|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
już nie mówiąc o tym jak napisany jest ten artykuł o Małym... nie da się czytać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czy Kraków także promuje nasz były kapitan mimo że wszyscy wiemy że jest Poznaniakiem
Podaję linka do informacji o promocji Poznania http://www.tvn24.pl/-1,1695302,0,1,k...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jest temat o piłkarzach Wisły i nie ma co tworzyć nowego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czytałem przed chwilą, że sporo wpisów m.in. na Tweeterze autorstwa piłkarzy Arsenalu pojawiło się po meczu z Barceloną Tak sobie pomyślałem, że gdyby kopacze z naszej rodzimej mieli podobny zwyczaj zakładania kont na takich portalach i aktywne dodawanie wpisów można by się niezłych kwiatków spodziewać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
http://www.facebook.com/WislaKrakow
Ostatnio edytowane przez aNouc : 09.03.2011 o godz. 17:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wywiad z Riosem:
http://www.weszlo.com/news/6464 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Z powyższego wywiadu:
Rios o swoich nowych kolegach z Wisły: Cwetan Genkow - w szatni siedzi między mną a Pareiko. Przed meczem z Podbeskidziem powiedział, że jeśli wejdę, to strzelę gola. Pozytywnie mnie zaskoczył. Kew Jaliens - graliśmy na zgrupowaniu w bilard. Kilka razy odwiedził mnie i Osmana w pokoju. Opowiadał o książkach nt. chrześcijaństwa i muzyki, jakiej słucha. Sergio Romero nauczył go kilku słów po hiszpańsku. Maor Melikson - żartowaliśmy z Boukharim, że taka z niego mysz. Niesamowicie szybki i błyskotliwy. Na początku myślałem, że będzie się odbijał od obrońców, ale nadrabia szybkością. Robi różnicę. Siergiej Pareiko - z powodów językowych nasz kontakt jest ograniczony. Bardzo pewny bramkarz. Można mu zaufać. Michaił Siwakow - mówi po włosku, więc jakoś się dogadujemy. Spokojny gość, żyje trochę we własnym świecie. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Szkoda chłopaka, widać że został skreślony i raczej nie pogra, nawet wtedy kiedy ktoś z trójki - Małecki, Kirm, Genkov - dozna kontuzji. Na prawdę nie widzę sensu dawania kolejnej szansy Łobodzińskiemu, a nie dawanie jej Riosowi, no ale cóż to decyzja Maaskanta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Rios napisał(a):
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Co do Riosa - chętnie bym go zobaczył w meczu, chociaż na kilkanaście minut. Z wywiadu wynika, że ma wielki głód gry i chęć pokazania swojej wartości nie tylko na treningu. Skoro szanse dostali Garguła, czy Jirsak, czemu nie dać jej Riosowi?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak pół żartem
Może nasi działacze i trenerzy chcą zbić z ceny Riosa i dlatego nie dają mu grać hehe kiedyś sporo osób na forum poruszyło takie rozwiązanie i może działacze podłapali je ![]() Też bym chciał zobaczyć Riosa chociaż te 45 min. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Rios powinien dostać szansę , 2-3 spotkan od pierwszej minuty , aby raz na zawsze zweryfikować czy warto w niego inwestowac czy nie . Jeśli nie od początku , to powinien wchodzic na początku 2 połowy . Po 3 spotkaniach , 3 piłkarzy ewidentnie rezerwowych dostało szansę wykazania się . Garguła , Żurawski i Jirsak . Jirsak ją wykorzystał więc powinien wejść w miejsce słabszego aktualnie zawodnika . Jestem ogromnym entuzjastą stwierdzenia "jesteś tak dobry jak twoj ostatni mecz " . Jeśli Maaskant nie wystawi teraz Jirsaka do 1 składu to będzie sygnał że nie ma rywalizacji w drużynie gdzie wszyscy są porostawiani . To będzie zła przesłanka dla graczy rezerwowych jak Jirsak czy właśnie Rios . To normalne że w zespole jest 2-3 zawodników którzy zawsze mają pewne miejsce w składzie ( jak bramkarz ) , aby utrzymać charakter i pewność w drużynie , ale jeśli lepsza forma sportowa od konkurenta do składu nie powoduje wskoczenia na jego miejsce to coś juz jest nie tak .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a ja mam nadzieję, że wszyscy odszczekacie to wszystko, co mówiliście o Andym ;]
ja tam w niego wierzę, jeszcze swoje dla nas zrobi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chłopak miał dobre momenty w rundzie jesiennej, dlatego tak bardzo mnie dziwi dlaczego w tym roku nie dostał szansy... albo gość jest pod formą, albo faktycznie chodzi o pieniądze, jak zwykle zresztą...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Rios grał niestety w okresie, kiedy gra Wisły wyglądała słabo a wtedy trudniej się wykazać niż w okresie, kiedy wszystko się układa. Chłopak ma świetną technikę, unikalną jak na polską ligę. Ciężko zrozumieć Maaskanta, który wpuszcza Żurawskiego, który jest cieniem siebie sprzed paru lat, czy Łobodzińskiego, który coś tam szarpie ale jak zwykle niewiele z tego wynika. I wszystko to kosztem Riosa.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Jakie mial dobre momenty ? Bo poza asysta z Korona i wywalczeniem pilki z Widzewem, od czego zaczela sie akcja bramkowa, to nic nie kojarze. Powaznie pytam, bez napinki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie chce mowic ale Riosa pozyskalismy jako obiecujacego napstnika ,po ktorym naprawde duzo sobie obiecywano.
A teraz traktuje sie go niepowaznie i lekcewazaco.Naprawde Maaskant pownien dac mu jeszcze szanse a nie odstawiac.No chyba ze chodzi o cos innego ,a wiec o kase. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Przypomnij sobie mecz z Polonią Bytom, wtedy był najlepszy na boisku. Ja też jestem zwolennikiem Riosa kosztem Żurawskiego, Łobodzińskiego czy Garguły.. ale w tym jest cały ból że my kibice to możemy sobie chcieć, a Maaskant i tak zrobi swoje. Kiedyś już pisałem o Riosie, o jego sytuacji i co o tym myślę. To mi zarzucił jeden z drugim że brednie pisze stwierdzając że Maaskant woli stawiać na wyżej wymienioną trojkę. Najbardziej szkoda będzie jeśli Rios po odejściu z Wisły zacznie strzelać bramki w np Hiszpanii ( swego czasu się mówiło że 50% praw do Riosa ma Villareal - ciekawe ile w tym prawdy ). ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Rios mnie zmartwił tym wywiadem, bo już zrzędzi zamiast wziąć d. w troki i zabrać się do roboty. Po Maaskancie widać, że stawia na najlepszych niezależnie od ich przyszłości w klubie. Sziwakow gra, mimo że wypożyczony jest tylko na pół roku i marne są szanse na jego pozyskanie. Obawiam się, że tym wywiadem tylko pogorszył swoją sytuację. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Przecież w ME to nawet Łobo potrafił błyszczeć, a Rios delikatnie mówiąc nie zachwycał... Nie gra bo jest za słaby i nie co tu doszukiwać się żadnych podtekstów klauzulowych, gdyż takowe miały być korzystne dla strony kupującej, czyli dla nas. Gdybyśmy chcieli go wyciągnąć, mogą nam sprzedać jego kartę zawodniczą po cenie niższej niż rzekomo gwarantowana w klauzuli. Choć właściwie po co na liście płac kolejny równie produktywny co Żuraw, Guła i Łobo piłkarz...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja to widzę tak, że Maaskant wystawia po prostu wszystkich nowych, żeby może lepiej się wprowadzili do zespołu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Teraz co do tych szans, Rios zagrał w wyjściowym składzie z Ruchem, Widzewem, Polonią Bytom, Jagiellonią, Koroną i Bełchatowem (tam został zmieniony z powodu kontuzji). Później zagrał jeszcze w wyjściowym składzie z Widzewem w PP. 6 ligowych spotkań z rzędu w których Rios rozpoczyna grę w podstawowym składzie uważacie za brak szansy. Kolejny po Jirsaku zawodniku który to ma spory talent tylko trenerzy się nie znają i nie potrafią ich wykorzystać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak to się ma Do Genkova po jego dwóch pierwszych występach ? |
|
|

|
||||||