The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2011, 14:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
jakie zażalenie? czegoś Ty się najadł, albo napił?
Czy gdzieś pisałem o zażaleniu?

Skoro jedna instancja uznaje, że na podstawie jakichś przepsiów czy regulaminów należy organizatorów ukarać, a druga szuka pretekstu (zawieszenie kary) żeby organizatorom pójść na rękę (bo pieniądze) to ktoś tu się ośmiesza. Albo nakładając karę albo ją zawieszając

A z ta piłką nożną dla kibiców to mała przesada.
Niedługo dojdze do tego, że co dziesięc minut bedzie się przerywało mecz bo kibice organizują sobie spektakl piro. A piłkarze będa od tego, żeby ten spektakl oglądac. Bo co tam sam piłka nożna. Przeciez kibice przychodza na stadion nie dla piłki, ale dla piro
a bo Ty wolisz oglądać mecz, a to przepraszam, polecam Premiership
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.03.2011, 15:01
Skoro jedna instancja uznaje, że na podstawie jakichś przepsiów czy regulaminów należy organizatorów ukarać, a druga szuka pretekstu (zawieszenie kary) żeby organizatorom pójść na rękę (bo pieniądze) to ktoś tu się ośmiesza. Albo nakładając karę albo ją zawieszając

no może trafiły do nich argumenty ITI

A z ta piłką nożną dla kibiców to mała przesada.
Niedługo dojdze do tego, że co dziesięc minut bedzie się przerywało mecz bo kibice organizują sobie spektakl piro. A piłkarze będa od tego, żeby ten spektakl oglądac. Bo co tam sam piłka nożna. Przeciez kibice przychodza na stadion nie dla piłki, ale dla piro
Dobrze cie zrozumiałem?
Przeszkadza ci piro na trybunach?
Może doping też?
Jesteś tutaj moderatorem?
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.03.2011, 15:10
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Widzewem będzie trudniejszy niż myślałem, Małek sędziuje...

Żyleta otwarta
http://www.90minut.pl/news/149/news1...-Slaskiem.html

No to ewidentnie chcą nas w tym meczu udupić. Chyba nie było jeszcze meczu z tym gościem, który odbyłby się bez skandalu. Ciekawe czego teraz nie zauważy ? Ewidentnego karnego dla Wisły, czy przyjęcia ręką Widzewiaka w polu karnym, po którym strzeli nam gola ?
Ekstraklasa S.A. chce mieć już Legię na 1 miejscu.
Bedzie bardzo ciężko wygrać w tych okolicznościach. Małek pokazał już swoje możliwości tydzień temu. To facet do specjalnych zadań.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.03.2011, 15:17
za chwile przeczytam że przegarmy z Widzewem przez niezamknięcie żylety...

Rozumiem że sie niektórym nudzi, i nie mogą sie doczekać ligi ale panowie bez jaj.
Żadne teorie spiskowe nie pomogą.
Jak zaprezentujemy dobrą piłke, to Małek nic nie zrobi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.03.2011, 15:23
Największy sku**iel wśród sędziów.
Ale i tak wygramy!

Co do tej kary jedno retoryczne pytanie "Jaką karę dostałaby Wisła w takiej sytuacji?"
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 11.03.2011, 15:30
panew napisał(a):Wyświetl post

Dobrze cie zrozumiałem?
Może doping też?
Czy Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Nie przeszkadza nikomu piro, tylko to, że banda idiotów rzuca je na boisko, przerywa mecz i robi się problem. Większość ludzi idzie na stadion właśnie obejrzeć mecz, tak samo telewizja skupia się na znakomitych zagraniach, bramkach, a oprawa kibicowska jest tylko tłem.
Nie popadajmy w skrajności, bo nadmiar piro też dobry nie jest.
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Stary 11.03.2011, 15:36
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Nie przeszkadza nikomu piro, tylko to, że banda idiotów rzuca je na boisko, przerywa mecz i robi się problem. Większość ludzi idzie na stadion właśnie obejrzeć mecz, tak samo telewizja skupia się na znakomitych zagraniach, bramkach, a oprawa kibicowska jest tylko tłem.
przerwali mecz na kilka minut ( dwie jeśli się nie myle )
Legia zorganizowała niezłą oprawę i fajne racowisko i zaraz pojawiają się głosy rodem z GóWna na temat kibiców, zważywszy że były to derby i jak wiemy najlepiej ciśnienie jest wtedy "troszkę" większe
mi się to zajebiście podobało a reszta kibiców... cóż wytrzymali kilka minut przerwy i zdążyli jeszcze na fakty i kube wojewódzkiego mam nadzieje
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2011, 15:39
zamiast ubolewać nad tym że za piro są kary, trwa dyskusja dlaczego dlaczego kare im zawiesili

Cytat:
Nie przeszkadza nikomu piro, tylko to, że banda idiotów rzuca je na boisko, przerywa mecz i robi się problem.
Ale to było w ostatnich minutach meczu. Zrozumiał bym Twoje rozgorycznie jeśli byłbyś tam wśród diskopolowców na sektorze i płakał ze Twoja drużyna nie zrobi akcji. Pomiajając już że miała na to 90 minut i tego nie zrobiła.

Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Stary 11.03.2011, 15:44
szprotson napisał(a):Wyświetl post
zamiast ubolewać nad tym że za piro są kary, trwa dyskusja dlaczego dlaczego kare im zawiesili
.
cóż rośnie nam nowe pokolenie kibiców
chodzą na mecze dla piłki i nie należy im w tym przeszkadzać, a przepraszam - oglądać mecze chodzą
ale że takie poglądy na sprawe ma moderator to naprawde jaja
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.03.2011, 15:47
My kibice powinniśmy wspierać ruch kibicowski,mimo animozji, a nie cieszyć się że Legia dostanie 2 mecze bez udziału publiczności, a Widzew zakaz na 4 wyjazdy. Ten pokaz piro Legii był o niebo lepszy niż te całe derby Warszawy za 5 groszy. Jak ktoś chce oglądać dobry mecz polecam C+ i Premiership.
Aganist modern football
Ostatnio edytowane przez John1906 : 11.03.2011 o godz. 15:51.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.03.2011, 16:04
Z jednej strony sie ciesze, z drugiej w....iam bo juz zaczyna sie jeczenie ze jak zwykle Legii to wszyscy pomagaja

Na spotkanie udali sie i kibice, i przedstawiciele klubu, oznajmili ze kara byla nieadekwatna do czynu i PZPN chocby sie zesral nie mial innej mozliwosci jak zawiesic kare. ZAWIESIC a nie ZNIESC.

"Nie kwestionujemy naszej odpowiedzialności, ale decyzja Komisji Ligi była zbyt surowa, niewspółmierna do przewinienia i niezgodna z dotychczasową linią orzeczniczą Ekstraklasy SA"

Kara i tak pewnie bedzie i np na meczu z Ruchem bedzie nas mniej. W czym niby ten dzisiejszy mecz bedzie wazniejszy zeby kare przekladac ? No bez jaj panowie.

Zamykali kiedys trybuny za piro? No to macie odpowiedz.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.03.2011, 16:05
Dobrze cie zrozumiałem?
Może doping też?

ale że takie poglądy na sprawe ma moderator to naprawde jaja
W zasadzie nie muszę się tłumaczyc, ale...
Przeszkadza mi piro, kiedy piro przeszkadza w meczu i w widowisku.
Pirotechnika powinna mieć swoje miejsce. Gdyby moja drużyna goniła wynik, a kibice odpaliliby w tym momencie piro i sedzia przerwał mecz, byłbym wkurzony.

Co do moderowania: nie mieszajmy moderowania z kibicowaniem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2011, 16:08
Pirotechnika powinna mieć swoje miejsce. Gdyby moja drużyna goniła wynik, a kibice odpaliliby w tym momencie piro i sedzia przerwał mecz, byłbym wkurzony.

.
a gdyby to kibice Twojej drużyny odpalili piro (powiedzmy w sytuacji gdy przeciwnik ciśnie od 10 minut i ma bardzo duża szanse zdobyc bramkę?)

Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Stary 11.03.2011, 16:16
W zasadzie nie muszę się tłumaczyc, ale...
Przeszkadza mi piro, kiedy piro przeszkadza w meczu i w widowisku.

Co do moderowania: nie mieszajmy moderowania z kibicowaniem.
moderator brzmi poważnie i tak powinien być odbierany a poglądy przez Ciebie prezentowane mogą być brane bardziej poważnie i oficjalnie niż jakiegoś zwykłego "zjadacza chleba"
co do piro i przerywania meczu to jeszcze kilka(naście) lat temu to była norma i jakoś nikomu korona z głowy nie spadła
zdarza się i to cały urok kibicowania
co do gonienia wyniku to doliczyli kilak minut za tą przerwe i to załatwiło sprawe moim zdaniem
jeszcze jedno zdanie komentarza
Jeśli chcecie oglądać porzadny futbol to polecam canalplus sport lub LM bo tego raczej ciężko szukać w naszej rodzimej lidze
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
kwader
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 11.03.2011, 16:23
Jeśli chcecie oglądać porzadny futbol to polecam canalplus sport lub LM bo tego raczej ciężko szukać w naszej rodzimej lidze
Jeśli lubisz dobre "piro" to polecam pokaz sztucznych ognii, a kilkanaście lat temu to na wiśle na meczu nie tylko "piro" latały, ale i noże, wiec nie ma porównania. Poza tym większość ludzi, nie oszukujmy się, przychodzi na mecz, a nie na pokazy pirotechniczne. I czy Ci się to podoba, czy nie to oni właśnie będą grupą docelową dla nowego w pełni otwartego stadionu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.03.2011, 16:24
Cytat:
Jaki problem? Taki ze spotkanie przerwano na 2 minuty. I co sie stalo? 2 minuty dluzszy pobyt na stadionie to cos zlego? W sumie tak samo mozna bylo sie w....ic na sedziego ze pajac przedluza mecz o 3 czy 6 minut! Co za debil, jak mozna trzymac tyle czasu kibicow na stadionie.
Zle było w latach 90, było niebezpiecznie, były burdy na stadionach i nikt nie potrafil nad tym zapanowac. Nastala medialna nagonka na kibicow (wtedy rzeczywiscie chuliganow), ktora trwa do dzis a ze juz bojek trudno uswiadczyc to pismaki i Ci co to lykaja przerzucili sie na czepianie doslownie wszystkiego. Teraz zle jest jak raca wyladuje na bosiku i trzeba do cholery mecz przerwac na 5 minut (masakra, 5 minut czekania!! :((( ), zle jest jak na meczu co 10 minut padnie slowo "....a". Chuliganem jest ten ktory odpali race.
W dupach sie Wam poprzewracalo i tyle. Na stadionach jest bezpiecznie i na tyle kulturalnie na ile powinno byc (oprcz stadionu zydow) ale ze Polak sie lubi czepiac to sie czepia byle czego. Kiedys były powody do tego zeby sie czepiac tego co sie dzieje na stadionach, problemem GW i idiotow ktorzy im wierza jest to ze powody te ustaly juz dawno temu a oni na sile wymyslaja coraz to nowsze "paragrafy" i na sile dalej foruja teze "na stadionach jest niebezpiecznie" (co ....a przez to mozna rozumiec, zbija Cie?)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.03.2011, 16:24
Ale o ch*j Wam chodzi? Gość napisał, że wku*wia go piro jak przeszkadza w rozgrywaniu meczu.

Nie wkurzylibyście się jakby przez paru idiotów (trzeźwych jak niemowlę, wstawionych czy zaj*banych jak ostatni pks- jeden ch*j) sędzia przerwałby mecz lub co gorsza walkower dla przeciwników?

Cytat:
Dobrze, że bywalcy F,D i E tak nie myślą...

Cytat:
moderator brzmi poważnie i tak powinien być odbierany a poglądy przez Ciebie prezentowane mogą być brane bardziej poważnie i oficjalnie niż jakiegoś zwykłego "zjadacza chleba"
Uważasz więc, iż moderator nie może/powinien posiadać własnego zdania?

Żeby nie było- jestem jak najbadziej ZA piro na trybunach, ale przy zachowaniu zdrowego rozsądku.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Stary 11.03.2011, 16:34
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
no ok
ale jak to wpłynęło na przebieg meczu?
przerwali "porywające" widowisko cały mecz śpiewając i dopingując
fajnie że jesteś za piro ale napisz szczerze czy uważasz ze legioniości zrobili cokolwiek karygodnego?
rzucili kilka flar i petard na murawę i co?
stało się coś komuś? moim zdaniem to nawet fajnier wyglądało
przeraża mnie to podejście do kibicowanie które jest coraz czesciej zauważalne , nie tylko na tym forum.
zaniedługo pojawią sie propozycje otwarcia "tęczowej trybuny"
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.03.2011, 16:36
Daj spokój. Moderator to nie reprezentant jakiegoś jednego słusznego poglądu.To funkcja na forum a nie reprezentacja ruchu kibicowskiego.
co do piro i przerywania meczu to jeszcze kilka(naście) lat temu to była norma i jakoś nikomu korona z głowy nie spadła
zdarza się i to cały urok kibicowania
co do gonienia wyniku to doliczyli kilak minut za tą przerwe i to załatwiło sprawe moim zdaniem
jeszcze jedno zdanie komentarza
Wiecie dobrze, że póki co przepisy o organizacji imprez masowych zabraniają pirotechnki na stadionach, chyba, że organizuje je jakaś konkretna grupa, ktora przeszła szkolenie pirotechniczne i uzyskała na tej podsatwie zgodę Straży Pożarnej
(Zdaje się, że ma to grupa Wiara Lecha)
Jesli nawet PZPN nie będzie wymierzał kar, to może to zrobić UEFA.
To raz.
A dwa: lubię oprawę na meczu, ale nie jest ona dla mnie najistotniejsza.
Zwłaszcza gdy przeszkadza w samym meczu.
No, ale to moje prywatne (nie moderatorskie) zdanie i nikogo nie mam zamiaru zmuszac do jego przyjmowania
To, że wyglasza je użytkownik "czerwony" nie oznacza, że to oficjalne stanowisko kibiców Wisły
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.03.2011, 16:44
Cytat:
fajnie że jesteś za piro ale napisz szczerze czy uważasz ze legioniości zrobili cokolwiek karygodnego?
Wiesz co, dla mnie nie zrobili niczego złego, gdybym był w komisji ligi czy pzpnie (specjalnie z małych) najprawdopodobniej obchodziłoby mnie to jak zeszłoroczny śnieg, ale jak widać dla "władz" i owszem. Po prostu- dalej chcę by piro było na stadionie, lecz nie chciałbym żeby Wisła(my, klub) miała z tego powodu jakieś problemy.

Nie rzucać po prostu tych rac na murawę, w piłkarzy, sędziów tylko używać dla tzw. "okraszenia" widowiska (najprawdopodobniej spektaklu dopingu, nie futbolu) a będzie święty spokój, bo nie będą się mieli do czego przypier*olić.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Stary 11.03.2011, 16:52
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Wiesz co, dla mnie nie zrobili niczego złego, gdybym był w komisji ligi czy pzpnie (specjalnie z małych) najprawdopodobniej obchodziłoby mnie to jak zeszłoroczny śnieg, ale jak widać dla "władz" i owszem. Po prostu- dalej chcę by piro było na stadionie, lecz nie chciałbym żeby Wisła(my, klub) miała z tego powodu jakieś problemy.

Nie rzucać po prostu tych rac na murawę, w piłkarzy, sędziów tylko używać dla tzw. "okraszenia" widowiska (najprawdopodobniej spektaklu dopingu, nie futbolu) a będzie święty spokój, bo nie będą się mieli do czego przypier*olić.
no to się tu zgadzamy
zastanawia mnie tylko , bo potem bywa tak że w jakiś fleszach z kolejek tv szczególnie chętniue pokazuje te "zakazane" elementy oprawy
pozdrawiam
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.03.2011, 17:51
Kto ma przeczucie, że dzisiaj Legia straci punkty ?
..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.03.2011, 17:59
tofik napisał(a):Wyświetl post
Piekny poczatek weekendu w sobote 3 pkt na R22, potem remis Amiki i Parchatych i w poniedzialek az chce sie zyc.
,
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 11.03.2011, 18:00
Nawet 3 Zbyt pewni sa
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.03.2011, 18:08
Nie ma co się oszukiwać Legia powinna wygrać. Co prawda Śląsk w meczu z Jagiellonią zaprezentował się dobrze ale wątpię żeby Legia straciła punkty na własnym stadionie.
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 11.03.2011, 18:26
tofik napisał(a):Wyświetl post
Wiosna idzie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.03.2011, 18:32
Śląsk mimo remisu dobrze zaprezentował sie w Białymstoku, jednak Legia ma Hubnika w formie, jego piłka szuka w polu karnym i jest skuteczny
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.03.2011, 19:07

Dobrze cie zrozumiałem?
Może doping też?
Piro było trybunach później na murawie, bo rzucali je. Od UEFA dostaliby karę, a odwołania nic by nie dały. Mnie piro NA TRYBUNACH nie przeszkadza, NA MURAWIE co skutkuje przerwaniem meczu owszem i kara powinna być.

DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
Największy sku**iel wśród sędziów.
Ale i tak wygramy!

Co do tej kary jedno retoryczne pytanie "Jaką karę dostałaby Wisła w takiej sytuacji?"
Głupie pytanie. Zamknęli by trybunę na dwa mecze, a PZPN odwołania by nie przyjął. Wystarczy przypomnieć niby nasze ekscesy w Poznaniu i niby zdemolowane kible, ale zdjęć i naszego przedstawiciela tam wpuścić nie chcieli. Efekt? dwa mecze bez wyjazdów z natychmiastową wykonalnością. Ot PZPN-owska sprawiedliwość.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.03.2011, 19:38
kwader napisał(a):Wyświetl post
Jeśli lubisz dobre "piro" to polecam pokaz sztucznych ognii, a kilkanaście lat temu to na wiśle na meczu nie tylko "piro" latały, ale i noże, wiec nie ma porównania. Poza tym większość ludzi, nie oszukujmy się, przychodzi na mecz, a nie na pokazy pirotechniczne. I czy Ci się to podoba, czy nie to oni właśnie będą grupą docelową dla nowego w pełni otwartego stadionu.
Niech wymieni dwa przypadki albo zbanować kłamcę.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
kwader
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 11.03.2011, 19:40
Awe napisał(a):Wyświetl post
Niech wymieni dwa przypadki albo zbanować kłamcę.
Chodziło mi o Dino Baggio
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów