|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Z drugiej strony Genkov to inny typ zawodnika, mają inne zalecenia taktyczne, ciężko ich porównywać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Pamiętam tego zawodnika z tych spotkań, w których wystąpił i olśniewał techniką oraz umiejętnością utrzymania się przy piłce, przy okazji punktując z przodu. Co się stało? O ile dobrze pamiętam, w którymś meczu go skopnęli i po powrocie, bał się podjąć walki. Na tę chwilę dokładnie tak to dla mnie wygląda. Nie chce zbyt ryzykować, woli odsiedzieć tutaj do końca roku i przenieść się w cieplejsze miejsce, gdzie trochę więcej będzie miał pożytku ze swojej techniki, a mniej strachu o nogi. Drugiej stronie to odpowiada, bowiem wykupienie tego piłkarze kosztowałoby nas sumę, której w ostatnim czasie nie zapłaciliśmy. Moim zdaniem Rios jest już skreślony, sam skreślił już też Wisłę (a dokładniej polską ligę) - więc chyba nie ma co na niego liczyć. O tyle szkoda, że w swojej formie pewnie prezentowałby się lepiej od Żurawskiego - no nic, zobaczymy, może dostanie jakieś ochłapy do gry jak się zrobi cieplej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Według kogo odpowiadają za coś innego ? Mówię co widzę. Siwakow grał jak defensywny pomocnik. Miał kreować grę - nie było tego. Wilk zdecydowanie lepiej by się do tego nadał.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wiele obiecywałem sobie po Riosie, ale zaczynam rozumieć dlaczego Trener przestał na niego stawiać. Obserwowałem go bardzo uważnie w czasie pucharowego meczu z Podbeskidziem. Mimo, że wszedł na boisko dopiero 86 minucie, zwrócił moją uwagę pewnym swoim zachowaniem - w doliczonym czasie gry, gdy piłkę posiadało Podbeskidzie przykucnął w polu karnym przeciwnika i zaczął wiązać buty i poprawiać getry. Kucał sobie beztrosko 20 metrów za linią obrony w ostatnich minutach meczu! Powinien wtedy gryźć trawę, chociąż próbować pokazać ambicję, a on mimo że rozgrzewał się dobre pół godziny nie zdążył k... butów zawiązać porządnie!!! Na miejscu trenera ostentacyjnie zdjął bym go w nawet w 92 minucie, bo dla ....eczek miejsca w dużynie nie powinno być. Mam nadzieję, że miał gorszy dzień, albo po prostu kucał bo mu się srać chciało i nie mół wytrzymać, cokolwiek.
Więc niech teraz nie wygaduje w gazetach bzdur jakiego to nie ma głodu piłki. Mimo wszystko liczę na niego bo umiejętności ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Zaraz się okaże, że Rios zawalił mecz z Podbeskidzie....Rozwiązał mu się but, więc go wiązał proste. Jeżeli już szukasz dziwnych teorii to powiedz czemu nie został wpuszczony po przerwie za niewidocznego Żurawskiego. Co on miał przez te 5 min zrobić ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
jeżeli chcesz to obejrzyj sobie na youtubie urywki z jego akcjami, polecam mecz z Jagiellonią, Bytomiem i Koroną (polecam 2:00, 4:41) zwłaszcza... a jak masz więcej czasu to z Bełchatowem, Cracovią, Widzewem, Ruchem, Lechią... prawda niektóre są przeciętne, ale jak ktoś chociaż troszkę zna się na piłce to zauważy w zawodniku z nr 21 nieprzeciętne umiejętności. I dlatego nie mogę pojąć czemu permanentnie Maaskant trzyma go na ławce. można się ze mną nie zgadzać, to tylko moja własna opinia... ale tylko kompletny ignorant powie, że w tym zawodniku nic nie widzi i że nie warto mu dawać szansy... Powód: sory za przejęzyczenie
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 11.03.2011 o godz. 12:06.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Nieprzeciętny talent nam się trafił, ja nie wiem, że ten Messi jeszcze w ogóle chce w piłkę grać. Powinien skończyć karierę, żeby się przed Riosem nie ośmieszać. Ludzie dajcie spokój, nie widzicie tego piłkarza na co dzień, na treningach, zgrupowaniach, podczas wspólnego obiadu. Może ma olewatorski stosunek do wszystkiego, może jest opierdalaczem,a może poza sztuczkami nie ma nic więcej do zaoferowania. Coś musi z nim być nie tak. Niech obroni się grą, a nie .......eniem po gazetach. Kto miał się w Wiśle wybić ten się wybił, kto nie zrobił kariery tutaj to już jej nie zrobił nigdy. Szukacie zbawcy na siłę |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
- nie robi różnicy - nie potrafi wziać ciężaru gry na siebie - to nie koledzy za nim nienadążają, ale on za kolegami Różnice to robi Melikson, Małecki, Wilk, Sobolewski - reszta to wypełniacze z przebłyskami, a Rios i znimi przegrywa rywalizacje. Oczywiście mam nadzieje, że to się zmieni, ale szczerze mówiąc - wątpie. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jak zwykle w przypadku Riosa beda Ci za Nim i przeciwko. Jak w przypadku kazdego pilkarza. Osobiscie uwazam ze nie widzimy go na treningach, nie znamy do konca zalozen taktycznych i czy Rios umie sie z Nich wywiazac wiec nie mozemy ferowac wyrokow i mowic ze Maaskant jest be. Wedlug mnie jesli bedzie odpowiednio sie prezentowac na terningu to nie wierze zeby nie dostal szansy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a może Riosa przekwalifikowac na defensywnego pomocnika ? Mauro jak przychodził do Wisełki 10 lat temu to też był jak pamiętam napastnikiem ale Heniu go potem przesunął na środek pomocy.Problem w tym że cena za Riosa żeby go wykupic jest strasznie wysoka (1,3 mln €) i nie sądze żeby Klub zdecydował sie tyle zapłacic po sezonie.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
ale to mogłoby serio wypalić |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Znakomity byłby to defensywny pomocnik, który unika walki - klękajcie narody!
![]() |
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jakby nie było to cena za Riosa na pewno bardzo poleci w dół po takim sezonie i już nadchodzi ten moment o podjęciu rozmów na jego temat. Ciekawe co o nim myślą nasi Holendrzy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Rios chłopak ma ponad przeciętną technikę i mocno stoi na nogach to jego największe zalety.
To co on momentami wyprawiał na boisku mogło wprawić trenera w nerwice. Chłopak robi sobie ruletkę na własnej połowie, traci piłkę i jeszcze nie goni za przeciwnikiem. On musi grać dla drużny a nie pod siebie to nie są jakiejś indywidualne zawody. Jeśli nie będzie grał dla drużny i grał z założeniem ja tu tylko na chwile to nie widzę sensu aby dawać mu szans. Jego pozycja w drużynie jest na tyle słaba że powinien przede wszystkim skupić się na tym aby przy każdej możliwej pokazywać że chce przydać się tej drużynie. Wierzę, że dostanie jeszcze szanse i będzie grał z pianą na zębach. Zapomniałem jeszcze dodać że jego pierwsze kroki są tak wolne że na skrzydle to ja dla niego miejsca nie widzę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.03.2011 o godz. 14:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Myślicie, że Argentyńczycy będą się upierać przy milionach ? Przecież oni mają 2 wyjścia(River na 100% nie wiąże z tym piłkarzem przyszlości):
-brać co dają i całować rączki - oddać go za darmo do 2 ligi argentyńskiej ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
należy podkreślić że to raczej bracia są bliżej strzelenia trzeciej bramki, niż Legia wyrównującej.
![]()
niekumaty
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
wiecie może komu będzie sędziował małek z tymi swoimi dwoma klakierami? warto zobaczyć jak po raz kolejny będzie się ośmieszał... pajac jeden.
edit co z shiftem?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 11.03.2011 o godz. 22:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nam... 10znakow
![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy doczekamy się czasów , kiedy zespół będzie personalnie dostosowany do rywala . Dobre europejskie kluby szachują składem w zależności od przeciwnika .
Nie ulega wątpliwości że Wilk i Sobol to zawodnicy o podobnym charakterze , jednak z różnymi predyspozycjami . Z drwalami powinien grać Wilk , a z bardziej rozwiniętymi przeciwnikami technicznie , Sobolewski . Zmierzam też do tego że Sobolewski powinien częściej siadać na ławce , aby wyczuwał presje Wilka na niego miejsce . Chavez z Bunozą równiez powinni "wymieniać' się miejscem w składzie . Chavez to taki czołg nie do przejścia , kapitalny w odbiorze , natomiast Bunoza powinien grać przy bardzo wysokich i mało zwrotnych zawodnikach , bo sam jest czasem potwornie mało zwrotny w obronie . Poza tym ma kiepskie przyspieszenie . Sivakow i Jirsak . Na ile znam Jirsaka , a na ile już poznałem Sivakowa to na pewno ten pierwszy bardziej pracuje w defensywie , a Jirsak nie pogra przy twardym kryciu . Poza tym Białorusin wydaje się być silniejszy fizycznie . Co do rozgrywania to na pewno lepszy jest Czech , ale tylko gdy ma dużo miejsca . Na reszcie zawodników z pierwszego składu czyli Cikosie , Paljiciu , Meliksonie , Genkovie , Małeckim , Kirmie , Jaliensie , Pereiko nie ma takiej presji , bo nie mają prawdziwych konkurentów do miejsca w składzie . Bo co to za konkurent z Żurawskiego , Garguły , Kowalskiego czy Łobodzińskiego . Boukhari ma ostatnio tyle kontuzji mięśniowych że trudno na niego liczyc . Oczywiście jest taki Andy Rios , o którym krążą argentynskie legendy że jest super napastnikiem który nie strzela bramek . Jak już wcześniej pisałem powinien dostać 2-3 mecze po przynajmniej 45 minut , bo przynajmniej było by wiadomo czy można na niego liczyć , czy wręcz przeciwnie . Jest też opcja że w polskiej lidze się nigdy nie sprawdzi bo jest zbyt siłowa . Przeciko Jadze zagrał super 45 minut , ale ta drużyna nie kopie po czole ( swoim i przeciwnika ) jak większośc ligi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.03.2011 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Osobiście optował bym za przekwalifikowaniem na def. pomocnika Bunozę, ale mamy tam dobrobyt w postaci Wilka i Sobola.
Bunoza nie jest zły, ale niepewny. Ma bardzo dobry odbiór, ciężko mu zabrać piłkę, ale jest powolny i mało zwrotny, dlatego łatwo go objeżdżać szybszym zawodnikom. Dlatego dobrze by było, żeby miał za sobą jeszcze stoperów.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Borinho
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Dzisiaj na E11 był Rafał Boguski. Fajna sprawa dla dzieciaków które dostawały zdjęcie z jego autografem i można było sobie zrobić wspólne zdjęcie. A pomysł sektorem rodzinnym wypalił klubowi. Na meczu z Widzewem prawie pełny i to w dużej ilości wypełniony dziećmi czyli przyszłymi fanatykami Wisły
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Tonujmy nastroje. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|