|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ogladacie Polonie z Widzewem? OMG, Łodzianie sa poprostu beznadziejni...powinno juz byc 2 : 0 dla nich...najpierw ben radzia(tak to sie pisze?) nie podaje do swietnie wychodzacego Dzalamidze, a teraz Budka dostal kapitalna pilke od Gruzina i oczywiscie spie...przyl
.edit. Powinno byc 3 : 0 dla Widzewa, kolejna dobra akcja Dzalamidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Widzew gra swoje
Znowu nieźle grają, stwarzają sobie okazje. A potem stracą bramkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Widzew jeździ polonistów jak chce, beznadziejna ta Polonia. A tak się niektórzy jarali ich dobrymi wynikami w sparingach
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 19.03.2011 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Widzew jedzie Polonie? Bez jaj. Pomijajac pierwsze i ostatnie minuty to Widzew malo co polazal.
Dzalamidze robi swoje, nie tak efektownie i efektywnosc nadal spora. By mial dwie asysty. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Widzew jak na drużyne która punktuje praktycznie tylko u siebie gra całkiem nieźle . Myślę że grają lepsze spotkanie niz przed tygodniem , jako że i rywal o kilka półek niżej .
Na razie wszystko wskazuje na remis . Szanse z obu stron . Gdyby był rozgrywany na fajnym boisku i normalnym stadiionie to można by powiedzieć że to spotkanie na dobrym poziomie , zarówno od strony oprawy jak i piłkarskiej - niestety na Konwiktorskiej ciężko to uświadczyć . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Polonia - Widzew 0:1
Mina J.W bezcenne xD ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja bym sie pokusił o wytypowanie druzyn do walki o Mistrzostwo i o utrzymanie.
Mysle ze o Mistrzostwp powalczy Wisła z Legia. Jaga bez Grosika to nie to samo, o Mistrzu moga juz zapomniec. Amica juz nie zdola nadrobic takiej straty. Lechia moze sie skupic na PP i w lidze wpadnie jakas glupia strata punktow a jak sie traci 6 pkt do lidera to nie wolno tracic głupio pkt tylko odrabiac straty. I mysle ze Legia bedzie zaliczac wpadki, tak samo i my. Grunt w tym abysmy my tych wpadek mieli w najgorszym przypadku o jedna wiecej od Legii i to juz nam daje tytuł Spadek. Tutaj typuje 3 druzyny. Arka, Polonia Bytom- ktore moim zdaniem maja najslabszych pilkarzy i graja najslabiej. I Cracovia, ktora jest ostatnia, najslabsza po jesieni i z calego serca im zycze spadku ale niestety maja teraz dobrego bramkarza a i z przodu zaczeli grac ;/ Mam nadzieje ze znowu zaczna glupio tracic pkt. Narazie grali z druzynami wktorych byli skazywani na porazke. Jak widac wypadli w tych meczach super ale uwazam ze trudniejsze dla nich beda te mecze z rownorzednymi rywalami i tam w tej kopaninie moga sobie nie poradzic. Zdecyduja mecze bezposrednie tych druzyn. Widzew czy Zagłebie Lubion zapewnia sobie utrzymanie w meczach u siebie bez problemu. ZOstaje jeszcze dizadoska Polonia Warszawa ktora jak tak dalej bedzie grala to ma szanse na spadek i to duze. Ale mam nadzieje ze jak przyjdzie co do czego i stana nad przepascia to sie obudza tak jak w tamtym roku i te kilka meczy wygraja. Tak wiec obstawiam te trzy druzyny, Polonia B, Arka, Cracovia i mam nadzieje ze z tej trojki nie wyratuja sie zydzi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak spadną to może będzie się dało wyciągnąć Sobiecha i Mierzejewskiego z tego dziwnego klubu.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mierzejewski wyjedzie na zachod a Sobiecha tez ktos w koncu kupi. Jednak o czym my rozmawiamy? Polonia nie spadnie.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej niech spadna zydzi to sie posmiejemy- i to jest na 100% pewne, a nie "moze" kupimy
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz już wszyscy polecą do Klubu Kokosa
![]() ![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polonia zagrała tak samo beznadziejnie jak za Bosa. Nie potrafili wymienić kilku podań pod polem karnym rywali, zero kombinacyjnych akcji, jedynie gra na Manu (albo jak kto woli na Branco) - czyli wstrzeliwanie co chwila piłki w pole karne. Kompletnie brak pomysłu, jakiejś jakby chęci, dno i metr mułu. Jeden Mierzejewski szarpie, ale wyraźnie męczy się przy żałośnie grających kolegach. Wojciechowski postawił na wyróżniających się w lidze polaków, naściągał Brzyskich i Gancarczyków, i widać jak się kończy stawianie na polaków - ogon tabeli, a wydatki na gwiazdeczki z***e.
Widzew za to świetny początek rundy. Rozniesiona u siebie Korona, ambitnie zaprezentowali się też na Reymonta. Z Polonią także w pełni zasłużone zwycięstwo po dobrym meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Fajnie że wygrali Łodzianie z tym dziwnym tworem
Widzew potwierdził że nieźle się przygotował do rundy. I uciekają pasiatym. Szkoda że nie ma już u Nas kolegi "Dumy stolicy" Ciekaw jestem jego spostrzeżeń na temat najmocniejszego klubu w Polsce ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mysle ze Wojciechowski musi pomyśleć aby od przyszłego sezonu na licencji Poloni grał klub Kokosa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Głownym problemem Polakow w Polonii jest to ze rozumieja to co .......i ich przelozony. Jesli Wojciechowski postawilby na pilkarzy zagranicznych ktorzy by nie rozumieli jego bełkotu to pewnie juz by byli Mistrzem
A tak serio to prawda jest taka ze slychajac takiego barana jak JW to sie napewno tym chlopakom odechciewa i grac i zyc. Trzeba byc takim samym debilem jak Wojciechowski aby podjac prace w pOlonii jako pilkarz albo osoba ze sztabu szkoleniowego- no chyba ze ma sie wyjebane na wszystko i sie tam idzie dla zarobienia pieniedzy bez wzgledu na wszystko. Pajac Janusz psuje opinie o tej lidze juz w calej Europie bo po zatrudnieniu Bossa i Bakero stal sie to juz powazniejszy problem jak robienie z polskich trenerow szmaciarzy. Teraz juz opinia o Polonii=Polsce roznosi sie poza granice kraju. I nie uwazam zeby to bylo dobre ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
to drużyna na spadek a nie na puchary . Lepszy bilans ma Polonia Bytom , Arka , że o Cracovii nie wspomne kto spadnie z ligi ? Arka , Polonia B lub Polonia W . Cracovia jak dzisiaj wygra z Koroną będzie miała do miejsca gwarantującego utrzymanie... 3 punkty . Czyli tyle co nic . Gra wiosną o niebo lepiej niż lesienią i choc ta drużyna to mój wróg to po prostu trzeba być obiektywnym |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Z Pozdrowieniami dla Piechniczka
Polonia kupiła każdego polskiego zawodnika, kóry umiał kopnąć piłkę troche bardziej prosto od reszty i był do kupienia Jak grają każdy widzi Poziom Polaków, jak i system szkolenia w Polsce jest patrząc proporcjonalnie do potencjału gospodarczego, populacji i zainteresowania fubolem najgorszy w całej, zawodowo zajmującej się piłką, Europie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
co nie zmienia faktu że obcokrajowcy wnoszą nową jakość do ligi , a Piechniczek niech sobie tam dalej żyje we własnym świecie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W Ślasku całą gre robia 29 letni Mila i Kaźmierczak, a oni zostali wyszkoleni w innych czasach
Ja mam na myśli Artura 1 milion euro Sobiecha czy też Sadloka, Tosika i inne rodzime "talenty" ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
błędem Polonii było założenie ze walczą o mistrza, kiedy realnie stać ich na utrzymanie...
i z "jaką drużyną z dołu tabeli" kiedy Polonia jest niżej niż Widzew ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
oglądam sobie meczyk Śląska z Lechia i zastanawiam się jakim cudem Lechia jest tak wysoko w tabeli.. możliwe jednak, że to zmęczenie po meczu z Jagą..
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Obejrzyj sobie mecz Wisły z Podbeskidziem i zadaj sobie pytanie jakim cudem Wisła jest tak wysoko
![]() Kiedy Wy skończycie oceniać coś po jednym, dwóch meczach? Jeden napiszę że szkoda że Wisła nie zagrała z Podbeskidziem jak Ruch z Górnikiem, drugi że ktoś tam nadaje się do Wisły, trzeci że częmu są tak wysoko w tabeli, a wszystko to po obejrzeniu jednego meczu. PS: Arsenal właśnie wymęczył remis z West Brom, jakim cudem są na 2 miejscu? odpowiedz jest bardzo prosta - mecz meczowi nierówny i do rozegrania jest 20-30 czy 40 kolejek, a nie jeden, dwa czy trzy mecze. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez aNouc : 19.03.2011 o godz. 18:01.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Trochę żałuję, że tak łatwo zrezygnowaliśmy z Ćwielonga, może i był bardzo nieskuteczny, ale techniki nie można mu odmówić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
PS Znowu mamy problem na srodku obrony. Do konca 1/3 sezonu a my zostalismy z Chavezem Jaliensem i Kowalskim ;/ ![]()
drozd:
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Można by gdybac w wypadku publicznego gnojenia trenera typu van Gaal czy Hiddink, a nie jakiegoś Bossa czy Bakero. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kaźmierczak zdobywa 8 bramkę w tym sezonie i idzie na króla strzelców...
Wszystko wskazuje na to, że przedłuży się seria Śląska do 12 meczów bez porażki. Brawo! Jednak boje się, że rozpędzony Śląsk i nam zabiorą jakieś punkty na Oporowskiej... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Śląsk - Lechia 2:0
Gol Ćwielonga ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2:0 i lux.
O żaden z tych klubów nie musimy się martwić, że spadek im będzie groził. No, no , no Orest. Jakby nie patrzeć, to dobry trener. ![]() |
|
|