|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Karny był. Rękami go nie dotknął ale wpadł na niego ciałem. Tylko Hubnik zachował się jak idiota, bo zrobił klasyczny upadek symulanta, czy wygibnięcie ciałem i zostawienie nóg z z tyłu. Nie byłbym zdziwiony jak by przez to sędzia nie gwizdnął i dał mu kartkę. Mi też się najpierw wydawało, że nie ma karnego, właśnie przez to przyaktorzenie.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
I wstyd w pucharach więc ....
Kibice Legii na prawdę nie przepadają za Manu ![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
co ja bym dał żebyśmy zdobyli MP... a dziś jesteśmy bliżej tego celu
przynajmniej do przerwy w meczu GKS - Legiajeszcze tylko żeby cracowia spadła, ale to chyba niemożliwe bo zaczynają grać i kupować mecze jak zwykle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
To Legia już teraz gra? Ja byłem święcie przekonany, że dopiero po 18 mają mecz. Wynik jak na razie dla nas idealny. Jednak z relacji onetu zaciekawiło mnie jedno stwierdzenie
Kod:
od początku drugiej połowy to Legia gra agresywniej, widać, że trener Skorża przeprowadził męską rozmowę w szatni ![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Relacja na onecie czy interii
![]() Legijna bo legijna ale najlepsza jest tutaj: http://live2.legialive.pl/ Teqcontroller poczytaj tutejszych pokemonów co wyprawiają w trakcie meczów Wisły.
Ostatnio edytowane przez CH. : 20.03.2011 o godz. 16:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() to tylko trzy wpisy z 4um Legii
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 20.03.2011 o godz. 16:06.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Tak przy okazji meczu Legii z GKS Bełchatów.Być może nie wiecie, że Sapela - bramkarz Bełchatowa - ma za sobą dość burzliwe życie kibicowskie - w tym udział w wielu wyjazdach i akcjach na "wrogie" kluby. Prywatnie także kibic GKS.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja na Skorze wrzucac nie zamierzam, jestesm mu wdzieczny za te 2 tytuly, ale nam gre ciagneli starsi doswiadczeni zawodnicy, ktorzy zwlaszcza w pierwszym sezonie chcieli sie zrehabilitowac za 8. miejsce. Kto ma w Legii pociagnac gre? Ta armia zaciezna, słitfocia czy Wawrzyniak? No i nie nalezy zapomniec o magii R22. Legia w tym sezonie przegrala u siebie 3 razy. To nie jest wynik godny mistrzostwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Co by nie mówić to może się okazać, że spuściznę po Pawełku i Cabaju przejmie, któryś z bramkarzy Legii okazując się pośmiewiskiem ligi tak jak kiedyś w/w Panowie. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja to tego Skorży w ogóle nie rozumiem, oglądam dużo meczy ligi polskiej i pucharu, nie tylko Wisły i za cholerę nie potrafię zrozumieć co w pierwszym składzie robią piłkarze tacy jak Manu czy Astiz. Prawda jest taka że na chwilę obecną to Legia ma 3-4 dobrych piłkarzy (Hubnik, Vrdoljak, Rzeźniczak i Kucharczyk, Cabral cos zaczyna grać to może jeszcze on, choć to pewnie mało żeby go wykupić po sezonie) a potem długo, długo nic... Skorża u nas wygrywał tą swoją taktyką bo miał o niebo lepszych piłkarzy, taki Kosowski robił więcej akcji niż cała ofensywa Legii razem wzięta. Ale mniejsza z tym, to teraz ich problem nie nasz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
||
Owszem, Żuraw miał niezły sezon w bardzo przeciętnej lidze szkockiej, która windowana była w rankingu dzięki Celticowi i Rangersom, ale w pucharach już nie pokazywał nic w ich barwach. A Żuraw z czasem nawet w tej słabej lidze, dwudrużynowej lidze gasnał w oczach. Teraz zresztą pozycja ligi szkockiej wraca do normalności dzięki zmianom Platiniego, które to sprawiły, że ranking zaczyna odpowiadać rzeczywistemu rozkładowi sił lig europejskich. Teraz nasi najlepsi zawodnicy ligi idą nawet do klubów pokroju Arsenalu Londyn, Borussii Dortmund czy Rubina Kazań i tam grają przyzwoity futbol. I zaczynają grać na zachodzie w wieku do 23 lat, co w czasach Żurawia czy Franka było nie do pomyślenia. Może to też zalatuje generalizowaniem, ale rok za rokiem konkurencja światowego futbolu jest coraz większa, kraje jak Słowenia czy Słowacja potrafią grać z potęgami futbolu na MŚ jak równy z równym, a my może i nie mamy dużej liczby graczy w dobrych ligach, ale jak już, to albo są w czołowych klubach dobrych lig (Kuba, Lewy, Piszczek, Szczęsny, Kuszczak, Fabiański), albo są ważnymi postaciami średniaków (Jeleń, Boruc, Tytoń czy Peszko) I to właśnie, jak wyglądali na tle zawodników w klubach zachodniej Europy jest FAKTYCZNĄ weryfikacją tego, jakimi piłkarzami byli/są i jaką wartość prezentują/prezentowali, a nie to, że będąc piłkarzami Wisły wciągali rywali nosem i strzelali po dwadzieścia kilka goli w czasach, gdy od środka tabeli w dół drużyny taktycznie wyglądały wręcz półamatorsko, a Wisła była jednym może z dwóch, trzech klubów, gdzie były jako takie profesjonalne podstawy organizacyjne. Wtedy technicznie zawodnicy wyglądali może i przyzwoicie, ale tempo gry było dużo niższe niż w tym momencie, tak samo poziom ustawienia taktycznego drużyn od 4-6 miejsca w dół jest dużo wyższy, liga miała skrajnie różne drużyny pod względem poziomu, a to są dużo ważniejsze czynniki niż technika we współczesnym futbolu.
Napisałbym w tym temacie więcej, ale czas nagli, kilka fajnych spotkań jest do oglądnięcia ![]() |
|||
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
Znów Comarch wykaże stratę na koniec roku. |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Zwitter, ja jestem na luzie. Na Skorżę nie n*pierd*l*m, zresztą szanuję go jako człowieka i trenerem też nie jest najgorszym, ale gry ofensywnej specjalnie organizować nie potrafił. Ani u nas ani u nich. Mieliśmy za niego najlepszy odbiór piłki w Polsce, reszta drużyn odbijała się od nas jak od ściany. Nasza własna gra nie wyglądała zbyt pięknie. Teraz ten sam problem będzie mieć Legia.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
O.O, ale Radović spier... chyba kibic Wisły ;D
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zeby nasi z Polonia przypadkiem tak nie s.......ili bo co wtedy napiszesz.. obiektywnie piłka podskoczyła, murawa nie lepsza niz w Poznaniu, a zapowiada się na to że w Bytomiu po ostatnich śnieżycach będzie gorsza.
Wygramy w Bytomiu to będziemy się smiać, bo na razie różnicy między Legią a Wisły nie ma żadnej.. ale punkty jakoś zdobywamy. Panie Turku, kończ Pan ten mecz!
Ostatnio edytowane przez CH. : 20.03.2011 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Poprostu brakuje jakosci w Legii, 3 czy 4 dobrych pilkarzy, to troche za malo nawet jak na polska lige...no chyba, ze ma sie kogos takiego, jak Malecki, ktory za to nam ratuje co tydzien pupe
O Skorzy nie bede pisal, bo jesli ktos siedzi w srodowisku, to wie, ze to jeden z bardziej konkretnych gosci...w odroznieniu od krzykacza i bezjajowca Smudy, ktory otacza sie nieudacznikami. P.S - Maaskant narazie zaliczyl kompromitacje w PP i blamaz w Poznaniu w lidze... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2:0 haha Legia na kolanach
Mina Maciusia BEZCENNE. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
GKS -Legia 2-0 hehe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Po ptokach
![]() Aj żeby nasi dali rady, byłoby pięknie ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pięknych goli w Polskiej lidze ciąg dalszy.. idziemy na rekord
![]() Małkowski - akcja zycia. Ale wpadło. Legii nie leży Bełchatów jak Wiśle nie leżała Odra Wodzisław. Ciekawa jaką będzie miał minę Maskaant po meczu z Polonią.
Ostatnio edytowane przez CH. : 20.03.2011 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
praktycznie wyniki pod Wisełke ;] nic tylko dzis wygrac! choćby 1:0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wygrać przy tych wynikach dzisiaj,
byle jak, po rykoszecie, strzałem barkiem, dupa, po samobóju w 90 minucie tylko wygrac i bedzie pieknie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Po tej kolejce zwyciezca będzie jeden Wisła albo Pyry
|
|