The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 19 kolejki
Zwycięstwo Polonii Bytom 11 5,67%
Remis 5 2,58%
Zwycięstwo Wisły Kraków 178 91,75%
Głosujących: 194. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2011, 19:23
No tak jak taki Chavez zamiast iść z piłką i podac pomocnikowi to trupta jak .... i podaje do bramkarza.Nie w....ia was to ? Skoro koleś ma możliwość zagrać piłkę do wolnego pomocnika to on ....a podaje do bramkarza ręce mi opadają.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.03.2011, 19:24
Strata punktów po słabej grze. Znów rywale obnażyli, że tak naprawdę nie mamy obrony. Mnówstwo karygondych błędów indywidualnych popełniali Cikos i Jaliens, aż trudno uwierzyć, że były reprezentant Holandii jest jednym z najsłabszych, o ile nie najsłabszym piłkarzem na boisku.

W ofensywie, gdy nie ma dobrego dnia Melikson i kiedy jest agresywnie atakowany, prawie nie istniejemy. Genkow jest za wolny i za pasywny (cud, że "zarobił" dziś kontrowersyjnego karnego), Małecki nie ma z kim grać, a Kirm w drugiej połowie przeszedł obok meczu. Jirsak tradycyjnie po jednym lepszym meczu w rundzie wrócił do tradycyjnego, mizernego i nieefektywnego poziomu. Sobolewski dzi również słabo.

Kolejny raz szwankowało wychodzenie na pozycje, wyprowadzanie piłki, krycie...Maaskant też zdaje się być niestety oraz bardziej zagubiony - znów złe zmiany, nie poprawiające obrazu gry, niepojęte trzymanie dramatycznego po przerwie Kirma, brak korekt w zawodzącej taktyce... Jego reakcje dziś nie pomagały zespołowi.

Martwi, że obecnie mamy chyba najsłabszą defensywę z całej grupy głównych pretendentów do tytułu - boki przepuszczają praktycznie wszystko, każde dośrodkowanie, a na środku Jaliens gra na poziomie Cikosa.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.03.2011, 19:24
Cytat:
bo trzeba bramki strzelac, a nie stac
co jak co, ale Rios to w zyciu nie strzeli tyle bram co Żuraw
To nie ten Zurawski, co strzelał kiedyś po 20 bramek w sezonie.
Patrząc w przeszłość to przegonił nas Lech, który miał 10 pkt straty, więc z takimi drużynami się wygrywa, jak się marzy o MP. 8 pkt przewagi byłoby po tej kolejce, ale nie jest źle.

Jesteśmy w czubie i mamy Jagę u siebie.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 20.03.2011, 19:25
sito napisał(a):Wyświetl post
Sobol niestety nie daje już rady, Burliga ok
Burliga Ok, ale tylko w ofensywie. Bardzo podobały mi się te jego wyjścia do przodu, niestety później nie wracał. Tak jakby trener kazał mu grać na skrzydle... Całkowite przeciwieństwo przyklejonego do obroni Erika. Trochę brakowało mi zadziorności/agresywności w obronie. Dostał w końcu szanse , zamiast pokazać się z najlepszej strony w tych 40 minutach, to on czasami wręcz dreptał koło przeciwnika.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.03.2011, 19:26
Podobnie jak z Podbeskidziem, zaangażowanie przeciwnika wystarczyło na Wisłę. Dobrze, że ta przerwa jest, bo dużo trzeba poprawić. Niestety na tle naszych obrońców piłkarze Polonii często wyglądali jak Barcelona.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Gra Wisły mnie przyprawiła o ból głowy i mdłości. Kompromitująca postawa drużyny i szczęśliwy remis. Z przebiegu meczu PB nie była zespołem gorszym. Co ciekawe nawet po takim dnie uciekamy w tabeli.
Powiem wam szczerze, mistrzostwo chętnie, ale pucharów to ja nie chcę bo będzie kolejna kpina, może odsprzedajmy Wojciechowskiemu miejsce w elm LM ?
..
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Najbardziej niepokoi ta gra w defensywie, mimo wszystko będzie dobrze. Dziś + 1 pkt do przewagi nad Legią, Jagą.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.03.2011, 19:27
Z Polonią Bytom zawsze trudno nam się grało. Może dlatego, że grają z takim zaangażowaniem
Przy pierwszej bramce dla Polonii zapier*oliła obrona a dokładnie to Paljic źle wybijając piłkę przy drugiej Pareiko wypluł piłkę no i też było straszne zamieszanie w defensywie.

Musimy popracować nad bronieniem się przy stałych fragmentach gry. Podnosi mi się ciśnienie kiedy przeciwnicy wykonują stały fragment stosunkowo blisko bramki.

Trzeba popracować też nad wykonywaniem rzutów różnych, bo podczas meczu mamy ich około 10 i nie robimy z tych stałych fragmentów praktycznie żadnego zagrożenia.

Brawa dla Burligi chłopak spisał się naprawdę solidnie włączał się do akcji ofensywnych z czego mieliśmy dużo korzyści.

Zawiódł mnie po raz kolejny Sobolewski. Moim zdaniem Maaskant powinien zacząć stawiać na Wilka on daje nam dużo więcej w ofensywie i odwala kawał dobrej roboty w defensywie.

Podsumowując to zwiększyliśmy o 1 punkt dystans do Legii i Jagiellonii i zmniejszyliśmy o dwa punkty dystans do Lecha.

Trzeba dobrze przepracować okres dwóch tygodni 'wolnych od ekstraklasy ' i potem mecz z moim zdaniem o dziwo słabiej grającej, niż Polonia Bytom Jagiellonia.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.03.2011, 19:28
Wynik lepszy niż gra. Remis zawsze daje punkt. Wisła po prostu dostosowała się do poziomu ligi. Skoro liga ma gówniany poziom to nie liczmy na to ,że Wisła nagle zacznie mega wyraźnie odstawać. Następny mecz pewnie przegramy. "Liga będzie ciekawsza" jak mawiał klasyk PMS.
Odpowiedz cytując
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 20.03.2011, 19:29
Gdzieś musieliśmy stracić punkty. Teraz 2 tygodnie przerwy i myśle, że w meczu z Jagielonią zobaczymy składnie grającą i pewniejszą w obronie Wisłę.
PS. Momenty były w grze Wisły
Ostatnio edytowane przez bartekd16 : 20.03.2011 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.03.2011, 19:33
Zmian Roberta nie zrozumiem. Sivakov i Żurawski? Czemu nie Łobodziński i Rios i nie na 5min a 20?

Wiśle za łatwo rośnie przewaga i nie do końca podeszli poważnie. Ci którzy strzelili bramkę i no może Genkov (wypracował karnego, którego pewnie nie było)można wybronić. Reszta tak naprawdę tragedia. Ćwiczyć solidnie przez te dwa tygodnie... Szkoda, że w dwa dni dwóch obrońców poszło się... ale Burliga jak poprawi, a myślę, że na pewno elementy taktyczne to może być nawet lepszy niż Cikos, choć oczywiście mimo słabiutkiego meczu życzę zdrowia dużo.

PS: Jeszcze zatęsknicie za wyprowadzeniami Bunozy.;-)
Ostatnio edytowane przez Dean : 20.03.2011 o godz. 19:37.

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ja też jestem wściekły że nie wygrywamy z frajerami, ale wydaje mi się że po meczu na forum tematy powinny być pozamykane przez 2 godz żeby wszyscy ochłoneli. Mam nadzieje, że dzisiejszy mecz będzie przestrogą dla tych co twierdzili że majstra mamy w kieszeni..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
No tak jak taki Chavez zamiast iść z piłką i podac pomocnikowi to trupta jak .... i podaje do bramkarza.Nie w....ia was to ? Skoro koleś ma możliwość zagrać piłkę do wolnego pomocnika to on ....a podaje do bramkarza ręce mi opadają.
To jest rzeczywiście pewien dramat, bo klasowy obrońca nie ma prawa tak źle wyprowadzać piłki.

Mnie jednak dziś najbardziej zdenerwował Kirm w 93 minucie - Genkow wygrywa główkę, wystawia mu piłkę do strzału, ale Słoweniec boi się iść na nią agresywnie i nawet nie próbuje wystawić nogi ze strachu przed obrońcą i kontuzją. To, gdyby miał przysłowiowe cochones, powinien być gol na wagę 3 punktów.

Ale nie, on wolał nie iść "na spaw"...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 20.03.2011, 19:34
Brakuje jakości gry... Nie ma sie co oszukiwać będziemy musieli zainwestować w obronę, defensywnego pomocnika oraz napastnika.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.03.2011, 19:34
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co ukrywać, jesteśmy w kryzysie. Szczęśliwy remis ze słabiutką Polonią Bytom, wcześniej remis z Podbeskidziem i męczarnie z Widzewem. To nie był przypadek. Po niezłych meczach z Arką i Ruchem (i wpadką z PB) gramy kichę.

Do poprawienia jest sporo, ale najważniejsza jest gra w tyłach. Ustawienie drużyny podczas stałych fragmentów, gra w linii na spalonego, wyprowadzanie piłki.

Dobrze, że teraz chwilka przerwy bo zaczęlibyśmy tracić punkty. A tak szczęśliwie zyskaliśmy 1 nad Legią.

W tym meczu zmartwił mnie kiepski występ Pareiki oraz niewielka ilość dobrych sytuacji bramkowych. W dodatku z tak słabym przeciwnikiem nie wolno nam tracić 2 goli. To są jaja.

Wyróżnienie: Melikson, Małecki, Kirm, Genkow (za karnego), Chavez, Burliga, Pajlić
Słabo grali: Jaliens, Cikosz, Sobolewski
Bardzo słabo: Pareiko (mam nadzieję, że to jednak incydent), Jirsak (niestety - potwierdzenie, że nadaje się tylko na zmiennika), Żurawski (nadaje się jedynie na asystenta trenera. Maćku, jak cię lubię - kończ karierę, bo przykro patrzeć).

Generalnie czeka nas jeszcze sporo pracy. Z taką grą MP nie będzie, więc Maaskant musi wiele poprawić. Nie mamy stylu, mamy tylko parę indywidualności z przodu. I słabą obronę. To za mało nawet jak na Ekstraklasę.
Bardzo dużo wyróżnień, jak na tak słaby mecz.

Graliśmy dzisiaj słabo. Widać, że zawodnicy indywidualnie coś potrafią, ale drużynowo wygląda to kiepsko. Boki obrony, środek obrony i napastnik do wymiany. Mam nadzieję, że Pareiko znów zacznie skakać do tych piłek jak kocur, że te pierwsze dobre występy to nie przypadek.

Wiem, że drużyna jest całkowicie nowa i wciąż wymieniane są stare ogniwa, że potrzebuje zgrania, że rok pracy z trenerem to minimum. Mam tylko nadzieję, że Maaskant okaże się trenerem, któremu ten rok warto dawać. Jeżeli nie - to przyjdzie nam długo czekać na następny powiew mądrości i cierpliwości w polityce klubu.

Aha - moim zdaniem drużyna gra źle od początku rundy, a dotychczasowe punkty zawdzięczamy szarpnięciom Małeckiego, Melikssona i ew. Kirma.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.03.2011, 19:35
Podwórkowa obrona. Rzucają się na piłkę jak dzieciaki z boiska sprzed SP. Szkoda, że Chavez i Pareiko wyjeżdżają, bo zgranie szczególnie przy stałych fragmentach stoi na żałosnym poziomie.
Oprócz tego, pozwalamy na zbyt dużo wrzutek i akcji z obu stron. Tak padły obie bramki.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.03.2011, 19:35
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Zarabiają kokosy w porównaniu do chłopaków z Bytomia, a różnicy w jakości gry nie widać.
Ciężko się ogląda na necie w słabej jakości, ale nasza druga linia w tym meczu nie istniała. Szczególnie w grze obronnej, jacyś tacy wszyscy niemrawi, wolni bez walki.

O obronie szkoda cokolwiek pisać. Chyba nie doczekamy się już w tej rundzie Wisły grającej z polotem. Ta nasza gra idzie coraz w dół, pomimo, że wcześniej też kolorowo nie było, ale chociaż wygrywaliśmy.
Chciałbym tylko zauważyć, że to była nasza pierwsza (strata punktów?) w lidze od 7 spotkań.
Spokojnie, mamy 5 punktów przewagi nad Jagiellonią, 6 punktów przewagi nad Legią 7 punktów więcej od Lechii i o 9 więcej od Lecha... Więc nie jest najgorzej.
Powód: chyba nie porażka;)
Ostatnio edytowane przez flamengista : 20.03.2011 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.03.2011, 19:36
To jest jakiś ogromny paradoks. Legia i Jaga przegrywają. Grają słabo, zwłaszcza Legia, ale i tak w porównaniu z tym co dzisiaj zaprezentowała Wisła grają kosmiczny futbol.
A my im tak odjeżdzamy. Mało bo mało, ale zawsze.

Rację ma Iwan mówiąc, że gra Wisły to są przebłyski, a to Małeckiego, a to Meliksona. Zespołowej gry dzisiaj nie było prawie w ogóle. Przebłysk tylko jeden, Kirma.

Oceniać piłkarzy nie będe, bo musiałbym się narazić obrońcom ikon Wisły. Wydaje się jednak, że Maaskant musi podjąć męskie decyzje. Nie może być tak, że druga linia a to PBB a to PB robi momentami co chce.

Napisałem przed meczem, że możemy zatęskinić za Bunozą. Niestety...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.03.2011, 19:36
Gówno gralismy i moglismy przegrac więc trzeba być zadowolonym z jednego punktu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.03.2011, 19:37
Gienek to byłby niezły napastnik gdyby tylko bramki potrafił strzelac bo za to będzie rozliczany a nie za wywalczone karne czy dogrywanie piłek czy ładne zastawienie sie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.03.2011 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 20.03.2011, 19:39
Trochę chyba rozumiem tą radość z 1 pktu, ale tłumaczenia że po 7 meczach zwycięskich przyszedł 1 słabszy...
już nie, nie 1 słabszy a 4ty z rzędu (Podbeskidzie, Widzew, Podbeskidzie, Polonia B.), z czego jeden wygralismy
zawodnicy nie kryją w obronie, w ataku coraz mniej ciekawych i kombinacyjnych akcji, trener wygląda jakby tracił pomysł na drużynę (wiem część z was mnei zlinczuje za to, ale tak to wygląda).
Gwiazdy z plakatów niech zostaną na plakatach, z całej 5-tki Melikson, Genkow i trochę Pareiko to są wzmocnienia, Siwakov i iJaliens, niestety brak formy, brak ogrania, widać długą przerwę. Ci zawodnicy mogą być dobrzy ale za pół roku po następnym obozie przygotowawczym.
Z reszty pożegnamy Riosa, Łobo, Gargułę, Kowalskiego, Branco, Jirsaka, Sobola, do tego pewnie znajdzie się chętny na Małego i Kirma i druzyna znowu będzie w czarnej dupie.
Na razie widać gołym okiem pierwszy kryzys (za szybko nadszedł) i brak zaplecza, zmienników (te nazwiska owszem grały ale kilka sezonów temu). Z taką drużyną naprawdę będę szczęśliwy jak zdobędziemy MP. To będzie nawet większe osiągnięcie niż MP Maćka S. po sezonie z 8mym miejscem...
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 20.03.2011, 19:40
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Ja też jestem wściekły że nie wygrywamy z frajerami, ale wydaje mi się że po meczu na forum tematy powinny być pozamykane przez 2 godz żeby wszyscy ochłoneli. Mam nadzieje, że dzisiejszy mecz będzie przestrogą dla tych co twierdzili że majstra mamy w kieszeni..
nie żebym się czepiał, ale tylko nie MAJSTRA...
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Straciliśmy Bunoze, straciliśmy tez Cikosza(?) w tej kolejce, nie byliśmy w stanie rozklepać mającej problemy Polonii Bytom. A ugranie remisu to tylko dzięki karnemu który równie dobrze mógłby nie zostać podyktowany.

Gra cały czas wygląda jakby trener obił drużynę na dzień przed meczem, żadnych zagrań ani ruchów na boisku ich nie wpoił.

Ewentualne Mistrzostwo w tym sezonie będzie raczej prezentem od reszty tabeli która nie była chętna na pierwsze miejsce niż byłoby wywalczone przez nasza drużynę.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Titto napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym tylko zauważyć, że to była nasza pierwsza porażka w lidze od 7 spotkań.
Spokojnie jeszcze nie porażka, chociaż taki wynik można uznać za niesatysfakcjonujący. Martwi mnie przede wszystkim obrona, tak nie można "walczyć o mistrzostwo..." gdy obrońcy mają kłopot z kryciem, w dodatku kontuzja Cikosa - chłopak wył z bólu, aż przykro było patrzeć.

P.S. Jestem pod wrażeniem dośrodkowań Barcika. Robiły duzo zamętu u nas w polu karnym, dobrze że strzelanie mu tak dobrze nie wychodziło
Ostatnio edytowane przez igortsw : 20.03.2011 o godz. 19:48.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.03.2011, 19:41
Pierwsze bany już poleciały, na razie na tydzień. Rozumiem nerwy ale chamskie obrażanie trenera i zawodników będzie surowo karane.

Apeluję także do rozsądniejszych forumowiczów, by nie podejmowali dialogu z frustratami, a już w szczególności - by nie cytowali ich postów. W ten sposób te głupoty są dodatkowo powielane. Jak ktoś łamie regulamin, to proszę to zgłaszać do nas a nie pouczać innych.

Polska.m.s. - to były szybkie oceny, na zasadzie "na plus", "kiepsko" i "na minus". Nie miałem czasu na dokładne oceny, muszę się nad nimi zastanowić. Źle zagraliśmy jako drużyna, ale postawa tych zawodników nie była zła.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.03.2011, 19:41
Baszczu i Głowa - wróćcie, choćby na 1 sezon :(
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.03.2011, 19:42
Polonia Bytom ktora ma 150 innych kłopotów ,zwlaszcza dotyczacych pieniedzy a jej pilkarze zap*****ją ze az na boisku huczy.

U nas dominowała gra do bramkarza,pilkarze nie przemęczali sie a Jirsak standarodowo starał sie być niewidocznym.

Niewiem jak i kto ma wstrzasnac tym zespolem.Skoro Sobol straciljuz swoj temperament a Maly nie macha rekami ta druzyna stała sie "miekka".Takie miekie faje a nie pilkarze.

Duza zlosc teraz we mnie jest bo zastanwaiam sie gdzie bylo widac ta roznice miedzy liderem tabeli,z wielką wizją holendreską i transferami za ponad banske Euro a Polonia Bytom gdzie niewiadomo czy oni maja ciepłą wode na stadionie.

Pereiko-prz 2 bramkach zawalił.Druga to niestety ale jego wina.

Obrona-Jaliens-to ten z kadry?Chyba paraolimpijskiej Holandii.
Chavez tez zle, pilkarze Polonii wygrywali z nim pojedynki a nie bylo tam zadnego dryblasa.......nie mam pytan
Pajlic niewidoczny /Czikos -kontuzjowany.Zajebiscie

Pomoc -nasze "motorki" cos przygasly .Maly cos tam szarpal,Melikson dopiero pod koniec chyba sie obudzil
Siwakow pozytywnie.

Atak-a raczej jego brak.Genkov to wyglada gorzej niz dziecko z przed bloku ustawione na szpicy.Serio .dzis widzialem jak gralo pare mlokosow a napastnik chociaz do pilki dochodzil i nie kladl sie jak paralityk.
Co akcja to Genkov lezy,karny to wogole jakis fuks i cud.
Niewiem jak on w tej Bulgarii strzelil te 28 bramek.

Generalnie gra Wisły na teraz to jest rozpacz i nieiwem dlaczego po fajnym poczatku cos staneło i to tak znacznie.

Podbeskidzie to jednak nie byla wpadka przy pracy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
robertos
Member

Od: 01.2009

Stary 20.03.2011, 19:42
Zobaczcie jedną rzecz polonia gra na 150 - 200% pełne zaangazowanie ,a Wisła ? ,oglądając mecz widoczne było jaka jest różnica oni nie maja zawodników za 100k - 1000k eur ,mecz z Podbeskidziem pokazał że w "naszym' zespole niem ma walki prawi 0 zaangażowanie ,oni są "gwiazdy" ,oni nie biegaja ,oni rozgrywają ,oni wygrywają ale jak ,jak przeciwnik przestraszy się nazwy WISŁA KRAKÓW ,dwa ostatnie mecze pokazały że nasi grajkowie grają to co na jesień a i może gorzej ,najtrudniejsze mecze przed nami jak nie radzimy sobie z Polonia Bytom to jak pokonamy Lecha ,Śląsk ,Lechie ,Bełchatów ,Cracovie !!!!!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.03.2011, 19:43
Jak nie można wygrać trzeba zremisować i na tym można skończyć ,zresztą nie wszystkie mecze uda się wygrać ,zawsze przychodzi ten słabszy dzień. Ten mecz od początku nam się nie ułożył , zabrakło przede wszystkim inteligencji boiskowej u naszych zawodników przy paru sytuacjach i asekuracji , też kilku miało słabszy dzień a taki każdemu może się zdarzyć , mam tu na myśli przede wszystkim Meliksona . Z przodu zabrakło zespołowości , Małecki chciał wszystko sam zwłaszcza w drugiej połowie , czasami za długo prowadził piłkę zamiast szybciej podać , kilka nieporozumień z jego winy . Genkov starał się , walczył ale na razie niczego więcej nie pokazał , Kirm - ogromny plus za bramkę ale też niewidoczny . Jirsak - wrócił do swojej formy , nie widoczny większość podań do tyłu i mało kreatywny , Sobol - bardzo słabo , walczył ale w kilku sytuacjach był nie w tym miejscu co trzeba ( mam tu na myśli przede wszystkim pierwszą bramkę ) . Obrony nie skomentuję , Pareiko też nie zachował się najlepiej przy drugiej bramce ale zabrakło przede wszystkim asekuracji ze strony obrońców , jeden zawodnik stał sam przed bramką a Burliga obserwował jak dokłada nogę do piłki , chyba zapomniał że nie siedzi już na ławce ;/ Szkoda punktów , mogliśmy bardziej odskoczyć a przed nami ciężkie mecze - trudno , dobrze że przynajmniej jest jeden punkt który może później okazać się bardzo ważny . Mamy czas na poprawę i musimy wydostać się z tego małego kryzysu przed Jagą . Krótko mówiąc "liga będzie ciekawsza" i trzeba zwrócić uwagę na Amicę bo oni mogą się jeszcze włączyć do gry o Mistrzostwo...
Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 20.03.2011, 19:43
Nadal słaba gra, sytuacji 100% dla nas praktycznie nie było. Stałe fragmenty gry (szczególnie rzuty rożne mam na mysli) wołają o pomste do nieba. Nie wiem, nie umie sobie tego wytłumaczyc, jak profesjonalni gracze nie potrafią dobrze zacentrować piłki w pole karne. W obronie gramy coraz gorzej, mecze z konca jesieni mogły w miare uspokajać pod tym kątem. Chłopaki dalej nie odnajdują sie w tym naszym systemie gry. W srodku pomocy powinnismy miec przewage, lepiej rozegrać piłe, bo gramy tam 3 zawodnikami, ale niestety ilosc nie przekłada sie na jakosc gry. Genkov wg mnie powinien miec ewidentne sparcie w ataku, sam nie daje rady. Chciałbym zobaczyć nasza gre w systemie 4-4-2, ale niestety chyba to nierealne
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów