The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2011, 01:38
murray napisał(a):Wyświetl post
Zauważyliście, że przed kwestiami dziennikarza nie ma "(śmiech)"? Wielki szacun, ja bym nie wytrzymał słysząc takie wypowiedzi.
Ale to nie jest prawda, że dużo ludzi jest przeciwko Płaczkowi w kadrze. Wszak na stronie Tomka Hajty w sondzie Arboleda wygrał z Sadlokiem.
Daj spokój, kto głosuje w sondzie Tomka Hajty? 200 ludzi? Niech puszczą tę sondę na jakimś wielkim portalu, to będzie można powiedzieć, że dużo ludzi nie jest przeciw Arboledzie.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.03.2011, 12:14
murray napisał(a):Wyświetl post
Zauważyliście, że przed kwestiami dziennikarza nie ma "(śmiech)"? Wielki szacun, ja bym nie wytrzymał słysząc takie wypowiedzi.
Ale to nie jest prawda, że dużo ludzi jest przeciwko Płaczkowi w kadrze. Wszak na stronie Tomka Hajty w sondzie Arboleda wygrał z Sadlokiem.
a ktory w tej rozmowie to byl dziennikarz ?
to nie jest zaden wywiad tylko belkot dwustronny
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.03.2011, 14:28
RLY napisał(a):Wyświetl post
Wiedziałem że to będzie mecz kochajacych sie inacze...
Umarłem! Nie spodziewałem się, że Rudnevs może lubić także tak "oryginalny" sport.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.03.2011, 15:19
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Prezes w cąłej okazałości. Oczywiście o głupku kazdy usłyszał już, ale na nowy casting na trenera(pewnie już od poniedziałku hehe) zjawi sie cała masa wybitnych szkoleniowców. Bo prezes może i głupek, ale uczciwy bo płaci
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.03.2011, 15:40
Wojciechowski zapowiedział chyba,że 1 lipca za złotówkę oddaje Polonię?dobrze ja to czytałem?Jeśli tak, to castingu żadnego nie będzie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.03.2011, 19:25
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Prezes w cąłej okazałości. Oczywiście o głupku kazdy usłyszał już, ale na nowy casting na trenera(pewnie już od poniedziałku hehe) zjawi sie cała masa wybitnych szkoleniowców. Bo prezes może i głupek, ale uczciwy bo płaci
No za obiady to nie płaci.

Ta historia o autobusie to symboliczne podsumowanie całej historii Wojciechowskiego z Dyskobolią Warszawa. Jest fura kasy, ale też totalna prowizorka.

To mogło się udać 10 lat temu, gdy Wisła zakupiła tabuny najlepszych grajków. Teraz najlepsi Polacy to przeciętni kopacze, którzy nie robią aż takiej różnicy. Mierzejewski, Sobiech czy Jodłowiec to wartościowi piłkarze, ale sami meczu nie wygrają. Szczególnie, jeśli o składzie decyduje prezes a taktykę zmienia się co 15 minut.

Generalnie nie żal mi Wojciechowskiego ani trochę. Z kilku powodów. Po pierwsze - jest z niego niesamowity bufon. Po drugie - on sobie miejsce w Ekstraklasie bezczelnie kupił, a nie wywalczył sportowo. Po trzecie - co to za klub i co to za kibice? Nawet nie wiem, jak ich nazywać. Po czwarte - na biednego nie trafiło. Mógł te pieniądze przepić, a tak to zapewnił nam wspaniałą rozrywkę. Uczciwie trzeba przyznać, że wszystkim oprócz siebie.

Mimo bufoniastości, mam też trochę do niego sympatii. Zapewnił sobie miejsce w historii polskiej piłki, szczególnie klubem Kokosa. I jestem mu wdzięczny za podkupienie Onyszki. Mam jednak nadzieję, że Prezes Wojciechowski przetrzyma trudny okres i się nie zniechęci. W kolejce przecież czeka jeszcze tłum cwaniaków, chcących go wydoić...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2011, 19:35
mimo wszytsko takich ludzi jak Wojciechowski co pompują 20-30 mln zł rocznie w klub jest niewielu w naszym kraju i z tego powodu należy mu sie mimo wszytsko szacunek.Z drugiej jednak strony klub jest prowadzony na wariackich papierach.Podejrzewam że ci jego doradcy to go równo z kasy golą.

Co bym doradził Wojciechowskiemu ? Niech zatrudni działaczy co kiedyś już z powodzeniem rządzili klubem z sukcesami w Polsce np. Kapka .On by mu dobrze poukładał ten zespół.Na trenera kogoś kto miał już wyniki ale nie zagranica tylko w naszej lidze np. Okuka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.03.2011 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.03.2011, 19:47
Wyborcza zachęca Komisję Ligi do surowego ukarania Traore.

http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...ieszenie_.html

Pal sześć, że pierwszy raz pokazał środkowy palec w reakcji na rasistowskie zachowanie, co ponoć GW tępi. Nie ma też znaczenia, że w przypadku Pączusia siedzieli cicho.

Lechia awansowała - stała się niewygodna dla "salonu"
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.03.2011, 19:55
Cytat:
co to za klub i co to za kibice?
"Co to za klub, co to za miejsce, ja dobrze nie pamiętam..."

Cytat:
Pal sześć, że pierwszy raz pokazał środkowy palec w reakcji na rasistowskie zachowanie, co ponoć GW tępi. Nie ma też znaczenia, że w przypadku Pączusia siedzieli cicho.

Lechia awansowała - stała się niewygodna dla "salonu"
Teorii spiskowych bym się nie doszukiwał raczej. Natomiast jakakolwiek kara dla Traore moim zdaniem powinna jednocześnie wiązać się z karą dla Arki. Np zamknięcie trybuny na własnym stadionie, o!
Legionista
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.03.2011, 20:02
Według mnie kasa Wojciechowskiego zrobiła więcej złego niż dobrego w polskiej piłce. Stworzył jakiś sztuczny klubik, gdzie nie ma klimatu do gry w piłkę, a piłkarzy przyciąga jedynie ogromnymi pensjami przez co zmusza resztę klubów ekstraklasy do ogromnych podwyżek. Znacznie lepiej dla polskiej ligi byłoby, gdyby piłkarze tacy jak Sobiech, Sadlok, Jodłowiec, Mierzejewski grali w Legii, Wisle czy w lechu, gdzie mieliby dużo lepsze warunki do rozwoju. Jakby Wojciechowski ściągał utalentowanych latynosów z Brazylii czy Argentyny to może by coś wniosło do ekstraklasy, a tak rozpieszcza tylko przeciętnych polskich piłkarzy.
Najbardziej rozbawiła mnie zimowa batalia o pozyskanie jednorundowca Wołąkiewicza. Lech zaoferował mu 70 tys. złotych, Wojciechowski ponoć około 100 tys. miesięcznie (tyle zarabia np. Sobiech). Lechia Gdańsk z ofertą na kwotę 35 tys. nie miała czego szukać, a wątpie by Hubcio nawet na to zasługiwał.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.03.2011, 20:20
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wyborcza zachęca Komisję Ligi do surowego ukarania Traore.
w ten sposób?
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...u_Traore_.html

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.03.2011, 00:34
Wojciechowski ładował i dalej ładuje do złego klubu.

Polonia przeciez w Warszawie to taki ubogi krewny przy Legii.
Medialnie ,kibicowsko Polonia to tlo dla (L)

Gdyby robil to w innym miescie ,w innym klimacie moze bylo by to inaczej a tak skonczy jak Drzymała w Groclnie.
Co z tego ze mial sukcesy ,jak nie bylo zaibteresowania tym mediow i kibiców w Grodzisku Wlkp.

A Wojciechowski nie ma ani mediow ani kibicow ani nawet w odroznieniu od Drzymaly sukcesow.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.03.2011, 09:48
Acima napisał(a):Wyświetl post
Według mnie kasa Wojciechowskiego zrobiła więcej złego niż dobrego w polskiej piłce. Stworzył jakiś sztuczny klubik, gdzie nie ma klimatu do gry w piłkę, a piłkarzy przyciąga jedynie ogromnymi pensjami przez co zmusza resztę klubów ekstraklasy do ogromnych podwyżek. Znacznie lepiej dla polskiej ligi byłoby, gdyby piłkarze tacy jak Sobiech, Sadlok, Jodłowiec, Mierzejewski grali w Legii, Wisle czy w lechu, gdzie mieliby dużo lepsze warunki do rozwoju. Jakby Wojciechowski ściągał utalentowanych latynosów z Brazylii czy Argentyny to może by coś wniosło do ekstraklasy, a tak rozpieszcza tylko przeciętnych polskich piłkarzy.
Najbardziej rozbawiła mnie zimowa batalia o pozyskanie jednorundowca Wołąkiewicza. Lech zaoferował mu 70 tys. złotych, Wojciechowski ponoć około 100 tys. miesięcznie (tyle zarabia np. Sobiech). Lechia Gdańsk z ofertą na kwotę 35 tys. nie miała czego szukać, a wątpie by Hubcio nawet na to zasługiwał.
Gdyby nie kontuzja Andriuskeviciusa to Wołąkiewicz grzał by ławe w Lechii.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 16.03.2011, 10:58
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

"koleżanka" już działa...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 16.03.2011, 10:58
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

No to mamy pierwszego spadkowicza w przypadku takiej decyzji.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.03.2011, 11:03
zamiast "w czwartek może w praktyce pożegnać się z Ekstraklasą. Przewodniczący Komisji Ligi Ekstraklasy SA, Wojciech Zieliński na łamach "Faktu" zapowiedział..." powinno być że "Janusz Filipiak na łamach... zapowiedział" , jeśli się utrzymają w lidze po raz 2 po takim przekręcie to będzie skandal jakich mało!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 16.03.2011, 11:22
W innych ligach odejmują chyba punkty na kolejny sezon.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 16.03.2011, 12:04
z drugiej strony jesli nasza pilka ma isc w gore to dla klubow z taka infrastruktura i tak zarzadzanych jak klub z Bytomia nie ma miejsca w najwyzszej klasie rozgrywkowej - niestety

nie wiem co bedzie z LKS-em, gdzie oni maja zamiar grac ?

tak ale oczywsicie nie powinno sie odejmowac punktow w trakcie sezonu - podobno ma byc rywalizacja do konca
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.03.2011, 12:20
swego czasu mistrz Austrii Tirol Innsbruck został zdegradowany w trakcie trwania sezonu lub zaraz przed jego rozpoczęciem. I nikomu nawet powieka nie drgnęła podczas podejmowania tej decyzji. W przypadku Polonii powinno być podobnie o ile prawdą jest suma zaległości wobec pracowników.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.03.2011, 12:47
znowu arka uratuje dupe kuchennymi drzwiami:/
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.03.2011, 12:54
co miasto to inne obawy
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.03.2011, 12:55
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Wojciechowski ładował i dalej ładuje do złego klubu.

Polonia przeciez w Warszawie to taki ubogi krewny przy Legii.
Medialnie ,kibicowsko Polonia to tlo dla (L)

Gdyby robil to w innym miescie ,w innym klimacie moze bylo by to inaczej a tak skonczy jak Drzymała w Groclnie.
Co z tego ze mial sukcesy ,jak nie bylo zaibteresowania tym mediow i kibiców w Grodzisku Wlkp.

A Wojciechowski nie ma ani mediow ani kibicow ani nawet w odroznieniu od Drzymaly sukcesow.

Drzymała na zadupiu jakim był Grodzisk Wielkopolski to wycisnął maksimum medialne i sportowe ze drużyny. To maksimum przypadło na mecze z Man City oraz Bordoux, czyli niewiele. Osobiście ciekawie by było gdyby dogadał się z Wisłą i był sponsorem strategicznym . Wojciechowski zaś to człowiek w gorącej wodzie kąpany i wykorzystując sytuację jaka tam panuje można by mu podrzucić kolejne kukułcze jajo w osobie Kapki, który wykonywałby tam krecią robotę. Jednak kibice Legii z pewnością woleliby, aby pozostało nielubiane przez nich ITI niż Wojciechowski, bo wówczas nic by nie osiągnęli .
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 16.03.2011, 13:11
joshi napisał(a):Wyświetl post
co miasto to inne obawy

akurat mój niepokój jest bardziej uzasadniony, bo arka ma wiecej punktow niz Wasz "problem" :]
chcoiaz patrząc na gre tych z gdynii to kto wie
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.03.2011, 13:46
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
nie wiem co bedzie z LKS-em, gdzie oni maja zamiar grac ?
Oni chyba na razie myślą z dnia na dzień.

Sorry, ale tam prawie wszystko leży. Jesienią miałem okazję zawędrować na trybunę prasową. Do ludzi nic nie mam, bo się starają w tych warunkach zrobić wszystko cacy, ale tak się po prostu nie da. Żeby wyjść na boisko piłkarze muszą przejść przez taką dużą salę gimnastyczną rodem z PRL-u. Wątpię żeby się taka jeszcze uchowała w jakimś większym mieście nawet w najbiedniejszej szkole. Trybuna prasowa to wydzielone miejsca praktycznie na wysokości murawy, na które wchodzi się przez murawę, to samo VIP-y. Na trybuny od murawy oczywiście również wchodzi się przez "halę", co sprawiło, że byłem o krok od debiutu na pierwszoligowych boiskach. Niezaznajomiony z rozkładem stadionu, uznałem, że wyjście którym wyszła wylaszczona pani z brzdącem mnie nie interesuje i skierowałem się do wyjścia obok. Wylądowałem w rękawie razem z piłkarzami, jakoś nikt się nawet nie zdziwił ani nie interweniował

Plus za to, że chociaż konferencje prasowe są w normalnych warunkach w Atlas arenie. Inna sprawa, że jak leje jak z cebra, to nawet ten kawałek między stadionem a dachem hali to dużo za dużo.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 16.03.2011, 14:00
z tego co gdzies kiedys wyczytałem, to ŁKS rozważa przeniesienie sie do Bełchatowa i zmiany nazwy na ŁKS Bełchatów, aby zagrac na nosie miastu..
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.03.2011, 14:38
Łódzki Klub Sportowy Bełchatów to by dopiero było . Ale to chyba nierealne bo właścicielem ŁKSu nie jest właśnie miasto Łódź?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 16.03.2011, 15:27
Pozostaje się modlić żeby nie opuścili tego 16 miejsca, bo więcej drużyn do wywalenia na lewo nie widać. A podejrzewam, że jak ŁKS faktycznie będzie miał coś nie tak to będzie wolał odpuścić awans niż pomagać Cracovii.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.03.2011, 18:38
Jeśli z ŁKS nie dostanie licencji to na jego miejsce wejdzie kolejna drużyna z I ligi, a nie z Ekstraklasy więc Cracovia na tym nie zyska.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2011, 19:05
Lechijka już 1:0 z Jagą prowadzi oby tak do końca!

Ten Traore jest nieprzeciętny mam nadzieję że go kupimy w lecie

edit. już 1:1
Ostatnio edytowane przez sergio : 16.03.2011 o godz. 19:07.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 16.03.2011, 19:08
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jeśli z ŁKS nie dostanie licencji to na jego miejsce wejdzie kolejna drużyna z I ligi, a nie z Ekstraklasy więc Cracovia na tym nie zyska.
''W sytuacji gdy kluby awansujące do Ekstraklasy z I ligi nie spełnią warunków licencyjnych dla tej klasy rozgrywkowej wówczas awans uzyska drużyna najwyżej sklasyfikowana w rozgrywkach Ekstraklasy, która spadła, z wyłączeniem zespołów przeniesionych dyscyplinarnie.''

Rozumiem, że się sytuacja zmieniała ale było tak jak powyżej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów