The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nbp
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2011, 13:13
może i ' timotei ' jest dobry, ale dlaczego na onecie jest jakaś głupia tendencja, że każdy zagraniczniak który ma możliwość grania dla naszej reprzentacji, jest nazywany z góry w artykule GWIAZDĄ, albo OGROMNYM TALENTEM

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.03.2011, 13:26
nbp napisał(a):Wyświetl post
może i ' timotei ' jest dobry, ale dlaczego na onecie jest jakaś głupia tendencja, że każdy zagraniczniak który ma możliwość grania dla naszej reprzentacji, jest nazywany z góry w artykule GWIAZDĄ, albo OGROMNYM TALENTEM

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Pal licho, że tak ich nazywają. Przecież gość wie, ze na grę w reprezentacji nie ma żadnych szans i nagle zapałał chęcią gry w naszej reprezentacji. Ciekaw jestem czy chociaż po Polsku potrafi się przedstawić? w PZPN narzekają, że za dużo obcokrajowców w lidze więc niech Smuda ruszy 4 litery na mecze 1 ligowe i tam może znajdzie się perełka. On woli mieć jednak wszystko pod nos podstawione.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 15.03.2011, 13:26
raczej bardzej chce zagrać na Euro niż dla Polski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.03.2011, 13:30
19-letni piłkarz gra w Lyonie,który jakby nie było ostatnimi czasy wiedzie prym wśród francuskich drużyn,to własnie meteriał na ogromny talent. Myślisz że tak łatwo jest przebić się do naszpikowanej gwiazdami drużyny pomijając to ze na jego pozycji gra Aly Cissoko który nie przeszedł do Milanu tylko dlatego ze miał niezadbane afrykańskie zęby?
Jak dla mnie własnie takich zawodnikow powinno sie określać mianem ogromnego talentu.
A z kadrą Polskie będzie tak jak przy akcji z Kościelnym.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 15.03.2011, 13:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post
19-letni piłkarz gra w Lyonie,który jakby nie było ostatnimi czasy wiedzie prym wśród francuskich drużyn,to własnie meteriał na ogromny talent. Myślisz że tak łatwo jest przebić się do naszpikowanej gwiazdami drużyny pomijając to ze na jego pozycji gra Aly Cissoko który nie przeszedł do Milanu tylko dlatego ze miał niezadbane afrykańskie zęby?
Jak dla mnie własnie takich zawodnikow powinno sie określać mianem ogromnego talentu.
A z kadrą Polskie będzie tak jak przy akcji z Kościelnym.

ok, to z timotejem może masz rację. Ale jak się nazywał ten amerykanin polskiego pochodzenia(?) który wolał grać jednak dla repry USA niż naszej ?

Też wielkiiiiiii talent ligi MLS, MLF , Mi I L F czy jak ona tak się zwie. Na onecie trąbili i grzmieli jaki to super zawodnik i jak by nasza reprezentacja na nim zyskała.

Po prostu chodzi mi o tendencyjne pisanie newsów przez onet...to już jest niesmaczne no..
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 16.03.2011, 07:46
http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...Meliksona.html
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.03.2011, 08:32
To zaczyna być żenujące. Kto kopnie lepiej piłkę to od razu do reprezentacji się nadaje. W tym samym czasie Smuda opowiada duperele o Małeckim. Rzygać mi sie chcę jak słyszę o reprezentacji Polski. Może dlatego nie jestem zupełnie jej fanem...
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.03.2011, 08:50
Ciekawe co na to "seer" Piechniczek . Stop zagranicznym graczom w polskiej lidze .....heh
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.03.2011, 09:53
Ja czegoś nie rozumiem. Jak Izrael może stracić Meliksona skoro Polska nie gra teraz żadnych spotkań o punkty? Ponoć wg nowych przepisów FIFA piłkarz dopiero po rozegraniu meczu w oficjalnym terminie fifa i to w meczu o punkty nie może zmienić reprezentacji... Z tego co wiem pierwszy taki mecz gramy w czerwcu 2012. Ale skoro tak jest to ktoś kto ma np 3 obywatelstwa mógłby grać tylko w meczach towarzyskich w 3 reprezentacjach Może ktoś wyjaśnić jak to jest?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2011, 10:13
^^ Każdorazowo jest potrzebna zgoda Fifa na zmiane reprezentacji
wiec jak ktos sie raz decyduje to w swietle nowych przepisów dostaje zgode bezproblemowo
na zmienianie co tydzien jej nie dostanie,
chyba tylko raz mozna zmienic
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.03.2011, 12:44
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
To zaczyna być żenujące. Kto kopnie lepiej piłkę to od razu do reprezentacji się nadaje. W tym samym czasie Smuda opowiada duperele o Małeckim. Rzygać mi sie chcę jak słyszę o reprezentacji Polski. Może dlatego nie jestem zupełnie jej fanem...
... - ....,Perquis, Arboleda,Boenisch-Obraniak, Roger,Melikson,Matuszczyk-...,...

Brakuje nam już tylko bramkarza, prawego obrońcy (może np. Deleu?) i napastników (Aquafresca i ktoś tam) i ... naprzód Biało-Czerwoni!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.03.2011, 12:58
arti napisał(a):Wyświetl post
... - ....,Perquis, Arboleda,Boenisch-Obraniak, Roger,Melikson,Matuszczyk-...,...

Brakuje nam już tylko bramkarza, prawego obrońcy (może np. Deleu?) i napastników (Aquafresca i ktoś tam) i ... naprzód Biało-Czerwoni!

Masz i obrońce: Timothee Kolodziejczak

Najgorsze jest to że wszyscy których wymieniłeś wyżej traktują gre w reprezentacji Polski jako: http://www.futbolnews.pl/informacje/...rezerwowa.html

To jest jakiś paradoks, żenada, jeśli w PZPN leśne dziadki .......ą trzy po trzy o tym że trzeba wprowadzić do Ekstraklasy limity obcokrajowców, a z drugiej strony łapczywie rzucają się na każdego lepszego obcokrajowca którego "babcia, dziadka, pradziadka" była Polką. To samo Smuda który najpierw gada że w jego kadrze nie będzie miejsca dla naturalizowanych Polaków, a chwile potem powołuje Rogera, namawia Arbolede do gry w reprezentacji i zapuszcza swoje macki na Meliksona.
Ten kraj nie jest normalny.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.03.2011, 13:01
Cytat:
Franciszek Smuda chce Meliksona w kadrze, szaleństwo w Izraelu

Środowy mecz Podbeskidzia Bielsko-Biała z Wisłą Kraków na żywo z trybun obejrzy Franciszek Smuda. Selekcjoner polskiej kadry nie będzie jednak obserwował ani Patryka Małeckiego, ani Cezarego Wilka czy Łukasza Garguły, a... Maora Meliksona, którego chce namówić do gry w biało-czerwonych barwach - czytamy w "Gazecie Wyborczej".

Melikson zrobił wielkie wrażenie na Jacku Zielińskim. Asystent Smudy oglądał ostatni mecz Wisły z Widzewem, w którym jednokrotny reprezentant Izraela popisał się 80-metrowym rajdem zakończonym faulem na nim w polu karnym. Informację przekazał selekcjonerowi.

- Jadę w środę na mecz Wisły z Podbeskidziem i obejrzę Meliksona na żywo, bo jeszcze nigdy go nie widziałem. Nie będę mu tam zawracał głowy. Spotkamy się w Krakowie, gdzie obaj mieszkamy. Zapytam, czy chciałby grać dla Polski - zdradza Franciszek Smuda.

Formalnych przeszkód w "transferze" Meliksona do naszej reprezentacji nie ma żadnych. Matka piłkarza jest rodowitą Polką, on sam posiada polskie obywatelstwo. W kadrze Izraela wystąpił raz, ale w meczu towarzyskim. Sam jednak nie wie, czy przystanie na propozycję Smudy.

- Izrael to moje życie i chcę go reprezentować. Kadra Polski? Nie lubię gdybać. Jak dostanę propozycję, to się zastanowię. Nie mówię "nie" - mówi Maor Melikson.

W tym samym czasie w Izraelu zapanowała istna gorączka. Tamtejsze media chcą wymusić na Luisie Fernandezie, selekcjonerze reprezentacji, powołanie dla zawodnika Wisły Kraków. Wszystko wyjaśni się dziś, na konferencji prasowej. O ile na swojej pozycji w kadrze Melikson ma bardzo mocną konkurencję (m.in. Yossi Benayoun z Chelsea), o tyle Izrael nie chce stracić utalentowanego piłkarza, który może przydać się w przyszłości. Fernandez oglądał w telewizji występ zawodnika w meczu z Widzewem, gdyż specjalnie na tę okazję zażądał zainstalowania mu polskiej telewizji.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/puc...wiadomosc.html
10 znaków.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2011, 13:03
Szaleństwo to bym powiedział jest u nas, śmiech na sali. Kadra międzynarodowa
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 16.03.2011, 13:15
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post

To jest jakiś paradoks, żenada, jeśli w PZPN leśne dziadki .......ą trzy po trzy o tym że trzeba wprowadzić do Ekstraklasy limity obcokrajowców, a z drugiej strony łapczywie rzucają się na każdego lepszego obcokrajowca którego "babcia, dziadka, pradziadka" była Polką. To samo Smuda który najpierw gada że w jego kadrze nie będzie miejsca dla naturalizowanych Polaków, a chwile potem powołuje Rogera, namawia Arbolede do gry w reprezentacji i zapuszcza swoje macki na Meliksona.
Ten kraj nie jest normalny.
Mnie to nie przeszkadza, że szukają korzeni polskich. Wg. mnie w reprezentacji może grać kazdy kto się w Polsce urodził (nawet np. czarnoskóry), oraz każdy kto ma korzenie polskie vide Matuszczyk, Melikson, Boenisch..i jakby chciał to np. Kościelny i Zidane
Nigdy nie byłem zwolennikiem Olisadebe, Rogera, czy Arboledy w polskiej kadrze. W ogóle, tendencja światowa idzie w złym kierunku. Z reprezentacji robi się drużyny klubowe. Niedługo przepisy się tak zmienią, że Arabia Saudyjska będzie mogła zrobić sobie atak Messi-Ronaldo.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.03.2011, 13:24
arti napisał(a):Wyświetl post

Zagrajmy 1-5-4-1:

[x] - Kolodziejczak, Koscielny, Perquis, Arboleda, Boenisch - Obraniak, Roger, Melikson, Matuszczyk - Olisadebe

x- walnijcie jakiegoś bramkarza, na pewno ktoś się znajdzie
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.03.2011, 13:28
jeden Polak musi być.. ktoś musi udzielić wywiadu
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.03.2011, 13:34
joshi napisał(a):Wyświetl post
jeden Polak musi być.. ktoś musi udzielić wywiadu
No to chyba córka Arboledy
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.03.2011, 13:35
Kasper Schmeichel na bramkę. Na obronę jeszcze Kasmirski i na atak, dla odmiany, Rasiak

filemon, nie Matuszczyk, tylko Matuschyk
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.03.2011, 13:46
hahaha poracha ;d ale najbardziej mnie w....iaja osoby pokroju piechniczka ktory najpierw nam zarzuc ze za duzo mamy obcokrajowcow a potem (wiem ze akurat moze niekoniecznie to od niego zalezy ale...) chca powolac kolejnego ""Polaka" czy im sie w dupach nie przewraca? to samo Smuda najpierw nie dla obcokrajowcow teraz by btal kogo popadnie ... i brak miejsca dla np Małeckiego.. ogarneliby sie bo to juz zenujace sie staje
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.03.2011, 13:51
Cała ta reprezentacja zaczyna przypominać farsę. Z resztą jaki pan taki kram. Wietnamczyków jeszcze naturalizować. Tęczowa kadra.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2011, 14:01
Żałosne, naprawdę żałosne.
To co, jak Rios zacznie nagle świetnie grać (marne szanse), to też rozkręcamy akcję z obywatelstwem?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.03.2011, 14:16
W całym tym zamieszaniu najlepiej by Melikson dostał powołanie do reprezentacji Izraela, zagrał chociażby kilka minut w oficjalnym meczu i problem mielibyśmy z głowy.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.03.2011, 14:18
Melikson już przecież grał w reprezentacjach Izraela, więc chyba ktoś się nie doinformował.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 16.03.2011, 14:20
Skoro Sumda mowi, że jeszcze go nigdy nie widział (Meliksona) to ja się pytam, czy to jest trener reprezentacji ?
No sory ale to są jaja, że trener reprezentacji nie ogląda meczów Wisły - lidera ekstraklasy !
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2011, 14:21
Ja jestem przeciwny Maorowi. Wiem , że jest świetnym na dzień dzisiejszy piłkarzem, ale ja osobiście ( moje osobiste odczucia) nie chcę reprezentacji, która będzie się składała z "polaków" tylko pod względem tego że mają papierek. Wiem, że XXI to wszystko się globalizuje, wiem że polskich piłkarzy mamy beznadziejnych ale ja oczekuję takich piłkarzy , dla których reprezentacja jest rzeczywiście wyróżnieniem a nie tylko przepustką do wypromowania się.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.03.2011, 14:21
teraz zajebac tego kto podchwycil ten temat i dal sie najarc smmudzie na ten temat ... szkoda chlopaka bo beda go teraz zupelnie nie potrzebnie rozpraaszac reprezentacja zamiast by sie skupil na Wiselce ..
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.03.2011, 14:24
Cytat:
W tym samym czasie w Izraelu zapanowała istna gorączka. Tamtejsze media chcą wymusić na Luisie Fernandezie, selekcjonerze reprezentacji, powołanie dla zawodnika Wisły Kraków. Wszystko wyjaśni się dziś, na konferencji prasowej. O ile na swojej pozycji w kadrze Melikson ma bardzo mocną konkurencję (m.in. Yossi Benayoun z Chelsea), o tyle Izrael nie chce stracić utalentowanego piłkarza, który może przydać się w przyszłości. Fernandez oglądał w telewizji występ zawodnika w meczu z Widzewem, gdyż specjalnie na tę okazję zażądał zainstalowania mu polskiej telewizji.
No tak, przecież Melikson nigdy nie gral w Izraelu i nikt nie wie co potrafi. Kurde czy oni mają czytelników za idiotów ?
..
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.03.2011, 14:25
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Melikson już przecież grał w reprezentacjach Izraela, więc chyba ktoś się nie doinformował.
Melikson grał w reprezentacji Izraela, ale w nieoficjalnym meczu a taki piłkarz może jeszcze zmienić reprezentacje...
Tyle razy wałkowaliśmy ten temat...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.03.2011, 14:28
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
teraz zajebac tego kto podchwycil ten temat i dal sie najarc smmudzie na ten temat ... szkoda chlopaka bo beda go teraz zupelnie nie potrzebnie rozpraaszac reprezentacja zamiast by sie skupil na Wiselce ..
Jesli dobrze kojarze Mati Borek się zajarał Meliksonem w ostatnim CF. Najpierw Romek lobbował by powołać Marmolede, teraz Mati pragnie Meliksona w kadrze.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów