The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2011, 06:48
Hm. Może ktoś kumaty wytłumaczy mi jedną rzecz. Czemu jak Hernani dostał czerwoną kartkę, to nie było karnego, a przynajmniej wolnego pośredniego z obrębu szesnastki? Piłka była w grze, a pomijając niesportowe zachowanie, uderzenie łokciem jest również faulem.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.03.2011, 06:59
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Hm. Może ktoś kumaty wytłumaczy mi jedną rzecz. Czemu jak Hernani dostał czerwoną kartkę, to nie było karnego, a przynajmniej wolnego pośredniego z obrębu szesnastki? Piłka była w grze, a pomijając niesportowe zachowanie, uderzenie łokciem jest również faulem.
Czy Hernani przypadkiem nie atakował bramki Polonii Bytom ? Jeśli tak, no to jak mogłby być karny. ; )
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.03.2011, 07:54
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Czy Hernani przypadkiem nie atakował bramki Polonii Bytom ? Jeśli tak, no to jak mogłby być karny. ; )
O_O Cholera, dopiero teraz jak przeczytałem, to się zorientowałem. Siedzenie po nocach to ZUO. A Hernani w takim razie kretyn wyjątkowy- czerwo dla stopera za idiotyczny faul w ofensywie
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.03.2011, 09:18
Wiem że kolejka jeszcze się nie skończyła, ale . .

za tydzień Lech - Jagiellonia (1), Śląsk - Lechia (x) i Bełchatów - Legia (x). Przy naszym zwycięstwie w Bytomiu zaliczka może być już naprawdę solidna. W sam raz przed trudnymi wyjazdowymi meczami zgodowymi.

A po cichutku Lechia włącza się mocno w grę o pudło. Mecz we Wrocławiu da odpowiedź czy też o coś więcej.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.03.2011, 11:49
w cafe futbol domagają się Małeckiego i Meliksona w kadrze
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 13.03.2011, 11:50
a głupi Kołtoń broni Arboledy, Borek dużo bardziej obiektywny.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 13.03.2011, 12:02
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
a głupi Kołtoń broni Arboledy, Borek dużo bardziej obiektywny.
A ty byś nie bronił kobiety, z którą śpisz?
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2011, 12:05
Jot napisał(a):Wyświetl post
you made my day
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.03.2011, 12:48
Ja jednej rzeczy nie rozumiem. W sprawie zagranicznych piłkarzy w polskiej lidze prezesunio Lato i jego przydupas Piechniczak żalą się, że obcokrajowcy blokują miejsca dla Polaków i chcą wprowadzać limity. A w reprezentacji to każdy może grać począwszy od Arboledy przez innych Rogerów itp.? Bo jakoś wszyscy milczą w tej sprawie...
Szanuję Maora i wysoko cenie jego umiejętności ale w kadrze go nie chcę, bo w kadrze mają grać POLACY, a nie ludzie, którzy może i z Polską coś wspólnego mają ale nic tak naprawdę o naszym kraju nie wiedzą.
Odpowiedz cytując
marlyd
Member

Od: 07.2003

Stary 13.03.2011, 13:05
Tabela po 11 kolejce, wtedy nie wyglądało to zbyt optymistycznie.

1 Jagiellonia Białystok 25 pkt.
2. Korona Kielce 23
3. GKS Bełchatów 19
4. Legia Warszawa 18
5. Górnik Zabrze 18
6. Lechia Gdańsk 17
7. Polonia Warszawa 16
8. Wisła Kraków 15
9. Widzew Łódź 14
10. Polonia Bytom 13
11. Ruch Chorzów 13
12. Arka Gdynia 13
13. Zagłębie Lubin 12
14. Lech Poznań 11
15. Śląsk Wrocław 10
16. Cracovia Kraków 4

Od 12 kolejki 7 kolejnych zwycięstw i marsz na właściwe miejsce w tabeli.

Wisła +21 pkt
Jaga +7 pkt
Legia +13 pkt
...
Korona +4 pkt
Lech +14 pkt

Oby tak dalej
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.03.2011, 13:27
Narazie terminarz nam sprzyja...zobaczymy, jak poradzimy sobie z troszke lepszymi ekipami .
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 13.03.2011, 14:11
Jot napisał(a):Wyświetl post
Rozjebałeś system ziomek! komentarz dnia (chociaż dzień jeszcze długi to już wygrałeś)

Coś pięknego:

Śląsk -Legia 2-1
Wisła -Widzew 2-0
Jaga- Lechia 1-2

Coś Legioniści znikneli z forum ;]
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 13.03.2011 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.03.2011, 15:24
marlyd napisał(a):Wyświetl post
Tabela po 11 kolejce, wtedy nie wyglądało to zbyt optymistycznie.

1 Jagiellonia Białystok 25 pkt.
2. Korona Kielce 23
3. GKS Bełchatów 19
4. Legia Warszawa 18
5. Górnik Zabrze 18
6. Lechia Gdańsk 17
7. Polonia Warszawa 16
8. Wisła Kraków 15
9. Widzew Łódź 14
10. Polonia Bytom 13
11. Ruch Chorzów 13
12. Arka Gdynia 13
13. Zagłębie Lubin 12
14. Lech Poznań 11
15. Śląsk Wrocław 10
16. Cracovia Kraków 4

Od 12 kolejki 7 kolejnych zwycięstw i marsz na właściwe miejsce w tabeli.

Wisła +21 pkt
Jaga +7 pkt
Legia +13 pkt
...
Korona +4 pkt
Lech +14 pkt

Oby tak dalej
Jak widać te 7 kolejek może dużo zmienić dlatego ja Lecha bym jeszcze nie skreślał.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.03.2011, 15:33
Wymarzona kolejka dla nas. W sumie jeszcze tylko wtopa kartofli i będzie idealnie. Cracovia nawet jak wygra to wiele jej to nie poprawi sytuacji więc niech grają chcąc nie chcąc dla nas.
Śląsk się rozkręca i w meczu z nami może byś różnie. Z drugiej strony - bez jaj Orest potrafi zrobić zespół ale chyba kiedyś wreszcie przegra. Najlepiej tylko raz w tej rundzie. Lechia gra falami. Pytanie jak będzie w meczu z nami. Tak się jakoś poukładało, że największe problemy możemy mieć w meczach ze zgodami. Z Legią w imię tradycji "przegrana w Warszawie idzie w parze z mistrzostwem" jakoś ewentualną porażkę przeżyję. Oczywiście najlepiej wygrać do końca ze wszystkimi.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 13.03.2011, 15:53
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Jak widać te 7 kolejek może dużo zmienić dlatego ja Lecha bym jeszcze nie skreślał.
Niby to dużo kolejek, z tym że my naprawdę musielibyśmy sporo punktów pogubić a Lech już praktycznie żadnego (co wydaje się mało prawdopodobne przy Bakero, który nie wiadomo czemu jest w Polsce uznawany za jakiegoś eksperta szkoleniowego, choć trener jest z niego marny), żeby zagrożenie z ich strony stało się realne.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.03.2011, 15:58
jako, że klan wojcichowskiego już przegrywa- może spełni sie moje marzenie i wkońcu arka poleci z tej ligi?
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2011, 16:12
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
jako, że klan wojcichowskiego już przegrywa- może spełni sie moje marzenie i wkońcu arka poleci z tej ligi?
Najprawdopodobniej w "dobrym" towarzystwie
Chociaż przy naszym PZPNie mnie już nic nie zdziwi na koniec sezonu.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.03.2011, 16:19
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Theo Bos także długo tam nie popracuje jak jak będą tak dalej grać .

rafkur napisał(a):Wyświetl post
Najprawdopodobniej w "dobrym" towarzystwie
Chociaż przy naszym PZPNie mnie już nic nie zdziwi na koniec sezonu.
Towarzystwo będzie rzeczywiście doborowe jednak lepiej by wyglądało tak
14 Arka
15 Lech
16 Cracovia
W Pucharach
1 Wisła
2-3 Lechia/ Śląsk [kolejność dla mnie bez znaczenia ]
4 Jagiellonia - puchary bo Wisła zdobywa PP grając z Lechią w finale, a więc 4 drużyna gra w EP
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 13.03.2011 o godz. 16:23.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 13.03.2011, 16:20
martonas napisał(a):Wyświetl post
Niby to dużo kolejek, z tym że my naprawdę musielibyśmy sporo punktów pogubić a Lech już praktycznie żadnego (co wydaje się mało prawdopodobne przy Bakero, który nie wiadomo czemu jest w Polsce uznawany za jakiegoś eksperta szkoleniowego, choć trener jest z niego marny), żeby zagrożenie z ich strony stało się realne.
Oni mają na tyle mocny i wyrównany skład, że nawet jeśli Bakero wymieni kilka ogniw na słabsze, to wciąż Lech będzie bardzo groźnym zespołem. Na dobrą sprawę brakuje im tylko skrzydłowych, a wszystkie inne pozycje mają co najmniej przyzwoicie obsadzone. Chyba nawet Bakero nie jest w stanie tak uszkodzić tego zespołu, by uniemożliwić im dobicie do czołówki.
Na ile stać Wisłę dowiemy się dopiero za 3-4 mecze ligowe, bo na razie gramy z dołami tabeli i to wcale nie były łatwe, jednostronne spotkania.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2011, 16:39
jova napisał(a):Wyświetl post
Na ile stać Wisłę dowiemy się dopiero za 3-4 mecze ligowe, bo na razie gramy z dołami tabeli i to wcale nie były łatwe, jednostronne spotkania.
Tylko, że nasza liga to jeden wielki dół tabeli. Patrząc po zdobyczach punktowych to skoro my graliśmy z dołami to co powiedzieć o np Legii? Bez sympatii kibicowskich tylko na trzeźwo. Przewrotnie powiem - może gdyby te aktualne "doły" jak to nazwałeś grały z np z Legią a nie z nami to byłyby "środkiem". Nie mam klapek na oczach - wiem jak jest póki co ale szczerze nie widzę aktualnie jakiejś wielkiej różnicy poziomu sportowego między powiedzmy Ruchem a Jagą. Śląsk też z całą sympatią ale mógł równo dostać w dupę w Warszawie a np Widzew z nami fuksem wygrać i inaczej by tabela wyglądała.
Od dawna wiadomo, że mistrzostwa nie zdobywa się w Polsce w "meczach na szczycie" a właśnie z tymi "dołami", "ogórkami" czy jak tam kto woli.
Powód: a coś sobie musiałem dopisać
Ostatnio edytowane przez rafkur : 13.03.2011 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 13.03.2011, 16:40
Oni mają na tyle mocny i wyrównany skład, że nawet jeśli Bakero wymieni kilka ogniw na słabsze, to wciąż Lech będzie bardzo groźnym zespołem. Na dobrą sprawę brakuje im tylko skrzydłowych, a wszystkie inne pozycje mają co najmniej przyzwoicie obsadzone. Chyba nawet Bakero nie jest w stanie tak uszkodzić tego zespołu, by uniemożliwić im dobicie do czołówki.
Ale to nie chodzi tylko o wybieranie piłkarzy ale również o taktykę i styl gry, bo prawda jest taka że ich gra to pozostawia wiele do życzenia, ludzie narzekają na naszą grę, ale oni chyba innych drużyn w ogóle nie oglądają, nawet taki mecz jak wygrany z Arką 3:0 to była męczarnia, niczym nie przypominająca tego Lecha który brylował w Europie czy chocby w jesiennym meczu z nami.

Poza tym zgadzam się co do braku skrzydeł, ja tam Peszki nigdy nie lubiłem, ale okazuje się ze bez niego to ta gra skrzydłami u nich w ogóle nie istnieje, a Bakero takiego Kiełba który by się wydawał naturalnym następcą Peszki (zresztą po to był sprowadzany) to bardzo często ustawia w środku.

Mówisz że na razie nie gramy z czołówką, tylko że Lech też nie, a już parę punktów zdołał zgubić.
Patrząc na tabelę i zakładając, że zdobędziemy te 2/3 punktów (czyli tyle ile do tej pory) to Lech po ewentualnej wygranej z Cracovią dzisiaj musiałby zdobyć 32 pkt w pozostałych kolejkach (a to jest 11zw i 1p lub 10zw i 2r). Oczywiście że możemy tych punktów zgubić więcej, ale podobnie Lech, który gra na wyjeździe z nami, Polonią czy Lechią. Tak więc dalej trzymam się swojej wersji, że dopóki my nie zaczniemy tracić głupich punktów, a Lech nie będzie ich gubił prawie w ogóle to bardziej powinnismy się martwić o drużyny plasujące się bliżej nas w tabeli.
Ostatnio edytowane przez martonas : 13.03.2011 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.03.2011, 16:54
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce
Oglądając żenujące widowisko w Lubinie przypomniałem sobie o zacytowanym wyżej użytkowniku, który próbował na tym forum lansować tezę, że Polonia staje się na naszych oczach piłkarską potęgą

Ciekaw jestem czy Theo ma już kupiony bilet powrotny do Holandii...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.03.2011, 16:57
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Oglądając żenujące widowisko w Lubinie przypomniałem sobie o zacytowanym wyżej użytkowniku, który próbował na tym forum lansować tezę, że Polonia staje się na naszych oczach piłkarską potęgą

Dobrze ze Maaskant przynajmniej cos reprezentuje ,bo moglismy trafic na takiego Bosa i bysmy grali tragicznie jak Polonia W.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.03.2011, 17:02

Można tylko żałować, że tego Pana już z nami nie ma, ale gdyby zachowywał się jak należy to pewnie by dalej z nami był 2 bramka dla Zagłębia wisi w powietrzu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2011, 17:05

Jak sobie kupili za ciężkie pieniądze "Sobiedloka" a później wykopali znalezisko w postaci Smolarka to byłem pewny że na końcu sezonu będzie płacz. Nie płaci się tyle kasy za dwa czy trzy kubiki drewna. Jedyny plan na budowę drużyny "przepłacam bo mnie stać" nie mógł przynieść innego efektu.

Ps - więźba impregnowana teraz chyba "chodzi" po 650-750 za m3.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 13.03.2011 o godz. 17:12.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 13.03.2011, 17:28
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że nasza liga to jeden wielki dół tabeli. Patrząc po zdobyczach punktowych to skoro my graliśmy z dołami to co powiedzieć o np Legii? Bez sympatii kibicowskich tylko na trzeźwo. Przewrotnie powiem - może gdyby te aktualne "doły" jak to nazwałeś grały z np z Legią a nie z nami to byłyby "środkiem". Nie mam klapek na oczach - wiem jak jest póki co ale szczerze nie widzę aktualnie jakiejś wielkiej różnicy poziomu sportowego między powiedzmy Ruchem a Jagą. Śląsk też z całą sympatią ale mógł równo dostać w dupę w Warszawie a np Widzew z nami fuksem wygrać i inaczej by tabela wyglądała.
Od dawna wiadomo, że mistrzostwa nie zdobywa się w Polsce w "meczach na szczycie" a właśnie z tymi "dołami", "ogórkami" czy jak tam kto woli.
Masz sporo racji. Tabela jest na tyle płaska, że różnice pomiędzy średniakami i słabiakami są niewielkie. Mimo wszystko nie mam zbyt dobrego zdania o zespołach, z którymi graliśmy do tej pory. Wolałbym zobaczyć Wisłę na tle Lechii i Śląska, niż Ruchu i Widzewa.
Legia tak naprawdę miała dotąd jeden poważniejszy test i go oblała - mecz ze Śląskiem. Inna sprawa, że sędziowie mieli gorszy dzień i nie powinni uznać bramki Mili. Cracovii nie liczę, bo tam dwa gole gospodarzy nie powinny być uznane.
W przypadku Jagi moim zdaniem jest za wcześnie na oceny. Odejście Grosickiego ich osłabiło, ale i mentalnie chyba nie podołali presji walki o tytuł. Czas pokaże, czy się podniosą. W aktualnej formie faktycznie nie ma dużej różnicy pomiędzy nimi i dołem tabeli.
Ale to nie chodzi tylko o wybieranie piłkarzy ale również o taktykę i styl gry, bo prawda jest taka że ich gra to pozostawia wiele do życzenia, ludzie narzekają na naszą grę, ale oni chyba innych drużyn w ogóle nie oglądają, nawet taki mecz jak wygrany z Arką 3:0 to była męczarnia, niczym nie przypominająca tego Lecha który brylował w Europie czy chocby w jesiennym meczu z nami.
Zgadza się, ale w tej lidze nie potrzeba grać pięknie by regularnie punktować. Wystarczy determinacja i indywidualności w składzie. Obie te cechy Lech ma.
Mówisz że na razie nie gramy z czołówką, tylko że Lech też nie, a już parę punktów zdołał zgubić.
Patrząc na tabelę i zakładając, że zdobędziemy te 2/3 punktów (czyli tyle ile do tej pory) to Lech po ewentualnej wygranej z Cracovią dzisiaj musiałby zdobyć 32 pkt w pozostałych kolejkach (a to jest 11zw i 1p lub 10zw i 2r). Oczywiście że możemy tych punktów zgubić więcej, ale podobnie Lech, który gra na wyjeździe z nami, Polonią czy Lechią. Tak więc dalej trzymam się swojej wersji, że dopóki my nie zaczniemy tracić głupich punktów, a Lech nie będzie ich gubił prawie w ogóle to bardziej powinnismy się martwić o drużyny plasujące się bliżej nas w tabeli.
Kiedy Lech stracił punkty? Mówimy o tej rundzie? Ja już jesieni nie biorę pod uwagę - zbyt wiele się pozmieniało w Wiśle i Lechu.
Właśnie nie jestem przekonany, że nie będą nam się zdarzały głupie wpadki. Uważam, że mimo serii zwycięstw forma zespołu wcale nie jest stabilna. Do tego na wielu pozycjach nie mamy sensownych zmienników, co może się zemścić.
Ostatnio edytowane przez jova : 13.03.2011 o godz. 17:34.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.03.2011, 17:34
Po drugiej stronie Błoń jak na razie całkiem dobre widowisko moim zdaniem...

W ogóle przyjemnie się to ogląda - jakkolwiek sie nie skończy spotkanie będą jakieś pozytywy dla Wisły Zero stresu.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.03.2011, 17:34
koszerni raczej nie ugrają nic z Amica, cisną ich nieźle
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2011, 17:35
obrona Cracovii
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 13.03.2011, 17:42
Kiedy Lech stracił punkty? Mówimy o tej rundzie? Ja już jesieni nie biorę pod uwagę - zbyt wiele się pozmieniało w Wiśle i Lechu.
Właśnie nie jestem przekonany, że nie będą nam się zdarzały głupie wpadki. Uważam, że mimo serii zwycięstw forma zespołu wcale nie jest stabilna. Do tego na wielu pozycjach nie mamy sensownych zmienników, co może się zemścić.
Tu racja, mój błąd to była ostatnia kolejka jeszcze na jesieni. Poza tym to co piszesz nijak się nie kłóci z tym co ja napisałem, więc nie za bardzo rozumiem o czym ta dyskusja. Ja wcale nie twierdzę, że Lech nie ma w ogóle szans na mistrza, tylko DOPÓKI my nie będziemy tracić głupio punktów, co jakoś nam zbyt często się w tym sezonie nie zdarza, a Lech będzie szedł jak burza, co przy Bakero nie jest wcale takie pewne to zagrożeniem dla nas zbyt wielkim na razie nie są.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów