The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2011, 22:31
Szkoda że nie awansowaliśmy. Mieliśmy więcej argumentów. Ale jak się głupio traci bramki i nie wykorzystuje świetnych sytuacji to tak bywa. Podbeskidzie pokazało, że zaangażowaniem można nadrobić braki techniczne. Jednak nie chciałbym odmawiać zaangażowania naszym piłkarzom. Starali się jak mogli, gdyby Rios.... no ale nie...

Garguła pokazał, że jest cieniem cienia zawodnika z którym Wisła podpisywała kontrakt.
Łobo, to łobo i tyle o nim. Szkoda że nie próbował zagrać do kolegów tylko za każdym razem strzelał.

Ważne że w lidze jesteśmy skuteczni.
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Ja nie wiem czy przegraliśmy bo drużyna odpuściła przy 2-0 myśląc ze mecz się sam wygra czy z głupoty poszczególnych zawodników (czyt. Małecki, Cikos) czy ich indywidualnych błędów.
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia tylko jedna rzecz: dlaczego pozwolili kibolowi Podbeskidzia komentować ten mecz w TV?
No nie przesadzaj, komentował w miarę obiektywnie. Z punktu widzenia kibica neutralnego ten mecz był zapewne interesujący. Czy ty byś się nie cieszył gdyby mały klubik powiedzmy z 2 Bundesligi , skopał dupsko mocarnemu Bayernowi?
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Hehe, już wywalajcie Jaliensa, Genkov jest słaby, bo tylko jeden gol, Pareiko to amator, bo mu I-ligowcy strzelili dwa gole, a Melikson dzisiaj nie błyszczał - na stos z nim.

Powie mi ktoś dlaczego tylko Wisła Kraków ma takich płaczków kibiców? Dlaczego kibice innych drużyn nie są takimi babami?
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Szkoda że nie awansowaliśmy. Mieliśmy więcej argumentów. Ale jak się głupio traci bramki i nie wykorzystuje świetnych sytuacji to tak bywa. Podbeskidzie pokazało, że zaangażowaniem można nadrobić braki techniczne. Jednak nie chciałbym odmawiać zaangażowania naszym piłkarzom. Starali się jak mogli, gdyby Rios.... no ale nie...

Garguła pokazał, że jest cieniem cienia zawodnika z którym Wisła podpisywała kontrakt.
Łobo, to łobo i tyle o nim. Szkoda że nie próbował zagrać do kolegów tylko za każdym razem strzelał.

Ważne że w lidze jesteśmy skuteczni.
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

JohnyTS napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś mi imię.i nazwisko komentatora, osobiście mu zaj*e !?
W sumie to nie wiem, Jońca albo Zawadzki. Ale zaj*bać to powinno się naszym gwiazdeczkom za ten kabaret.
Panowie, nie ma co na gorąco się produkować. Wyjdźcie na spacer, na papierosa, na osiedle, na ławke na piwo, do dziewczyny. Szkoda klawiatury na pisanie o dzisiejszej postawie naszych piłkarzyn
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.03.2011, 22:32
JohnyTS napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś mi imię.i nazwisko komentatora, osobiście mu zaj*e !?
Michał Zawacki z... Poznania (kibic Lecha).
Wisła Kraków
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Zawodników rozlicza się ze sportowego wkładu w drużynę. Mam nadzieję, że ten mecz to dobry materiał do przemyśleń kto z zawodników ma nazwisko, kto nazwisko i umiejętności, a kto umiejętności i formę (czyli pracował ciężko). Ot taki pozytywny punkt widzenia i promyczek po porażce. Jak nie będziemy stawiać w lidze na sportowych darmozjadów, mamy większe szanse na powiększenie przewagi nad innymi drużynami, które wciąż opierają skład na nazwiskach i umiejętnościach. Bo gdybyśmy dziś grali z Legią to byśmy legalnie awansowali, ale na Podbeskidzie się nikt nie spina oprócz Podbeskidzia
Do what you mean and mean what you do.
Sartre
Senior Member

Panowie, ja rozumiem że akurat z waszego punktu widzenia komentator irtujący, ale z zewnątrz wcale nie był on zaskakujący. Wszyscy zawsze dopingują czarnym koniom, a tu malutkie Podbeskidzie wyeliminowało wielką Wisłę... tak samo by się jarał, jakby na waszym miejscu była Legia albo Amika.
Legionista
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Brawo...kolejna kompromitacja..nic się ku.wa nie zmienia...
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

willow napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem tylko tyle, że Maaskantowi za zmiany, jakich dokonał, należy się siarczysty kop w du...ę.

Ludzie co wam z tymi zmianami, nie tak dawno płacz że nie daje grać rezerwom, dziś płacz że przy spokojnym 2:0 i prowadzeniu gry daje szanse rezerwowym. Lepiej swoje pretensje skierujcie do piłkarzy którzy zamiast dobić rywala np. w sytuacji Riosa na 3:0 zadowolili się wynikiem. O zawodnikach Podbeskidzia padających przy byle dotknięciu i sędziemu który bardziej pilnował wyrzutów z autu niż samej gry nie wspomnę.
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Mowi się trudno i jedzie sie dalej!!! Mam nadzieje że ten mecz to ostatnie spotkanie w wykonaniu Garguły i Żurawskiego w naszych barwach.
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.03.2011, 22:33
Zamiast narzekać na jakiegoś sędziego drukarza, to zobaczcie na grę naszych.
Mieliśmy piłkę meczową na 3-0 i nie strzeliliśmy. Znacie takie coś? "Niewykorzystane sytuacje lubią się mścić"

TVP faktycznie dało czadu. Jakość obrazu rodem z krajów piątego świata no i "Bunioza"
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Przy 1 bramce błąd popełnił nasz bramkarz. Przy 2 bramce - sfaulował Jaliens, chociaż ten faul był wątpliwy.
I ligowiec dwa razy splatał nam figla i teraz z nas się mogą śmiać...
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Jedno co mi się rzuca w oczy od początku tej rundy to katastroficzne krycie przy stałych fragmentach gry i tak dzisiaj padły dwie bramki dla Podbeskidzia! Jest to w dzisiejszej piłce cholernie ważna rzecz
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

"gdzie jest ta Wisła" - kibice Podbeskidzia = gratulacje dla tych którzy ich wpuścili do nas na stadion/nie wyrzucili
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Mecz nie był zły w naszym wykonaniu, moim zdaniem lepszy niż z Widzewem. Gdy marnuje się okazje na 3:0 to dostaje na 2:2.
Zubert_Wisla
Senior Member

Od: 07.2007

Sartre napisał(a):Wyświetl post
No panowie, co Wy?
Powiedział, co wiedział przypomnij sobie z 2-0 na 3-2 na Widzewem a póxniej napinaj na forum...
Osobiście lepsi pomocnicy o Sivakova graja chyba na A-klasowych klepiskach, Rios miał dostać szanse, dostał i się "pokazał". To że odpadamy jest "jeszcze" do przyjęcia, nie do przyjęcia jest fakt po jakiej grze i jak frajersko straconych bramkach... Na plus wg mnie Pareiko, Bunoza(za pierwsza połowe) i mimo wszystko Łobodziński który był dosyć aktywny.
Ostatnio edytowane przez Zubert_Wisla : 16.03.2011 o godz. 23:07.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.03.2011, 22:34
Sędzia Borski - zapamiętajmy te nazwisko, bo wkrótce będzie to Marcin B., przebywający na urlopie we Wrocławiu. Coś niesamowitego, jak sędzia z Warszawy nas okradł w tym meczu. Że też coś takiego się jeszcze zdarza w naszej piłce - po całej aferze korupcyjnej facet przed kamerami wyprawia takie cyrki.

Pareiko wycinany w piątce - nie ma sprawy. Uparcie gwizdanie fauli przy każdym upadku gospodarzy - a tylko ze stałych fragmentów potrafili stworzyć zagrożenie pod naszą bramką. Gospodarze nie grali w piłkę, grali w rugby a sędzia im to umożliwiał. Facet z żółtkiem na koncie wycina obiema nogami Wilka - Borski bez reakcji.

Mówię wprost - niech puchar zdobędzie Amika, bo ustawianie tych rozgrywek pod Legię robi się zwyczajnie niesmaczne.

Dla komentatora śmiesznej stacji - osobne 3 w 4 za "obiektywny" komentarz. Dzięki Bogu nie płacę abonamentu, bo świadomość że opłacam temu facetowi pensję by mnie dobiła.

Co do naszych. Graliśmy nieźle, próbowaliśmy grać w piłkę co śmieszny facet w czarnym stroju próbował za wszelką cenę uniemożliwić.

Na pochwały zasługują:

- Jaliens - solidny występ, pewnie w obronie, pomagał w rozgrywaniu piłki.
- Pajlić - bardzo aktywny w ataku, w obronie specjalnie nie nawalił.
- Genkow - dostał setkę i ją wykorzystał. Oby to był początek serii goli dla Wisły.
- Małecki - waleczny jak zwykle.

Na burę i to sporą zasługują:

- Rios - zawodnik z golowstrętem, co do tego nie ma już najmniejszej wątpliwości. Jeśli mając wolną bramkę i swobodę w polu karnym napastnik bawi się w dośrodkowania, to jest to d.pa, a nie napastnik. Dostał szansę i ją haniebnie zmarnował.
- Bunoza - tragedia, podejmowanie niepotrzebnego ryzyka, głupia gra. Zasługuje na posadzenie na ławce.
- Cikosz - idiotyczna strata w ostatnich minutach meczu, w konsekwencji czerwona kartka. A wcześniej nie było dużo lepiej - przeciętny w obronie, słaby w ofensywie. Nie dziwię się, że nie podjęliśmy jeszcze decyzji o jego wykupie. Jest się nad czym zastanawiać.

Przeciętny występ zanotowali: Sziwakow i Melikson (mimo asysty).

Z rezerwowych (o zgrozo) jedyny, który coś pokazał to Wojtek Łobodziński. Choć pożytku z tego nie było. Garguła błysnął raz, ale Maaskant wprowadził go po to by przetrzymywał piłkę i rozgrywał, a on unikał gry.

Żurawski.......................................... .............
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

ChG napisał(a):Wyświetl post
Skończcie panikować, ja pierdziele. Co się takiego stało, że tak panikujecie? Jesteśmy na 7 miejscu w lidze czy co? Ja się ciesze, że odpadli, przynajmniej skupią się na lidze i rozniosą ją w pył. A niszowym Pucharem Polski można sobie co najwyżej podetrzeć tyłek.
Wszyscy listonosze, murarze albo nauczyciele z Luksemburga czy innego San Marino też sie na pewno cieszą - otwiera
się dla nich szansa, ze przy szczesliwym losowaniu trafią na Wisle i pierwszy raz w historii awansują do kolejnej rundy w pucharach.

Nie ma sie co w....iać jesli chodzi o mecz.
Bylismy slabsi i tyle.
Klepali nas jak chcieli w Krakowie, a dzisiaj tylko dlatego mielismy szanse, ze walnli sobie swojaka.
Puchar jest na5z!
mateuszchester
Member

Od: 11.2010

Maaskant powiedział przed meczem musimy strzelić 2 gole no i strzeliliśmy , tylko że Podbeskidzie też . Ogólna gra koszmar , w lidze znacznie lepiej grają ...
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

tylko się powiesić czytając niektóre komentarze gratulacje dla Podbeskidzia, wywalczyli ten awans z odrobiną szczęścia. Porównując ten mecz z poprzednimi zagraliśmy naprawdę niezłe spotkanie, szczególnie jeśli chodzi o atak pozycyjny(przynajmniej istniał) i jakoś mniej tych dłuuugich piłek. Dwa frajersko stracone gole, dominacja przez dużą część spotkania. Takie krótkie podsumowanie ah no i zaskoczył mnie pozytywnie Łobodziński, całkiem całkiem grał po wejściu
Krzysiek311
Member

Od: 07.2010

Stary 16.03.2011, 22:35
Po pierwsze, przestańcie Kur... jechać po swoich piłkarzach, Rios nie zagrał wcale takiego złego meczu, a jedziecie po nim w co drugim poście.
Po drugie, według mnie Maskat zawalił zmiany, ściągnął dwóch najlepszych piłkarzy. Melikson, jako jedyny ciągnął grę do przodu, czego po zmianie brakowało.
Po trzecie, zagraliśmy słabo i tyle, przy 2:0 powinniśmy dalej ciągnąć do przodu grę, by strzelić jak najwięcej bramek, a nie dać wbić sobie dwóch kolejnych.

Tyle ode mnie. Koniec z PP ! Teraz tylko WALKA O MISTRZOSTWO !
Maciek#10
Junior Member

Od: 07.2007

Tak się kończy odpuszczenie pierwszego meczu Dzisiaj było nieźle, od 15 do 60 minuty cisnęliśmy, później od 80 do 90. To lepiej niż w poprzednich meczach. Wyniku nie udało się zrobić bo presja. Pozostaje mieć pretensje za pierwszy mecz.

Inna sprawa to gesty Małeckiego. Trzeba się zastanowić czy więcej daje nam grą, czy odbiera zachowaniem. Bo wpływa na resztę drużyny destrukcyjnie.

Szkoda że Wiślacy kolejny raz nie wykazali się profesjonalizmem potrzebnym do wygrania Pucharu Polski.
Da mihi castitatem et continentiam,
sed noli modo!
westersyl
Guest

Te gole to oni sami sobie strzelili. Szkoda bo grali dosyć dobrze, największa bure powinien dostać Rios bo zasępił się na gola.

Dobrze że takie lekcje odbieramy w PP a nie w lidze.
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

ChG napisał(a):Wyświetl post
Skończcie panikować, ja pierdziele. Co się takiego stało, że tak panikujecie? Jesteśmy na 7 miejscu w lidze czy co? Ja się ciesze, że odpadli, przynajmniej skupią się na lidze i rozniosą ją w pył. A niszowym Pucharem Polski można sobie co najwyżej podetrzeć tyłek.
Chyba zapomniales od ktorej rundy startuje w pucharach zdobywca PP? Mielbysmy szanse ominac jakis Karabach...
DysoN
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Przyczyn niestety kilka wg mnie
1) Kompletne nie wyciągnięcie wniosków z 1 meczu
2) Nieprzygotowanie na przeciwnika
3) Zlekceważenie !!!
4) Idiotyczne zmiany, jak się broni 1:2 to sie odpada
5) Stałe fragmenty, kwintesencją jest ~88minuta gdzie rożnego bije Małecki oczywiscie na wysokości kolan, co z tego wynika? zamiast okazji dostajemy kontre, to samo za pare minut, Cikos chwali się swoją techniką i musi wyleciec żeby nie było kompromitacji
6) Po takim meczu za ten miesiąc powinni im wszystkim obciąć jakieś 10% pensji z przeznaczeniem na jakiś cel może to ich czegoś nauczy.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
ChG
Senior Member

Stary 16.03.2011, 22:36
Zwolnić Maaskanta!
maciek5656
Junior Member

Od: 07.2009

Ehhh i znów scenariusz się powtarza:
1. Wylosowanie najsłabszego możliwego przeciwnika.
2. Euforia na forum nad tym że ogolimy tych frajerów do zera.
3. W........
Trzeba mieć nadzieję że jeden taki dwumecz na rok wystarczy i w europie zaprezentujemy się poprawnie.

PS. Ten komentator to Michał Zawacki prywatnie kibic Amiki Poznań.
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Tak jestem w ....iony ze nie moge. Poprostu mam dosc takich wpadek. Mam juz tego dosc. Tak samo ....a podejda do jakis ogorkow na ktoerych trafimy w pucharach i jak co roku .... z tego bedzie. Takie podejscie to moga sobie w dupe wsadzic. I dlaczego graja tak chaotycznie, bez pomyslu Teraz zobaczymy na co naprawde stac ten zespol. Bo dotychczasowe zwyciestwa nie napawaja mnie churaoptymizmem jak niektorych ........
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów