|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Hm. Może ktoś kumaty wytłumaczy mi jedną rzecz. Czemu jak Hernani dostał czerwoną kartkę, to nie było karnego, a przynajmniej wolnego pośredniego z obrębu szesnastki? Piłka była w grze, a pomijając niesportowe zachowanie, uderzenie łokciem jest również faulem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Czy Hernani przypadkiem nie atakował bramki Polonii Bytom ? Jeśli tak, no to jak mogłby być karny. ; )
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Wiem że kolejka jeszcze się nie skończyła, ale . .
za tydzień Lech - Jagiellonia (1), Śląsk - Lechia (x) i Bełchatów - Legia (x). Przy naszym zwycięstwie w Bytomiu zaliczka może być już naprawdę solidna. W sam raz przed trudnymi wyjazdowymi meczami zgodowymi. A po cichutku Lechia włącza się mocno w grę o pudło. Mecz we Wrocławiu da odpowiedź czy też o coś więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
w cafe futbol domagają się Małeckiego i Meliksona w kadrze
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
a głupi Kołtoń broni Arboledy, Borek dużo bardziej obiektywny.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja jednej rzeczy nie rozumiem. W sprawie zagranicznych piłkarzy w polskiej lidze prezesunio Lato i jego przydupas Piechniczak żalą się, że obcokrajowcy blokują miejsca dla Polaków i chcą wprowadzać limity. A w reprezentacji to każdy może grać począwszy od Arboledy przez innych Rogerów itp.
Szanuję Maora i wysoko cenie jego umiejętności ale w kadrze go nie chcę, bo w kadrze mają grać POLACY, a nie ludzie, którzy może i z Polską coś wspólnego mają ale nic tak naprawdę o naszym kraju nie wiedzą. |
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Tabela po 11 kolejce, wtedy nie wyglądało to zbyt optymistycznie.
1 Jagiellonia Białystok 25 pkt. 2. Korona Kielce 23 3. GKS Bełchatów 19 4. Legia Warszawa 18 5. Górnik Zabrze 18 6. Lechia Gdańsk 17 7. Polonia Warszawa 16 8. Wisła Kraków 15 9. Widzew Łódź 14 10. Polonia Bytom 13 11. Ruch Chorzów 13 12. Arka Gdynia 13 13. Zagłębie Lubin 12 14. Lech Poznań 11 15. Śląsk Wrocław 10 16. Cracovia Kraków 4 Od 12 kolejki 7 kolejnych zwycięstw i marsz na właściwe miejsce w tabeli. Wisła +21 pkt Jaga +7 pkt Legia +13 pkt ... Korona +4 pkt Lech +14 pkt Oby tak dalej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Narazie terminarz nam sprzyja...zobaczymy, jak poradzimy sobie z troszke lepszymi ekipami
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Rozjebałeś system ziomek! komentarz dnia (chociaż dzień jeszcze długi to już wygrałeś)
Coś pięknego: Śląsk -Legia 2-1 Wisła -Widzew 2-0 Jaga- Lechia 1-2 Coś Legioniści znikneli z forum ;]
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 13.03.2011 o godz. 14:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wymarzona kolejka dla nas. W sumie jeszcze tylko wtopa kartofli i będzie idealnie. Cracovia nawet jak wygra to wiele jej to nie poprawi sytuacji więc niech grają chcąc nie chcąc dla nas.
Śląsk się rozkręca i w meczu z nami może byś różnie. Z drugiej strony - bez jaj Orest potrafi zrobić zespół ale chyba kiedyś wreszcie przegra. Najlepiej tylko raz w tej rundzie. Lechia gra falami. Pytanie jak będzie w meczu z nami. Tak się jakoś poukładało, że największe problemy możemy mieć w meczach ze zgodami. Z Legią w imię tradycji "przegrana w Warszawie idzie w parze z mistrzostwem" jakoś ewentualną porażkę przeżyję. Oczywiście najlepiej wygrać do końca ze wszystkimi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niby to dużo kolejek, z tym że my naprawdę musielibyśmy sporo punktów pogubić a Lech już praktycznie żadnego (co wydaje się mało prawdopodobne przy Bakero, który nie wiadomo czemu jest w Polsce uznawany za jakiegoś eksperta szkoleniowego, choć trener jest z niego marny), żeby zagrożenie z ich strony stało się realne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
jako, że klan wojcichowskiego już przegrywa- może spełni sie moje marzenie i wkońcu arka poleci z tej ligi?
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
.
jednak lepiej by wyglądało tak14 Arka 15 Lech 16 Cracovia W Pucharach 1 Wisła 2-3 Lechia/ Śląsk [kolejność dla mnie bez znaczenia ] 4 Jagiellonia - puchary bo Wisła zdobywa PP grając z Lechią w finale, a więc 4 drużyna gra w EP ![]()
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 13.03.2011 o godz. 16:23.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na ile stać Wisłę dowiemy się dopiero za 3-4 mecze ligowe, bo na razie gramy z dołami tabeli i to wcale nie były łatwe, jednostronne spotkania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Od dawna wiadomo, że mistrzostwa nie zdobywa się w Polsce w "meczach na szczycie" a właśnie z tymi "dołami", "ogórkami" czy jak tam kto woli. Powód: a coś sobie musiałem dopisać
Ostatnio edytowane przez rafkur : 13.03.2011 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym zgadzam się co do braku skrzydeł, ja tam Peszki nigdy nie lubiłem, ale okazuje się ze bez niego to ta gra skrzydłami u nich w ogóle nie istnieje, a Bakero takiego Kiełba który by się wydawał naturalnym następcą Peszki (zresztą po to był sprowadzany) to bardzo często ustawia w środku. Mówisz że na razie nie gramy z czołówką, tylko że Lech też nie, a już parę punktów zdołał zgubić. Patrząc na tabelę i zakładając, że zdobędziemy te 2/3 punktów (czyli tyle ile do tej pory) to Lech po ewentualnej wygranej z Cracovią dzisiaj musiałby zdobyć 32 pkt w pozostałych kolejkach (a to jest 11zw i 1p lub 10zw i 2r). Oczywiście że możemy tych punktów zgubić więcej, ale podobnie Lech, który gra na wyjeździe z nami, Polonią czy Lechią. Tak więc dalej trzymam się swojej wersji, że dopóki my nie zaczniemy tracić głupich punktów, a Lech nie będzie ich gubił prawie w ogóle to bardziej powinnismy się martwić o drużyny plasujące się bliżej nas w tabeli.
Ostatnio edytowane przez martonas : 13.03.2011 o godz. 16:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Ciekaw jestem czy Theo ma już kupiony bilet powrotny do Holandii... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dobrze ze Maaskant przynajmniej cos reprezentuje ,bo moglismy trafic na takiego Bosa i bysmy grali tragicznie jak Polonia W.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
2 bramka dla Zagłębia wisi w powietrzu.![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ps - więźba impregnowana teraz chyba "chodzi" po 650-750 za m3.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 13.03.2011 o godz. 17:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Legia tak naprawdę miała dotąd jeden poważniejszy test i go oblała - mecz ze Śląskiem. Inna sprawa, że sędziowie mieli gorszy dzień i nie powinni uznać bramki Mili. Cracovii nie liczę, bo tam dwa gole gospodarzy nie powinny być uznane. W przypadku Jagi moim zdaniem jest za wcześnie na oceny. Odejście Grosickiego ich osłabiło, ale i mentalnie chyba nie podołali presji walki o tytuł. Czas pokaże, czy się podniosą. W aktualnej formie faktycznie nie ma dużej różnicy pomiędzy nimi i dołem tabeli.
Właśnie nie jestem przekonany, że nie będą nam się zdarzały głupie wpadki. Uważam, że mimo serii zwycięstw forma zespołu wcale nie jest stabilna. Do tego na wielu pozycjach nie mamy sensownych zmienników, co może się zemścić.
Ostatnio edytowane przez jova : 13.03.2011 o godz. 17:34.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po drugiej stronie Błoń jak na razie całkiem dobre widowisko moim zdaniem...
W ogóle przyjemnie się to ogląda - jakkolwiek sie nie skończy spotkanie będą jakieś pozytywy dla Wisły Zero stresu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
koszerni raczej nie ugrają nic z Amica, cisną ich nieźle
|
|
|