) nie zagrał ani minuty.Gdzie Maskaant ma oczyW czym Sobolewski,Sivakov czy Jirsak są od niego lepsi
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.03.2011, 20:42
Jaliens tragedia.

Jeszcze będziecie płakać po Gordanie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów