|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
w sumie nie pamietam za duzo
![]() Kaczmarek na bramce, Noll na lewej obronie, w ataku osamotniony Jankowski, w pomocy Traore i wiecej nie pamietam ![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Z naszych Chavez i Melikosn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kelemen w bramce chyba. + Klich
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kolejka dla nas rewelacyjna. Ci co mieli to potracili punkty. A, że akurat Cracovia wygrała - trudno. Nie zapominajcie, że tak naprawdę Craxa gra na wyjzdach i z Arką i z Bytomiem. Wiec dla nich te dwa mecze będą kluczowe. A to, że dziś odstrzelili kulejorza to na plus dla nich. A my powinniśmy wziać naukę z tego dzisiejszego meczu bo na Reymonta trza będzie uważać na tyły to raz, a dwa oni są do pokonania dzięki Mr. Uwajaj tak na 2-3 do jaja. My musimy wygrywać to co jest do wygrania proste czyli z dołami tabeli bez względu na styl gry plus mecze z Jagą i Lechem u siebie. Wtedy mecze na Legii, Lechii, Śląsku, które uważam za najcięższe możemy uznać za takie, że wpadka we wszystkich trzech nie zaszkodzi nam wogóle.
Konkluzja. Takie mecze jak Wisła - Arka na Hutniku i derby w Sosnowcu nie mają prawa nam się przytrafiać, a jeśli już- to trzeba wygrać we Wrocławiu, Gdańsku i wsi warszawskiej aby to się jakoś zbilansowało. A reszta ligi zrobi swoje czyli potraci też punkty. Jestem pewny, że po ostatnim meczu z Polonią Warszawa pod wodzą ch...j wie kogo, pójdziemy radośnie na rynek odebrać co swoje i tyle w temacie. ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Oby tylko piłkarze za wcześnie nie uwierzyli w swoją boskość i dalej cisnęli jak teraz a nawet mocniej. Całe szczęście że nie nacieliśmy sie na tego Ubiparipa, którego wielu tu chciało
. Dobrze tez, że Amice koszty generuje i generować będzie słabiutki Murawski, który tez wg. forumowych speców mial byc wielki. Maaskant swoją wypowiedzią wywołał wielką napinke w Poznaniu i okolicach. Prawda jak widać ukłuła ich mocno, bo myśleli, że mają jakiś magiczny team, ale dzisiaj chyba już dociera do nich, że byli tylko "majstrem" i to sezonowym. A prawdziwy MP ma powrócic z banicji do miasta królów czyli Krakowa, i to na tron. Dobrze też, że z bajek o Jagielloni powoli wyleczyli sie piewcy "wielkiego" stratega Probierza i jego druzyny. narazie nie ma co popadać w hurraoptymizm bo czeka nas jeszcze długa i ciężka walka o swoje ale robi się coraz przyjemniej dla nas. Byle tylko nie zlekceważyc Bytomia bo walczy on o zycie i będzie tam walka i kopanina a nie gra w piłke. Ważne zeby podtrzymać passę i wygrać bo przewaga wtedy wzrośnie patrząc na kalendarz.Na szczęście z dołem tabeli zagramy jeszcze góra 2 mecze, w tym jeden z parchami u siebie, które moga w tym czasie być juz pietro niżej. Przybijemy im przy aplauzie publiczności wieko do trumny. Dzisiejsza wygrana niczego nie zmienia. W nastepnych meczach to roztrwonią, a inni nie będą się przygladać biernie tylko punktować jak choćby w tej kolejce Ruch czy Zagłębie. Tak czy tak jest dobrze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja bym pasiastych jednak nie skreślał wręcz przeciwnie fartowna wygrana za tydzień i podwoją zdobycz punktową z zeszłej rundy. A to spowoduje że lada moment i będą na skraju spadkowej a potem to już droga wolna...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wojciechowski tyle zmienial trenerów ,znanych ,cenionych .. zeby dojsc do wnisku ze tym trenerem ktorego chcial znalesc to....Piotr Stokowiec
![]() ![]() nie bawisz sie ,nie żyjesz ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cracovia jest beznadziejna.
wygrala mecz bo Klich źle kopnął piłke, moze i miała jeszcze jakies niby okazje (vide strzał vieśniakowa którego wypluwa super bramkarz) ale ogólnie sa przesłabi. Piłka im ucieka, podaja tak masakrycznie ze ciezko sie oglądało.Spodziewałem sie ze Lech ich w koncu dojedzie, jednak Kaczmarek okazał sie powaznym wzmocnieniem tej jakże słabej defensywy i starczył na wielkiego Lecha. Nie wiem czym czasem podniecali sie komentatorzy podczas meczu, Cracovii systemem jest kopac pilke do przodu, moze któryś z jeźdzców bez głowy sie urwie moze nie. Jak poklepali 5 podan to tylko dlatego ze ten pierwszy za mocno kopnął i sie odbiło od 3 stojących w trójkącie. Najpewniejszy w obronie Nawotczyński,...do czego to doszło. IMO taki sam mecz jak Legia-Śląsk Jak narazie punkty zdobywaja ...bramkarze. Druzyna z lepszym, wygrywa. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
my też mamy trenera z takim CV
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() A wyniki idealne. Drużyny od 9 wzwyż cały czas są w grze o puchary, dawno nie było tak spłaszczonej tabeli. Będzie się działo. ![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wg mnie mają niewielkie szanse aby wyjść poza strefę spadkową. Wg obliczeń ich trenera aby się utrzymać potrzebują w rundzie wiosennej zdobyć 24 pkty czyli równowartość 8 zwycięstw. Zostało im 12 meczów z pośród których muszą wygrać co drugi. Wg mnie niewykonalne. W dodatku nie mają ani obrony ani ataku. Także 1. liga na bank. Pytanie tylko na którym miejscu i czy ich czasem PZPN nie uratuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
OK, nasza liga jest nieprzewidywalna, ale wystrzelić z wygraną Żałosnych nad Amiką i trafić... Postawiłeś taki kupon? ![]() Przyznam, że jak to przeczytałem to popukałem się w czoło. Szok... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Patrzac na ostatnie nasze mecze, ciekawy jestem czy doczekam sie spotkania, w ktorym sedzia nie zaliczy totalnego klopsa
Tak czy siak zagralismy jak ostatnie ....y w ataku. Jak sie nie strzela to sie nie wygrywa.To co zrobil Komorowski to byl rozboj w bialy dzien ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
1. Probierz zaczal runde wiosenna tak samo zle jak Skorża zeszlej wiosny,roztrwonil cala przewage
2. Cracovia pewnie wygra za tydzien z Korona ,bo u siebie graja calkiem dobrze i praktycznie dogonia reszte stawki ![]() 3. Fajnie ze udalo sie odskoczyć ale jeszcze jest 12 kolejek do konca ,czyli az 36 punktow do zdobycia |
|
|
|
Guest
|
|
Do bidnej Polonii i cienkiej Ary już coraz bliżej. Widzew i Ruch moim zdaniem wyjdą obronna ręką. Coś tam wygrają od czasu do czasu+składy lepsze od PB i AG+trochę więcej punktów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę jak ta nasza buraczana liga wygląda to wcale się nie zdziwię jak się Żydki utrzymają. Wcale takie złego składu nie mają, wczoraj chwilami na tle słabego Lecha wyglądali przyzwoicie. Nie jest powiedziane, że muszą zdobyć te 24 pkt. Może im być potrzebne nawet 12 pkt. Aktualnie do PB mają 6 pkt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak (prawie) każdy Komorowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wojciechowski: W poniedziałek kogoś wyślę do Klubu Kokosa
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Woj...364,1,717.html ![]() ![]() Cytat:
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiedziałem że to będzie mecz kochajacych sie inaczej, ale żeby tak ostentacyjnie :/
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Radomski w Holandii grał, a tu taki zdziwiony
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dlatego, może dojdziecie w koncu do wniosku że to jest .... a nie piłkarz.To jest Nasza piłka - wynieśli chłopa na piedestały bo strzelił 2 bramki z dystansu, potem od braku laku łatał dziury w Legii. Był niby bocznym obrońcą, czasem środkowym ciekawe kiedy zagra na defensywnym i będzie Darek Dudka nr2.
Jakbyście od razu zdali sobie sprawe z tego ze to jest kaleka a nie piłkarz to inaczej by sie sezon toczył. (Dobry obrońca strzeliłby bez problemu,ba chociaz trafiłby w bramkę w meczu przeciwko Wiśle, teraz Śląsk) A tak to jedzie chłop na farmazonie dobrego obrońcy, odebrać pilke nie jest aż tak cięzko, przeciez w naszej lidze graja w niektorych klubach hiperkalecy, Jakub Dziółka sobie nawet dobrze radził. E: http://www.youtube.com/watch?v=gMVIP...layer_embedded niższa liga, no ale żeby takie jajca.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.03.2011 o godz. 13:25.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
pisałem o tym kiedyś w politycznym
to jest pokłosie afery hazardowej i tego jak obecne elity polityczne ratują własne nieudolne dupska kosztem innych... o sprawie powinno być znacznie głośniej zaraz po aferze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dla mnie najważniejsze z tego wywiadu jest to: "Mogę wycofać też tę drużynę z rozgrywek, skoro nie chcą grać". Mam nadzieję, że to zrobi i tak skończą wszystkie sprzedajne drużynki.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Zauważyliście, że przed kwestiami dziennikarza nie ma "(śmiech)"? Wielki szacun, ja bym nie wytrzymał słysząc takie wypowiedzi.
Ale to nie jest prawda, że dużo ludzi jest przeciwko Płaczkowi w kadrze. Wszak na stronie Tomka Hajty w sondzie Arboleda wygrał z Sadlokiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
,,Trzeba pracować i się zjednoczyć''
M.Arboleda Co prawda wywiad nie autoryzowany , ale bądźmy dobrej wiary , że tak właśnie przebiegała rozmowa. Jest się z czego pośmiać. Nie będzie kiedy on zostanie powołany do reprezentacji. |
|
|