The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2011, 09:10
Billy napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zbita_nourdin/

To Melikson jest Żydem czy nie jest, bo już się gubię ?
jest Żydem, ale nie praktykującym.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Jigsaw
Member

Od: 04.2007

Stary 09.03.2011, 10:30
już nie mówiąc o tym jak napisany jest ten artykuł o Małym... nie da się czytać.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.03.2011, 12:59. Maciej Żurawski promuje Poznań
Czy Kraków także promuje nasz były kapitan mimo że wszyscy wiemy że jest Poznaniakiem

Podaję linka do informacji o promocji Poznania
http://www.tvn24.pl/-1,1695302,0,1,k...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.03.2011, 13:03
Jest temat o piłkarzach Wisły i nie ma co tworzyć nowego
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.03.2011, 13:48
Czytałem przed chwilą, że sporo wpisów m.in. na Tweeterze autorstwa piłkarzy Arsenalu pojawiło się po meczu z Barceloną Tak sobie pomyślałem, że gdyby kopacze z naszej rodzimej mieli podobny zwyczaj zakładania kont na takich portalach i aktywne dodawanie wpisów można by się niezłych kwiatków spodziewać
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 09.03.2011, 17:21
Cytat:
W czwartek 10 marca w godzinach popołudniowych zapraszamy wszystkich do Strefy Kibica na spotkanie z piłkarzami Białej Gwiazdy!

Od godz. 17:30 do godz. 19:00 fani będą mogli spotkać w Strefie Kibica Patryka Małeckiego, Cezarego Wilka, Tsvetana Genkova i Andraża Kirma, porozmawiać z nimi, zrobić pamiątkowe zdjęcie czy zdobyć autograf.

Wizyta w Strefie Kibica (stadion Wisły Kraków, trybuna D) może być także okazją do wyrobienia KK czy też kupna biletu na sobotni mecz z Widzewem Łódź.

Zapraszamy do Strefy Kibica!

http://www.facebook.com/WislaKrakow
Ostatnio edytowane przez aNouc : 09.03.2011 o godz. 17:23.
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.03.2011, 19:03
Melikson:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...sz,1608198,812
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 10.03.2011, 19:35
Wywiad z Riosem:
http://www.weszlo.com/news/6464
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 10.03.2011, 20:44
Z powyższego wywiadu:

Rios o swoich nowych kolegach z Wisły:

Cwetan Genkow - w szatni siedzi między mną a Pareiko. Przed meczem z Podbeskidziem powiedział, że jeśli wejdę, to strzelę gola. Pozytywnie mnie zaskoczył.

Kew Jaliens - graliśmy na zgrupowaniu w bilard. Kilka razy odwiedził mnie i Osmana w pokoju. Opowiadał o książkach nt. chrześcijaństwa i muzyki, jakiej słucha. Sergio Romero nauczył go kilku słów po hiszpańsku.

Maor Melikson - żartowaliśmy z Boukharim, że taka z niego mysz. Niesamowicie szybki i błyskotliwy. Na początku myślałem, że będzie się odbijał od obrońców, ale nadrabia szybkością. Robi różnicę.

Siergiej Pareiko - z powodów językowych nasz kontakt jest ograniczony. Bardzo pewny bramkarz. Można mu zaufać.

Michaił Siwakow - mówi po włosku, więc jakoś się dogadujemy. Spokojny gość, żyje trochę we własnym świecie.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.03.2011, 21:02
Szkoda chłopaka, widać że został skreślony i raczej nie pogra, nawet wtedy kiedy ktoś z trójki - Małecki, Kirm, Genkov - dozna kontuzji. Na prawdę nie widzę sensu dawania kolejnej szansy Łobodzińskiemu, a nie dawanie jej Riosowi, no ale cóż to decyzja Maaskanta.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.03.2011, 21:17
Rios napisał(a):
Dziwi mnie, że Wisła wydaje pieniądze na próżno. Płaci mi, a i tak nie gram.
Czemu Łobodziński tak nie myśli?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 10.03.2011, 21:22
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Czemu Łobodziński tak nie myśli?
Bo nie placze po gazetach
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.03.2011, 21:25
Cytat:
W czwartkowe popołudnie w Strefie Kibica zrobiło się bardzo tłoczno. A to za sprawą Patryka Małeckiego, Tsvetana Genkova, Cezarego Wilka oraz Andraża Kirma, którzy przyszli spotkać się z fanami Wisły Kraków.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._z_pilkarzami/
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 10.03.2011, 21:32
Co do Riosa - chętnie bym go zobaczył w meczu, chociaż na kilkanaście minut. Z wywiadu wynika, że ma wielki głód gry i chęć pokazania swojej wartości nie tylko na treningu. Skoro szanse dostali Garguła, czy Jirsak, czemu nie dać jej Riosowi?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 10.03.2011, 21:36
tak pół żartem
Może nasi działacze i trenerzy chcą zbić z ceny Riosa i dlatego nie dają mu grać hehe kiedyś sporo osób na forum poruszyło takie rozwiązanie i może działacze podłapali je

Też bym chciał zobaczyć Riosa chociaż te 45 min.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.03.2011, 21:46
Rios powinien dostać szansę , 2-3 spotkan od pierwszej minuty , aby raz na zawsze zweryfikować czy warto w niego inwestowac czy nie . Jeśli nie od początku , to powinien wchodzic na początku 2 połowy . Po 3 spotkaniach , 3 piłkarzy ewidentnie rezerwowych dostało szansę wykazania się . Garguła , Żurawski i Jirsak . Jirsak ją wykorzystał więc powinien wejść w miejsce słabszego aktualnie zawodnika . Jestem ogromnym entuzjastą stwierdzenia "jesteś tak dobry jak twoj ostatni mecz " . Jeśli Maaskant nie wystawi teraz Jirsaka do 1 składu to będzie sygnał że nie ma rywalizacji w drużynie gdzie wszyscy są porostawiani . To będzie zła przesłanka dla graczy rezerwowych jak Jirsak czy właśnie Rios . To normalne że w zespole jest 2-3 zawodników którzy zawsze mają pewne miejsce w składzie ( jak bramkarz ) , aby utrzymać charakter i pewność w drużynie , ale jeśli lepsza forma sportowa od konkurenta do składu nie powoduje wskoczenia na jego miejsce to coś juz jest nie tak .
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.03.2011, 22:08
a ja mam nadzieję, że wszyscy odszczekacie to wszystko, co mówiliście o Andym ;]
ja tam w niego wierzę, jeszcze swoje dla nas zrobi
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 10.03.2011, 22:36
chłopak miał dobre momenty w rundzie jesiennej, dlatego tak bardzo mnie dziwi dlaczego w tym roku nie dostał szansy... albo gość jest pod formą, albo faktycznie chodzi o pieniądze, jak zwykle zresztą...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.03.2011, 22:41
Rios grał niestety w okresie, kiedy gra Wisły wyglądała słabo a wtedy trudniej się wykazać niż w okresie, kiedy wszystko się układa. Chłopak ma świetną technikę, unikalną jak na polską ligę. Ciężko zrozumieć Maaskanta, który wpuszcza Żurawskiego, który jest cieniem siebie sprzed paru lat, czy Łobodzińskiego, który coś tam szarpie ale jak zwykle niewiele z tego wynika. I wszystko to kosztem Riosa.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 10.03.2011, 22:42
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
chłopak miał dobre momenty w rundzie jesiennej, dlatego tak bardzo mnie dziwi dlaczego w tym roku nie dostał szansy... albo gość jest pod formą, albo faktycznie chodzi o pieniądze, jak zwykle zresztą...
Jakie mial dobre momenty ? Bo poza asysta z Korona i wywalczeniem pilki z Widzewem, od czego zaczela sie akcja bramkowa, to nic nie kojarze. Powaznie pytam, bez napinki
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.03.2011, 22:48
mic napisał(a):Wyświetl post
Bo nie placze po gazetach
A kto płacze?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.03.2011, 22:49
Nie chce mowic ale Riosa pozyskalismy jako obiecujacego napstnika ,po ktorym naprawde duzo sobie obiecywano.

A teraz traktuje sie go niepowaznie i lekcewazaco.Naprawde Maaskant pownien dac mu jeszcze szanse a nie odstawiac.No chyba ze chodzi o cos innego ,a wiec o kase.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.03.2011, 22:59
Jakie mial dobre momenty ? Bo poza asysta z Korona i wywalczeniem pilki z Widzewem, od czego zaczela sie akcja bramkowa, to nic nie kojarze. Powaznie pytam, bez napinki
z Bytomiem? czyli praktycznie zawsze jak grał
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.03.2011, 22:59

Przypomnij sobie mecz z Polonią Bytom, wtedy był najlepszy na boisku.
Ja też jestem zwolennikiem Riosa kosztem Żurawskiego, Łobodzińskiego czy Garguły.. ale w tym jest cały ból że my kibice to możemy sobie chcieć, a Maaskant i tak zrobi swoje.
Kiedyś już pisałem o Riosie, o jego sytuacji i co o tym myślę. To mi zarzucił jeden z drugim że brednie pisze stwierdzając że Maaskant woli stawiać na wyżej wymienioną trojkę.

Najbardziej szkoda będzie jeśli Rios po odejściu z Wisły zacznie strzelać bramki w np Hiszpanii ( swego czasu się mówiło że 50% praw do Riosa ma Villareal - ciekawe ile w tym prawdy ).
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.03.2011, 23:05
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
tak pół żartem
Może nasi działacze i trenerzy chcą zbić z ceny Riosa i dlatego nie dają mu grać hehe kiedyś sporo osób na forum poruszyło takie rozwiązanie i może działacze podłapali je

Też bym chciał zobaczyć Riosa chociaż te 45 min.
Faktycznie, zajebista zachęta dla piłkarza, by zostać u nas

Rios mnie zmartwił tym wywiadem, bo już zrzędzi zamiast wziąć d. w troki i zabrać się do roboty. Po Maaskancie widać, że stawia na najlepszych niezależnie od ich przyszłości w klubie. Sziwakow gra, mimo że wypożyczony jest tylko na pół roku i marne są szanse na jego pozyskanie.

Obawiam się, że tym wywiadem tylko pogorszył swoją sytuację.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.03.2011, 23:15
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mowic ale Riosa pozyskalismy jako obiecujacego napstnika ,po ktorym naprawde duzo sobie obiecywano.

A teraz traktuje sie go niepowaznie i lekcewazaco.Naprawde Maaskant pownien dac mu jeszcze szanse a nie odstawiac.No chyba ze chodzi o cos innego ,a wiec o kase.
Przecież w ME to nawet Łobo potrafił błyszczeć, a Rios delikatnie mówiąc nie zachwycał... Nie gra bo jest za słaby i nie co tu doszukiwać się żadnych podtekstów klauzulowych, gdyż takowe miały być korzystne dla strony kupującej, czyli dla nas. Gdybyśmy chcieli go wyciągnąć, mogą nam sprzedać jego kartę zawodniczą po cenie niższej niż rzekomo gwarantowana w klauzuli. Choć właściwie po co na liście płac kolejny równie produktywny co Żuraw, Guła i Łobo piłkarz...
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Stary 10.03.2011, 23:33
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Po Maaskancie widać, że stawia na najlepszych niezależnie od ich przyszłości w klubie. Sziwakow gra, mimo że wypożyczony jest tylko na pół roku i marne są szanse na jego pozyskanie.
Bredzisz. Od kogo Siwakow jest lepszy ? Wilka ? Jirsaka ? Zagrał 3 mecze i w żadnym nic szczególnego nie pokazał po za tym czym się wszyscy podniecają tj. wymiennością pozycji, co chyba potrafi każdy zawodnik, który grał w lidze mistrzów.
Ja to widzę tak, że Maaskant wystawia po prostu wszystkich nowych, żeby może lepiej się wprowadzili do zespołu.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.03.2011, 23:35
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Moim zdaniem prawda jest taka że pozyskaliśmy zawodnika którego nikt na oczy nie widział, może poza filmikami na youtubie. Potrzebowaliśmy napastnika który miał być konkurentem do składu dla Pawła Brożka a okazało się że Rios jako wysunięty napastnik się nie sprawdza.

Teraz co do tych szans, Rios zagrał w wyjściowym składzie z Ruchem, Widzewem, Polonią Bytom, Jagiellonią, Koroną i Bełchatowem (tam został zmieniony z powodu kontuzji). Później zagrał jeszcze w wyjściowym składzie z Widzewem w PP. 6 ligowych spotkań z rzędu w których Rios rozpoczyna grę w podstawowym składzie uważacie za brak szansy. Kolejny po Jirsaku zawodniku który to ma spory talent tylko trenerzy się nie znają i nie potrafią ich wykorzystać.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Stary 10.03.2011, 23:39
Pierwsze 3 mecze jakie zagrał to Ruch, Widzew i Polonia B. Z Ruchem po jego strzale pilke wibili prawie z linii bramkowej, z Widzewem odebrał jak zauważyłeś a z Polonią Bytom naprawdę fajny mecz zagrał, oddał moim zdaniem 2 świetne strzały, 1 gdzie o mało co nie przelobował bramkarza a drugi kiedy obrócił się w efektowny sposób o 180 stopni i uderzył druga nogą
Jak to się ma Do Genkova po jego dwóch pierwszych występach ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów