|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Mały gdy zaczniemy grac zespołowo a nie indywidualnie będzie zupełnie nieprzydatny. Pozbyć się go jak najszybciej choćby za bańkę euro. Małecki to taka efemeryda czasem nieświadomie coś mu wyjdzie ale ogólnie kupa. W tym meczu mógł przesądzić o jego losach ale zachciało mu się fajerwerków. Meczowym gwiazdorom za wszelką cenę mówimy stanowcze NIE!!!!!!!!!!!
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o sedziego to on nie jest winien tego,do czego dopuscili nasi grajkowie,ale bramka na 1-2 po eewidentnym faulu na Pareice,i bramka na 2-2 tez z wolnego,po faulu Jaliensa ktorego nie bylo.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Co więcej - w obu sytuacjach, po których padły bramki dla gospodarzy fauli nie było. Był zaś faulowany Pareiko przy interwencji. Do tego dodać należy "ułaskawienie" zawodnika gospodarzy, który powinien był wylecieć z drugą żółtą za faul na Wilku. Troszkę za dużo się tego uzbierało, by można mówić o przypadku. Co do słabości, to też bym polemizował. Podbeskidzie zagrało dobre pierwsze 10 minut. Potem zgasło. Strzeliło 2 fartowne bramki po stałych fragmentach gry, większość sytuacji mieli właśnie po takich rzutach wolnych które Borski chętnie dyktował. My nie graliśmy jakiegoś wielkiego meczu, ale przy stanie 2-0 gdyby nasi grali swoje a nie zaczęli gwiazdorzyć, byłoby pozamiatane. Prawda jest też taka, że ten mecz nam przegrał Rios swoim idiotycznym zachowaniem, czego ja osobiście mu nigdy nie zapomnę. Podbeskidzie pokazało ambicję i walkę, a nie piłkarskie umiejętności. Moim zdaniem na kogo nie trafią w kolejnej rundzie, raczej są bez szans. Nikt więcej ich nie zlekceważy. Na frajerów trafili raz, to se ne wrati. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
JASINA, nie komentator, JASINA!!! Zapamietajcie sobie raz na zawsze. Znany nudziarz, który mało zna się na futbolu, więc komentuje prawie wszystkie mecze na TVP i zabija czas: a) wymieniając nazwiska trenerów, sędziego, pełne nazwy drużyn, nazwę oraz adres stadionu b) co chwilę podając która mamy minutę meczu i ile zostało do końca c) podając najnudniejsze statystyki dotyczące obu zespołów, jakie może wyczytać z kartki d) żąglując pakietem sloganów, bon motów i zdaniami tak uniwersalnymi, że rzygać się chce. Dodatkowo jest z Warszawy, więc jego "KOOOOOONIEEEEEEC!!!! WISŁA ODPADA Z PUCHARU POLSKI Z PODBESKIDZIEEEEEM!!!" jest całkowicie zrozumiałe.
Po drugie uważam, że to nie Cikos powinien dostać czerwień, tylko ten typ, co udawał, że zależy mu na strzeleniu bramki, ale nagle nasrał w pory, zrobił placka i czując na swoich barkach ciepłą dłoń Cikosa postanowił wy*ebać się na murawę. Zagrać na czas i na czerwień Cikosa. Gdyby sędzia był obiektywny, zauważyłby ten subtelny niuans. Założę się, że większość z Was oglądając tą akcję, to właśnie pomyślała, o czym teraz napisałem. Myślałem, że będzie 1-2, wiedziałem, że będzie rzeź i że Podbeskidzie jest mocne. Mamy 2-2. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ja natomiast staram się zawsze zachowywać umiarkowane stanowisko i wystrzegać mocnych słów, ale pomimo, że powyżej starałem się wypowiedzieć merytorycznie w sprawie meczu z Podbeskidziem, to na Twój komentarz na temat sędziego napiszę krótki komentarz do gry naszych piłkarzy i przebiegu meczu: Frajerstwo. Niestety. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Sprawa jest bardzo prosta - jeśli bramkarzowi w piątce wykopuje się piłkę z rąk, to jest to faul. Nie ma tu o czym dyskutować. Podręcznikowa sytuacja.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Po pierwsze - byłeś kiedyś w Bielsku? Uważasz, że to wiocha? Gratulacje. Po drugie - nie uważam, że - kopacze - jak określiłeś piłkarzy Wisły, którym podobno kibicujesz mają mnie w dupie. Braku zaangażowania, albo zlekceważenia rywala zarzucić im nie można. Czarek Wilk z boiska schodził ekstremalnie zmęczony, starali się, walczyli, biegali. Nie olali tego meczu. Przyczyną porażki była nieuwaga przy wymyślonych przez pana Borskiego rzutach wolnych. W inny sposób Podbeskidzie by nam nie zaszkodziło. Dwa razy kopnęli, wpadło - cóż, czasem tak się zdarza. Taki właśnie jest sposób na pokonanie piłkarskiego Goliata przez maluczkiego - stałe fragmenty gry. I akurat Podbeskidziu się to udało. A PP? Bądźmy poważni. Chociażby jakość dzisiejszej transmisji i komentator spuszczający się przy każdym zagraniu bielszczan mówi o renomie tych rozgrywek. Na pewno nie będę płakać po tej porażce. A Mistrzem Polski będziemy. Jestem tego pewien. Na dowód tego proponuje Ci zakład - jeżeli zdobędziemy MP kupisz mi karnet na nowe C na rundę jesienną. Jeżeli nie zdobędziemy MP, ja kupię Ci karnet na wybrany przez Ciebie sektor. Przecież kopacze mają nas w dupie, to Mistrza na pewno nie zdobędą. Stoi? ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Dzisiaj z dobrej strony pokazal sie Rios i o dziwo Łobodzinski, natomiast gargula zawiodl totalnie same straty, trzeba sie go pozbyc bo widac ewidentnie ze gra go zaczyna nuzyc. Ostatnio widzialem go ze stolarczykiem w galerii krakowskiej, jak przyszedl ze swoim dzieckiem i sie tam w jednym specjalnym miejscu z nim bawil, moze czas juz zakonczyc kariere ?
Ostatnio edytowane przez maklo9 : 16.03.2011 o godz. 23:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie jestem pewien, więc upierać się nie będę ale wydaje mi się że jeżeli bramkarz nie trzyma piłki przy sobie albo przy ziemi to można mu wybić ją z ręki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
a ja bym się chciał dowiedzieć czy w całej tej kadrze dwudziestu paru zawodników nie ma ani jednego gościa, który potrafiłby tak uderzyć z wolnego żeby zdobyć z niego bramkę ? W głowie mi się nie mieści, że już od czasów Szymka w zasadzie nie ma nikogo, który byłby w stanie taką czynność wykonać!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skeba masz rację ale w TYM meczu pokazał się troszkę ten "stary" Małecki ...
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja natomiast staram się zawsze zachowywać umiarkowane stanowisko i wystrzegać mocnych słów, ale pomimo, że powyżej starałem się wypowiedzieć merytorycznie w sprawie meczu z Podbeskidziem, to na Twój komentarz na temat sędziego napiszę krótki komentarz do gry naszych piłkarzy i przebiegu meczu: Frajerstwo.
Niestety Oczywiscie ze masz w pewnym sensie racje,i jej nie neguje,bo zawodowi kopacze musza wygrac mecz,ktory sie kontroluje.Niestety weszl dwoch amatorów,i gra siadla.Troche duzo bledow sedzia popelnil dzis,ale nie obwiniam go o porazke.Sami dopuscili do takich sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a co powiecie koledzy o jakości transmisji zaserwowanej przez TVP Sport?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
na BVB forum to po porażce z tym 3- ligowcem to nie wiem co robili jak u nas jest taki lament? widac ze liga jest priorytetem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
nie można nazwać inaczej jak skrajnym debilizmem podpisywanie lukratywnego 5 letniego kontraktu z 29 letnim polskim piłkarzem. Dalszy ciąg można łatwo przewidzieć. Mam wrażenie że w meczu pp z Legią sam się podłożył bramkarzowi eLki. Garguła zero ambicji zero zaangażowania zero...
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
@Adenalix - akurat Łobo walczył, oddał kilka strzałów, ciągnął grę.
Strach pomyśleć co by było z tą drużyną bez Meliksona. Dobrze, że w lidze przeciwnicy nie walczą tak ambitnie i zażarcie jak Podbeskidzie bo nie moglibyśmy wtedy myśleć o mistrzostwie. Wystarczało w meczu, że Podbeskidzie na chwilę odpuszczali i już nie istnieli. Te dwie bramki myślę, że by nie padły gdyby nie dwóch bardzo niepewnych środkowych obrońców razem w składzie. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ciebie nie interesuje PP. Ok. Rozumiem że też nie interesuje Cię to co prezentują ludzie ubierający koszulkę z Białą Gwiazdą na piersi? Nie interesuje Cię jakie świadectwo swoją grą dają Wiśle, nam wszystkim? Podbeskidzie by nam nie zaszkodziło.... Ono długimi fragmentami prowadziło z nami gę, czy to dzisiaj czy dwa tygodnie temu. Ale jasne po co nam ten puchar. Zdobywamy mistrzostwo i wtedy to My pokażemy... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cóż, stało się. Jestem cholernie wkurzony, ale odpadliśmy po dobrym meczu na własne życzenie.
Już nie chcę czepiać się sędziego, raczej przyczepić można się obrony, która zrobiła to co zrobiła. Jak diabli brakowało Chaveza, a przy tych 2 przeklętych rzutach wolnych zabrakło rozsądku i zaangażowania. Podbeskidzie to niestety drwale, których należy pilnować wkładając w to siłę. Frajersko odpadliśmy po teoretycznie wygranym meczu. Maaskant ściągnął Genkowa i Meliksona chcąc ich oszczędzić, niestety bez nich środek pola i spokój w ataku przepadły. Melikson cięty niemiłosiernie, niestety sędzia widział głównie faule na graczach Podbeskidzia. Rios dostał szansę i zmarnował ją, zamiast strzelić trzecią bramkę bawił się piłką. Garguła trawy już w tym sezonie nie powącha, za to zaskoczył mnie Łobodziński, który chyba ma ambicję, aby walczyć i pierwszy skład. Kubeł zimnej wody mam nadzieję, że podziała mobilizująco przed meczem z Polonią Bytom, to też drużyna cholernie niewygodna, na którą trzeba wyjść z ogniem w oczach. W sumie nawet dobrze, że ten remis trafił się dzisiaj. Odpadliśmy głównie przez pierwszy mecz u siebie i błędy obrony, cóż, trzeba wyciągnąć wnioski, piłkarze muszą wyciągnąć wnioski z własnej postawy. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Oszczędź sobie szydery z Bielska, to miasto jest naprawdę ładne - dworzec kolejowy tam mają chyba najprzystępniejszy w całej Polsce, ponadto całkiem przyjemne centrum - bardzo fajnie się tam spędza czas. Interesuje mnie to co prezentują ludzie ubierający koszulkę z Białą Gwiazdą. Nawet nie wiesz jak bardzo. Ale nie będę twierdził, że ojebali ten mecz skoro tak nie było ! Widziałem walkę, ambicję, chęć strzelania bramek. Akurat do tego nie można się przyczepić. Podbeskidzie dziś prowadziło grę? To chyba inny mecz oglądaliśmy. Podbeskidzie nie istniało do 60 min w tym meczu. Mieliśmy absolutnie pod kontrolą to spotkanie. Ale piłka nożna to gra, która ma to do siebie, że jest nieprzewidywalna oraz na sukces w niej składa się wiele czynników. Podbeskidzie miało niewyobrażalnego wręcz farta w dodatku ewidentnie sędzia im sprzyjał. Wisła miała pecha - dlatego przegraliśmy. Czynnik losowy. Tak się stało. Wiadomo - PP fajnie by było wygrać. Ale się tak nie stanie. Można się załamać, ale po co ? My musimy w tym sezonie zostać Mistrzem, to da niesamowitego kopa temu klubowi. W to powinniśmy celować. Rozpaczanie po mega-pechowej porażce z Podbeskidziem? Dla mnie to bez sensu. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wiesz Borussia za nim odpadla z Burghausen to na przyklad stuknela bezproblemowo niejaki Karabach Agdam w europejskich pucharach więc porażka w pucharze Niemiec mogla byc faktycznie uznana za wypadek przy pracy
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
Podbeskidzie prowadziło grę do mniej więcej 15-20 minuty. Po pechowej bramce z niczego dla nas i po drugiej w okolicy 60 minuty się obudzili. A nasi akurat zasnęli na długie pół godziny BO BYLI PEWNI ŻE WYGRAJĄ W CHODZONEGO bo ... my som Wielka Wisła w dodatku Mellikson i Genkov poszli na ławę i ... było po ptokach. Może i farta PBB miało, może i sprzyjał im sędzia. Ale to my a raczej nasi kopacze dali dupy. I tego radziłbym się trzymać, zamiast rozgrzeszać naszych najemników ze wszystkiego.
Ostatnio edytowane przez emjot : 17.03.2011 o godz. 00:07.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
do tych wszystkich co twierdza ze nic sie nie stalo, panowie stalo sie. rozumiem przegrac po meczu pelnym walki i checi zwyciestwa, a jedyna druzyna, ktora chciala cos zaprezentowac i wykazala ze jej zalezy to PBB. woli walki u naszych gwiazdek nie zauwazylem ani grama. ktoryz to raz z kolei przychodzi przelknac gorzka pigulke, ktoryz to raz z kolei przyjdzie nam jutro przeczytac, ze to byl ten ostatni raz, kiedy przeszlismy kolo meczu i w sumie nam troche szkoda, ale do nastepnego sezonu nam sie to nie zdarzy, uroczyscie przysiegamy..... wbijcie sobie gwiazdki, ze reprezentujecie KLUB na arenie krajowej, czasem za granica ale skutek jest ten sam, olewacie nizej notowane kluby, bo jestescie zbyt pewni siebie, ale jak ktos napisal ze rozumny i odpowiedzialny czlowiek uczy sie szybko, by nie stawac na mydle pod prysznicem. lata mi to, kto z jakim nazwiskiem i jak dobrym kontraktem goni za pilka w naszym klubie, ale wqrwia mnie to ze ci najemnicy tak marnie reprezentuja Wisle, pokazujac brak jakiejkolwiek ambicji i woli walki. woli walki i determinacji gratuluje pilkarzom Podbeskidzia. wygral lepszy, pokazujac nam miejsce w szeregu. tyle z mojej strony. wesolego dnia sw. Patryka. ![]() ![]() Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tegoroczny PP był dobrym poligonem doświadczalnym. Obnażone zostały braki, a Maaskant i Valckx wyciągną wnioski kogo nam potrzeba, a kto już nic drużynie nie da. Że piłkarze nie wicągną to jestem pewien, trzeba to zrobić za nich usuwając słabe ogniwa.
![]() Mam nadzieję, że podobnych błędów nie popełnimy w starciu w elm europejskich, gdzie w 1szej rundzie właśnie ktoś klasy PBB stanie nam na drodze. Dobranoc.
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.03.2011 o godz. 00:09.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|