|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A ja do "Łobo" nic nie mam, talentu ma ile ma (nie za dużo), ale wreszcie dołożył do niego walkę, zadziorność i zaczął brać odpowiedzialność na własne barki. Zrozumiał też chyba, że u Maaskanta musi sobie wywalczyć miejsce nawet na ławce i zamiast mieć na wszystko wyjebane jak - nie przymierzając - Garguła wziął się za siebie. Cudów się nie spodziewam, ale nam wystarczy, żeby był dobrym zmiennikiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.03.2011 o godz. 02:15.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Wiecie co, opadają mi ręce, kiedy w kolejnej analizie naszego meczu od trzech lat czytam taką formułkę:
"Wiśle brakowało ruchu zawodników bez piłki, aby cokolwiek wskórać, a także odrobiny kreatywności w środku pola. W dodatku dwójką pozostałych zawodników naciskało cały czas na próbujących wznawiać grę obrońców Wisły" (cytat z "taktycznie.blog"l) |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
A Łobo chyba wział sobie do serca uwagi że potrafi iść tylko do prawej nogi, być może potrenował ostatnio schodzenie na lewą bo takie strzały to się chyba nikt po nim nie spodziewał, to nie były jakieś podania do bramkarza tylko soczyste uderzenia. Zawsze myślałem że to Gargule bardziej zależy ale po tym co zobaczyłem w ostatnich meczach to mam inne zdanie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.03.2011 o godz. 08:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bo Rios to dobry piłkarz tylko każda jego decyzja na boisku jest zła
Jak ma kiwać bramkarza to lobuje, jak ma podać to kiwa, a jak ma przyspieszyc akcje to sie zastawia Poza tym jest dokładnie jest tak jak piszecie, on sie w Europie nigdzie nie sprawdzi - nie ma do tego charakteru, nie walczy, odstawia noge , widać że brakuje mu miejsca, luzu na boisku. No i do tego jest przeraźliwie wolny ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() tam się gra inaczej! włącz czasem sobie ligę brazylijską i zobacz, mało taktyki tak jak mówię, umiejętności piłkarskie Rios ma spore, kwestia czasu jakby zaczął grać |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Rozumiem Jaliens nie gra jakoś porywająco, ale nie gra moim zdaniem też jakoś tragicznie, poza meczem w którym grał na prawie obronie gdzie zresztą też był wsadzany na konia. Według mnie wygląda najsolidniej z naszych defensorów choć też konkurencja nie jest duża. Mam na dysku wszystkie nasze mecze ligowe, jestem pewien że grubo ponad 90% podań Jaliensa dochodzi do swojego adresata, każdy jego wykop nawet jest bardzo dokładny i nie wypier piłki tam gdzie nie ma naszego zawodnika. Wszyscy oczekiwali od niego jakiś cudów, ostatnio nawet ktoś oczekiwał od niego żeby sięgnął piłkę która była 2 metry nad nim. I ochrzcił go winowajcą za stratę tego gola. Podobno miał skakać.... graliście kiedyś piłkę ? zasada jest prosta wiesz że nie dojdziesz do piłki to nie skaczesz. Mało tego nawet nie próbujesz się wybijać, wszystko po to aby partner z defensywy, bramkarz wiedzieli że to oni muszą wziąć tą piłkę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.03.2011 o godz. 12:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest Twoje zdanie. Moim nie sprawia wrażenia rutyniarza, Który ma spokój i popełnia minimum błędów. W dwumeczu z Podbeskidziem został kilka razy niemiłosiernie okiwany. Proponuję Ci przypomnieć sobie jedną sytuacje z meczu w Krakowie, gdy najpierw się źle ustawił, za chwilę gonił i się wywalił. Wstał i go Cieśliński okiwał jak dziecko. Sorry, ale tak nie zachowuje się rutynowany obrońca, tylko Kowalski
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() X to dobry chirurg, ma zaj...te oko, pewną rękę, tylko wycina wyrostek zamiast woreczka węzły zamiast guzów. Litości... ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Guest
|
|
Na pewno można odczuć lekkie rozczarowanie ale pisanie że gra jak Kowalski który ma problem aby podać piłę na 3 metry, to skrajnie nieporozumienie. Tym bardziej że Jaliens zagrał super w Gdynii - (to on podał piłkę do Cikosza który z kolei strącił ją do Małego)poprawnie z Ruchem oraz teraz z Podbeskidzkiem też nie ma sobie nic do zarzucenia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.03.2011 o godz. 12:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak się patrzy jeszcze raz na te bramki z Podbeskidziem, to daje o sobie znać brak dobrych warunków fizycznych Jaliensa. Wygląda trochę przy tych akcjach, jak dziecko we mgle.
|
|
|
|
Guest
|
|
A co do Jaliensa to on waży 72kg, nie jest to obrońca typu Marcelo czy Głowacki to oczywistość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zim zum masz chyba problem ze wzrokiem bo Kew zrobił wślizg nieudany i zanim wstał koleś był przed nim.. jakim cudem miał się z nim kiwać? obejrzyj sobie to jeszcze raz i nie przekręcaj rzeczywistości
![]() a 2 sprawa spójrz co Łobo zrobił.. stracił piłkę i zamiast gonić przeciwnika olał to i truchtał sobie... http://www.youtube.com/watch?v=bOk0iQyr--A ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jaliens ma 183. Raptem 3 cm mniej niż Głowacki a np.8 wiecej niż cannavaro i dokładnie tyle samo co Cleber.
teraz twoim agrumentem przeciwko bedzie to że nie jest wysoki jak Bunoza? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Paulista - szybki, doby strzał. Zawodnik zupełnie piłkarz inny od Riosa, typowy skrzydłowy - zanim nasz Argentyńczyk zdążyłby się obrócić Jasiu obiegłby go dwa razy. Roger - świetny strzał z dystansu, potrafi niekonwencjonalnie podać. Typowy rozgrywający. Co chciałeś udowodnić? Cała wymieniona przez Ciebie trójka przed przyjściem do Wisły grała w europejskich drużynach. Rios to pomyłka, on po prostu nie ma warunków żeby zaistnieć nawet w naszej lidze. Te dwa rzuty wolne które wywalczył wynikały z tego, że PBB grają drewniaki - w obu przypadkach był już osaczony i miałby problem nie tyle z pójściem do przodu, co z wycofaniem piłki. Od średniej klasy stopera to on się odbije jak od ściany, a przy swojej szybkości nie ma szans nikomu odskoczyć. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Mam nadzieje że to wszystko związane jest z aklimatyzacją tego zawodnika do innego stylu gry niż w Holandii ale to też naciągana teoria. Czy np Cannavaro albo Cordoba musieliby specjalnie aklimatyzować sie w Polsce aby spełniać wymagania naszej paździerzowej ligi? Wątpie. Szczerze dziwie się jeszcze niektórym tu piszącym którzy próbują błędy Jaliensa usprawiedliwiać. Kowalski gra tak samo a jest osądzony od czci i wiary. Jak na razie nieudany transfer. Mam nadzieje że będzie lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ciekawa sprawa.
Jaliens z taką przeszłośćią ,CV,doswiadczeniem miał zostac naszą ostoją defensywy,kims jak Cleber-nie do przejscia i nauczyciela dla kolegów... tymczasem,teraz zastanawiamy sie czy jest lepszy od Kowalskiego................. No coz ,mi on tez cos dziwnie wyglada,przed wszystkim jakos tak ślamazarnie sie porusza i sprawia wraznie ze w Holandii to on gral 10 meczów a nie ponad 100.Na razie zaskakuje mnie ,mocno negatywnie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem samobójstwem jest wystawianie Bunozy. Gdyby z tyłu grał Chavez z Jaliensem to wydaje mi się, że dużo solidniej by obrona funkcjonowała.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czy ja wiem? Mi w Goradnie podoba sie to ze dzidy przeciwników klei na klatke a nie wybija w ciemno np.
Tak samo jak czasem(mimo iz niebezpieczne to jest ) sie zastawia i blokuje piłke, wyglada na silnego na nogach. ale najpewniej czułbym sie jakbym grali w 5. Bo Bunoza powinien miec zakaz celowania w pilke lecąca z gory nogą,u niego łatwiej o kiks niz o dziure w ulicy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Fajny wywiad z Czarkiem
http://tsw.com.pl/news/Cezary-Wilk-s...ie-dla-nas-836 Co uważasz o kibicach Białej Gwiazdy? Czy mógłbyś ich porównać do kibiców Korony Kielce (wcześniejszy klub Wilka – red.)? - Nie chciałbym się podlizywać, ale wystarczy przyjść na mecz Wisły i zobaczyć co robią kibice na stadionie przy Reymonta za jedną z bramek. Nawet siedząc na ławce serce się raduje, że można reprezentować barwy klubu, który ma takich kibiców. Grać na stadionie Wisły to dla mnie wielka radość. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jaliens popisywal sie juz w obu meczach z Podbeskidziem czy Arka, gdzie kazdy robil z nim co tylko chcial. Ja dziekuje, wole Bunoze
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cieszę się, że ktoś na tym forum jeszcze myśli. Oczywiście, że Gordan i Chavez.
Jaliens pokazał w meczach z Podbeskidziem, że niestety najlepsze lata to ma zdecydowanie za sobą. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Guest
|
|
Podobno każdy robił z nim co chciał z Arką jednak dziwne jest to ,że jedynie sytuacjie Arki które sobie przypominam to po jakiś rykoszetach, rzutach rożnych, mam ten mecz nawet na dysku i jakos nic takiego miejsce nie miało. Faktem jest że zagrał jeden słabszy mecz z Podbeskidziem ten pierwszy, poslizgnął się ze 2 razy, raz dał się ograc, z czego nawet nie było bramki, media zrobiły na niego dużą nagonkę i teraz obrywa za wszystko, a za mecz z Arką to już skandal. Można odczuć lekkie rozczarowanie ale słowa które padają pod adresem tego zawodnika są za mocne, nie dawno przeczytałem na tym forum że zawalił bramkę bo nie wyskoczył do piłki która była dwa metry nad nim. Ludzie graliscie kiedy w piłkę ? Zasada jest prosta, nie skaczesz do piłki której nie sięgniesz, nawet nie robisz ruchu po to aby kolega z tyłu wiedział że ty tej piłki nie sięgniesz, to jest tak samo jak w siatkówce.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.03.2011 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu ludziom chodzi o to, że nie jest panem swojego pola karnego, póki co
![]() Zobaczymy pojutrze co pokaże, mam nadzieje, że nie będzie nas rozgrzewał swymi gafami, bo na ten dzien zapowiadaja w miare ciepło i brak śniegu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A co mnie to interesuje jak Jaliens wyprowadza piłkę, od obrońcy wymaga się tego żeby nie dopuścił do zagrożenia pod bramką, a Jaliens póki co nie udowadnia swojej wyższości nad Chavezem, delikatnie mówiąc.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Miałem podyskutować z twoim postem ale potem sobie przypomniałem że to ty twierdziłeś że Jaliens zawalił drugą bramkę nie skacząc do piłki i stwierdziłem że cokolwiek bym nie napisał to ty i tak będziesz wiedział swoje...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Coś czuję, że jego krytycy jeszcze się z nim przeproszą. Po Cleberze i Marcelo też na początku jechali, a każdy bardziej rozgarnięty widział, że będzie z nich pożytek. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|